İkinci eş olanlar var mı aranızda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden kıyaslayayım ki ?
Kıyaslanacak tarafı olsa boşamazdım zaten değil mi.
Geçmiş , geçmiştir arkadaşım.
Şu an benim eşim benim için ilk sıradadır öncesi yoktur benim için.
Ve ben onu tanıdığım günden beri hep şanslı hissederim kendimi.Bana bu kadar değer verdiği ve bu kadar sevdiği için.
Ve şöyle de bir şey var boşanmış insanın evlilik kararı vermesiyle hiç evlenmemiş bir insanın evlenmek istemesi farklıdır.
Boşanmış insan enine boyuna 40 kere düşünür her şeyiyle bu kararı , ağzı yandığı için.
Ve gerçekten emin olmadan evlenmez tekrar.
Annenide kırma tabi ki ama ortak bir yol bulup uzlaşmaya çalış.
Seni seven bir insanı sırf daha önce evlenmiş diye bu düşünceye kurban etme.

Her insan farklıdır ama sizden de duymak çok iyi geldi :) Teşekkür ederim :) Haklısınız belki de ikinci kez hata yapmayı göze alacak kadar sevip göze alıyorsunuz bu kararı siz ama ben deli doluyum ilk heyecanı var :) Şöyle de düşünebilirim, sırf evlenmemiş diye başkasıyla mutsuz olmaktansa diğer yarımla birleşirim belki de böyle olması gerekiyormuş benim değerimi anlaması için hatalardan geçmesi...

Her insan farklıdır ama sizden de duymak çok iyi geldi :) Teşekkür ederim :) Haklısınız belki de ikinci kez hata yapmayı göze alacak kadar sevip göze alıyorsunuz bu kararı siz ama ben deli doluyum ilk heyecanı var :) Şöyle de düşünebilirim, sırf evlenmemiş diye başkasıyla mutsuz olmaktansa diğer yarımla birleşirim belki de böyle olması gerekiyormuş benim değerimi anlaması için hatalardan geçmesi...

Evet canım.
Karşındaki insanı en iyi sen bilirsin.
Tabi ki her zaman yanılma payın vardır.Ama sebep yine de boşanmış olması değil.
Umarım iyi olur herşey senin içinde.

Merhabalar, ben yeni üyeyim ve ufak mı büyük mü bilmem ama bir derdim var…

1.5 yıldır devam eden bir ilişkim var. Aramızda olumsuzluklar, tartışmalar, kavgalar oldu zaman zaman evet hiçbirşey mükemmel olamıyor zaten ama benim en çok taktığım daha önceden evlenmiş, boşanmış olması… Üzerinden 4 yıl geçmiş.

Bunu son 2 aya kadar dert etmemiştim çünkü işlerin ciddiye gittiğini fark edemedim sanırım ve bana evlenme teklif ettikten sonra aileme de açtım bu mevzuyu ama sıcak bakmadılar. Annem “dul bir adamla mı evleneceksin, tüm aile kahrolur” gibi laflar etti :KK43: Bunda bu kadar kötü ne var anlayamadım? Babam yine daha ılımlı yaklaştı, büyük konuşmayayım ama şu an böyle bir şeyi onaylamıyorum, dul bir adam sana aşık olmaz, kullanılmandan korkuyorum ve görüşmeni istemiyorum dedi. Sanırım ciddi olduğumuzu görmesi gerekiyor ikna olması için ama annem “mümkün değil” ve “asla” diyor. Hatta ağlıyor, üzülüyor. Evi görseniz, sanki cenaze çıkartıyorlar sanırsınız.

Aramızda yaş da var o yüzden de dertli annem. İlle de 2-3 yaş büyük biriyle olmalıymışım. Seviyorum, diyorum anlatamıyorum ki annem böyle laflar edince benim de aklıma dul olması konusunda şüpheler girdi sanırım ya da zaten içimde bir kıskançlık vardı bilemiyorum :KK43:

O kadınla evlenmeleri de şu şekilde olmuş. Ondan önce üniversite aşkına aşıkmış, bu aşkı ona büyük bir kazık atmış (ne olduğunu sormadım) ve başkasıyla evlenmiş. O zaman yıkılmıştım dedi. Hemen 1 sene sonrasında da eski eşiyle evlenmiş. Çünkü anlık bir hisle birlikte olmuşlar, kadın da bakireymiş, bırakırsam tam bir pislik olurdum bir hata yaptım cezasını böyle çektim, ortada bırakamazdım dedi. Hiçbirşey hissetmiyordum değil ama evlenmek için doğru bir insan değildi, hiç aşık oldum evlenmek istedim gibi olmadı evliliğimiz. Son gün, düğün günü bile evlenmek istemiyordum, terk etmek istiyordum onu dedi. Ben de daha fazla kurcalamadım, adını, sanını nerde yaşadığını mesleğini falan öğrenmek istemedim, istemiyorum.

Hayatında aşık olduğu ilk kadın bu üniversite aşkı ikincisi benmişim. Aynı şekilde ben de daha önceden bir kez aşık oldum ama hiç evlenmedim… Hayatındaki gelmiş geçmiş en çok değer vermiş olduğu, kıymet biçtiği kadın benim… Buna inanıyorum (benim için çok şeyden vazgeçti, çok koştu peşimden, yaptıklarıma rağmen vazgeçmedi ki hiç masum şeyler yapmadım ona karşı çok ayıbım oldu ki bunlara rağmen ben sana güveniyorum diyor hala&#8230:KK66: ama sanırım onaylanmaya ihtiyacım var.

Evlilik benim için çok kutsal bir kurum ve fazlasıyla büyütüyorum onu gözümde. Ya ben ikinci baskı gibiysem, ya hiç ona biçtiği değeri bana biçmezse (hoş değer biçtiği de yok ama böyle düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi
sonuçta onu eşi konumuna soktu, imzayı ilk onunla attı, ona gelinlik giydirdi, alyans aldı aşık olmasa da o konuma ilk onu getirdi neden beni beklemedi diye düşünüp duruyorum :KK43: konusunu açsam umursamaz ama üniversite aşkının konusu açılsa hala öfke duyduğunu söyler evliliği o derece umrunda değil) ya benim kadar heyecan duymazsa evlilik için… Gerçi benden çok daha hevesli, gözleri parlıyor 2 aydır sürekli bundan ve çocuk sahibi olma hevesinden (çocuğu yok) bahsedip duruyor, ne yalan söyleyeyim ben de evlenip çocuk sahibi olmaya pek hevesliyim… Oğlum olsun istiyorum ama rüyamda kızımızı filan görüp duruyorum :))

Söylediklerinin yalan olması için bir sebep yok ama kendi kendimi hele ki onu tırmalayıp, beynini kemirmekten yoruldum. O da fazlasıyla üzülüyor. Hem ailemin hem benim tepkilerimize… Sen hayatımda öptüğüm ilk kadınsın, dudakların değmesi öpüşmek değildir der hep. Senden önce hayatıma kadınlar girdi ama hep sana sarıldığımda kalbim böyle atıyor diyor ki haklı bayanlar görseniz nefesi kesiliyor sanki 1.5 yıl sonra bile hala azalmadı o kalp atışları…

Ben bu ikinci eş olma sendromunu nasıl aşabilirim, ailemi nasıl ikna edebilirim… İzin olmasa da ben kafama koydum, evlenmek istiyorum ama bu yolla olması hoşuma gitmiyor. İstiyorum ki en mutlu günümde yanımda olsunlar, çünkü daha önceden ailem seçimlerim konusunda beni birkaç kez yalnız bıraktı ve bu beni üzdü. Şimdi beyaz gelinliğimle iken yanımda olmalarını istiyorum… Bu yüzden ikna etmek için öncelikle bu ikinci eş olma sendromunu aşmam gerekiyor sanırım değil mi? Çünkü bunu aşmadan evlenirsem sürekli gün yüzüne çıkartırsam hiç mutlu olamayız… Bu bir erkeğin bayana bakire değilsin tavrı takınması gibi saçma bir tabu oluyor sanırım benim için, ben bunu nasıl aşabilirim?

Aranızda var mı böyle bayanlar? İkinci eş olan, ya da bu konuda bana yardımcı olabilecek birkaç kelime bir şey söyleyecek olanlar?

Rahatlamaya, konuşmaya, dertleşmeye çok ihtiyacım var…

EDIT: Ben sevdiğime inanıyorum sorunum bu değil sorunum ikinci eş olma sendromunu kaldırmamda yardım istiyorum ayrıca ailemi nasıl ikna edeceğimi düşünüyorum lütfen konu sapmasın...

ayy ne diyosunnn (kırmızıyla işaretlediklerimmm) bayılıyorum galibaaaa :KK36:
çocuk yoksa şanslısın çocuk varsa yandığnın günüdür. o kadın hayatınızın ortasına kurulup bi de kendini ana kraliçe ilan eder çocuk doğurdu ya.
ama çocuk yoksa rahatsın arkadaşım. hiç sendrom falan olmasın.
böyle konuşuyorum çünkü bende benden hayli büyük evlenip boşanmış biriyle beraberim artı bir de çocuk :KK14:

ayy ne diyosunnn (kırmızıyla işaretlediklerimmm) bayılıyorum galibaaaa :KK36:
çocuk yoksa şanslısın çocuk varsa yandığnın günüdür. o kadın hayatınızın ortasına kurulup bi de kendini ana kraliçe ilan eder çocuk doğurdu ya.
ama çocuk yoksa rahatsın arkadaşım. hiç sendrom falan olmasın.
böyle konuşuyorum çünkü bende benden hayli büyük evlenip boşanmış biriyle beraberim artı bir de çocuk :KK14:

Yok benimkinin bağı olacak bir durumu yok allahtan. sen nasıl katlanıyorsun çocuk sebebiyle yüzyüze kalıyorsunuzdur da siz

Evet canım.
Karşındaki insanı en iyi sen bilirsin.
Tabi ki her zaman yanılma payın vardır.Ama sebep yine de boşanmış olması değil.
Umarım iyi olur herşey senin içinde.

Peki haddimi aşmıyorsam düğünde heyecanlı mıydınız eşiniz kadar :)

peki nasıl aştınız? ya da hiç aklınıza gelmedi mi sizden önce onunla yaptıkları :KK43: ben bunları düşününce çıldırıcak gibi oluyorum hala bir yerde beraber fotoğrafları var mıdır, alyansları nerdedir atmış mıdır yemek yaparken gidip arkasından sarılmış mıdır yemeklerini seviyo mudur vs vs biliyorum dışardan çok saçma duruyor ama taktıkça takıyorum artık ona yansıtmamakta zorlanıyorum ve ilişkimizi öldürmekten korkuyorum :KK43:

Ben hic takinti yapmadim ki...
Hersey olacagina varir tak tak nereye kadar..
Bazen mutluluk sebebimiz bile olur aramizda iyi ki gitmis yoksa biz nasil evlenirdik diye..
Ayrica gecmiste ne yasadiklari beni ilgilendirmez o zaman ben yoktum..
Ben neden düsüneyim kendisi düsünsün böyle bir insanla ayrildigi icin...
Biz evleneli 2.5yil oldu gecen sene fotograflarini gördüm hemde görümcemde...
Yegenlerin cocukluk fotograflari arasinda kalmis...
Yine bir girgir samata gülüstük gectik...
Yemek konusuna gelince adim gibi eminim ki ona tas cikartirim..(Bu konuda kendime cok güvenirim)
Cünkü evlendiginde esimle daha 16 imis...
Ana sözü dinleyip sonra dizini dövenlerden olmus ama ne fayda...(Esimi kendilerine cekmek istemisler esim kabul etmeyince cekmis gitmis bosanma davasi acmis)

ikinci eş olma olayı ben sanırım kıyaslanma açısından istemezdim.
ilk eşiyle de illa ki güzel zamanları olmuştur ya da sevdiği şeyler..
" o yatakta böyle yatardı, bu böyle yatıyor."
" aa o peynirli böreği daha güzel yapıyor."
" o sanki anneme daha iyiydi"
yani bunun için olan her olasılık için ben takıntı yapardım sanki. tamam bitmiş ayrılmış ama yine de sessiz düşüneceği kavramların olma olasılığı üzerdi beni.
senin olayında sevgilin inandırıcı olmaya çalışmış. öpüşme meselesinde olduğu gibi. kadınlar duygusallığa bağlar ama erkek için bazen seksin ilk aşamasıdır ve kimi öptüğünün önemi yoktur. o kısım inandırıcı gelmedi bana. buna benzer abartmalar var.
işin, sevgin, mantığın, çevren vs vs örtüşüyorsa ama yaş farkını bilemeyeceğim, o zaman olabilir tabi.

annemin anlattığı bi fıkra vardı o geldi aklıma.
nasrettin hoca eşi ölünce tekrar evlenir. ama sürekli eski eşinden bahseder. rahmetli şu yemeği şöyle yapar. rahmetli bu işi böyle yapar vs.
yatağa yatmışlar yine başlamış rahmetli şöyle uyur diye cümlesini bitirmeden kendini yataktan aşşağı atılmış bulur.
karısına noldu diye yerden sorar
karısıda ee hoca efendi bu yatak 2 kişilik rahmetlide gelince 3 oldu sen en iyisi yerde yat der :)

eeee yıllarca birlikte yaşayıp ayrılsaydı sorun olmayacakmıydı.
toplum birlikte yaşayanı yadırgıyor nikah yap diyor..
nikah yapıp ayrılsan boşanmış adamla veye kadınla mı evlenilir deniyor....
her halükarda çokta yaranamazsınız kimseye
arkanıza bakarak yürüyemezsiniz..daima önünüze bakın bence.

Erkegin Dulumu olrumus ya ne sacma birsey ?

Cocugu olsa hadi anlarimda cocuksuz adam dul olsa ne olru ?

10 yas cok degil, dul olmaisni sorun yapacak bir durum´degil, ozaman herkes herkesin eski sevgilisinide sorun etsin ???

Merhaba arkadaşım ben de aynı senin durumunda hatta daha da berbat durumdayım sevgilim benimle tanışmadan 1 sene önce boşanmış onu da severek almıştı ama kızın ailesinin kızını yanına istemesi üzerine(bu arada başka sehirdeler kızın ailesi)sevgilim işini bırakıp gitmek istememiş kızda boşanmak istemiş ve boşandılar da bizim ilişkimiz se 4 senedir devam ediyor ama ailem en başından beri istemiyo aramızda eğitim farkı var biraz brn kısmet olursa bu sene üniv mezunu olacam oda üniv terk benden 6 yaş büyük ve şoförlük yapuyo ailem hicbirsekilde olmaz diyorlar bizde bu sene düğün düşünüyoruz ama ailemin rızası olmadığı için de biraz içim buruk doğrusu galiba boşanmış kişilerle evlenmek herkes tarafindsn hoş karşılanmıyor galiba ama beni üzeceginden o kadar eminletki bazen benimde gözüm korkmuyor değil hani :KK43:

Yani sen adam evliyken onunla ılışkı mı yasadın??

bence öyle yanlış yerlere takılmışsın ki, asıl sorunları göremiyorsun
ilk ona yüzük taktı,ilk ona gelinlik giydirdi vs vs
asıl önemlisi ilk onun çocuğuna BABA oldu, ama o kadını kucağında 1 yaşında çocukla bırakabildi
bekaretini bozmuş olmayı yediremedi, çok üzüldü, o kadar üzüldü ki, hiiiç sevmediği halde evlendi,
ama bu fedakar, vefalı, masum adam, keni karısını, kendi bebeği 1 yaşındayken bırakıp gidebildi
neler yaşandı bilemeyiz, her çocuğu olan boşanmasın, neyse derdi çeksin diyecek halimiz tabii ki yok
ama çocuğun küçüklüğü ve en önemlisi senin çocuktan hiç bahsetmemen düşündürdü beni
yemeklerini özler mi, ona sarıldı mı, yani bunları düşünüyorsun ama,
ilerde çocuğunu çok özler de pişman olur da yuvasına dönmek ister mi falan demiyorsun
acaba hiç bahsetmiyor mu çocuğundan, nasıl ona karşı, ilgili mi, görüyor mu, ihtiyaçlarını karşılıyor mu
ve en en önemlisi, sen çocuğuyla tanıştın mı
evlenmeyi düşündüğü kadını çocuğuyla tanıştırıp, kaynaştırmayı denedi mi
son kısımlara cevabın, bence bu ilişkideki kararını belirlesin
diğerleri faso fiso

bence öyle yanlış yerlere takılmışsın ki, asıl sorunları göremiyorsun
ilk ona yüzük taktı,ilk ona gelinlik giydirdi vs vs
asıl önemlisi ilk onun çocuğuna BABA oldu, ama o kadını kucağında 1 yaşında çocukla bırakabildi
bekaretini bozmuş olmayı yediremedi, çok üzüldü, o kadar üzüldü ki, hiiiç sevmediği halde evlendi,
ama bu fedakar, vefalı, masum adam, keni karısını, kendi bebeği 1 yaşındayken bırakıp gidebildi
neler yaşandı bilemeyiz, her çocuğu olan boşanmasın, neyse derdi çeksin diyecek halimiz tabii ki yok
ama çocuğun küçüklüğü ve en önemlisi senin çocuktan hiç bahsetmemen düşündürdü beni
yemeklerini özler mi, ona sarıldı mı, yani bunları düşünüyorsun ama,
ilerde çocuğunu çok özler de pişman olur da yuvasına dönmek ister mi falan demiyorsun
acaba hiç bahsetmiyor mu çocuğundan, nasıl ona karşı, ilgili mi, görüyor mu, ihtiyaçlarını karşılıyor mu
ve en en önemlisi, sen çocuğuyla tanıştın mı
evlenmeyi düşündüğü kadını çocuğuyla tanıştırıp, kaynaştırmayı denedi mi
son kısımlara cevabın, bence bu ilişkideki kararını belirlesin
diğerleri faso fiso

bence sen beni degi nickli arkadaşla karıştırdın ya da birleştirdin çocuğu olan degi nickli arkadaşın sevdiceği :KK1: çocuktan bahsetmiyorum çünkü benimkisinin çocuğu yok :KK1:

10 yas cok degil, dul olmaisni sorun yapacak bir durum´degil, ozaman herkes herkesin eski sevgilisinide sorun etsin ???

Haklısınız eski sevgiliden tek farkı imza kaldı ki artık çoğu kişi beraber evli gibi yaşıyor, yani hiçbir kadının hayatına dokunmadığı erkek bulmak zor:KK1: kaldı ki evlenmediği kadına aşık olduğunu söyleyip karısına olmadığını söylemesi de manidar... demek ki evlenmemiş olsaydı da o kadına takacaktım içinde mi kaldı vs. diye
Ben biraz rahatladım hatta baya baya rahatladım yazdıklarınızı okuyunca şimdi mutlu hissediyorum aşık hissediyorum allah razı olsun yorum yazanlardan ya yalnız değilmişim :KK16:

b[/QUOTE
Ben oı hatayı yaptım malesef evlenmenî tavsiye etmiyorum!tabi herkes aynı olucak değil ama yinede iyidüşün ..ben ailemi arkamda bırakıp onlara karşı gelip evlendim.sonrasında o kadar pîşman oluyoki insan..annemi babamı kardeşlerimi üzdüğüm için bin pişmanım.emin ol koca çok ama aile bi tane!en ufak bir problem yaşadığında konu hep aynı yere bağlanıcak..daha öncede aşık olmuşssun unutmuşssun bunu da unutursun ama ailenle ilgili yaşayacağın vicdan azabı geçmiyor..tabi yine de senin kararın ama iyi düşün derim..

benimde erkek arkadaşım evlenip boşanmış..2 yıl evli kalmış,biz tanıştığımızda ikimizde asla evlenmeyi düşünmüyorduk..neden ayrıldınız diye sordugumda da oda bende suçluyuz yürütemedik dedi.bende saygı duydum..annem karşı çıkmıyor ilişkimize bide ablam biliyor zaten babam yok.bence dul oldugu için önyargılı yaklaşılması acımasızca..herkes hata yapabilir,bizde dul kalabiliriz..ancak tabii başka hataları varsa , eğitim farkı varsa falan bunlar sorun olabilir.ben evlenip boşanmasını hiç sorun etmedım açıkçası..buarada bizde 2 yıldır birlikteyiz:KK17:

İkinci eş olmak mesele değil de bir erkeğin evlendiği kadını yermesi ne kadar kötü. Sen onu eş seçip evlenmişsin, sırf başka bir kadının egosunu okşamak icin aynı yataga girdiğin kadını iki kelimeyle nasıl harcarsın?

Ben olsam böyle bir adama güvenmem. Dik dursaydı, evlendim ama yürümedi deseydi daha delikanlıca olurdu.

Ayni senin gibi dusundum desem...
Sanırım erkekler bunu yapıyor. Keske konu sahibi arkadas sevdiği adamin ilk esini dinleyebilse.

Ama yine de hayırlısı olsun diyorum ben. Umarim mutlu olursunuz. Aile konusunu bence o kadar buyutme. Onlar once karsi cikar ama sonra bi bakmissin ailenin en sevilen damadi olmus:)

cnm bunlar bence problem bile olmamalı senın ıcın, farzetki bir sevgılısı oldu ayrıldı, ki sevgilin net bir biçimde anlatmıs basından gecenleri.. herkesin basına gelebilir.. sen sormussun ıkıncı es sendromu falan ama adam ztn bır evlılık yasamamıskı sartlar olaylar belkı kadın onu zorlamıs bu evlılıge.. cok asık oldugu bır kadın yada ne bıleyım hala eskı es rahatsız eder ozmn durum degısır tabi.. bence sıkıca sarıl mustakbel kocana ona askını hıssettır..

hem atalarımızın bır sozu var : '' seytan bile adamın ıkıncı karısı olsam dermiş'' :KK1::KK1::KK1:

yani heryonden sanslısın :KK1::KK1::KK52: mutluluguna bak tatlım gerısı bos sımdıden cok mutluluklar dılerım sana guzelim :KK54:

Evet canim erkegin zari olmadigi icin ona dul denmez, evlenmis bosanmislara degil ancak zari olmayan kadinlara dul denir :KK37: Bu zihniyetteki insanlar mumkunse sadece kendi aralarinda cogalsinlar, temennim cogalmamalari da...

Senin sorununa gelince arkadasim ilk esi nasil unutursun bilemem, ama senin yerinde olsam evlenmem. 10 yas buyuk, evlenip ayrilmasini gectim eski karisiyla sadece acidigi!! icin evlenmis, neymis cunku bekaretini almismis. Su an tabi ki sana cici, cunku senin bekaretini almadi, sana aciyamiyor :KK33: Dikkat et ilk geceden sonra sana da acimaya baslamasin. 10 yas buyuk biriyle zaten evlenmezdim.

Ha illa evlenicem diyorsan da hayirli olsun

Son düzenleme:
Evet canim erkegin zari olmadigi icin ona dul denmez, evlenmis bosanmislara degil ancak zari olmayan kadinlara dul denir :KK37: Bu zihniyetteki insanlar mumkunse sadece kendi aralarinda cogalsinlar, temennim cogalmamalari da...

Senin sorununa gelince arkadasim ilk esi nasil unutursun bilemem, ama senin yerinde olsam evlenmem. 10 yas buyuk, evlenip ayrilmasini gectim eski karisiyla sadece acidigi!! icin evlenmis, neymis cunku bekaretini almismis. Su an tabi ki sana cici, cunku senin bekaretini almadi, sana aciyamiyor :KK33: Dikkat et ilk geceden sonra sana da acimaya baslamasin. 10 yas buyuk biriyle zaten evlenmezdim.

Ha illa evlenicem diyorsan da hayirli olsun

kesinlikle katılıyorum size

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X