İkinci El

Evet, ikisi de aynı insandan çıktı. Çok zor ve tuhaf hissettiriyor. Sanki iki farklı insanmis gibi ama aslında aynı kişiler. Peki hangisi gerçekti? Kırmadan dökmeden gitmenin yolu yok muydu? Eksik hissettirmeden uzaklasmanin formülü yok muydu? Bunlar hep bende yara kaldı.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Bir süre kendimi sevip kendimle barismayi deneyeceğim. Eğer bir gün tekrar cesaret edip birini hayatıma alırsam şu ailen gelsin deyiminiz çok mantıklı aklımın köşesine yazdım.

Çok teşekkür ederim kıymetli desteğiniz için

Aslında benim korkum, daha önce evlenmedigi için düğün süreci gibi ciddi süreçlerde kendisini kötü hisseder mi, benim geçmişimi kafaya takar mi ve tecrübesi olmadığı için süreci iyi yönetebilir mi bu konular üstüneydi. Kaçışım ise guvencim ve hevesim kalmaması ustuneydi. Kendi kabuguma cekildigim bir dönemdi. Geldi, elimden tutup kabugumdan çıkardı, kendimi onunla doğacak cocuklarimizi yetiştirme tarzimizdan konuşurken buldum. En sonunda da zaten çocuğumun annesi olacaksın diyen adam ikinci el mal olarak gördüğünü itiraf ederek uzaklaştı.

Ben şimdi yine korkuyla kabuguma çekildim ama bu defa onlar tarafından sürekli geçmişim nedeni ile asagilandigim için kendimi eksik hissediyorum. O dönem neredeyse her gün ben kötü bir şey yapmadım ki namussuzluk mu yaptım hırsızlık mi yaptım diye kendimi açıkliyordum insanlara. Şimdi düşününce ne gereksiz bir açıklama yapiyormusum... Kendime saygısızlık etmişim açıklayarak hatta.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
İnanın başta ben de bu dediğiniz şeyi sorguladım o yüzden uzak durmak istedim. Niyetini tam anlamak ve gönül mu eğlendiriyor bilmek istedim. Hiç evlenmemiş birisini istediğini söylese başta veya sonda hiç fark etmez, saygı duyardım. Üzülürdüm ama kibarca ifade ettiği için bu kadar gurur kırıcı olmazdı.

Bu kadar yola koyup, ciddi adımlar atıp, ailelere varana kadar işi ilerletip son aşamada çevre etkisi ile ikinci el mal oldum gözünde. Belki de hep öyleydim gözünde, bunu anlayamıyorum maalesef. İnsanları tanımak ilerlemek o kadar zor ki. Umarım dediğiniz gibi yaşarlar ve kalpten hissederler.

Başta öyle değildir hissederdin mutlaka. Ama uydum akıllı karakteri olmayan bir mahlukatmış. O daha tehlikeli. Başta da gönül eğlendirmek istese hemen anlar hayatına almazdın.
Kimseye küsme hayatını yaşa. Önüne çıkanları değerlendir değmez yani bunı kendine dert ettiğine

Sizde başta denk görmemişsiniz karşı tarafa kendinizi.
İlk ailesinin olumsuz fikirlerini size taşımaya başladığında ilişkiyi bitirmeliydiniz. Size saygisi olsa,üzülmenizi istemese o saçma lafları duymanızı istemezdi.

Çok teşekkür ederim yorumun için

Ben hayatımda onlardan duyduğum kadar acımasız sözler kimseden duymamıştım. Üstelik ben geçmişimi saklamadim ve utanmadım. Bile isteye kendi yola girdi, çevre sözlerini duyunca verdiği tüm sözleri alıp gitti. Giderken kırıp dokmeseydi saygı duyabilirdim. Sizi yerin dibine sokarak gitmeyi seviyorlar. Düşüp kalkamayin istiyorlar.

Tavsiyelerini dinleyeceğim mutlaka

Allah kurtarmış ya seni boşver. Ya evlenip de gerçek yüzünü gorseydin? 2.evliliğin olacağı için millet ne der diye düşünüp belki boşanmayacaktın bu yaratığı çekmeye devam edecektin. Evlilik şans işi. Görmüşsün de ne olduğunu, ben olsam tekrar evlenmeyi düşünmezdim bile. Hayatını yaşa, hayat çok kısa. Böyle dangalaklari dert etmeye değmez.

Denk görmemek değil. Ben o ara zaten evlilik ya da ilişki fikrinden korkuyordum. Ben gönül mu eglendiriyor ciddi mi, ciddiyse evliliği taşıyabilecek olgunlukta mi bunları anlamak istedim. Hayatta maalesef bazı kötü duygularla size yaklaşmaya çalışanlar da oluyor. Bir şeyler yaşayıp kullanıp atmak gibi. Bu yine toplumun içinde bulunduğu bozuk durumlardan maalesef. Ayırt etmek için önce bir köşeye cekiliyorsunuz. Samimi mi emin olmak istiyorsunuz. Ben cekilmeme rağmen başlarda bakın çok iyiydi asla bir açık vermedi. Annesi aylarca küstü sevgiliyken asla umursamadı ailesini. Ne zaman ki evlilik için adımlar atıldı aileler devreye girdi o zaman söylemleri değişti. Bu da zaten son aşamada oldu sonrasında ben bir karar veremeden kendisi ikinci elsin deyip gitti.

Burada bana sizlerin söylediği yorumları söylüyordu başta. "geçmişin beni ilgilendirmez, kadın mal değildir senin de duyguların var mutsuz olduğun yerden ayrilacaksin tabi ki" daha neler neler.

Teşekkür ederim

Siz çok şanslısınız ya evlenseydiniz hayat tecrübesi olmuş dilerim hayatınıza sizi hakedecek insan girer evlenmek gibi boşanmakta doğal bişey lütfen sizde herkese karşı evlendim boşandım diye eğik değil dik durun hayata kusmeyin

Sen geçmişininde utanılacak bir şey yapmamışsın. Asıl konuşanlar utansın. Boşver kulak ardı et bu söylenenleri

Evlilik kesinlikle böyle birşey değil. arka planda evleneceğiniz kişinin aklında ikinci sınıf insan olarak muamele görmeyi önce siz kabul etmeyeceksiniz.Bence bu olanlara üzüleceğinize, şükredin evlenmeden kurtuldum ,tanıttılar kendilerini diye. Sakın ikna etmeye kalkmayın , ikna edilmişlerle yola çıkılmaz . Adamı baba yapacaksınız yarın öbür gün, çocuğumun annesi ikinci el mi diyecek ? sakın bunu kendinize yapmayın . benim tecrübe etmiş birisi olarak nacizane tavsiyem , boşanmış kadınlar başka bir ciddi ilişkiye başladığında , 'Ben bu konuyu kendi içimde hallettim , aştım .'desin. O zaman size kimse birşey deme hakkını elde edemez . Önce siz kendinize ifade edin ki, başkaları size nasıl davranacağını öğrensin .Bir de yaralarınızı göstermeyin herkese, size vuracakları yeri öğrenmiş oluyorlar .

Allah onu bildiği gibi yapsın bırak annesinin etekleri altında sürünsün basiretsiz adam olsaydı bu kelimeyi kullanmazdı iyi ki çocuğun yok

Öncelikle büyük bela atlatmışsın kalbin temizmiş ki Allah simdiden gostermiş yüzünü.Evlenmek boşanmak ayıp degil hayatın normal akisi eminim suan evli olup ta bosanmaya cesareti olmayan bircok insan vardir. Senin utancak sıkılcak bi durumun yok cevremde cok kisi var bosanmis kadin erkek yeniden evlendiler herkeste mutlu şuan burda ailesinin gerici olmasinin yani sira adamin kişiliksiz olmasi içine oturur insanin.Çünkü adam olan adam bu durumu ailesine bile soylemek zorunda degil herkesin ozeli seninle bosandiktan sonra tanidiysa tanidi herkese yaymanin bi onemi yok.Çok yakin bi zamanda tanidigim sevdigim bi abla vardi ilk evliligi esinin istemesiyle ayri illerde calistiklari icin araya sogukluk girmis ve bosanmislardi. Aradan bes yil gecti bi subayla tanisti kiz adam da sevdi benim ablayi ki hic boyle bi sikintisi olmadi konusutugumuz donemlerde ce sanirim dugunde ogrendiggim kadariyla damat annesine soylemis durumu sadece ve senin disinda kimsenin bilmesini istemiyorum gerek yok demis.Bu saklanmasi gereken bisey degil tabiki ama özelini de acmak zorunda degil butun akrabalara kisacasi cok mutlular bi de cocuklari oldu.Önemli olan karaktermis onu anladim.

Bu kadar kötü kalpli olan adam gün gelir cezasını çeker merak etme Allah kurtarmış dua et pisliğin tekiymiş üzülme

size gerçek yüzünü göstermeye başladığı anda basacaktınız tekmeyi. Kusura bakmayın ama onca şeye rağmen ilişkiyi sürdürmeye çalışmışsınız sanki, o da en sonunda iyice çirkinleşmiş ilişkiyi bitirmek için. Keşke ondan önce siz bitirseydiniz.

Büyük laflar abartı aşırı duygu gösterileri beni hep korkutur ve sahte gelir. Adam hayatınıza şov ile girmiş iğrenç bir şovla çıkmış keşke ona bu yüzü ve cesareti vermeden önce ailesi tarafından size yansıtılan ilk olumsuzluk yaşandığında ayrılmaya cesaret etseydiniz. Siz o laflar edildikten sonra erkek arkadaşınız size bu sıfatları ilk size yansıttığında adamı bırakabilseydiniz böyle olmazdı. Adamda ailesinin o kadar aşağılamasına rağmen o hala o insanlara görüştüğü halde siz ayrılmadığınız için kendinde o lafları edecek yüzü bulmuş. Bu da size hayat dersi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…