İkinci çocuk isteyenler buraya

lolo fazla bekletmezler bizi umarım:ecrin_bebek:

umarım fazla bekletmezler canım kaç yıllık evlisin ben oğluma 4 yıllık evliyken kavuşmuştum inanırmısın ben hiç korunmadım benimkiler çok nazlı oluyo inşallah seninki daha fazla bekletmeden sağlıklı bi şekilde kucağına gelir :CüvCüv:

ya arkadaşlar vallahi şöyle bir bakım dedim konuya yeminle korktum stres yapan bi insanım kafaya takanda ara verince olmuyor diyorsunuz kimsede oldu yazmamış 5 yaşında oğlum var düşünüodum 2. yi ama borçlarım var bitirmeden olmaz borcumu bitirene kadarda çocuk okula başlıcak okuldan geri kalır die erteledim birazda hani 1. sınıfın sonlarına doğru olur dedim cünkü oğlum istemiyor kardeş lafı duyunca çocuk değişiyor istemiyorum diyor o yüzden erteledim ama ara verince olmuyor diyorsunuz korkmaya başladım gerçekten ben evlendim hemen hamile kaldım istiyerek oldu bu aklımda var aslında bi dr görünmek ama çekindiğmden de gidemiyorum ama şimdi kesin kararlıyım bi kadın dr görünçem kontrol amaçlı
allah herkesin gönlüne göre verir inş

esea merak etme olanlar var bizim gibi aylarca ugrasıp sonra ikinciye hamile kalan kk dan tanıdıklarımda var normal arkadasalrım arasındada var merak etme ama bi r okadarda olmayan var. o yuzden genel bir kontrole git ve bence hatta gununu ayarla tam yumurtanın olgunlastıgı 10-12 gunler arası git ki bak bakalım yumurtlaman normalmi yumurtan varmı. ben hep yıllık kontrollerime bile çocuk istemesken bile bu zamanlarda gittim . bunu ogrenmek için

sabah eşim beni hüsrana uğrattı,sabahleyin bana 2. çocuğu önümüzdeki aya erteleyelim dedi,sen ilaçını içmeye başla dedi,7 gün önce bıraktım doğum kontrol tabletini,bugün başlamam gerektiğini biliyordu,neden ertelemek istediğini sordum ,bana yorgunum dedi,sabahtan bu yana düşünüyorum,ne alakası var diye,sonuçta hamile kalsam bile çocuk 9 ay sonra gelecek!daha mantıklı bir açıklama yapması gerekmezmiydi bana?,o benden daha çok istekliydi,hem ben o ilaçları içmek istemiyorum,içimden bir ses bu ay diyor!elim gitmiyor o ilaçlara!na yapıcam ben,eşimi dinleyip önümüzdeki aya mı ertelesem,yoksa iç sesimi mi dinlesem? :((

selkei esinin yapısını bilmem tabi ama israr etseydin içinden tam geçenleri sana anlatmasını isteseydin keske. belki zamanınız yoktu sabah aksam guzellikle sorabilirsin belki. tam nedenistemiyor belki aklına takılanlar var sana soylemeye cekiniyor yada anlatmaktan kacıyor ama guzellikle ustune gidersen belki anlatır. ve belki sen onun kafasındaki olumsuz fikirleri curutebilrisin
yerinde olsam ne yapardım a sla istemiyorum diyen bir kocan yok bekletelim demis nedenide yok belli bir sekilde ben basıma buyruk biriyimdir o yuzden ben haplara baslamazdım :) yanlıs yonlendirmis olmiyim ama nasılsa uç gun evel esim demis tamam korunmayalım diye yani. yorgunlugu 9 ay mı surcek 9 aya kim ole kim kala yani.
genel olarak istemiyorsa anlarım ama bunu anlamam mukun değil

borç bitmez canım bende borç yüzünden erteledim sonrada aynı senin dediğin gibi okul şimdide çabala dur kısmet değilmiş bu zamana kadar ama ben yinede kendimde buluyorum suçu .kızım akıllı uslu biraz rahatımya ikinci gelecek rahatım kaçacak diye düşündüm valla
itiraf ediyorum rahatım bozulacak diye istemedim:oklava:
allahım nolur pişmanım hemde çok banada nasip et rahatlıkmış uykuymuş gözümde kalmadı valla
isteyen herkese nasip et yarabbim

vildangel borcum buyuk dedigin için birsey diyemiyorum ama çok ara vermemek gerek ha diynce hemen isteyince olmayabiliyor ilki benim ilk istedgimiz ay olmusut takıntılı yimdir zaten olmasa bir kaç ay panikler ve kafaya takısımdan dolayı olmazdı allah yardım etti ozaman aynı sekilde simidde olcak sandım ama arada 6,5yıl spiral kullanmıslıgımu var herseyimi bu bozdu iste ne yazıkkı:(
aynen ben aylarca ikinci yapayımmı diye dusundum uykularımı rahata duskunlugumu dusundum 15 ay geçtki aradan umrumda degil uykular vs allahım saglıkla bir verseee

selam arkadaşlar benimde 9 yaşında bir oğlum var üç ay önce ikinciye hamile kalmıştım malesef düşük yaptım 2.yi hala istiyorum bir aydır eşim rahatsızdı hastanede yattı onunla ilgilendim bu ay da benim bazı rahatsızlıklarım var allahtan bişey çıkmassa sağlığımda düzelmişse önümüzdeki ay çocuk için tedaviye başlıcam benim oğlumda tedaviyle olmuştu tam 4 sene beklemiştim oğlumu bakalım 2. ne zaman gelicek

lolo benim oglumda 9 yasında. grecekten dusuk yapmıs olmak bile su an gozume daha guzel gorunuyor allah tabi yasatmasın saglıkla tamamına erdirsin ama kalabilmis olmak bile ne bilim daha guzel geliyor.

esrako canım ilgin için çok teşekkürler allahın izniyle bizim borçlar bitti çok şükür
bahanelerimden sadece biriydi borç işte biraz rahatlık biraz cesaretsizlik çünkü ben ilkte depresyondan çok zor çıktım bunalımdan cilt hastası oldum tekrar onları yaşamaktan korktum.geriye dönüp bakınca çocukluk diyebiliyorum şimdi
22 yaşında anne oldum şimdi daha olgunum daha sabırlıyım bakış açım çok farklı
olursa sanki ilk gibi geleceğine inanıyorum .düşüncesi bile beni çok heyecanlandırıyor:dance:
bebeğe karar verip tedaviye başlayınca hala kendimden emin değildim çok güzel 2 kere yumurta oluştu çatlatma iğnemi vurundum ama eşimle birlikte olmadım:kızgın: neden bilmiyorum hiç içimden gelmedi o zaman
şimdide tam eminim kesin kararlıyım yumurta oluşmuyo:çok üzgünüm:
bebişimin beşiğini bile kurdurdum motive oluyorum:ecrin_bebek:

lolocum ben 2.5 yıllık evliyken tedaviyle oldu kızım
şimdi 8 yaşında ilkokul 2. sınıfta
kardeş hasretiyle yanıyo yanıyooooooo
hayalleri var sırasıyla onları gerçekleştirecek inşallah.en büyük hayali rahatça sevebilmek kimsenin çocuğunu sevemiyo yani doğal olarak hiçbi anne bebeğini bi çocuğa veremez bende vermedim
canım kızım kendimden çok senin için herşeye katlanıyorum

sabah eşim beni hüsrana uğrattı,sabahleyin bana 2. çocuğu önümüzdeki aya erteleyelim dedi,sen ilaçını içmeye başla dedi,7 gün önce bıraktım doğum kontrol tabletini,bugün başlamam gerektiğini biliyordu,neden ertelemek istediğini sordum ,bana yorgunum dedi,sabahtan bu yana düşünüyorum,ne alakası var diye,sonuçta hamile kalsam bile çocuk 9 ay sonra gelecek!daha mantıklı bir açıklama yapması gerekmezmiydi bana?,o benden daha çok istekliydi,hem ben o ilaçları içmek istemiyorum,içimden bir ses bu ay diyor!elim gitmiyor o ilaçlara!na yapıcam ben,eşimi dinleyip önümüzdeki aya mı ertelesem,yoksa iç sesimi mi dinlesem? :((

arkadaşlar eşimin dediğni yaptım,açıklama yapmadı bana?sadece ona bu ay olmasını istemediğinden eminmisin diye sordum?evet deyip kestirip attı.sanırım 2. kez baba olmaya hazır hissetmiyor kendini,yada açıklamaktan çekindiği bişey var,üstüne varmadım bende! önümüzdeki aya kadar bakalım neler olacak!

arkadaşlar ben bu ay korunmadım ama pişmanım eğer hamile kalırsam benim için çok zor olacak çünkü seneye kızım ilk okula gidecek ben ankarada yaşıyorum burda kimsem yok eşim hep gündüz çalışıyo kızımı okula getirip götürmek sorun olacak eğer hamile kalırsam o yüzden keşke 1 senedaha erteleseydim ama eşim ve kızım dua ediyolar olsun diye bu ay hamile kalmazsam korunacam artık

canım burda herkez ikinci çocuğu istiyo sense istemiyosun bence yanlış yere yazmışsın.

ya canım asıl bende istiyom ama busene olursa çok ama çok zorlanacam degilse bebek kokusunu bende özledim.

esrako canım ilgin için çok teşekkürler allahın izniyle bizim borçlar bitti çok şükür
bahanelerimden sadece biriydi borç işte biraz rahatlık biraz cesaretsizlik çünkü ben ilkte depresyondan çok zor çıktım bunalımdan cilt hastası oldum tekrar onları yaşamaktan korktum.geriye dönüp bakınca çocukluk diyebiliyorum şimdi
22 yaşında anne oldum şimdi daha olgunum daha sabırlıyım bakış açım çok farklı
olursa sanki ilk gibi geleceğine inanıyorum .düşüncesi bile beni çok heyecanlandırıyor:dance:
bebeğe karar verip tedaviye başlayınca hala kendimden emin değildim çok güzel 2 kere yumurta oluştu çatlatma iğnemi vurundum ama eşimle birlikte olmadım:kızgın: neden bilmiyorum hiç içimden gelmedi o zaman
şimdide tam eminim kesin kararlıyım yumurta oluşmuyo:çok üzgünüm:
bebişimin beşiğini bile kurdurdum motive oluyorum:ecrin_bebek:

vildan seninle aynı yasta dogum yapmısız benimde oglum 2000 temmuz dogumlu ve ben 22 yasında anne oldum yani bende 78 dogumluyum:) simdi ikinci için 15 aydır ugrasıyorum geçen ay laparoskopi bile old um bekliyorum bu ay umutluyum.

ilkinde bende ciddi depresyona girdim bebek olse falan uzulmem heralde diyip sonra gık dediginde mutfaktan yanıan kostugum bilirim kusar da yutar diye çok garip bir psikoloji simdi hatırlayınca bunları kendimden iutanıyorum ama hormonlar yuzundne bizim bir sucumuz yok. oysa oyle çok isteyerek yapmıstımkı ilkinide hplanlı vs idi tamemen. bu sefer kıymetli bebek olcak çok zor geldi diycem çunku umarım aynı psikoza girmem

arkadaşlar ben bu ay korunmadım ama pişmanım eğer hamile kalırsam benim için çok zor olacak çünkü seneye kızım ilk okula gidecek ben ankarada yaşıyorum burda kimsem yok eşim hep gündüz çalışıyo kızımı okula getirip götürmek sorun olacak eğer hamile kalırsam o yüzden keşke 1 senedaha erteleseydim ama eşim ve kızım dua ediyolar olsun diye bu ay hamile kalmazsam korunacam artık

guleser çok dogru dusunmussun ilkokul bir gercekten zorlu bir sene aile için.de çocuk içinde. sen bırak evden okula kim getircek goturcek meselesini ders yaptırman bol ilgilenmen gereken bir donem en buyuk hata ilkokul bir e baslayann buyuk çocuk varken yeni bebek dogurmak bence. 2. sınıf ideal sonra 4 de zor deniyor ki ben maalesef su an hamile kalsam 4 e baslarkan oglum dogurcam nerdeyse ama yapacak birsey yok. 4 de 1 kadar anneye ihtiyac duyulmaya bilir enazından ogretmen kurs vs ile de halledilebilri ders desteği.

kızlar oğlum 9 aylık henüz erken biliyorum
size bakılırsa ben ilk okula gidene kadar hiç beklemem de
sizce ideal yaş aralığı ne olmalı
bakıyorum 6-7 yaş olan kardeşlerde kıskançlık var
3-4 olanlarda bile var
bizim kardeşimle aramızda 2 yaş var ve biz çok ii anlaıyoruz arkadaş gibiyiz
bilemiyorum 2 yaş mı yeterli olur acaba ya
şu kıskançlık soruu olun istemiyorum
neden bu akadr abartıyorum onuda anlamış değilim ama

kızlar fazla ara vermeyin biz 10 yıl denedik ancak hamile kaldım ama 20 haftalıken düşük yaptım arkasından ameliyat oldum bu arada kızım 17 yaşında

bende ikinci çalışmalarına başladım aslında önce kilo vermem lazımdı ama kilo vercem diye oğlan okula başlıcak o ookula başlamadan doğurayım diyorum bazen korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan ama bi kızım olmasını çok isterdim bakalım kısmet sağlıklı olsunda bakalım hamile kalabilcez mi o da meçhul 5 yıl oldu nede olsa...haberdar ederim sizi....:)

vildan seninle aynı yasta dogum yapmısız benimde oglum 2000 temmuz dogumlu ve ben 22 yasında anne oldum yani bende 78 dogumluyum:) simdi ikinci için 15 aydır ugrasıyorum geçen ay laparoskopi bile old um bekliyorum bu ay umutluyum.

ilkinde bende ciddi depresyona girdim bebek olse falan uzulmem heralde diyip sonra gık dediginde mutfaktan yanıan kostugum bilirim kusar da yutar diye çok garip bir psikoloji simdi hatırlayınca bunları kendimden iutanıyorum ama hormonlar yuzundne bizim bir sucumuz yok. oysa oyle çok isteyerek yapmıstımkı ilkinide hplanlı vs idi tamemen. bu sefer kıymetli bebek olcak çok zor geldi diycem çunku umarım aynı psikoza girmem

guleser çok dogru dusunmussun ilkokul bir gercekten zorlu bir sene aile için.de çocuk içinde. sen bırak evden okula kim getircek goturcek meselesini ders yaptırman bol ilgilenmen gereken bir donem en buyuk hata ilkokul bir e baslayann buyuk çocuk varken yeni bebek dogurmak bence. 2. sınıf ideal sonra 4 de zor deniyor ki ben maalesef su an hamile kalsam 4 e baslarkan oglum dogurcam nerdeyse ama yapacak birsey yok. 4 de 1 kadar anneye ihtiyac duyulmaya bilir enazından ogretmen kurs vs ile de halledilebilri ders desteği.[/QUO
evet bende öyle düşündüm ama eşim ve kızım hergün dua ediyorlar olsun diye 15 gün içinde belli olur hamile olup olmadıgım eger degilsemde 1 sene erteleyecegim artık ama 2 gündür kusuyorum migdem falan bulanıyo ben pisikolojik diyorum eşim hamilesin diyo bakalım hayırlısı artık.:1hug:

hayırlısı olsun gülesercim
aslında depresyona girmemizde en büyük etken büyüklerin bize güvenmemesi çünkü genç yaşta anne oluyoruz
şimdi biraz daha büyüdük 1 çocuk büyüttük artık güvenirler heralde ve bizi bunalıma sokmazlar
aahhh ah kıymetini bilemediğim hamileliğim ve bebeğimin en sevimli halleri depresyondan çıkamadımki doya doya yaşayım
şimdi öyle bi uyuyorumki kütük gibi:nazar: ikinci olunca ben ençok uykum için bunalıma girerim uykumu alamayıncada hiç çekilmiyom haa:jeyyar:
ilk hamileliğimde mide bulantısı falan olmadım rahat geçti doğru düzgün nazlanamadım şimaramadım
sırnaşık şey ikincimiz olursa ayılıp bayılacam kendimi yerden yere atacam naz yapacamsırnaşık şey

dogrudiyosun vildancım herşeyın hayırlısı ben kızımda çok migde sorunu yaşadım 6 ay kustum sonra hap kullandım o yüzden ikincide öyle olacak diye çok korkuyorum . bugünlerde kusmamın sebebide tamamen pisikoloji imiş çünkü bugün adet oldum çocuk bu yıl istemiyorum dedim ama adetim oluncada üzüldüm megerse istiyormuşum kızıma anlattım nasıl kızdı bu lafı duymamış olam diyo kızım
bende ne yapacagımı şaşırdım bakalım herşeyin hayırlısı
galiba buyıl kaçışım yok.

bi araştırma yaptım puregon iğne çok pahalıymış.rapor çıkartıldı bana ama bakalım ne kadar ödemem gerekli.eşim fazla olursa ödeyemeyiz dedi mecburen tedaviyi bırakırız o zaman:a015:
olmazsa 3-5 ay ara verip başka bir doktora gidip tekrar klomenle başlamak istiyorum
ben bebiş istiyoruuuuuuuuuuummmm
üffffffffff :sm_confused:

selam kızlar ..bende maddi nedenlerden dolayı tedaviyi bıraktım..kızımda bu aralar iyice huysuzlaştı açıkçası erkenmi diye korkuyorum bazen..bir hafta sonra 2 yaşını bitirip 3yaşına girecek..hayırlısı bakalım..

Back