İkinci çocuk isteyenler buraya

benide aranıza alın,bende istiyorum,bir oğlum var,5 yaşında,geç bile kaldım sanırım. :)) bu ay istiyorum bende,tek çocukmu,2 çocukmu?aylardır kafamı kurcalayan bir soruydu!ama artık kararımı verdim, kardeşsiz olmaz.ilerde çok yalnız kalır.

2. çocuk annesi olarak hepinize selammmmm
mesajlara şöylebir göz attımda, bazılarınız 2. çocuk olsamı olmasamı diye tereddütteler. valla şekerler bence mutlaka olmalı. çocuk tek kalmamalı. benim kızım oldu olası kardeş istiyordu. bende yeni büyüdü rahatladım dinlenim biraz falan dedim, sonra işe başladım falan derken aralarıda bayağı bi açıldı. 3 ay önce bebeğimiz dünyaya geldi. ablasıyla arası 8 yaş. aslında bu kadar ara iyi değil. ablası şimdiden kardeşiyle hiç aynı okula gidemeyeceğine üzülüyor.bence 2. yi düşünenler fazla ara vermesin. ben çoook pişmanım.
ayrıca aradan uzun yıllar geçince 2. çocuk olmuyormuş diyenler var.bizde bi problem olmadı. sanırım bu korunma yöntemine bağlı birşey.hapla korunanlarda hormon değişikliği olacağı için hamile kalmada problemler olabilir diye düşünüyorum.

(merhaba arkadaşlar.aslında bir derdim var bölümüne de sordum bu soruyu ama baktım burada da bir başlı var.dayanamadım.buraya da soruyorum.belki başka arkadaşlar da yorumlarını benimle paylaşır diye.)
size birşey danışmak istiyorum. 7 yaşında bir oğlum var.ben 2-3 yıldır oğluma bir kardeş istiyorum.(zaman zaman kendi içimde kararsız kaldığım oldu ama özellikle bu sene daha da kararlıyım)ancak eşim istemiyor.
Bu konuyu ara ara açarım her sene ama hep konu eşimin istememesiyle kapanır.sebebi de şuymuş: hem ekonomik(maddi durmumuz kötü değil aslında,sadece herkeste olabilecek küçük borçlar) hem de psikolojik açıdan hazır değilmiş.(güleyim bari)
Çocuga bakacak onun yükünü çekecek olan hep benim .çünkü oğlumu da yalnız büyüttüm.maddi durumumuz da iyi aslında borçlarımız varsa da eşimin savurganlığı yüzünden yıllardır bitmiyor.kendisine dedimki senin maddi durumunun düzelmesini bekleseydik oğlumuz olmazdı.
Arkadaşlar ben hiç savurgan biri değilim.tutumluyum. hemde öyle lüks peşinde koşan illaki şu olacak bu olacak diyen birisi de değilim.borçsa şu devirde herkesin borcu var.aslında borç dediği de kendi savurganlığının borçları.
O kadar canım skılıdı. o kadar moralim bozuldu ki anlatamam.çünkü oğlum o kadar çok istiyor ki bir kardeş anlatamam.ben de çok istiyorum.
Eşime dedim ki : sen böyle yaparak hem benim hem de oğlumun hakkına giriyorsun.beni annelik hakkından onu da kardeş hakkından mahrum bırakıyorsun.bu konuda hakkımı sana helal etmiyorum.Bana dediki bir beş sene sonra düşünebiliriz. o zaman da bana yalvarsan da ben istemeyeceğim dedim(kızgınlıkla) düşünsenize oğlumla arasında 12 yaş fark olacak.tabi o zaman da ben istersem
(ben oğlumla kardeşi arsında çok yaş farkı olmasını istemiyorum.)
arkadaşlar sizce ben ne yapmalıyım bu durumda.fikirlerinize muhtacım o kadar üzgünüm ki anlatamam.birde eşime nasıl bir tavır almalıyım?şimdiden cevap yazacak arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.
(bir derdim var bölümüne bu konuyu açtığım da gerçekten ikinci çocugu istiyordum ama şimdi eşimin istemediğini görünce ve arkadaşların yorumlarını okuyunca tereddüte düştüm bende biraz soğudum bu işten sizce yanlış mı düşünüyorum).

bence eşinizle daha detaylı bi konuşun. bir çocuğun kardeşsiz yapamayacağını anlatın. sizin kardeşiniz ve eşinizin kardeşleri varsa onlardan örnek verin. çocuğunuz zaten 7 yaşındaymış, 2. olsun doğsun diyene kadar 8 yaş rahat olacak. bu bile fazla aslında. kaldıki 12 yaş ne demek. o zaman kardeş gibi olamazlarki. bence eşinizin bebek sahibi olmak istememesinin esas sebebinin başka nedenler olduğunu düşündüğünüzü kendisine söyleyin. yani bir bakıma blöfle gerçekten başka nedenler varsa onları öğrenmiş olursunuz. ona tavır takınmadan kendinizin ve çocuğunuzun mutsuzluğunu anlatın.eşinizi en iyi siz tanırsınız,bizler sadece yüzeysel tavsiyelerde bulunabilirz.onu ikna etmenin yollarını arayın, bence pes etmeyin. bu konuyu ayrıca psikoloji bölümünede açarsanız belki uzman birilerininde tavsiyelerini alabilirsiniz diye düşünüyorum.
ayrıca eşinizi ikna ederseniz hemen bizede bildirin, iyi haberlerinizi bekliyoruz

benide aranıza alın,bende istiyorum,bir oğlum var,5 yaşında,geç bile kaldım sanırım. :)) bu ay istiyorum bende,tek çocukmu,2 çocukmu?aylardır kafamı kurcalayan bir soruydu!ama artık kararımı verdim, kardeşsiz olmaz.ilerde çok yalnız kalır.

en güzeli 3 çocuk :)))

ya canım korunma yonteminiz nasıldı.biz daha yenibaşladık inan korkuyorum herkes ara uzun oldumu olmuyo diyolar benimde 6 yaşında kızım var allah herkesin gönlüne göre versin.kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

malesef hiç korunma gereği duymadık zaten olmuyo .kızımda tedaviyle olmuştu ama o daha kolaydı arayı açtığım için bayaaa sorun çıktı çok pişmanım :roflol:
şimdi kafayı 3e taktım .2. olsun hemen 3. için çalışmalara başlıycam inşallah allahım naip ederse

merhabalar

benimde 8,5 yasında bir oglum var 15 aydır ikinciyi istiyruz ama olmuyor. uzun yıllar spiral kullanımına baglı olarak bir t upum tıkanmıs
sol tupum acık ama allaha sukur. her tur tetkik vs tanı yapıldı hatta yirmi gun kadar once laparoskopi bile oldum tek taraf acık tıkalı yer en dar yerinden tıkalı acılma sansı yok mus . simdi dogal yoldan bekliroumhamile kalabilmeyi insalah

benim annem 2 kardeşmiş üstelik kardeşi erkek hiçbişeylerini paylaşamamışlar annem hep üzülürdü bir kız kardeşim olsaydı derdi.allahtan biz 4 kız kardeşiz iyiki varlar çok şükür .neden benim kızımda annem gibi tek kalsın yazık onada.allahım inşallah hayırlı sağlıklı çocuklar nasip etsin.teyze olsun hala olsun benim kızımda

herkese selam...benimde 2 yasında kızım var,ikinci cocugu istiyorum ama 1 sene sonra,sebebi ise;
evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım cocuk isityorduk ama bu kadar erken olacagını tahmin edemedik:)(iyikide olmuş)ama eşimle beraber zaman geciremedik,evliliğin tadını cıkaramadık..şimdi tekrar hamile kalmak istiyorum ama eşim istemiyorum,aslında zorlasam ikna ederim ..bende mantıklı olarak dusunuyorum 1 sene sonra diyorum allah nasıp ederse inşallah..o zaman eşimlede zaman geciririm kzım da buyudu,ve hala emiyor..işte boyle arkadaslar duygusal yonden istiyorum cocuk ama daha kızımı memeden kesicam sonrada hamile kalıcam..bayanlar hem iş,hem ev işi,couga bakmak cok cabuk yıpranıyoruz....sevgiyle kalın herkese rabbim salıklı hayırlı cocuklar nasip etsin...

sabah eşim beni hüsrana uğrattı,sabahleyin bana 2. çocuğu önümüzdeki aya erteleyelim dedi,sen ilaçını içmeye başla dedi,7 gün önce bıraktım doğum kontrol tabletini,bugün başlamam gerektiğini biliyordu,neden ertelemek istediğini sordum ,bana yorgunum dedi,sabahtan bu yana düşünüyorum,ne alakası var diye,sonuçta hamile kalsam bile çocuk 9 ay sonra gelecek!daha mantıklı bir açıklama yapması gerekmezmiydi bana?,o benden daha çok istekliydi,hem ben o ilaçları içmek istemiyorum,içimden bir ses bu ay diyor!elim gitmiyor o ilaçlara!na yapıcam ben,eşimi dinleyip önümüzdeki aya mı ertelesem,yoksa iç sesimi mi dinlesem? :((

ya arkadaşlar vallahi şöyle bir bakım dedim konuya yeminle korktum stres yapan bi insanım kafaya takanda ara verince olmuyor diyorsunuz kimsede oldu yazmamış 5 yaşında oğlum var düşünüodum 2. yi ama borçlarım var bitirmeden olmaz borcumu bitirene kadarda çocuk okula başlıcak okuldan geri kalır die erteledim birazda hani 1. sınıfın sonlarına doğru olur dedim cünkü oğlum istemiyor kardeş lafı duyunca çocuk değişiyor istemiyorum diyor o yüzden erteledim ama ara verince olmuyor diyorsunuz korkmaya başladım gerçekten ben evlendim hemen hamile kaldım istiyerek oldu bu aklımda var aslında bi dr görünmek ama çekindiğmden de gidemiyorum ama şimdi kesin kararlıyım bi kadın dr görünçem kontrol amaçlı
allah herkesin gönlüne göre verir inş

sabah eşim beni hüsrana uğrattı,sabahleyin bana 2. çocuğu önümüzdeki aya erteleyelim dedi,sen ilaçını içmeye başla dedi,7 gün önce bıraktım doğum kontrol tabletini,bugün başlamam gerektiğini biliyordu,neden ertelemek istediğini sordum ,bana yorgunum dedi,sabahtan bu yana düşünüyorum,ne alakası var diye,sonuçta hamile kalsam bile çocuk 9 ay sonra gelecek!daha mantıklı bir açıklama yapması gerekmezmiydi bana?,o benden daha çok istekliydi,hem ben o ilaçları içmek istemiyorum,içimden bir ses bu ay diyor!elim gitmiyor o ilaçlara!na yapıcam ben,eşimi dinleyip önümüzdeki aya mı ertelesem,yoksa iç sesimi mi dinlesem? :((

ne zor bi durum yaaa
aynı şeyi eşim bana dese ben yıkılırdım ama yinede dediğini yapardım
yapardım ama önümüzdeki 1 ay boyunca ikna etmeye çalışırdım.eşimde bilir kafaya koyduğumu yaparım güzellikle ikna ederek
sende eşini dinle derim ben gönlü kırılmasın hazır hissetsin kendini
1 ay su gibi geçer önümüzdeki ay çalışmalara devam edersiniz

ya arkadaşlar vallahi şöyle bir bakım dedim konuya yeminle korktum stres yapan bi insanım kafaya takanda ara verince olmuyor diyorsunuz kimsede oldu yazmamış 5 yaşında oğlum var düşünüodum 2. yi ama borçlarım var bitirmeden olmaz borcumu bitirene kadarda çocuk okula başlıcak okuldan geri kalır die erteledim birazda hani 1. sınıfın sonlarına doğru olur dedim cünkü oğlum istemiyor kardeş lafı duyunca çocuk değişiyor istemiyorum diyor o yüzden erteledim ama ara verince olmuyor diyorsunuz korkmaya başladım gerçekten ben evlendim hemen hamile kaldım istiyerek oldu bu aklımda var aslında bi dr görünmek ama çekindiğmden de gidemiyorum ama şimdi kesin kararlıyım bi kadın dr görünçem kontrol amaçlı
allah herkesin gönlüne göre verir inş

borç bitmez canım bende borç yüzünden erteledim sonrada aynı senin dediğin gibi okul şimdide çabala dur kısmet değilmiş bu zamana kadar ama ben yinede kendimde buluyorum suçu .kızım akıllı uslu biraz rahatımya ikinci gelecek rahatım kaçacak diye düşündüm valla
itiraf ediyorum rahatım bozulacak diye istemedim:oklava:
allahım nolur pişmanım hemde çok banada nasip et rahatlıkmış uykuymuş gözümde kalmadı valla
isteyen herkese nasip et yarabbim

:ecrin_bebek::ecrin_bebek: ikiz ver yarabbim bana adlarını bile koydum meleklerimin canlarım benim kaydirigubbakcemile5

valla rahatlıktan değil on tane olsa bakarım hiç ses etmem ama gercekten onun masraflarını karşılayacak durumda değilim çalışmam lazım borcumu bitirmm lazımki doğurduktan sonra evde oturup bakım çocuklarıma borç bitmez tabiki ufak tefekleri söylemiyom büyük bi borca girdim bitirmeden yapamam ama gerçekten olmaz diede şimdiden stres yaptım vallahi

selam arkadaşlar benimde 9 yaşında bir oğlum var üç ay önce ikinciye hamile kalmıştım malesef düşük yaptım 2.yi hala istiyorum bir aydır eşim rahatsızdı hastanede yattı onunla ilgilendim bu ay da benim bazı rahatsızlıklarım var allahtan bişey çıkmassa sağlığımda düzelmişse önümüzdeki ay çocuk için tedaviye başlıcam benim oğlumda tedaviyle olmuştu tam 4 sene beklemiştim oğlumu bakalım 2. ne zaman gelicek

yok canım yaa olmaz diye kafana takma benim ilk tedaviyle oldu bana dediler arayı açma zor olur diye yoksa ne alaka ablamın kızların arası 12 yaş hemde hiç zorlanmadan kaldı allahın vermeye gönlü olsun valla 50 yaşında halama bile verdi onun en küçük kızıda 25 yaşında .aldırdı tabi doğurmadı sağlık sorunları nedeniyle
kafanı bunlarla meşgul etme borçlarını öde hayırlısıyla yiyecek ekmeği alacak nefesi varsa gelir bebişin
bizimki sadece tedbir
tedbir bizden takdir allahtan biz tedbirimizi alıyoruz ama takdiri ilahi henüz bize layık görmedi

selam arkadaşlar benimde 9 yaşında bir oğlum var üç ay önce ikinciye hamile kalmıştım malesef düşük yaptım 2.yi hala istiyorum bir aydır eşim rahatsızdı hastanede yattı onunla ilgilendim bu ay da benim bazı rahatsızlıklarım var allahtan bişey çıkmassa sağlığımda düzelmişse önümüzdeki ay çocuk için tedaviye başlıcam benim oğlumda tedaviyle olmuştu tam 4 sene beklemiştim oğlumu bakalım 2. ne zaman gelicek

hakkında hayırlısı olsun canım en azından sen hamiş kalabilmişsin biz onuda görmedik

son 2.5 senedir adetlerim düzenli hiç korunmadık kendiliğimden hamile kalırım heralde dedim olmadı
olmama sebebide süt hormonlarım yüksek olduğundan oluşan yumurtalar kistleşiyormuş
işte allahım vermeyecekya bende sağlıklıyım adet oluyorum diye seviniyodum-tatlicadiarzu-

Back