ikinci evlillik ileriye dönük yatırımlar miras aklım karışık

yakamaoz_1905

Guru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
666
301
333
merhablar bayanlar kafam cok karışık o yüzdende karısık yazabilirim bu yüzden özür dilerim... ben 25 yasında ilk evliliğini yapmış devlet memuruyum yaklışık maaşım 2 600 tl...eşim 38 yasında ikinci evliliği ilk evliliğincen bir kızı var 14 yasında özel sektörde çalışıyor 5,300 tl gibi bi maas alıyor... aylık kızına en az 500 tl gidiyor ki ben buna itiraz etmem isterse 1000 tl göndersin sorumlu kızının ihtiyacalrından..ki eşim 3-4 ay kadar bi ara işsiz kalmış ben kızına para göndermiştim ...ama kız para delisi sınır yok kıymet bilmiyor sımarık 400 tl ye bot almalar okula hergün taksiyle gitmeler haftada en iki kuoför e gidip sac boyama vs 200 tl bırakmalar kıyafet ve makyaj malzelerine harcadıgını söylemiyorum bile...her yeni cıkan telefonu istemeler ıpohone 5 s kullanıyor suan ıpohone 6 istiyorum diye diretiyor neyse bunları dert etmiyorum sadece kıymet bilmediğini belirtmek icin yazdım...

sosyal paylaşım sitesinde de bu kız bir ara babası için babamı mı sadece para olarak görüyorum benim tek ailem annem falan yazmıştı ....

2 yıldır evliyiz ve bir birikimimiz yok yeni borclar bitti ...evimiz yok kiradayız sadece eşimin 20 tl değerinde bir arabası var o kadar...benle evlenmeden 10 yıl kadar bekar kalmış ve ailesinin yanında yaşamış o zmanlar aldığı azmış ve hepisne kızına harcamıs birikim yapmamış...bizde kazandığımzı düğün borçlarına verdik ailelerimize yardım ettik vs eşim daha 6 aydır bu maaşı alıyor önceden benim kadar alıyordu bunuda göz onunde bulundurun... eşim gecende büyük illerin birinde bir arsa oldugunu 2 yıla kadar değerleneceğini en az 2 kat verilecegini bu arsayı almak istediğini söyledi... arsa degeri 100 tl ..ayda 3 bin tl oaraya verririz benim altınlarım var 15 bn tl onun arabası nı da satacak mısız tamam dedim ...bana dediği bu arsayı SENİN ÜZERİNE YAPACAM ama sartlarım var ne dedim kendim için almıyorum bu arsayı ...biliyorsun önce Allah sonra sensin ... ölüm hak olurda bana birsey olursa senin ileride magdur olmaman için dedi
ama biliyorsun kızım var ve mirasta hak .. ileride bu arsaya 2 kat verilirse biri senin biri kızımın ...senin nasıl magdur olmanı istemezsem onunda olmasını istemem hakını vermezsen hem senin hem benim üzerimde hakkı kalır dedi...

bende yarı yarıya üzerimize yap o zman dedim hem senin adın geçsin hem benim adım ...oda böylelikle miras hakkı elde eder ama sadece benim üzerime olursa hak talep edemez benim vermeyecegimden değil seninde içinde süphe kalmasın hem dedim

ama kafam karısık kızlar benim evladım yok suan istiyoruz bir iki yıla kadar ...olursa onunda hakkı olmayacak mı ...1 katı ben bir katı kızı alırsa benim evladım sadece beim hakkımdan miras alacak babasınkinden değil...babasının hakkı tamamen kızına gidecek değil mi yanlış mı düşünüyorum...

özellikle avukat yada bu miras ikinci evlilik yapmış bayanlar fikir verirse sevinirim...eşimin iyi niyetinden süphem yok çünkü aileisnden ve yasadıgı cevresinde mümkünü yok eşi üzerine mal varlılğını yapan ki eşim bosanmıs travma yasamıs bana güvenmemesi lazım ama bana güveniyor ki üstüme yapıyor ki benim asla böyle bi talbim olmadı ondan...

diyeceksinizki daha evladın yok bu kadar ilerisini düşünme belki olmayacak...bende öyle diyorum ama kızının ve annesinin iyi niyetli olmadıgını cok iyi biliyorum tamamen hayatları para( ki eşim iş değişikliği yaptı 6 aydır 5,300 tl alıyor önceden benim kadardı ...bunu eski eş duydu ve mahkeme actı bu zman kadar kızıma ben baktım için 15 bin tl tazmınat istiyorum aylık kızımada 1000 tl nafaka istiyorum diye ki bu eski eş 3000-3500 tl alıyor evi arabası var) benim evladım olursa evladıma haklarını vermez kızı eşim nasıl kızını düşünüyorsa bende olma ihtimali olan evladımı düşünmekle hata mı ediyorum ...maden oratk mal varlığını 2 ye bölelim biri benim biri eşimin eşimin üzerindeki mal varlığında eşimin çocuklarının hakkı olur böylece 4 e bölüp 2 si benim 1 kızının 1 de olursa ki evladımın olmazsa yine kızının olsun bu söyledğim mantıklı değil mi?? bunu eşime söylesem bana güveni gider mi iyi niyetini kullanmış oşur muyum bilemiyorum ona söylemedim daha off onu üzmek ve para delisi gibi gözükmek istemiyorum

Son düzenleme:
yarısı senin yarısı eşinin üzerine bile olsa, evlilikten sonra edinilen mallar ortak olduğu için o arsa zaten ikinizin olacaktır.
yarısında hem eşinin kızının hem ilerde evladınız olursa onun hakkı olacaktır.
hukuk bilgim kısıtlı ama mantık yürüttüm sadece.

zor bir durum. aslında zamansız yani eşiniz nerden biliyor önce kendisinin öleceğini ? herşey olabilir hayat bu. Daha alınmamış ödenmemiş bir arsa için boş yere kendinizi yormayın bence herşey olacağına varır.

tamamı sizin üstünüze olsa bile evlilikte alınan mallar ortaktır.dert etmeyin lütfen..

ve altınları bozdoracaz ya eşimin bana dediği bozdurma istemediğin varsa la içinden annenin babanın taktıklarını hatıra olarak saklamak istersen bozdurmayalım senin rızan varsa öyle ben bozdururum dedi böylede ince düşünceli benim rızamı alrak iş yapar o yüzden bu istegim onu kırar mı dediğini kabul edip hepsine üstüme alayım mı yoksa yarı yarıya mı yapalım

bence eşin her şeyi kendi üstüne yapsın sonuçta ona bişey olunursa çocuklarınıza ve size pay edilir

tamamı sizin üstünüze olsa bile evlilikte alınan mallar ortaktır.dert etmeyin lütfen..
o zaman direkt benim düşündüğüm gibi olacak değil mi... evet hayat bu ne olacagı belli olmaz belki ben ölücem belki o belki çocugumuz olmayacak belki allah korusun işlerimizi kaybedecez ben asla dünya malında gözü olan biri değilm eşimde o yuzden bu kadar bana güveniyor diye düşünüyorum sadece amacım ne ona ne kızına ne bana haksızlık olmasın herkez hakkını alsın asla ama asla kızının hakkını yemem neyse onu veririm eşim hayatta olmasa ama annesi olsa bile kızıyla ilgilenir ihtiyaclarını karsılarım magdur etmem ama bunu o yapmaz işte sorun bu kendimi enayi konumuna düşürmek istememem

Taşınmaz kızı ve sizin üzerinize yapılmışsa evet hisseniz oranında eşinizin vefatı halinde kızına ve size geçecek, sizin çocuğunuz hak sahibi olmayacak. Siz vefat ederseniz sizin payınız çocuğunuza geçecek, kızının burada herhangi bir hakkı olmayacak. Sonuçta siz ve eşiniz vefat ettikten sonra yarı yarıya çocuklar taşınmazın sahibi olacaklar. Siz ille çocuğum babasından o taşınmaz üzerinde miras hakkına sahip olsun diyorsanız kızının hissesini düşük miktarda tutup, eşinizi de taşınmaz mülkiyetine ortak ettirin.
Babadan 2 çocuğa da miras kalacak, kızın kendi payı olacak, sizin hakkınız çocuğunuza geçecek. E tabi 2 çocuk olursa işler değişir.

Hepsini okumadım, hukuktan da anlamam. Ama ilerde bir çocuğunuz olursa, o eşinizin de çocuğu olmayacak mı zaten? Yani arsa ikinizin üzerineyse, hem senin hem eşinin payından o çocuğa hak düşer sonuçta.

Eşinizle ortak alırsanız miras eğer sizinde çocuğunuz olursa eşinizin payı ilk evliliğinden olan kızına ve sizin evladınıza kalır diye biliyorum ben.

Ben sizi ve endişelerinizi anlıyorum bence en iyi ve sağlam çözüm avukata danışmak daha garanti olur

her gün yasalar değişiyor ancak o sizi bilinçli yönlendirlr kadın avukata gidin birde genç olsun bence

Cok uzun geldi sonunu okuyamadim... Sukadar diyim, cok büyütmüsünüz, siz kendinizden eminseniz hic riske girmeyin, arsa sizin üzerinize olsun, olurda miras paylasmak durumu olursa, kiziyla yari yariya yaparsaniz, sizin cocugunuz olursa üce bölerseniz, iki cocugunuz olursa dörde bölersiniz herkes yine esit payini alir... Haaa bu arada sizin evlatlariniz daha karli olacak ilerde, sizin payda onlara kalacak sonucta, yani esinizin kizi avantajli degil düsündügünüz gibi eger arsa tek sizin olursa, aksine ona haksizlik edilmis gibi oluyor....

sizin üstünüze olsun.mallar ortak kocanıza bir şey olursa zaten kızı babasının hakkı üzerinde söz sahibi olacak.bir de sizin çocugunuz olursa babanın malı bölünecek.hiç endişelenmeyin.

ilerisini düşüneceksek eğer. Allah korusun çok ilerde sen ve eşin öldüğünde, senin çocuğun istemezse eşinin kızına arsadan hak vermeyebilir. ortalık karışır o zaman. bu yönden anlat. bence en iyisi eşinin üstüne olsun.

bu arada kızı çok sorunlu. boşanmış çocuklar babalarını para olarak görüyor genelde. benim kuzende aynen bu şekilde. hiç hoşuma gitmiyor davranışları.

ama esim vasiyet eder gibi bana bir senin biri kızımın dedi yanı yarı yarıya ...

evet iyi niyetle düşündüğünüz ortada..öncelikle mallar ortak olduğu için ortak çocuğunuz olsun ya da olmasın miras özel yazılı bir beyan bulunmadığı sürece ortak bölüştürülür diye biliyorum..

ama esim vasiyet eder gibi bana bir senin biri kızımın dedi yanı yarı yarıya ...
O suanda cocugunuz yok diYe öyle demistir, sizde deyin canim peki ya bizimde evladimiz olursa ne olcak diye, onunda sonucta babasinin malinda hakki var... Yaaa zaten bosuna böyle düsünceler, kanun neyse o olur, biraz karisik bi durum... Yanlis anlamayin ama ben esinizin yerinde olsam bu riske girmem, ortak olsun en iyisi, cünkü suan böyle desenizde, bosaninca yada kendi evladiniz oldugu zaman genelde degisiyor insanlar, zirnik koklatmak istemiyorlar, onun evladindan banane anasi baksin falan filan... Siz böyle olucaksiniz demiyorum ama dünya hali neler oluyor neler...

evet çok sorunlu ve annesi de bosvermiş nerdesin ne yapıyorsun demiyor gece yarılarına kadar dısarda 14 yasında bar disko ya gidebiliyor arkadaslarıyla ben bunları gördüğümde şoka girdim mecbur eşime söyledim eski eşiyle tartışma yasadılar ben velayeti alacam falan diye çünkü annesi hiçbir zaman vermek istememiş şimdi para kazndığını ve evliliği oldugu için al kıınıda bende kurtulayaım demiş düşünün kızın durumunu....çok üzülüyorum kızada daha 14 yasında ama 20 yasından büyük gösteriyor cünkü topuklu ayakkabılar minicik sortlar etekler sac boyamalar bası bos büyümüş ...eşim hep ilgilenmek istemiş göstermemişler görüştüğündede en fazla iki saat sadece parasını kullanmıs kadın...kzında hiç suc yok o arada kalmış ve malesef ilgilenilmemiş...boşanmış ailerlerin çocukları malesef hep böyle

niye şimdiden yarı yarıya diye bir plan yapıyorsunuz ki.
ileride sizin de çocuklarınız olacak.
hepsi kanuni hakkı ne ise onu alsın günü gelince.
gerek yok şimdiden bu kadar hesaba kitaba.
ayrıca altınlarını da kendine saklamanı tavsiye ederim imkan var ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…