Benim ikinci amekiyatım olmasının stres düzeyinde çok daha fazla etkisi var ilk girişimde olcak bitcek bi sorun yaşamicam diyordum ama ters bişey yaşadım maalesef. Şimdi son olmasını umuyorum istediğim sonuca kavuşmayı çok istiyorum bi yandanda korkuyorum tabi.. Senin ameliyatın n zman cnm
canım ben haziranın başında ameliyat olucam inş, tarihimi aldım. haftaya doktorla konuşmaya gidicem aklıma takılanları :) mayısta da testler kontroller için fln gidicem. inşallah bu sefer istediğin gibi olur her şeyben ilk kez olucam ama yine de anlamsız bir şekilde tedirginim kendimi ikna etmeye çalışıyorum ama malum ameliyatta çıkabilecek bir sürü sorun var, yaşayanlar da var bu yüzden tedirginim herhalde. birde genital estetikle birlikte olucam ben biraz ağır geçebilir demişti doktorum.
Korkma cnm ben ilk ameliyatımı burunla birlikte oldum. Bu ameliyatımda da hem yağ alınıp memeye enjekte edilcek hem protez değişcek hem burnumda düzeltilmesi gereken yerler düzelticek. Bir defa narkoz alıp kombine ameliyat yapmak daha iyi. Sen inşallah bi sorun yaşamazsın, sorunsuz atlatanda çok arkadaşımız var.
anladım canım ya doktorun burnuna müdahaleyi kabul etti mi. umarım onun için de ücret ödemezsin. ben de daha önce genital oldum başka doktorda ama sonuç kötü oldu. şimdi ikisini birlikte olucam. fotoğraflarına baktım bu arada rahatsız olmakta haklısın, ve dalgalanmayı da öğrenmiş oldum teşekkür ederim. benim göğüs dokumun yeterli olduğunu söyledi doktorum ama derim ince bende o yüzden tedirginim biraz. doktorumuzun kararlarına güvenmemiz gerekiyor sanırım, detayları ben araştırıp düşündükçe iyice içinden çıkamıyorum :26:
Yok tatlım burun için deilde yağ enj ve protez için ödicem, genital estetik iç dudaklar içinmiydi peki? Ya işte insan bıçak altına yatınca bi kere olsun bidaha sıkıntı çıkmasın istiyo haklı olarak aöa kısmet işte. Göğüs dokun yeterliysr böyle bişile karşılaşma ihtimalin zor kas üstü yaptrmazsan. Çok strese giriyrm ya kötü olursa diye ama napim artık gözü kararttım iyi olur inş.
Kas altı dedi doktorum canım. Evet bende artık olsun bitsin sıkıntı yaşamıyım istiyorum ama kısmet. İç dudaklardı evet ama ameliyattan snra klitorisimde de sıkıntı yaşamaya başladım ve iç dudaklar kesimi vs kötü oldu. şimdi ikisini de düzeltcek doktorum.
Yaa çok geçmiş olsun canımoda zor, genital estetik olup bin pişman olan çok kişi var. Jinekoloğum banada önermişti hafif bi küçültme yapılabilir istersen diye ama korkuyorum iyileşme süreci falan çok sıkıntılı oluyor mu?
Evet benim moralim çok bozulmuştu. Ayrı ayrı olucaktım bu iki ameliyatı ama olumsuz olunca tekrar olmak zorunda kalıyorum şimdi. Valla canım benim ağrım sızım hiçbir şeyim olmadı ameliyat sonrası. Bir kere ufak kanamam oldu o da normal. Bi haftaya bişeyim kalmadı normal hayatıma çok rahat döndüm yani. Ama ameliyat olurken sprey sıkıp uyuşturmamıştı öyle iğne yapınca çok canım yandı ve klitoris bölgesine doğru uyuşmamış bütün o acıyı hissettim. Bilen birisine olmak lazım benim ki baya talihsiz oldu yani. Estetik cerrahların yapması taraftarıyım açıkçası. İlkini bende jinekoloğa oldum.
Hayirlisi olur ins epeydir seni göremiyordum :) Simdiden gecmis olsun gypsymiacim
Yaa nası dayandınn acısına bu sefer sorun hallolur her iki müdahaledende memnun kalırsın cnm inşallah, zaman çabuk geçio bi bakmışsın haziran olmuş :) sende o zaman güzel haberler verirsin bize hayrlısıyla
canım nasılsın fıstık ne yaptın biraz okudum topiğini daha ameliyat olmadın sanırım.güzel haberlerini bekliyorum.inş.sıkıntısız olacak.öpüyorum
Ameliyatım yarın tatlım çok heyecanlıyım endişeliyim inşallah güzel haberler veririm bende çok öpüyorum
canım sende saya saya günleri bitirdinyarın büyük gün..dualarımız seninle...inşallah bu defa her şey senin dilediğin gibi olacak...ikinci ameliyatın tecrübeli ve bilinçlisin...Allah yardımcın olsun ...haberlerini bekliyoruz
Frezyamm öyle oldu valla saya saya bitirdimm ama bu sefer daha stresliyim sanki. İlk ameliyatımda gözüm daha karaydı. Şimdi yağ alıncak enjekte edilcek onunda ağrısından korkuyorum. İnşallah dediğin gibi olur tatlım çok saol
Korkma onun ağrısı olmuyor öyle çok.çürürya biryerimiz onun gibi bir görüntü oluyor..o kadardaacımıyor...bende yüzüme yağ enjekte ettirmiştim...güzel oluyor
Yaa gerçektenmii saol cnm ya bende beter ağrılar hayal ettim, yrn zor olcak ama yinede. Geçen sefer narkozu atamadımmı noldu bilmiyorum ama ilk gün bi türlü yürütemediler beni dikeldiğimde bayılcak gibi oluyodum, hasta tuvaleti fln kullandırmışlardı :/
Yaa gerçektenmii saol cnm ya bende beter ağrılar hayal ettim, yrn zor olcak ama yinede. Geçen sefer narkozu atamadımmı noldu bilmiyorum ama ilk gün bi türlü yürütemediler beni dikeldiğimde bayılcak gibi oluyodum, hasta tuvaleti fln kullandırmışlardı :/
merhaba gypsymia, ben de 3 sene önce ilk meme büyütme ameliyatımı kas zarı altı tekniğiyle ve göğüs altı kesisiyle 320 cc pütürlü high profil damla protez konularak olmuştum. Ameliyattan önce hiç meme dokum yoktu, tahta göğüs diye tabir edilen tiplerdendim. Boyum 1.59 ameliyat öncesi kilom 49'du.. ameliyattan sonra biraz kilo aldım ve 3 senedir genelde 52-53 kiloyum. ilk ameliyatımdan 2-2,5 sene sonra bende de senin yaşadığına benzer bir durum oluştu. Üst tarafımda girintili çıkıntılı bir görüntü oluştu.. Protez ele gelmeye başladı.. ben dokundugumda önce göğsümde kalın kalın damarlar çıktı sandım ama megerse protezin kıvrımlarıymış ele gelen.. doktoruma gittim.. bana çok zayıf olduğumu söyledi, göğsümde hiç yağ dokum yokmuş, 6 ay kadar beklememi masaj yapmamı ve kilo almamı tavsiye etti.. 6 ay sonra eger düzelmezse karnımdan yağ alarak göğüslerimdeki boşluklara enjekte edebileceğini söyledi.. bu görüşmeden sonra birkaç hafta içinde protezlerimin üstünde baya kalın bir kapsül tabakası oluştu. Ameliyat yaptıktan sonra da göğüslerim hep sertti asla çok yumusak olmamıstı ama bu kapsülden sonra daha da sertleşti ve gerginleşti.. ayrıca özellikle sol tarafımdaki protez yukarı dogru cıktı ve bi miktar sola döndü.. tekrar gittiğimde doktora kapsül oluşmuş dedi.. 3 ay bekleyelim masaj yap bu arada, sonra yine gel dedi.. eger bi düzelme olmazsa protezleri çıkarıp 6 ay dinlendirip yine kas zarı altına yeni protez koyarız dedi. Ama bence çok da gerek yok, böyle de kötü görünmüyo idare edersin dedi. Bu arada protezi çıkarmak ve yeni protez koymak için benden tekrar para almayacaktı, hastane masraflarını da kendisi karsılayacaktı sadece yeni protezin parasını alacaktı benden. Ben bunları duyunca biraz sarsıldım tabii.. Bu kadar kötü durumda oldugunu bilmiyordum, ciddiye almamıştım başlarda.. Sonra başka doktorlarla görüşmeye karar verdim ve bir arkadasımın daha önce ameliyat oldugu bir doktorda karar kıldım. 2. ameliyatımı 43 gün önce oldum.. yine aynı kesi yerinden acıldı.. protezlerim çıkarıldı, kapsül temizlendi ve bu sefer kas altına 255 cc yuvarlak protez konuldu. Güzel bir ameliyat süreci atlattım. Çok şükür şu ana kadar hiçbir sıkıntım yok.
Kapsül oluşma nedenlerine gelince, aslında doktorların söylediğine göre tek bir sebebi yok ya da tam olarak sebebi anlaşılabilmiş değil. En çok söylenenler; bazı vücut yapılarının kapsül geliştirmeye elverişli olduğu, benim vücuduma göre büyük boyutta bir protez konulmuş olduğu, kas zarı altı gibi bana uygun olmayan bir yöntem kullanıldığı, çok zayıf olmam, hiç meme dokumun olmaması vs..
Yaşadıklarımla ilgili şu an aklıma gelenler bunlar.. Albümde yapmıştım, öncesi ve sonrası fotoğraflarım var. Görmek istersen arkadaş olarak ekliyim seni?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?