ikinci çocuk ve bencil eşim

onu yaptığıda iyi bir davranış deil. böyle bir konuda tek başına karar veremez

onu yaptığıda iyi bir davranış deil. böyle bir konuda tek başına karar veremez

bazen diyorum acaba şansını mı deniyor annem diyor eninde sonunda kendisi ister diyor, yani ben kendisiyle çocuğumuzla evimizle ilgilenmeyen bir insan olsam maddi olarak ona yük olsam diyeceğim adamın hayatı zor napsın, ama alakası yok hamileleğimde çok güzel geçti maşallah 37 hafta çalıştım 38 de doğurdum kızımızda akıllı uyumayan emziren benim çilesi bana sefası babaya, bir kere evladımdan yoruldum diye şikayet etmedim, ben ona böyle bir eşken onun yaptığı ağırıma gidiyor ayrıca diğer tüm konularda benim dediğimi yapar senin istediğin olsun der ben yok sen ne istersen o olsun derim birbirimize ikram ederiz hayatı böylee:) ama bu konuda ikimizde diretiyoruz çok geriliyor ortam bende hiç gerilmeyelim diye konuşmamayı tercih eden bir yapım var.

side eşin de sadece kendi karar veremez
ama bide şöyle düşün oldu ki 2. çocuk olunca çalışamadın
sağlığın el vermedi (Allah korusun) v.s. bir sürü şey
garantisi var mı herşeyin hayatta
bence cesareti yok eşinin
kandırma oyuna getirme biraz daha bekle derim

çok doğru diyorsun zaten Allahtan hayırlısını diliyorum allah sağlığımızı bozmasın hayırlıysa ikinci evladı da nasip etsin, hayatta herşey nasip kısmet belki ikinciyi isteyeceğiz de olmayacak o da Allahtan ama sanırım buraya konuyu açtıktan sonra da daha net fark ettim beni asıl sinirlendiren eşimin tavrı çok üzülüyorum aklıma bir dolu soru geliyor sorumluluk sahibi bir adam iyi bir baba ama rahatına çok düşkün beni sinir ediyor rahatı bozulmasın da ne olursa olsun, geçende kızım diş çıkarıyor gece uyumadı ben uykusuzum ama hiç şikayet etmedim sesimi yükseltmedim kızım benim canım ama eşim uyandı hiç uyumadım çok gerginim diye zırvalıyor yani uyudu ben 1 saat uyumadım sonra bir kelime bile etmedim etsem tartışırız gerek yok dedim ama kötü kötü baktım tek kelimede etmedim evden çıkarken de uğurlamadım ben den önce çıktı, akşam eve gelmiş kızımıza bir sarılıyor bir öpüyor bana vermedi besledi oynadı uyuttu, sanırım sabah ki olayın vicdan azabıydı böyle işte rahatına düşkün onun tasasını çekiyor

sıdero bence 1 sene sus ve ınzıvaya cekıl..
bu konuda hıcbıse konuşma,konusu olursa sadece gul geç..
fıkır beyan edıp,adamı baskı altına alma..

1 sene sonra bızım bebeler dıle gelır,ozaman kardeş ıstıyorum dıye tuttursun babasına:)
ben oyle damardan gırmeyı planlıyorum..
belkı bu surede fıkırlerıde degısır kocanın,daha sıcak bakabılır..

bıde arkadaş cevrenız ıkı kardesın olumlu yonlerınden bahsederse aklı yatabılır..
ama hemen degıl,zaman sonra,sen degıl başkaları işlesin

tabii ben bu yola başkoydum asla mücadeleden vazgeçmeyeceğim vazgeçmiş gibi yapacağım:) umarım insafa gelir de beni üzmez. ya kızım da kardeş istemez diye korkuyorum arkadaşların çocukları hiç istemiyor tek takılıyorlar kardeşi olan bunalıma giriyor 5 yaş fark fazla mesela aslında çocuğa göre de değişiyor ya ben kızım da çok aymadan olsun istiyorum:) kardeş istemem felan derse birken 2 olurlar mazallah

az bıde benım agız arama yontemıme bak:)

güya bu konuda konuşmuyorum ya;
gecen sabah tuttum benım kızın bebeklıklerını doldurdum koca koca poşetlere koydum kapının oraya..
kocam ıse gıderken onlarda ne var dedı..
bende umursamaz bı sekılde kızın kuculmuslerını babaneme vercem köye göndersın ıhtıyacı olana dedım..
bekliyorum kı,nıye yaa,dursun,lazım olur bıgun desın..
yok anam 'hee ıyı tamam' dedı,gıttı işe:S

Merhaba canım benim kızım 9 aylık ve suanda hamileyim 5 aylık bi oğlum olucak Allah izin verirse ben hapla korunurken hamile kaldım prezervatifle zor olur o iş sen en iyisi doğum kontrol hapı kullanmaya başla be hormonların en üst seviyeye gelicek 2-3 ay korun sürekli hamile kalmak istedin zaman birden birak eşin seni kullanıyo sancak :) o hafta sık ilişki yaşa görüceksin ki hamile kalmıssın çünkü dogum kontrol haplarının koruma özelliği olduğu gibi de bir tane dahi unutsan anında hamile bıraktırma özelliğide var :) benim gibi ben bi gecede hamile kaldım yani %99 hamiş kalırsın

vayyy sen doğumdan 4 ay sonra mı hamile kaldın inanmıyorum peki zor olmadı mı senin için emziriyor muydun? eşin istiyor muydu? benim ki istemiyor doğum kontrol hapı kullanmamı evlendiğimizde de demişti belki zararlı olur ben korunurum felan demişti bir de hapı bırakınca hemen hamile kalınmıyor diye sanırım, ama bizim ki de prezervatifi geç takmaya başladı umudum o yani yoksa delicem:)

bende veriyorum hatta geçende oto koltuğunu verdim bebekken kullandığımız hiiç sormadı bile ikinciye alırız yenisinii:)

aslında dün gerçekten kalbim kırıldı çok incindim annemlere gidiyorduk yemeğe yolda konuştuk arabayı da ben kullanıyordum zırlamayayım şimdi dedim ama içime aktı gözyaşlarım beyimiz tek erkek, bana diyor ki 'kızımıza büyüyünce söyleyelim de evlenince soyadını değiştirmesin bari o soyadımızı taşısın dedi!!!! lafa bak ben menapoza girdim sanki o da atnropoza girdi!!! çocuğumuz olmayacak bidaha yani kesin net!!! hani bi kızımız var kapandı konu!!! dedim ki 'yani ne demek bu başka çocuğumuz olmayacak diyorsun ve bunu çok kaba bir şekilde söylüyorsun dedim'. sanki bu konuyu konuşmuşuz böyle bir karar vermişiz gibi ayrıca benim çocuk istediğimi de biliyor o kadar üzüldüm ki gece de bana soruyor canın birşeye mi sıkıldı diyor yani herşey ortada.......

Arkadasim allah baska dert vermesin sen suan cok takmissin bu konuya biraz rahatla ... benim esimdeilk bebegimizi hic istememisti hemde 7 senelik evliydik . Bana ve rahatina cok duskundu surekli gezelim tozalim yiyelim icelim hayatimizi yasayalim modundaydi .. bir gun canima yetti ve haplari icmedim o ay hamile kaldim . Ilk zaman sok oldu 1 ay surekl beni kandirdin deyip durdu bende unuttum bilerek olan birsey yok diyordum ..
ve ilk ecoya gittik kalp atislarin duyunca aglamaya basladi ve o gun bugndur mukemmel bir baba .. suan oglum 3,5 yasinda kizim 1 yasinda.. cok ilgili herseyleriyle bire bir ilgilenir .. oglum 1 yasina geldiginde 2. bebek turkusune baslamisti 1 yil zor beklettim oglum iki buck yasindayken kizima hamile kaldim .. simdide iki tane cok guzel uc olsa kmbilir ne kadar guzel olur demeye basladi .. aciktan bisey demesede kulagima sokuyor yavastan .. biraz zamana birak cunku bebegin tadini kokusunu alan bi insan mutlaka yeniden bebek istiyor evde
..

Bir süre çocuk mevzusunu kapatıp unutturuyoruz ,daha sonra kaşıntım vardı doktora gittim mantar var dedi,bir süre ilişkiye girmeyin yada prezervatif kullanıyorsanız bırakın bir süre dedi ,latex de mantarı tetikler dedi,bu sürede doğum kontrol hapı verdi bunu kullan dedi ,
tabi hapı daha önce almış olacaksın ,birde krem al ,travazol gibi bişey ,ikisini aynı anda göster.sonrası kolay ,hapı kullanma bu kadar basit. Kolay gelsin.

yok canım emzirmedim ben sütüm vardı kızım 1 ay emip kendi bıraktı yaramaz biz ne yersek onu istiyo :) eşim çocuklara bayılır hatta 3 üde yapalım diyo ben istemiyorum ben bakıcam onlara:) yok canım d. Kontrol hapları sıkıntı yapmaz bi tanem kadın doğum uzmanına gidip senin için en uygun olan hapı iste eşinide ikna et prezervatifle o iş çok zor olur ama hap baya bi kolay sen kulaktan dolma şeylere inanma yok hamile kalamazsın falan aksine acaip hamile bırakıyo ben diyorum bi tane unuttum unuttum gece hamile kaldım yuh dedim Dr um onayladı beni yani senin için ideal çözüm bu hamile kaldında da 100 binde bi oluyomus bana denk geldi dersîn aldıracak hali yok ya :))

Kondom kullandığına göre eşiniz işi şans bırakmak istemiyor
Bu konuda ısrarla istemiyorsa bence hamile kalmanız
Onun için kötü bi sürpriz olur
Ayrıca da siz anneyseniz o da baba
İki tarafın rızası olmadan böyle şeyler olmamalı

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba, hassasiyetiniz dolayısıyla üzgün olmanıza ben de üzüldüm. Ancak değinmeden geçemeyeceğim bir konu var. Çocuk sahibi olmak için 2 kişinin de rızası şart. Olmamak için ise 1 kişinin itirazı yeterli. Yani bu o kadar evrensel bir gerçek ki şöyle anlatmaya çalışayım. Birini platonik olarak sevdiniz diyelim, belki birlikte olsanız gerçekten mutlu da olcak, iyi ki olduk diye düşünecek ama yine de onun rızası ve hatta isteği zorunlu. Bunu ona dayatamazsınız. Ama o size sizinle beraber olmak istemediğini dayatabilir. Çünkü birinde alması gereken sorumluluklar ve yaşaması gereken bir durum var. Bana göre bu konuda bencil davranan sizsiniz.

Kandırmak için yöntem söyleyen arkadaşları da esefle karşıladım. Bir insanın sorumluluğunu başka bir insana hile ile cebren yüklemek inanılmaz bir hatadır. Herkes çocuk oldu diye sevinmek zorunda değil, belki sevemeyecek, belki içine sinmeyecek. Bu nedenden doğan bir sürü sorunlu baba- çocuk ilişkisini eminim burada bir çok konuda gördünüz. Diyelim çok sevdi çok güzel geçti her şey, bu yine de - abartı bir örnek vereceğim ama bağlamı aynı bence- nasıl olsa zevk alacak diyerek tecavüz etmeye benziyor.

Aklıma bir fıkra geldi.
İki sevgili varmış.Bir gün sevişmeye karar vermişler.İş bittikten sonra kız oğlana sormuş:
"Aşkım,çocuğumuz olursa adını ne koyalım?"
Oğlan elindeki prezervatife bakıp:
"Bunun içinden çıkabilirse David Copperfield koyalım " demiş

Size gelince,ben bir annenin hile hurda peşinde koşması karşısında şok oldum.Bir de öneri istiyorsunuz.Delmekle uğraşmayın,ucunu komple kesip atın olsun bitsin.Eşiniz belki zamanla yeniden baba olmak isteyebilir.Akışına bırakın.Olmazsa da tek olsun sizin olsun.Hile hurdanın sonu kötü.

siderolites seni cok iyi anliyorum canim gecen yil falandi sanirsam benim yillar once ilk kizimi goturdugum cocuk dr var cocuklardan biri rahatsizdi oburude basladi ateslenmeye kusmaya bende cikmisken 3.cunude cikartayim bari dedim neyse gittim dr adamcigaz uzun uzun bakdi bunlar seninmi dedi yoksa bakicimisin dedihayir bu guzelliklerin hepsi benim cocuklarim dedim adam uzun uzun offfff cekdi ve dedigi neydi biliyormusun simdi bunlardan birini istesem bana veririmisin benki yillarca malk mulk edineyim diye yirtindim durdum simdi 20 cocuga bakacak mal mulk var ama baba diyecek evlat yok canimdan kanimdam ev o kadar boski yillarca korunduk durduk hanimla o bitsin bu bitsin sonra cocuk dedik ne oldu elde var o senin onunde saygiyla egilecem izin ver dedi ben sok peki dedim esiniz neden istemedi bilmem simdi zamani degil dedim oda hic israr etmedi keske zorlada olsa beni baba yapsaydi simdi onun onunde egilirdim saygiyla dedi ben oldum ikincisi bende 3.numaraya pezervatifle hamile kaldim esim cok istiyordu bende hic istemiyordum esim hep dua ediyordu bir kizim daha olsun allahim ne olur diye valla duasi deldi gecti pezervatifi falan hic anlamadan hamile kaldim iyiki kalmisim o kadar sIkintilar yasiyorum ama bana sarildimi hepsi bir cirpida ucup gidiyor insallah sende birkez daha tadarsin annelik duygusunu

Boyle seyler hileyle olmaz. Zaten etik de degil kandirarak, zorla birini cocuk sahibi yapmak. Siz anneyseniz, o da baba, dis kapinin mandali degil ya. Ona istemedigi halde bir cocuk sorumlulugu yukleme hakkiniz yok. Burada bencilligi siz yapiyorsunuz.

Diger bir konu ise guven meselesi. Hile yaptiginiz anlasildiginda o adam size bir daha guvenecek mi? Nasil bakacaksiniz yuzune? Aranizda daha sonra cinsellik yasandiginda bu adam dusunmeyecek mi bunu tekrarlayip 3.'ye bile hamile kalma ihtimalinizi? Guven yikmak 1 saniye, yikilan guveni onarmak ise bazen mumkun degil. Geri donusu olmayan hatalar yapmayin derim.

Cok istiyorsaniz, israr edin, duygu somurusu yapin gerekirse, ne bileyim. Ama adam ikna olsun yani. Cocuk tek tarafin istegiyle yapilmaz.

Evlenebilmek icin hamile kalan kızlar vardır ya filmlerde bu durumun da benim nazarımda ondan bir farkı yok. Anne baba olmak iki kişinin karşılıklı rızası ile olur, mantarla kondom delmeyle olmaz o işler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…