İkinci çocuk isteyenler buraya

mrb arkadaşlar benim oğlum 2 yaşını doldurdu,bende ikinci çocuğu düşünenlerdenim.İlk hamileliğim çok güzel geçmişti ama genelde ilk hamileliği iyi geçenler ikincisinde problem yaşıyomuş bu yüzden çok korkuyorum.Zaten bünyemde zayıf ne yaparım diye düşünüyorum.Yada kulaktan dolma bilgileremi inanıyorum acaba.Bana bişey deyin kızlar

buyuk oglum 5 kucugude on aylık ıyıkıde dogurmusum keske daha once dogursaydım ara verme gecbıle kalmıssıın genc anne olmak guzel kardeslerın arasıda ıyı oluyor anlasıyorlar fazla yas olmasın bence bızımkılerın dort yas var ayrıca ben ve babası olunce hayatta yanlısmı kalsınlar onlar bırbırne sarılacakalr tutunacaklar ınsallah yap bence hemen sonra yok seker yok bılmem ne cıkıyor hamıleleıkde cok sıkıntı cektım ıkıncılerın hamılelıgı genelde sorunlu gecıyor haberın olsun ben ınsulın vs kullandım

merhaba bende 2.çocuğu düşünüyorum şu an erken daha gerçi 1 yaşını yeni doldurdu oğlum,ama araya fazla mesafe koymadan oğluma kardeş istiyorum Allah'ımın izniyle ... tahmini oğlum 4-5 yaş gibi olunca düşünüyorum aslında etkilenmesini de istemiyorum bu durmda olanınız var mı ilk çocuğunuzla 2.çocuğu olanlarını varsa aralarında kaç yaş var ve problem oluyor mu acaba....

Selam arkadaşlar bende ikinci çocuğu isteyenlerdenim. Aslında bundan 7 ay önce asla düşünmüyordum ama şuan çok çokkkk istiyorum. kızım 4 yaşını bitirdi. 7 aydır denemelerimiz sonuç vermiyor. Sebebi belli değil dr. herşey normal diyor ama neden olmuyor anlamıyoruz. 7 aydır bu ay bu ay demekten çok sıkıldım zannederdim ki istediğin an olucak ama olmyor kısmet bakalım ne zaman bu ayda çok ümitliyim.

bi yerde okumuştum istediğin zaman stres yaptığın için olmuyormuş en iyisi akışına bırakmakmış ..Allah gönlüne göre versin canım
:Saruboceq:

arkadaşlar benimde kızım bu sene bire başlıcak 2-3 senedir hep bi istiyordum ikinciyi bir cesaret edemiyordum öyle diye diye bu zamana geldik şimdi kızımın arkadaşının annesi hamile ve benim kızım çok üzülüyor kardeşi olmadı diye.şimdi kesin karar verdik çalışmalara başlıyoruz.ben biraz evhamlı olduğum için rahata alışmışlık yok henüz.bence aradaki yaş farkı çok olmasın kararsızlık çok zor biliyorum ama gözümüzü karartmak lazım.tek bırakarak bencillikte yapmak istemiyorum.

Benim 6 yaşında bir oğlum var ve önce ikinci çocuğu istemedim sonra birtakım sebeplerle erteledim. Tam karar verme aşamasındaydım tiroid kanserine yakalandım. Tedavilerden sonra doktorum menopoza girdiğimi ve kan sonuçarına göre bir daha düzelme ihtimal olmadığını söyledi ama ben düzeleceğine inandım ve Adana Saraçoğlu'nun kürü yardımı ile menopozdan çıktım ama 4 aydır adet görmüyorum hormonlarımda sorun yak ama şu an çocuğumun olup olmayacağını bilemiyorum. Yaşadıklarımdan aldığım derse gelince; gerçekten istediğiniz neyse onu yapın, özellikle çocuk konusunda planlarla hareket etmeyin. Çünkü insanın başına ne geleceğini yanlızca Allah biliyor ve hiç bir şey sizin programınıza göre gerçekleşmiyor. Hayatı oluruna bırakıp yaşayın ve ikinci çocuğu gerçekten istiyorsanız bırakın olsun. Sevgilerle

slm arkadaşlar benimde 9 yaşında bir kızm var .çalışıyorumda ikincisini istemedik sonra birgün kızım annecim benim ne zaman kardeşim olcak herkesin var dedi beni kardeşsiz bırakmaya ne hakkınız var dedi.Bak senin iki kardeşin var herşeyini onlarla paylaşıyorsunda bunu benden neden esirgiyorsun dedi. Şok oldum bu sözlere içimden çok bilmiş kız falan dedim. sonra ona bir kardeş vermek istdik ama olmadı inşallah olur....

yaaaaaaaa artık bende istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum oğlum 3 yaşını yeni bitirdi henüz 1,5 yaşındayken ben bir ameliyat geçirdim kisss varmış bende ama ne yazıkki yumurtalığımıda çürütmüş onuda kis le birlikte aldılar eşimde yeniden rahatsızlanmamı ve yeniden kötü bir hamilelik dönemi geçireceğimi düşünerek istemiyor daha bünyem çok zayıf o yüzden iki çokcuğun beni çok yıpratacağını söylüyor:(((((((( beni düşünüyor ama üzülüyorum kazayla olsun diyede dua ediyorum:)))))

hanımlar merhabaaaa benimde 27 aylık bir oglum var ,ve çok ara vermeden bende ikinciyi çok istiyorum ,bir yandan korkularımda var tabiii biraz zorlanıcam ama bi yandanda hem rahata alısmadan hemde fazla yaş farkı olmadan olsun istiyorum ,eşimde çok istiyor ama zorlanacagımızı düşünerek biraz daha vakit geçsin diyor ,off bilmiyorum ama bir bebek gördügümde dayanamıyorum artık

hanımlar merhabaaaa benimde 27 aylık bir oglum var ,ve çok ara vermeden bende ikinciyi çok istiyorum ,bir yandan korkularımda var tabiii biraz zorlanıcam ama bi yandanda hem rahata alısmadan hemde fazla yaş farkı olmadan olsun istiyorum ,eşimde çok istiyor ama zorlanacagımızı düşünerek biraz daha vakit geçsin diyor ,off bilmiyorum ama bir bebek gördügümde dayanamıyorum artık
her zmanın zorlukları ve kolaylıkları var.ama yaşları yakın olursa oyun arkadaşı olurlar.canları sıkılmaz.
mesela biz bekleye bekleye oğlum yakında 8 yaşına girecek.:uhm:
hala eşim karar vermiş değil.
bazı açılardan şuan için ben de istemiyorum.( sınavlarım var ,çünkü)

karar senin yine de ama çoğu kişi ara verince zorlandıklarını söylüyorlar.
ama yaşları yakın olmasının zorlukları da var.mesela arkadaşımın çocugu 3 yaşında ikincisi de oldu yeni.gece biri uyanıyormuş dğerini uyandırıyormuş.o yatıyormuş,diğeri kalkıyormuş.arkadaşım mahvolmuş uykusuzluktan.
bir onun altını değiştir sonra diğerininkini...sonra ilk çocuk tuvalete alışacak,ama kardeşi gelince o da bez isteyecek....
dediğim gibi her dönemin zorlukları ve kolaylıkları var gözünü korkutmıyayım.

her zmanın zorlukları ve kolaylıkları var.ama yaşları yakın olursa oyun arkadaşı olurlar.canları sıkılmaz.
mesela biz bekleye bekleye oğlum yakında 8 yaşına girecek.:uhm:
hala eşim karar vermiş değil.
bazı açılardan şuan için ben de istemiyorum.( sınavlarım var ,çünkü)

allah bagışlasın canım ,benımde eşime kalırsa herhalde bizimde çocuk o yaşa gelicekgamyoncuiremsu bu konuda ben daha ısrarlıyım ,bakalım hakkımızda hayırlısı,sanada basarılar dilerim inş. sınavların istegin gibi geçer opuyorumnanaktan

karar senin yine de ama çoğu kişi ara verince zorlandıklarını söylüyorlar.
ama yaşları yakın olmasının zorlukları da var.mesela arkadaşımın çocugu 3 yaşında ikincisi de oldu yeni.gece biri uyanıyormuş dğerini uyandırıyormuş.o yatıyormuş,diğeri kalkıyormuş.arkadaşım mahvolmuş uykusuzluktan.
bir onun altını değiştir sonra diğerininkini...sonra ilk çocuk tuvalete alışacak,ama kardeşi gelince o da bez isteyecek....
dediğim gibi her dönemin zorlukları ve kolaylıkları var gözünü korkutmıyayım.
ahh arkadasım benim oglum zor bi çocuk zaten çok yaramaz ,gecede on kere kalkar bugune kadar sayılı görmusumdur yani gece 1 kere kalksın ,bu yüzden istiyorum işte sonradan rahatı görmeden hemen ıkıncı olsun ,sonrada zaten bütün uykular benim :teytey:

neyse size hayırlı bayramlar diliyorum ,daha sonra bol bol sohbet etmek dilegiyle saglıcakla kalın ,şimdi işlerime geri döneyim ,iyi günlerrrrr...

evet arkadaşlar bende size katılıyorum.ben ve eşim evin tek çocuğuyuz ve bu hiçte iyi bişey değil.insanın kardeşi olması gerek.Çünlü hiç kimse kardeşin yerini alamaz.Benim 4 yaşında bi oğlum var.3 ay önce 4,5 aylık düşük yaptım.Tekrar düşünüyorum.korunmayı bıraktım.Bakalım hayırlısı.

3 aydır korunmuyorum ama tık yok acaba kist amelşyatı geçirdim ondan mıki.
bu işten anlayan var mı.

kesinlikle eyer sizin elinizdeyse yapmak kardes cok onemli benim 8 sene sonra oldu kizim 4 yasinda hic korunmadigim halde olmuyo kizimda istiyo olsa kesilikle 3 cocuk yapardim

Back