İkinci çocuk isteyenler buraya

kızlar benim pazar yada dün olmam lazımdı ama olmadım testte yaptım negatif çıktı bişi yok yani ama stresten sanırım gelemiyo
gelirse bu ay yara yaktıracağım...adet sonrasında ve bebiş olayına 2-3 ay ara vereceğim mecburen:)

Cesaretli bayanlar sizleri kutluyorum.Bana da cesaret verin.Ama ben ancak Nisan- Mayısta kalmayı planlıyorum.Listenize geç ilave olacağım.Çünkü Doğum tarihi benim için önemli.

Ben de aranıza katılmak istiyorum. Benim de 2,5 yaşında bir oğlum var. Çalışma hayatından sonra eve kapanmak zor geldiği için 2. konusunda kararsızdım ama şimdi yazdıklarınızı okuyunca kararımı verdim. Ben de oğluşuma bir kardeş istiyorum. Ama beni hemen listeye dahil etmeyin. Çünkü eşimden ayrı kalacağım 10 gün kadar. Zaten adet tarihim de o araya denk geliyor. Döndükten sonra katılayım aranıza...

valla aslında bende ıstıyorum daha oglum 1 yasına yenı gırdı hatta bu ay suphelıydık test yaptık 2. çizgi silik çıktı bılemıyorum artık.gercı esım erken dıyo ıstemıyor olursada ısterım tabıkı dıyor aldırmam dıyo bende ıkısı bır buyur dıyorum

slm arkadaşım ilk bebeğin kaç yasında benimde 1 buçuk yasında oğlum var bebekleri çok severim aslında ikinciyi düşünüyorum

allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah herkes hemen istediğinde 2.ci bebişine kavuşur benim 12 ay oldu sıkıldım artık

ve ben bugün adet oldum kızlar maalesef sağlık sorunları nedeni ilede ara veriyorum birkaç ay gene bilgi veririm

merhaba arkadaşlar benimde 2.5 yaşında oğlum var bende istiyorum ama henüz cesaret edemiyorum oğlum çok yaramaz ama arasınıda fazla açmak istemiyorum.galiba yaza bırakacağım doğana kadarda oğlum dört yaşar iyi olur.cesaretli arkadaşları teprik ediyorum.

:benimde 8yaşında kızım var ikinciye şimdiyi kadar istemedik ben hap kullandım bu ay ara vermiştim hapa adetim yedigün geçti yakında test yaparım pek ihtimal vermiyorum benim hapsız adet olmam biraz zor oluyor kimbilir belkide vardır bebiş

Arkadaşlar benimde 6 yaşında kızım var bende baskılar üzerine düşünmeye başladım ama önce doktara gitmenizi tavsiye ederim hamilelikte çıkabilecek bazı sorunların testini yaptırın bence ben renk günümdeyem biter bitmez gidecegim hallah hepimize hayırlısını ve sağlıklısını versin.

bende ıstıyorum ıkıncı cocugu hayırlısı olur ınş ama karar veremıyorum oglum 6 yaşında vehanımıyım aslında zamanı ama korkuyorum eşim olsada olur dıyor olmasada belkı ondan bılemıyorum ne yapmalıyımmmmmmmmmm

merhaba arkadaşlar ben konunun sahibi aramıza katılanlar var güzel
bende 11 kasımda adet günüm bekliyorum inşallah hamiş olabilirim
bu arada aranızda ne kadar çok ara veren var şahsen ben okadar ara veremem olmaz diye korkarım benim kızım 2 yaşında bu zamana kadar beklememin sebebi sezeryan oluşuydu

Selduş benim kızımda 6 yaşında ben hala istemiyorum rahatlıga alıştım artık ama kızım ve eşim çok baskı üzerine onlara söz verdim o yüzden yarın doktora gidecem belki öbür aya müJde veririm.yerimseniben

(merhaba arkadaşlar.aslında bir derdim var bölümüne de sordum bu soruyu ama baktım burada da bir başlı var.dayanamadım.buraya da soruyorum.belki başka arkadaşlar da yorumlarını benimle paylaşır diye.)
size birşey danışmak istiyorum. 7 yaşında bir oğlum var.ben 2-3 yıldır oğluma bir kardeş istiyorum.(zaman zaman kendi içimde kararsız kaldığım oldu ama özellikle bu sene daha da kararlıyım)ancak eşim istemiyor.
Bu konuyu ara ara açarım her sene ama hep konu eşimin istememesiyle kapanır.sebebi de şuymuş: hem ekonomik(maddi durmumuz kötü değil aslında,sadece herkeste olabilecek küçük borçlar) hem de psikolojik açıdan hazır değilmiş.(güleyim bari)
Çocuga bakacak onun yükünü çekecek olan hep benim .çünkü oğlumu da yalnız büyüttüm.maddi durumumuz da iyi aslında borçlarımız varsa da eşimin savurganlığı yüzünden yıllardır bitmiyor.kendisine dedimki senin maddi durumunun düzelmesini bekleseydik oğlumuz olmazdı.
Arkadaşlar ben hiç savurgan biri değilim.tutumluyum. hemde öyle lüks peşinde koşan illaki şu olacak bu olacak diyen birisi de değilim.borçsa şu devirde herkesin borcu var.aslında borç dediği de kendi savurganlığının borçları.
O kadar canım skılıdı. o kadar moralim bozuldu ki anlatamam.çünkü oğlum o kadar çok istiyor ki bir kardeş anlatamam.ben de çok istiyorum.
Eşime dedim ki : sen böyle yaparak hem benim hem de oğlumun hakkına giriyorsun.beni annelik hakkından onu da kardeş hakkından mahrum bırakıyorsun.bu konuda hakkımı sana helal etmiyorum.Bana dediki bir beş sene sonra düşünebiliriz. o zaman da bana yalvarsan da ben istemeyeceğim dedim(kızgınlıkla) düşünsenize oğlumla arasında 12 yaş fark olacak.tabi o zaman da ben istersem
(ben oğlumla kardeşi arsında çok yaş farkı olmasını istemiyorum.)
arkadaşlar sizce ben ne yapmalıyım bu durumda.fikirlerinize muhtacım o kadar üzgünüm ki anlatamam.birde eşime nasıl bir tavır almalıyım?şimdiden cevap yazacak arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.
(bir derdim var bölümüne bu konuyu açtığım da gerçekten ikinci çocugu istiyordum ama şimdi eşimin istemediğini görünce ve arkadaşların yorumlarını okuyunca tereddüte düştüm bende biraz soğudum bu işten sizce yanlış mı düşünüyorum).

Son düzenleme:
öncelikle hoşgeldin canım
valla eşinin neden bu kadar kesin bir şekilde çocuk istemediğini anlayamadım öyle aşırı borcunuz yoksa oğlun artık 7 yaşına gelmiş sende istiyosun oğlunda ben bir geçerli sebep bulamadım senmi korunuyosun eşinmi eğer sen korunuyosan korunmayı bırak onada söyleme bıraktığını
hem öyle sipariş verir gibi belki 5 sene sonra yaparız demeside çok sinir bozucu bakalım allah sana 2 inci evladı vermeyi nasip edecekmi eşine şöyle yada böyle bir tavır takın diyemem huzurunuzun bozulmasını istemem eğer eşinsenden bişeyler gizliyorsa istemeyebilir seni korkutmak istemem canım ama başka neden bulamıyorum eşininde günahını almak asla istemem benim başıma böyle bişey gelse ilk olarak eşimin benden bişeyler gizlemesinden şüphelenirim yani çocuk istememek için başka geçerli neden bulamıyorum eşinlede tavır takınırsan işlr dahada zorlaşabilir beki yardımcı olamadım sana am ben fikirlerimi söyledim umarım herşey yoluna girer

değerli krispi arkadaşım hoşbulduk.zamanını ayırıp cevap yazdığınız için çok mutlu oldum gerçekten. teşekkür ediyorum. en iyisi ben eşimle bir daha konuşayım.

arkadaşlar müjde!!!!!. eşimi biraz ikna ettim gibi .yani biraz yumuşadı. inşallah ben de en kısa zamanda aranıza katılırım.

slm bende ikinci çocuk için 1 senedir tedavi görüyorum kızım 8 yaşında .arayı çok açtığım için problemler çıkmış olabilir diye bütün testleri yaptırdı doktorum.çok şükür bi sorun çıkmadı ama klomene cevap vermiyo vücudum.son klomeni kullandım geçen ay .bu ay adetin 3. günü iğneye başlıycaz.arayı çok açtığım için pişmanım.şimdi herkese arayı çok açmanın zararlarını anlatıyorum ve ne kadar pişman olduğumu :((

ya canım korunma yonteminiz nasıldı.biz daha yenibaşladık inan korkuyorum herkes ara uzun oldumu olmuyo diyolar benimde 6 yaşında kızım var allah herkesin gönlüne göre versin.kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Back