• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci Çocuk / Tek Çocuk

Biz de iki kardesiz, benden 3 yas kucuk erkek kardesim var. Zerre kardesligini gormedim. Cocukluktan beri surekli kavga ederiz, haydi o kucukluktu, ikimiz de sucluyduk, buyuyunce gecer degil mi? Ama asla oyle olmadi, buyudukce kavgalarimiz da buyudu. Ben bayan duygusalligi ile ona ablalik yaptim, ya da yapmaya calistim ama kiymet bilmedi, zaten anlayisli biri de degil. Benden once ise basladi(memur) ama 5 kurusunu gormedim. Etrafina cok comerttir, taa koydeki akrabalari toplar yemege goturur, surekli etrafina birseyler ismarlar, mahallenin cocuklarina harcliklar dagitir, akrabalara para verir, surekli millete hediyeler alir ama bana 5 kurusluk ne hediyei vardir bugune kadar, ne de dogru duzgun birsey ismarlamisligi (tum aileyle birlikte gittigimiz 2-3 yemek haric) Sadece dugunumde bir bilezik takti, bir de bebegime yarim altin ile uc elbise aldi o kadar. Hic unutmam, nisanli oldugum sene mecburen babamlar bizden ayri 2 ayligina koye gitmislerdi, babam da zaten kardesim calisiyor, maasli diye bana para birakmadi. Ben utana sikila para istedim kardesimden 50 tl verdi. O parayla mutfak alis verisi yapip, misafirlere birseyler almistim ve o gun bitti o para. 1 hafta kadar sonra yine kardesimden istedim utana sikila, soylene soylene 100 tl verdi. Kendime hicbirsey almiyorum ama arkadaslari davet ediyorum, yemege icmeye para bitiyordu. 2-3 hafta kadar sonra yine istedigimde deliler gibi bagirdi bana. Biz 50 tl ile bir ay geciniyorduk sen ne aliyorsun gibisinden ama oyle boyle degildi bagirmasi. Zaten utana sikila istiyorum, alttan aliyorum, annem-babam yok, kardes kardes gecinelim istiyorum ama iki- uc kurus para icin resmen kavga cikariyordu. Ben istemiyorum senin parani dedim, bir yerden bulup o verdigi paralari da suratina carptim ve aldi o paralari. Dugunumde zerre yardimi olmadi. 3 senedir evliyim, bu sene bebegimle gittim, esimin yaninda ses etmiyor ama esim yokken, annemle konusuyorken (tartismiyorduk, normal annemle konusuyorduk), onunla hic alakasi yok, dondu bana hakaret etti (salak, okuz, gerizekali vs) Dayanamadim, sinirim tepeme cikti, duzgun konus dedim, daha da artirdi bagirmasini, hakaretini. Ben de o anki sinirle dayanamadim, sensin gerizekali, salak vs dedim (cok afedersiniz) Kucagimda bebegim var, kalkti suratimi eliyle kapti, tirnaklariyla parcaladi. O gunden beri konusmuyorum, gelirken vedalastim mecbur ailem uzulmesin diye bir de bayramda mecburen bayramlastim. Allah kimseye boyle kardes vermesin. Yarari hic yok, zarari cok.
ben anne babaniz yerine olsam onu evden kovardim

Sevginizi maddi manevi tüm kaynaklarinizi 2. cocugunuzada eşit verebileceginize inaniyorsaniz psikolojik ve fizyolojik olarak hazirsaniz kardeş düşünün derim.2 yaşında oglum var Allah buna ömür versin olmayanlara versin diyip ve yukaridaki konularda hazir olmadığım için düşünmüyorum kardeş.

Ya derdim bu, bu aralar.

İlk doğumumdan önce en az 3 çocuk derdim belki 4 bile olabilir.

Doğumdan sonra eşim de ben de 2 bize yeter dedik :)

Ama yaşları yakın olsun istemiştim, oğlum 2 yaşına yaklaşırken hamile kaldım isteyerek. Ancak düşükle sonuçlandı. O zaman hala çok istiyordum 2. çocuğu. Doktoruma korunmak istemediğimi söyledim, sen bilirsin dedi.
Ama düşük o kadar da kolay değilmiş. Hem fiziki hem manevi olarak zor oldu benim için.Ve artık isteğimi kaybettim ve 2. çocuğu erteledim.

Şimdi tamamen bu planımı iptal mi etsem diye düşünüyorum :KK43:

Çocuğum 2 yaşında ve 2 yaş sendromu mudur nedir, ailecek çok zorluyor bizi. Bir de kreşe başladı, çok seviyor okulu ama evde huysuz.

2. çocuk için maddi kaygım yok manevi kaygım var. İyi bir anne olmaya çalışıyorum herkes gibi elbette ama çok sabırlı birisi değilim mesela. Çocuktan sonra kendi kendime telkinde bulunarak biraz geliştirdim kendimi ama hala bazen çabuk parlayabiliyorum. Eşim çok daha sabırlıdır ama o bile 2 yaş sendromunda sakin kalamıyabiliyor.
O da benim kadar çocuk isteyen biri idi, o da şu an tek çocukla mı kalsak diyor.

Konuma herkes yorum yapsın lütfen, ama özellikle tek çocuklu arkadaşlar pişmanlar mı mutlular mı yazarlarsa sevinirim.
Yaş farkı hiç istemiyorum. Yani maksimum 4 yaş olsun aralarında diyorum. O yüzden aslında stresliyim. Hani hemen karar vermeliymişim gibi. Çünkü huyumdur, çocuğa karar vericem de aylar önceden fiziki hazırlıklarımı tamamlıcam da, işte folik asittir kilo vermedir vitamin depolamadır :) İşte bunları yaptım ikinci hamileliğimde ama unuttuğum kısım kendimi psikolojik olarak hazırlamakmış.

Of of diyerek bitireceğim.
Oğlum 4 yaşında anaokuluna gidiyor. 2. Çocuk istiyorum ama psikolojik olarak yetebileceğimi düşünmüyorum. Kilomu da verdim diyetisyen miden tuttu oğlumun öğretmeni ne kadar sen 2 çocuk bakabilirsin diyor yada çevremdeki herkes. Ama ben korkuyorum. 2016 da bir hamilelik oldu oldu olmadı sanırım yapmam. Çünkü 31 yaşıma giricem zaten. YaŞ ta benim için sorun. Annem le arada yaş farkı çok çünkü sorun oluyor. Oğlum da 27 yaşındaydım. Onunla beraber kaydiraktan kayıp Salıncağa bindim ama sanırım Arık bunları yapamayacak kadar büyük hissediyorum. Gerçi bir abisi olacak bunları yapan. Isin en vahimi oğlum kardeş istiyor. O istedikce bende sürekli bu konuyu düşünüyorum şu ara ama guvenemiyorum kendime. Bir kağıt kalem alıp olumlu olumsuz olabilecek herseyi yazmayı düşünüyorum sayfayi ikiye bölerek. İlk iki yıl çok zor olacak eminim buna ama.

Ablamla benim aramda tam 15 yas var :) cok fazla ama inanin iyiki var!!! Kardes, abla gibisi yok bu dünyada. Ayri bir sevgi ... Cocugunuz daha cok kücük bi kac sene daha bekleyin derim :)

Anne degilim ama tek cocugum.
Bütün hayatim boyunca hep rahat yaşadım. Her istedigim makul ölçülerde alındı. Kardeş sıkıntısı abi, abla korkusu turevleri yaşamadım. Ailenin gözdesi oldum(tabi bunda annemin diger cocuklarinin ölmesi benim hayatta kalmam rolu var)
Bu açıdan her şey güzel.

Ama benim paylaşma duygum yoktur mesela. Bir kardeşim olmadığı icin paylaşmak nedir bilmem. Birine bir kiyafetimi, bir esyami versem icim icimi yer. Zor bir karakterim herkesle arkadaşlık kurmam bu nedenle hayatim boyunca bir noktada yalnız hissettim kendimi. Bir derdin olur arkadasa anlatilmayacak, haliyle annene de anlatamazsin e kardes? Yok.
Bir yere gideceksin kafana gore, kardesin olsa ikilemez belki ama arkadas her zaman her firsatta gelmiyor.
Bunlar zor kısımları.

Ben en cok düğün sırasında zorlandim. Benim yardima ihtiyacim oldugunu gozumun icine bakip anlayacak bir kardesimin olmamasi cok zoruma gitti. Bundan sonra belki daha cok ihtiyaç duyacagim malum evlilik sorunlari her ailede oluyor ama anlatacak bir kardesim yok.

Bu nedenle bir kardes yapın. Geçte olsa yapin.
2 yas sendromunu geçirsin biraz. Yoksa cok zorlanirsiniz. Bu dönemde kardesi her cocuk kabul etmeyebiliyor.
Bende tek çocuğum gerçi üvey abim ablam var. Ama eşimin 3 kardeşi var. O düğün de 1 inin bile ne maddi ne manevi nede bir işin ucundan tutmak gibi bir yardımı oldu. Evlendik düğün parasını biliyorlar hemen biri kirasını çıkarma derdine düştü. Sürekli onlara bir destek olma zorunlulugu. Ablamla uveyiz aynı evde buyumedik zaten yegenim benle yaşıt ama i bile eşimin öz kardeşlerin den çok yardım etti.

Daha çevrede neler görüyorum. Gördükçe de diyorum ki iyiki tekim.

Bu arada 1 arkadaşım var. Dugunum de Evimi temizlerken . hamile likte Evimi temizlerken. Mevlutte vs hep arkadaşım yanımda oldu. Kardeş görmedim ben kimsede onun gibi koşup gelen o evlendi bende aynı şekilde.

Aslına bakarsan hiç görmüyorum öyle hayalimizde ki gibi kardeş

Ya derdim bu, bu aralar.

Ama yaşları yakın olsun istemiştim, oğlum 2 yaşına yaklaşırken hamile kaldım isteyerek. Ancak düşükle sonuçlandı. O zaman hala çok istiyordum 2. çocuğu. Doktoruma korunmak istemediğimi söyledim, sen bilirsin dedi.
Ama düşük o kadar da kolay değilmiş. Hem fiziki hem manevi olarak zor oldu benim için.Ve artık isteğimi kaybettim ve 2. çocuğu erteledim.

Çocuğum 2 yaşında ve 2 yaş sendromu mudur nedir, ailecek çok zorluyor bizi. Bir de kreşe başladı, çok seviyor okulu ama evde huysuz.

2. çocuk için maddi kaygım yok manevi kaygım var. İyi bir anne olmaya çalışıyorum herkes gibi elbette ama çok sabırlı birisi değilim mesela. Çocuktan sonra kendi kendime telkinde bulunarak biraz geliştirdim kendimi ama hala bazen çabuk parlayabiliyorum. Eşim çok daha sabırlıdır ama o bile 2 yaş sendromunda sakin kalamıyabiliyor.
O da benim kadar çocuk isteyen biri idi, o da şu an tek çocukla mı kalsak diyor.

Konuma herkes yorum yapsın lütfen, ama özellikle tek çocuklu arkadaşlar pişmanlar mı mutlular mı yazarlarsa sevinirim.
Yaş farkı hiç istemiyorum. Yani maksimum 4 yaş olsun aralarında diyorum. O yüzden aslında stresliyim. Hani hemen karar vermeliymişim gibi. Çünkü huyumdur, çocuğa karar vericem de aylar önceden fiziki hazırlıklarımı tamamlıcam da, işte folik asittir kilo vermedir vitamin depolamadır :) İşte bunları yaptım ikinci hamileliğimde ama unuttuğum kısım kendimi psikolojik olarak hazırlamakmış.

Ya derdim bu, bu aralar.

Ya derdim bu, bu aralar.

Benim abimle aramda 7 8 yas var bu yuzden cok kavga ederiz kediyle kopek gibi birbirimizi yeriz.Bencede yapacaksaniz erken yapin cunku cocukta olmayabilir Allah korusun.Ablamla aramda 3 4 yas var onla daha iyi aram cok yas farki iyi degil

Bence yapmalısınız bir tane, en azından çocuğunuz yalnız kalmamış olur. Tek çocuk olmak zor olsa gerek. Benim 10 aylık kızım var, bende hemen düşünüyorum ama yalnızım burda şimdilik erteledim, yapicam ama allah nasip ederse zor olsada...

Canın ne istiyorsa onu yap.. yapmak istemiyorsan yapma.. kaldı ki kardeş olup birbiriyle düşman olan bir sürü insan var.. önemli olan hayırlıysa olsun diyebilmek bence..

bu paçayı yırtmak mı oluyor :)

zor kararlar,
aman aman,
çok gittim geldim tek çocuk fikrine.
şimdi de işler baya yolunda gidiyor, tam zamanıymış gibi hissediyorum.
Evet ikinciyi doğursam paçayı yırtarım o defteri kapatırım yani :D
Şimdi bile kapatırdım da işte ileriyi düşününce kardeş büyük nimet diyorum

İyi yaptın boşver
Bana da birgün deli cesareti gelirse :D inşallah

Evet ikinciyi doğursam paçayı yırtarım o defteri kapatırım yani :KK70:
Şimdi bile kapatırdım da işte ileriyi düşününce kardeş büyük nimet diyorum

İyi yaptın boşver
Bana da birgün deli cesareti gelirse :KK70: inşallah

ikinciyi yaptım kurtuldum olacak mı acaba.
o zaman da nasıl korunurum derdi olacak, şimdi de korunsan bile en azından bir tane kredin var.
ama o zaman?!?!?!

tüm korunma yöntemleri ile silahlanmak gerek :KK17:

Back