• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci Çocuk / Tek Çocuk

Güle güle büyüt bebeğini canım , Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
Bende istiyorum artık tamamen , eminim çok güzel olacak . Çocukları bende çok seviyorum ve bunu başka bir bireyle paylaşmak istiyorum. Kaza gecirmiştim, tedavim hala devam ediyor. İnşallah bitsin ve güzel haber hemen gelsin :ukala:

Hadi inşallah canım, güzel haberlerini kısa zamanda alırız umarım.

Ahaha, valla hamilelik çok zordu ya, cesaret veremeyeceğim:KK43:

ay benim de hiç cesaretim yok. eşim eve arada bir geliyor resmen. ben desen sabah 8 akşam 9 ve haftasonuda çalışıyorum bu ara. şu an bir bebeğim daha olsa ben napardım bilemiyorum. oğlumu biraz daha büyütmem lazım Allah'ın izniyle. sonra bakarım duruma artık.

merhaba , benim de 6 aylık bir bebişim var ve gerçekten çok zor bir bebekti , halen daha battaniyede sallayarak uyuma alışkanlığı var uykuları düzensiz ve ben hayattan kopuk şekilde yaşıyorum ve Rabbim isteyene nasip etsin 2. Bebişi ben istemiyorum . Beni emmediği için Doğum kontrol hapı kullanıyorum ve İnanın korkumdan halen daha eşimle hiç birlikte olmadım . kardeş iyi bişe ama her kardeşde hayırlı olmuyorki yada sırdaş mesela benim 2 kardeşim var ve tek olsamda pek farketmezdi. İstemeyenler yapmasın kesinlikle 2.yi çünkü Bebek büyütmek çooook zooor :KK12:ve oğlum bana yetiyor içimde zerre kadar aman bide kızım olsa vs diye bi istek yok

İstekli olduğunuz bir zaman ikinci çocuğu yapın. Hiç istemezseniz hiç yapmayın. İkinci çocuk birinci çocuk için yapılmamalı. Anne baba istiyorsa yapılmalı. Bu ikinci çocuğun varoluş sebebi açısından ikinci çocuğa çok büyük bir haksızlık. Yaş farkı gereksiz bir takıntı. Bunun bir standardı yok. Siz ne zaman ikinci çocuğa kendinizi hazır hissederseniz çocuklarınızın arasındaki yaş farkı en ideal zamana erişmiş demektir.
Benim oğullarımın arasında 10,5 yaş fark var. Uzun yıllar ikinci çocuk istemedim. Sonra istedim. Çok şükür Allah nasip etti. Çocuklarımın kendi aralarında, onlara özgü bir iletişim şekli var. Yani her durum kendi içinde farklı dinamiğini yaratır. Bu konuda bir doğru yok.
Herşey gönlünüzce olsun...

Back