- 19 Mart 2023
- 1.380
- 2.267
-
- Konu Sahibi kardelenkismet
İnşallah, daha beterini yaşasınUmarım yaşattığıni yaşar, başka türlü anlayamaz hislerimi.
Başta kendi kararlari daha önemli gibi davrandı, bir şekilde ailesini ikna edecek diye düşündüm ama hep bir tedirgindim. Ailesinin yanına ne zaman gitse bana o gün kötü davranmaya başlar olmuştu. Kendi istegiyle geldi hayatıma girdi, duzenimi degistirdi kabugumdan çıktım. En sonunda tüm geçmişimi serip bahanelerle çekti gitti.Seni çok iyi anlıyorum ben de çok uğraştım evlenebilmek için ama olmadı imtihanim bu oldu.adam ailesinin lafından çıkmıyor. Onunla evlensen dahi yine bosanirdin. Iyiki de olmamış evet söyledikleri çok ağır ve incitici onu Allah a havale et.insanin hayatta istekleri oluyor hayalleri oluyor.ancak KADER denen birşey var bunları yaşaman gerekiyormuş. Sen en güzeli haline sabret bu hayatta yüzümüz gülmedi ne yapalım kaderimiz böyle imiş sabredecegiz. Bizden becerileri de çok. Bugünümüzü de şükür olsun.depremde olmuste olabilirdim ben ölmedim ama iki kardeşim oldu genç yaşta. Beterin beteri çok. Ben niye kaldım diye soruyorum bazen ama işte kader diye birşey var iste
Teşekkür ederim yorumunuz içinŞükredin yolunuza bakın ..
Ayrıca illa evlenmek zorunda değilsin birileriyle ..
Çok teşekkür ederim inşallah siz de hep mutlu olursunuzHarbiden her gün bir kez daha şaşırıyorum. Ne adi, şerefsiz, insanlıktan nasibini almamış varlıklar var yaa. Lakin bir şey biliyorum böyle iğrenç düşünceli insanlar hiç mutlu olmuyor, olmicak da. İnşallah siz hep mutlu olursunuz.
En çok üzüldüğüm konu. Ben zaten günden güne benden vazgeçeceğini hissetmeye başlamıştım. Sevdiğim için durup izlemeye çalıştım mücadele görmek istedim. Başta doğacak olan çocuklarımıza kadar konuşan adam biterken ailesinin ve çevresinin söylediği her şeyi kendi ağzıyla kendi dusunceleri ile söyledi. Çocuğunun annesi yapmak istediğini söylediği kadına ikinci el pacavrasin dedi. Bazen zihnim hangisi gerçek karıştırıyor. Kalp acısı hemen hatırlatıyor tabi sonra.Ya tepeden tirnaga o hakli olsa bile o nasil bi kelime...size durumu şöyle anlatayim bi elimle agzimi bastiriyorum diger elimlede agzimdaki elimi bastiriyorum yoksa hic hos kelimeler cikmayacak.......
Senin adına çok çok sevindimAynı durumu yaşadım iki yıl evli kalıp boşandım . Şimdi tekrar evleniyorum . Sana umut olayim güzel kardeşim . Ne şimdiki müstakbel eşim ne de şimdiki ailesi gram sorun etmedi . Bu senin kendi değerini düşüren bir durum değil . Denedin ve olmadi . Her sene evlenenlerin neredeyse yarisi boşaniyor . O kafa çook eskilerde kaldı .Malesef sorun kendi ailesinin huyunu bilmeyip senin pesinde koşan o dangalakta kusuruma bakma . Kendine güven . Zaman kaybetme bu kisiliksizlerle . İkinci el kelimesini boşanma avukatim demisti bana artik ikinci el sin diye . Kime gore neye goreAramaya devam et kaderindeki adami kurtul bu parazitlerden
Cok teşekkür ederimMal gerizekalı biriymiş. Ciddi söylüyorum kurtulduğun için zil takıp oyna. Böylesini çekeceğine özgür bekar yaşarsın. Gururun filan da kırılmasın cidden berbat bi tipmiş. Sokakta deliye denk gelip ucuz kurtulmuş gibi umut gitsin
Bakış açısı cidden her şey demekmiş, hemen değiştiriyorum açımıKirarak gittigi daha iyi olmus. Daha kolay vazgecersin iste. Bardagin dolu tarafindan bakiyoruz her zaman :)
Tüm o sözlerden sonra engelledim her yerden. Tabi öncesinde ailecek bana yaşattıklarini yaşamalarını diledigimi de ekledim.Ailecek kuşbeyinlisiniz, anan da dangalak sen de dangalaksın der engellerdim
Evet, tam olarak dediğin gibi oldu. Başlarda kendi fikri vardı ve problem görmeden bana yaklaştı. Ailesine anlatmadan önce de aramızda önceki evliliğim ile ilgili asla sorun olmadı ve bana kötü hissettirmedi. Ne zaman ki aile ve çevre girdi, o zaman ağzında hiç duymadığım laflar dolanmaya başladı. Akrabaların dul karı demelerini bile bana yetiştirmeye başladı. Şöyle diyorlar, böyle düşünüyorlar. Gittikçe kendimi kusurlu mal gibi hissetmeye başladım sürekli bir geçmiş lafı döndü durdu. Ve çok haklısın ki bunlar sonra da yaşanabilirdi ve çözümü çok daha zor olabilirdi şu an en azından uzak durabiliyorum.Vay insanlıktan nasibini alamamış şerefsiz vay!!
Bazı insancıklar böyle işte, kendi fikirkerini başkalarından duydukları laflara göre değiştirebilen yumuşakçagillerden. Kabına, insanına göre şekil alıyorlar. O kirli zihniyetleri bir şekilde ortaya çıkıyor. Arkadaşım çok şükür ki erken göstermiş gerçek yüzünü. Bu adam siz evlenene kadar aileye bakmayıp sonradan ailesinin ağzına bakıp dolup dolup patlayabilirdi. Daha büyük hayal kırıklığı olurdu.
Eminim ki bu dünyada güzel sevecek adamlar da var ve seninde karşına çıkacak, tüm yaşadığın kötü şeyleri sana unutturacak.
Hevesle yürüdüğü yollarda hep yalnız bırakılsın, yarım kalsın umarım. 0 km karısı her gün bana yaptıklarını hatırlatacak şeyler yaşatsın hem ona hem o aileyeSiz şimdi oturun izleyin 0 km aldığı karısı ona neler yaşatacak .
Çok teşekkür ederim kıymetli desteğiniz için, bu süreçte kendimi cidden kusurlu hissetmeye başlamıştım o psikolojiye girdim ama kendimle barisacagimTüm aile şahane bir karma oluşturmuş.
Sebep-sonuç yasası, ilahi adalet, ne derseniz deyin asla yanlarına kalmayacağına emin olabilirsiniz.
Siz çok kıymetlisiniz, kendi değerinizi bilirseniz, adamın hayatınızdan çıkmasına şükredersiniz.