İkinci Çocuk / Tek Çocuk

ben anne babaniz yerine olsam onu evden kovardim

Sevginizi maddi manevi tüm kaynaklarinizi 2. cocugunuzada eşit verebileceginize inaniyorsaniz psikolojik ve fizyolojik olarak hazirsaniz kardeş düşünün derim.2 yaşında oglum var Allah buna ömür versin olmayanlara versin diyip ve yukaridaki konularda hazir olmadığım için düşünmüyorum kardeş.

Oğlum 4 yaşında anaokuluna gidiyor. 2. Çocuk istiyorum ama psikolojik olarak yetebileceğimi düşünmüyorum. Kilomu da verdim diyetisyen miden tuttu oğlumun öğretmeni ne kadar sen 2 çocuk bakabilirsin diyor yada çevremdeki herkes. Ama ben korkuyorum. 2016 da bir hamilelik oldu oldu olmadı sanırım yapmam. Çünkü 31 yaşıma giricem zaten. YaŞ ta benim için sorun. Annem le arada yaş farkı çok çünkü sorun oluyor. Oğlum da 27 yaşındaydım. Onunla beraber kaydiraktan kayıp Salıncağa bindim ama sanırım Arık bunları yapamayacak kadar büyük hissediyorum. Gerçi bir abisi olacak bunları yapan. Isin en vahimi oğlum kardeş istiyor. O istedikce bende sürekli bu konuyu düşünüyorum şu ara ama guvenemiyorum kendime. Bir kağıt kalem alıp olumlu olumsuz olabilecek herseyi yazmayı düşünüyorum sayfayi ikiye bölerek. İlk iki yıl çok zor olacak eminim buna ama.

Ablamla benim aramda tam 15 yas var :) cok fazla ama inanin iyiki var!!! Kardes, abla gibisi yok bu dünyada. Ayri bir sevgi ... Cocugunuz daha cok kücük bi kac sene daha bekleyin derim :)

Bende tek çocuğum gerçi üvey abim ablam var. Ama eşimin 3 kardeşi var. O düğün de 1 inin bile ne maddi ne manevi nede bir işin ucundan tutmak gibi bir yardımı oldu. Evlendik düğün parasını biliyorlar hemen biri kirasını çıkarma derdine düştü. Sürekli onlara bir destek olma zorunlulugu. Ablamla uveyiz aynı evde buyumedik zaten yegenim benle yaşıt ama i bile eşimin öz kardeşlerin den çok yardım etti.

Daha çevrede neler görüyorum. Gördükçe de diyorum ki iyiki tekim.

Bu arada 1 arkadaşım var. Dugunum de Evimi temizlerken . hamile likte Evimi temizlerken. Mevlutte vs hep arkadaşım yanımda oldu. Kardeş görmedim ben kimsede onun gibi koşup gelen o evlendi bende aynı şekilde.

Aslına bakarsan hiç görmüyorum öyle hayalimizde ki gibi kardeş

Benim abimle aramda 7 8 yas var bu yuzden cok kavga ederiz kediyle kopek gibi birbirimizi yeriz.Bencede yapacaksaniz erken yapin cunku cocukta olmayabilir Allah korusun.Ablamla aramda 3 4 yas var onla daha iyi aram cok yas farki iyi degil

Bence yapmalısınız bir tane, en azından çocuğunuz yalnız kalmamış olur. Tek çocuk olmak zor olsa gerek. Benim 10 aylık kızım var, bende hemen düşünüyorum ama yalnızım burda şimdilik erteledim, yapicam ama allah nasip ederse zor olsada...

Canın ne istiyorsa onu yap.. yapmak istemiyorsan yapma.. kaldı ki kardeş olup birbiriyle düşman olan bir sürü insan var.. önemli olan hayırlıysa olsun diyebilmek bence..

bu paçayı yırtmak mı oluyor :)

zor kararlar,
aman aman,
çok gittim geldim tek çocuk fikrine.
şimdi de işler baya yolunda gidiyor, tam zamanıymış gibi hissediyorum.
Evet ikinciyi doğursam paçayı yırtarım o defteri kapatırım yani
Şimdi bile kapatırdım da işte ileriyi düşününce kardeş büyük nimet diyorum

İyi yaptın boşver
Bana da birgün deli cesareti gelirse inşallah

ikinciyi yaptım kurtuldum olacak mı acaba.
o zaman da nasıl korunurum derdi olacak, şimdi de korunsan bile en azından bir tane kredin var.
ama o zaman?!?!?!

tüm korunma yöntemleri ile silahlanmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…