• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci bebek..

Benim bebeğim 6 aylık ve bende şimdiden 2. Çocuk planları yapmaya başladım arayı açarsam bidaha aynı uykusuzluklar mamalar gözüme çok büyür ikisi birlikte büyüsün bikerede yıpranıyım bende

Iki zit duyguyu ayni anda kuvvetli bir sekilde yasamaniz ilginc geldi bana. Bence biraz kafanizi dinleyin yavrunuzla guzel vakitler gecirin durumunuzu toparlayin ondan sonra birkac seneye dusunun ikinci cocugu acele bir durum yok heralde. Ustelik iki senede sezeryanin ustune normal dogum imkansiz bence.
Allah bagislasin yavrunuzu.

Yardımcı şart. 2 kızım var biri 2 yaşında biri 3 aylık. İkisine bakması zor oluyor çünkü büyük kızımın da herşeyi bende yemesi, içmesi, uyuması, bezi vs. Birini yedirirken biri ağlar, biri uyur biri uyanır. Büyük kızım küçüğünü kıskanır kucağıma aldığım anda önce öper sonra vurur :) eşim çok yardımcı saolsun . Yalnız zor olur..

Tatlım benim yazını en ince ayrıntısına kadar okudum.. Psikolojik olarak iyi değilsin. Yalnızlık ve bunalım seni buna sevk ediyor. :110:Hamileliğinin sıkıntılı geçtiğini yazmışsın. Bu durumda doğuma kadar kızınla güzel ilgilenemezsin ve yine suçluluk duygusu hissedersin.. Kızın anaokuluna başladığında 2. bebek güzel olur. Vakit buldukça kızını alıp dışarı nefes almaya çık moral topla. Arkadaşların varsa eğer onlarla vakit geçir. " Abla tavsiyesi " :KK66:

Cok tesekkür ederim yorumunuz icin. evet haklisiniz pek iyi sayilmasam da bu durumun düzelecegi yok bu hayatim benim. sosyal cevrem yok, arkadasim yok. Ancak cocuk büyütüp ardindan ise girersem benim icin degisiklik olacak. Tavsiyenizi dikkate aldim. aslinda okudugumda icimde birseyler kirildi. Cocuktan vazgectim. Saclarimi boyayip pasta yiyesim var. Direk depresyona girdim galiba .

Iki zit duyguyu ayni anda kuvvetli bir sekilde yasamaniz ilginc geldi bana. Bence biraz kafanizi dinleyin yavrunuzla guzel vakitler gecirin durumunuzu toparlayin ondan sonra birkac seneye dusunun ikinci cocugu acele bir durum yok heralde. Ustelik iki senede sezeryanin ustune normal dogum imkansiz bence.
Allah bagislasin yavrunuzu.

Evet istiyorum ama mantikla alakasi yok bunun. Mantiken beklemem hatta belki de ikinci cocuktan vazgecmem lazim. Ama bu icten gelen birsey. Kendimi durdurdum vazgectim yapmaktan ama istegim icimde hala kirilmis gibiyim. Bilemiyorum neden bu kadar istedigimi

Tek cocukluyum ama sezaryen oldu. Ilk sezeryan dan 10 yıl geçmediği sürece normal doğum yapamazsiniz. Bu durumda ikinci bebeği istemenize çok şaşırdım açıkçası. Zaten ilki zor olmuş taa hamilelikten
alakası yok ben almamyada yasıyorum ılkı sezeryan ıkımcıde 5 yıl sonra normal oldu yanlıs bılgı bunlar. burda ılk normal dogum yapılır olmayınca sezeryan olunur. trde hastaneler para gelecek dıye sezeryanla alıyorlar .

Tek cocukluyum ama sezaryen oldu. Ilk sezeryan dan 10 yıl geçmediği sürece normal doğum yapamazsiniz. Bu durumda ikinci bebeği istemenize çok şaşırdım açıkçası. Zaten ilki zor olmuş taa hamilelikten
Ben yurt disinda yaptim iki sene gecmisti sezeryandan sonra hicbir sorun olmadi gayet iyiydi

Cok tesekkür ederim yorumunuz icin. evet haklisiniz pek iyi sayilmasam da bu durumun düzelecegi yok bu hayatim benim. sosyal cevrem yok, arkadasim yok. Ancak cocuk büyütüp ardindan ise girersem benim icin degisiklik olacak. Tavsiyenizi dikkate aldim. aslinda okudugumda icimde birseyler kirildi. Cocuktan vazgectim. Saclarimi boyayip pasta yiyesim var. Direk depresyona girdim galiba .

Saçlarını boyatıp pasta yemek :kk77: En güzeli .. Kendin için bir şeyler yap kendinle ilgilen aynaya bakıp mutlu ol bir tanem.. Dans et kızın da sana katılır mutlu olur :KK66: Yaptım ben bunları zamanında ..

İkinci bebeğim yolda. İlk çocuğum şuan 3 yaşında kreşe gidiyor. İlki sezeryan buda sezeryan olacak. İzindeyim işe dönücem ama İyki varlar. Rabbim herkese nasip etsin. Bence düşünmeden istiyorsan yap zaten o doğana kadar diğeri 3 yaşına yaklaşır.

Ama doktorum 3 sene geçseydi normal doğum yapabilirdin dedi. Sezeryanımın üzerinden 2 sene geçti 5.5 aylık hamileyim. Birazda yapısal sanırım

Bende bebeğim tam makat durduğu için zorunlu sezeryan oldum. Ve çok ağrılı sancılı bir dönemdi. 2 bebeğimde planlı değil. Sürpriz oldu. Martta doğumum var Allah nasip ederse. 2. Sezeryan daha kolay atlatılıyormuş ben fazla korkmuyorum unuttum o ağrıları falan. Bence planlamayında dank diye gelsin :)
Korkunun ecele faydası yok, zaten ben istemezdim bi süre daha eğer olmasaydı.
Kuzu kuzu doğurulacak her şekilde :)
Nasibiylede gelecek inşallah. Negatif yönlerinide gebeliğin ilerleyen dönemlerinde unutuyosunuz. Ve çok farklı bişey sanki ilk defa hamileymiş gibi oluyo insan. Sanki kızımı karnımda taşımamışım, doğurmamışım gibi geliyo :)

Saçlarını boyatıp pasta yemek :kk77: En güzeli .. Kendin için bir şeyler yap kendinle ilgilen aynaya bakıp mutlu ol bir tanem.. Dans et kızın da sana katılır mutlu olur :KK66: Yaptım ben bunları zamanında ..

Ya iste ben bunlari depresyondayken yapiyorum. üc koca dilim pasta yedim yemek yapmadim bugün. Icimdeki istek bagirip duruyor duymamazdan gelecegim. Keske bir annem olsaydi ya da bir kiz kardesim olsaydi da yardim edebilseydi bütün bu günler benim icin ne kadar da eglenceli gecerdi. Kac cocugunuz var sizin ?

Bende bebeğim tam makat durduğu için zorunlu sezeryan oldum. Ve çok ağrılı sancılı bir dönemdi. 2 bebeğimde planlı değil. Sürpriz oldu. Martta doğumum var Allah nasip ederse. 2. Sezeryan daha kolay atlatılıyormuş ben fazla korkmuyorum unuttum o ağrıları falan. Bence planlamayında dank diye gelsin :)
Korkunun ecele faydası yok, zaten ben istemezdim bi süre daha eğer olmasaydı.
Kuzu kuzu doğurulacak her şekilde :)
Nasibiylede gelecek inşallah. Negatif yönlerinide gebeliğin ilerleyen dönemlerinde unutuyosunuz. Ve çok farklı bişey sanki ilk defa hamileymiş gibi oluyo insan. Sanki kızımı karnımda taşımamışım, doğurmamışım gibi geliyo :)

Sizin bulantilariniz oldu mu ikincide ?

İkinci bebeğim yolda. İlk çocuğum şuan 3 yaşında kreşe gidiyor. İlki sezeryan buda sezeryan olacak. İzindeyim işe dönücem ama İyki varlar. Rabbim herkese nasip etsin. Bence düşünmeden istiyorsan yap zaten o doğana kadar diğeri 3 yaşına yaklaşır.

Evet ama cogu arkadas kizin kücük falan dedi. Ben de istiyorum zor olacak biliyorum ama ne kadar zor onu kestiremiyorum. Cesaretim var ama kizima haksizlik yaparmiyim bilemiyorum. Halbuki kardesle büyür diye umutlanmistim

ilki sezeryan ikincisi normalmiydi ? Nasil gecti?
Evet ilki sezeryandi ikinci normaldi cok guzeldi rahatti ama ben normal dogumdan cok korktugum icin kendimi cok korkuttum ve daha once normal dogum videolari izledigim icin kastım kendimi ama simdi dusunuyorum cok rahat bi dogummus gercekten agrim bile yoktu oglum tam 1 yasindaydi hamile kaldigimda yaniii

Evet ilki sezeryandi ikinci normaldi cok guzeldi rahatti ama ben normal dogumdan cok korktugum icin kendimi cok korkuttum ve daha once normal dogum videolari izledigim icin kastım kendimi ama simdi dusunuyorum cok rahat bi dogummus gercekten agrim bile yoktu oglum tam 1 yasindaydi hamile kaldigimda yaniii

Hangi ülkedeydin ve bebegin kilosu kacti =)

Back