İkinci El

Tüm aile şahane bir karma oluşturmuş.

Sebep-sonuç yasası, ilahi adalet, ne derseniz deyin asla yanlarına kalmayacağına emin olabilirsiniz.

Siz çok kıymetlisiniz, kendi değerinizi bilirseniz, adamın hayatınızdan çıkmasına şükredersiniz.

Başta kendi kararlari daha önemli gibi davrandı, bir şekilde ailesini ikna edecek diye düşündüm ama hep bir tedirgindim. Ailesinin yanına ne zaman gitse bana o gün kötü davranmaya başlar olmuştu. Kendi istegiyle geldi hayatıma girdi, duzenimi degistirdi kabugumdan çıktım. En sonunda tüm geçmişimi serip bahanelerle çekti gitti.

Umarım sen de güzel günler yaşarsın Allah tüm isteklerini gerçekleştirir inşallah başınız sağ olsun Allah geride kalanlara sabır versin. Deme öyle, eğer hayattaysan bir sebebi vardır. Rabbim güzel günler göstersin yaşama sevinci versin senin için dua edeceğim

Teşekkür ederim yorumun için

Namusunla evlenmiş talihsizlik yaşamışsın.

İkinci el, kaçmış kurtulmuş adam senden.

Iki uc cümlenin aynı dudaklardan döküldüğüne inanmak çok zor değil mi?

Ben hiç zorlanmiyorum.
Erkek cinsinde cok duydum benzer hikayeler. İyi günde şerbet, kötü günde zehir zıkkım..

Hayatınızı yalnız geçirmeyin, şansınıza da küsmeyin elbet ama bundan sonra farklı bir çizgide ilerleyin. Boş romantizm, tırı vırı ne yazık ki..
Biri tanışmak istiyorum dese sen git önce ailen gelsin derim ben artık misal.

Aslında en başta kendinize bu sıfatı kendiniz yapıştırmışsınız.
Çocuğunuz yok adliyeden direkt hiç evlenmemiş gibi çıkmış saymanız gerek kendinizi.
Siz ben evlendim ayrıldım diyerek kabul etmemiş peşinizde koşturmuşsunuz başta aslında kendinizi bu sıfata sokmus durumdasınız karşı tarafta başınıza kakmıs.
Hiç bakmayın arkanıza defolsun gitsin
Kendinize de böyle duvarlar örmeyin

Çok teşekkür ederim inşallah siz de hep mutlu olursunuz

Hayat bu, fikirler değişebiliyor fakat önemli olan karşıdakini kırmadan dökmeden yola girmeli ya da yoldan ayrılmalı. Beni bu kadar değersiz hissettirdikleri için umarım ailecek böyle bir durum yaşarlar belki o zaman akıllarına gelirim ve bir kalp kırıp döktüklerini anlarlar. Şu an anlamıyorlar daha beter kendilerini haklı görüyorlar.

Bizim toplumun yarışı (özellikle çoğu kadınlardan oluşuyor) geri kafalı ve böyle konularda acımasızlar. Aslında böyle düşünenlerin yemediği b.k yoktur. Sizin yapmanız gereken tek şey sadece kendiniz için yaşamanız . Kendinizi mutlu edecek şeyler yapın. Bırakın bu geri kafalılar ne derse desin kulak asma. Bir kere geliyoruz şu dünyaya ye iç gez eğlen boş şeyler için canını sıkma

Ya tepeden tirnaga o hakli olsa bile o nasil bi kelime...size durumu şöyle anlatayim bi elimle agzimi bastiriyorum diger elimlede agzimdaki elimi bastiriyorum yoksa hic hos kelimeler cikmayacak.......
En çok üzüldüğüm konu. Ben zaten günden güne benden vazgeçeceğini hissetmeye başlamıştım. Sevdiğim için durup izlemeye çalıştım mücadele görmek istedim. Başta doğacak olan çocuklarımıza kadar konuşan adam biterken ailesinin ve çevresinin söylediği her şeyi kendi ağzıyla kendi dusunceleri ile söyledi. Çocuğunun annesi yapmak istediğini söylediği kadına ikinci el pacavrasin dedi. Bazen zihnim hangisi gerçek karıştırıyor. Kalp acısı hemen hatırlatıyor tabi sonra.

Teşekkür ederim

Senin adına çok çok sevindim
Evliliğin hayırlı olsun, hep çok mutlu ol

Bu hikayeyi duymak bir nebze iyi geldi. Böyle dusunmeyen ve iyi insanlar da olacak değil mi? Çok ciddi güvenim sarsıldı dışarıya karşı. Yetersizlik hissi oluştu onun ve ailesinin sürekli söylemleri yüzünden. Kusurlu gibi bahsediyorlardi benden. Senin geçmişinde şey var diye söylüyorlardı şey diyorlardı. Sanki namussuzluk yaptım sanki vicdansizlik yaptım adını bile söylemeye igrenir gibilerdi evlilik diyemiyorlardi.

Çok haklısın, ailesinin huyunu bilerek girdi aslında. Baştan korkularım vardı bu yüzden. Beni öyle güzel inandırdı ki ailem benim kabul ettiğim insanı kabul etmek zorunda biz zaten bunu konuşup böyle anlaştık dedi. Sonra sonra her şey dökülmeye başladı. Bu süreçte benim sevgimi kullandı.

Avukatın böyle söylemesine de çok şaşırdım. Sürekli bu tarz davalara girdikleri için herhalde neler soylenecegini az çok biliyorlar keşke soylenmese keşke hiç büyük konuşulmasa, empati yapılsa...

Teşekkür ederim desteğin için

Cok teşekkür ederim

Başta muhteşem gelip, giderken berbat olarak giden insanlar bizden uzak olsun. Keşke gelmenin de gitmenin de iyisini basarabilseler... Kendimle barisacagim

Evet, tam olarak dediğin gibi oldu. Başlarda kendi fikri vardı ve problem görmeden bana yaklaştı. Ailesine anlatmadan önce de aramızda önceki evliliğim ile ilgili asla sorun olmadı ve bana kötü hissettirmedi. Ne zaman ki aile ve çevre girdi, o zaman ağzında hiç duymadığım laflar dolanmaya başladı. Akrabaların dul karı demelerini bile bana yetiştirmeye başladı. Şöyle diyorlar, böyle düşünüyorlar. Gittikçe kendimi kusurlu mal gibi hissetmeye başladım sürekli bir geçmiş lafı döndü durdu. Ve çok haklısın ki bunlar sonra da yaşanabilirdi ve çözümü çok daha zor olabilirdi şu an en azından uzak durabiliyorum.

Çok teşekkür ederim desteğin için umarım dediğin gibi olur

Leş bir herif ve leş bir aile. Çok şükür ki evlenmeden belli etmiş kendini.
Hiç evlenmemiş bir kadınla veya evlenmemiş bir erkekle evlenme isteğine son derece saygılıyım. Ama ikinci el diyecek kadar kirli fikirli birisi gebersin mümkünse. Senin canını yakmışlar kimbilir onlar ne yaşayacak? Bekle ve gör.
Çocuklu bir kadın olsan ailesini anlayabilirdim. Çünkü anne baba olmayan insanlar çocuklu birini anlayamazlar ama bu şekilde herşey güzel olabilirdi Allah onlara bunu nasip etmemiş demek ki. Üzülme değmez.

Çok teşekkür ederim kıymetli desteğiniz için, bu süreçte kendimi cidden kusurlu hissetmeye başlamıştım o psikolojiye girdim ama kendimle barisacagim ilahi adalet, karma evet bunlara inaniyorum, bana hissettirdiklerini hissetmelerini diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…