ikinci evlillik ileriye dönük yatırımlar miras aklım karışık

bu miras konularında gözünü açık tutun ve kimsenin hakkına girmeden hakkınız ne ise açık açık belirtin kanunlar nizamında. şöyle ki benim eşimgil miraz bölüşecekler ama ortalık karışık. mezarda kemiği kalmayan dedesinin üzerindeki mallar babası ve ölen 3 kardeşi ile onların 8 çocuğu arasında bölüşülecek. kimse işin içinden çıkamıyor avukat tutsalar paraları yok. ortalık limonileşti. siz bugünden olmayan çocuğunuzun hakkını bile düşünün yarın ne olacağı belli olmaz. eski eş diğer çocuk ailele ve siz miras konusunda çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. çizgileri net olsun anlaşmalarınızın ve noter huzurunda yapın bu tür anlaşmaları.

Kıza birsey kalmayacak diye benim ve olursa çocuğumun hakkını mi verecem kıza ??? O zaman sadece kendi kizi için ayrı birikintisinin yapsın kendi parasıyla ve sıkıntıya sokmasin ona nasıl her istediği aliniyorsa bende almalıyım bana ileride aman borcumuz var su bu demesin değil mi???

Büyüüükk bir ayrıntıyı atlıyorsunuz ama.. eşiniz arsanın yarısını kızına vermek istiyor sizin hesabınıza göre sadece bir gıdımını değil.
O zaman eşinizle oturup konuşacaksınız bende para koyuyorum bu arsaya ilerde çocuğum olursa onun hakkı ne olacak..
Kaldı ki sen vefat edince senin olan payın(aslnda babanın kızına bırakmak istediği pay) bizim çocuğumuzda olursa 3e, olmazsa ikiye bölünecek ben kızına direk yarısını bırakmaya niyetli değilim diceksiniz eşinize.. Çünkü görüldüğü üzre daha şimdiden bile vermiceğiniz ortada..
Aldığınız cevaba göre hareket edilir..
Birde eşiniz kızıma kalsın yarısı diyorsa niye direk öbür yarısını kızının üstüne yapmıyor onuda anlamadım hiç.

Kiza nasil uyuz oldum anlatamam ya. 14 yasinda, 400tlye bot giyecek, cikan her yeni iphone'u aldiracak. Eski karisi da akbabaymis resmen, maasinin arttigini duyunca dava acip tazminat nafaka istemek nedir? Adam zaten haddinden fazlasini yapiyormus.

Ben olsam bunlari, her seyi, eski karisinin davranislariyla beraber acik acik konusurum. Ve bu tazminat isi, aylik 1000tl cocuk icin nafaka isi falan olursa esinlikle de arsadan pay falan vermeyecegimi soylerim, yarisini degil, HIC.

. Kızda değil suç onu bu şekilde rahat hesapsız yetistren anne de .... Kaldı ki ne hiç vermeme yada yarısını verme bi gibi bir istediğim yok dinen ve kanunen ne hakkiysa alsın ama bana da hakkisizlik yapılmasın....

Bu durumu eşinize yansıtırsanız bunun sorun çıkaracağını düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var. Eğer yarı yarıya ya da sadece birinizin üzerine bile alsanız, zaten yarı yarıya olacak kanunlar gereği.

Çocuğunuz olduğunda, eşinizin mirasçıları 3e çıkacak. Allah korusun ama eşinize bir şey olursa da, kanunlar nasıl pay veriyorsa, ona göre 3e bölünecek ve mirasçılara paylaştırılacak.

Şu durumda yarısını direk diğer kızının alabilmesi için, tapunun yarısını onun üzerine yapması lazım.

Bence siz hiç bu konuyu konuşmayın. Arsayı zaten sizin üzerinize almayı istemiş. Ben kızının hakkını da veririm merak etmeyin deyin. Bu konuyu da eşinizin istediği gibi kapatın.

Madem bu kadar iyi bir eşiniz var, bu konu için mide bulandırmaya değmez. Sonra siz pişman olursunuz.

Eşiniz kendi üzerine alsa da, sizin üzerinize yapsa da kanunlar önünde evlenmeden önce edinilen mallar yarı yarıya.

Vefat durumunda da mirasçıları eş ve çocuklardır. Yarısı kocanızın üzerinde diye, tüm hisseyi diğer kızı alamaz. Vefat durumunda, kocanızın üzerindeki hissede sizin ve kendi çocuğunuzun da hakkı olur.

Kısaca, babası olarak eğer hissenin yarısını direk kızının üzerine yapmazsa, kızı hissenin yarısını olduğu gibi alamaz. Sizinde hakkınız var o yarı hissede. Çocuğunuz olursa onunda.

Bunlar için sorun çıkarmayın ve asla eşinizle bunu konuşmayın. Kafanız karışmışsa, detaylar için bir avukatla görüşün ama asla eşinize yansıtmayın.

Çok güzel bir tavsiye ya..
Eşe bir şey yansıtmasın ama eşinin içinden geçenler kızına yarısını vermek..
Belki adam hiç bilmiyor yarısının kızına kalması için direk kızın üstüne yapması gerektiğini..
Ses çıkarmasın tamam desin konu sahibi resmen kocasını kandırmış olur..
Allah uzun ömürler versin vefat edince kızına sadaka gibi bir pay verince valla adamın kemikleri sızlar..
Bu bana göre asla yansıtılmicak bir konu değil tam aksine enine boyuna konuşulması gereken bir şey..
Ha konu sahibinin savunduğu şeyde haklı çocuğunu tabi düşüncektir ama kocasına tamam ben razıyım diyip üstünü kapatınca resmen kandırmış olcak..
Konuşup ben razı değilim böyle böyle düşünüyorum kızına yapmak isiyorsan kendi paranla yapmak zorundasın demesi gerekir bana göre...

Üstünü kapatmasını mı yazmışım ben?

Bir kere, ben razı değilim kendi paranla kızına al demesi inanılmaz derecede yanlış. Bu söylenmez. Kendisini paracı gibi gösterecek.

İkincisi, bu arsa hem konu sahibinin hem de eşinin parasıyla alınacak. Belki alırken maddi sıkıntı çekilecek. Bu süreçte emin olun kızın değil, konu sahibinin ve eşinin ihtiyaçları kısıtlanacak.

Üçüncüsü, eğer çocukları olursa, babanın payında çocuğunda hakkı var. Yarısını kızın üzerine yapması, doğacak çocuğun hakkını gasp etmektir.

Uygun olan yarı yarıya alıp, veya birinin üzerine ki bu durumda da yarı yarıya zaten, vefat durumunda kanunların ön gördüğü şekilde paylaşım yapmaktır.

Zaten böyle bir durumda bütün mirasçılar kendisine düşen payı eksiksiz alır.

Eşinin yarısını kızıma vermek istiyorum düşüncesi şu an için kabul edilebilir ama ilerisi için yanlış. O yüzden burada esas olan kanunlar olmalı. Adam bu arsayı kendi parasıyla almayacak sonuçta. Eşiyle ortak alacak.

Çok tek taraflı düşündüğünüzü düşünüyorum. Yazdığınız yazının da inanılmaz derecede kırıcı olduğunun farkındasınızdır umarım.

Ben çocuğun hakkı gasp edilsin demiyorum, kimsenin hakkına göz konmasın, herkes payına düşeni alsın diyorum. Umarım şimdi daha anlaşılır olmuştur.

esini hep borca sokmani tavsiye ederim.

eski es de cok abartmis. Ben olsaydim ki Allah gostermesin, kizima 400 Tl ye bot alip Iphone 5s alacagima, ona ayri hesap acip para yatirirdim ilerde kullanabilmesi icin. Kiza da acidim, bir 10 sene sonra kimse para vermez ona oyle bol bol harca diye. Aldigini harcamaya alistirilmis olmasi cok fena.

iyide ilerde cocuklari olursa onularin hakki nolucak ?Simdiden butun birikimleri su anki kizinin ustune yapmasi haksizlik bir kere. O zaman evlenmeseymis, ya da bosanmasaymis.

evlilikte edinilen mallar ortaktır ilkesi ile düşünürsek % 50 ye ilerde kız zaten babası üzerinden pay sahibi olacak .Bu haliyle siz zarardasınız .En güzeli hepsini kocanızın üzerine yapmak .Allah korusun eşinize bir şey olursa zaten % 25 ini siz alacaksınız % 75 ini de ileride bir çocuğunuz olacak varsayarsak iki evlat arasında ikiye bölünecek .Yanlışım da olabilir şu saatte kafam karışık .

iyide ilerde cocuklari olursa onularin hakki nolucak ?Simdiden butun birikimleri su anki kizinin ustune yapmasi haksizlik bir kere. O zaman evlenmeseymis, ya da bosanmasaymis.

Ben yazılan her şeyi anlıyorum konu sahibininde kendini ve çocuğunu düşünmesi normal zaten..
Miras bölümününde kanunlara göre ne şekilde olacağınıda biliyorum kimse kimseninde hakkını gasp etsin demiyorum..
Sadece konu sahibinin eşinin düşüncesi kızına yarısını vermek..
Baba olarak kızına yapmak istediği şey belli..
Ama konu sahibi susarsa ben böyle böyle düşünüyorum demezse adamı bana göre kandırılmış olur..
Ve konu sahibi kocasının karşısında ben razıyım veririm diyor ama içini kemiriyor bu durum ve razı değil neticede çünkü kızına yarısını verecekse o zaman kendi parasıyla alsın yoksa vermem yazmış zaten..
E hal böyle olunca kocasınn karşısında tamam diyip adam vefat edince kocasının isteği dışında hareket etmesi nekadar doğru olabilir..
Ben kıza yapılacak veya yapılmayacak şeyde değilim kocaya verilecek sözdeyim..
Sevmiş kocasını evlenmiş Allah nasip etsin bir yastığa baş koyacaklar ömür billah...
Benim anlatmak istediğim bunlar.

Ne demek istediğini şimdi daha iyi anladım.
Hassasiyet gösterdiğin konuda haklısın, ama dediğin gibi sevmiş evlenmiş, ve konu sahibinin söylediklerine bakarsak güzel de bir evliliği var.
Baba olarak düşüncesinde yanlışlık yok ama ilerde bir çocuk daha olduğunda o çocuğun hakları gasp edilmiş olacak.
Dediğin gibi bu durumu dile getirirse emin ol evlilikleri zarar görecek. Eşi kırılacak, karısını paragöz olarak görecek.
Kızım babasız, sen doğacak çocuğumuzu düşünüyorsun ama biz evliyiz, birlikteyiz ama benim kızım boşanmış bir ailenin çocuğu, bir tarafı eksik diyecek.

Ama hiç düşünmeyecek kendisi ölürse, iki çocukta babasız kalacak. Diğer kızına üzüldüğü için hassasiyetle böyle yaklaşıyor ama ölüm gibi bir durumda iki evladın da durumu aynı. Neden diğer çocuğun hakkını ablaya veriyor, böyle bir düşünce mi olur?

Çok detaylı düşünüyorum belki, ama eşinin düşündüğü gibi olursa diğer çocuğun hakkı yenecek. Baba şimdi bunu düşünemez, tek çocuğu var, bu nedenle hassas davranıyor, ama konu sahibi düşünmek zorunda. Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal.

Bu nedenle tamam deyip susmak zorunda. Kim öle kim kala. Şimdiden bunların hesabı yapılmamalı. Zamanı geldiğinde de kanunlara göre paylaşılmalı.

Kendi parasıyla alsın yoksa vermem değil üzerime herşeyi kabul edip onun sartini kabul etmem.... Ki bu zaman kadar asla eşimden gizli birsey yapmadım hep açık olduk herşeyi durusstce konustuk bu konu dün gece konuşuldu ben bugün kendimi tarttim ve doğmamış çocuğumun hakkının yenilmesini istemiyorum ve kizininda hakkını yemem ..... Konu tekrar açıldığında içimden geçenleri aynen söylerim bu dünya mali için de eşimi kandırıp vicdan azabı çekmem ve kul hakkıyla yaşayamam bir yerden çıkar çünkü ... İçime sinmediğini ortak üzerimize almamız gerektiğini soyeleyecem saddece benim üzerimde olmasi da benim için büyük sorumluluk bunu üstlenmek istemiyorum

aslında en mantıklısı babanın üzerine olması. çünkü zaten ona birşey olsa size, onun çocuğuna ve gelecekte doğacak çocuğunuza ortak bölünür. (gerçi bir ara eşe 2 hisse çocuklara 1 er hisse veriliyordu şuanda öylemi bilmiyorum)
ölüm değilde boşanma gibi bir mesele olursa evlendikten sonra alınan taşınmazlar eşler arasında ortak bölünür.adam kendi payından istediği kadarını verir kızına.. boşandıktan sonra adam vefat ederse adamın hissesi çocuklara eşit bölünür.sizin payınızda kendi çocuğunuza kalır yani her halukada sizden olan çocuk zarar etmez

Ve evet evliliğindem ve eşimden çok memnunum bu zamana kadar bir dediğimi iki etmedi hep dediği önce ALlah sonra sensin... Sadece eski eş ve kizi sorun çıkarıyorlar ama onuda mümkün mertebe bana ysnsitmamaya calisyor bende sorun yapmıyorum zaten sadce kizi için uzuluyorum ınş düzelir.... Hiçbir zaman paraya tamah etmediğini bildiği için bana bunu söyleyebiliyor....neyse zaten az önce konustuk bana dediği maddi anlamda değil manevi anlamda da hakkını ver dedim ...su an için öyle yarı yarıya dedim bizim çocuğumuz olursa da onlarla aralarında adaletli davran dinen ve hukuken neyse onu ver benim çocuğum senin çocuğum yok hepsi ikimizin maddi manevi hepsiyle adaletli ilgilenecez dedi ve konu kapandı benim içimde rahatladı

hayatım ikimizin üstüne yaptırıcam ikimizin üstüne yaptırıcam diyorsun da zaten evlilik sözleşmesi yapmadıysanız her koşulda ikinizin üstüne yaptırılmış gibi oluyor.

Tüm sayfaları okumadım ama mirasla ilgili bir konuyu herkes gözden kaçırmış anladığım kadarıyla
Mirasta boşanma hukuku gibi %50 işlemez
Malın 1/3 ü eşe, 2/3 ü çocuklara kalır , kaç çocuk varsa üçte iki kısım çocuklar arasında pay edilir; yani eşi vefat ederse arsanın üçte biri konu sahibinindir yarısı değil, böyle olunca doğacak çocuğun hakkı gasp edilmez. Sadece reşit olana dek malları annesinin kullanımına verilir
Benzer endişeler bende yaşadım bir dönem, eşimin 2. evliliği ve 2 çocuğu var ilk eşinden, konuyu araştırdığımda avukattan almıştım bu bilgiyi. Yani %50 si evlilikten ötürü eşin gibi düşünmeyin. Vefat halinde miras kanunları ayrı

Ayrıca çocuk doğduktan sonra, üzerine açılacak bir hesap sağlarsanız, bu hesap miras nisabına dahil olmaz, birikim çocuğun üzerinde kalır reşit olunca da hesabın idaresini kendi alır

süper bilgi Teşekkürler.Ben hala eskide kalmışımEş 1/4 orannda alır zannediyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…