- 22 Nisan 2023
- 995
- 4.355
-
- Konu Sahibi parfumkokusu
arkadasla konusmusuz zaten hak vermisim mantikli bir tarafi yok hala ne uzatirsiniz anlamis degilimAllah aşkına bu bilimsel verilere nereden ulaşıyorsunuz? Bir kaynak gösterin de biz de aydınlanalım. “2 erkekten sonra kız olur” “8 yıldan fazla ara verirseniz çocuğunuz olmaz” Gerçekten çok engin bilgiler bunlar!?
3 erkek bebek dünyaya getirdim ve 3. bebeğimi tam 13 yıl sonra doğurdum. Şimdi ben de kendimden yola çıkarak “şöyle yaparsanız böyle olur” diye bilimsel veri mi sunayım? Çevrenizde gördüğünüz şeyleri kesinlik gibi ortaya atıyorsunuz sadece.
Allah aşkına bu bilimsel verilere nereden ulaşıyorsunuz? Bir kaynak gösterin de biz de aydınlanalım. “2 erkekten sonra kız olur” “8 yıldan fazla ara verirseniz çocuğunuz olmaz” Gerçekten çok engin bilgiler bunlar!?
3 erkek bebek dünyaya getirdim ve 3. bebeğimi tam 13 yıl sonra doğurdum. Şimdi ben de kendimden yola çıkarak “şöyle yaparsanız böyle olur” diye bilimsel veri mi sunayım? Çevrenizde gördüğünüz şeyleri kesinlik gibi ortaya atıyorsunuz sadece.
arkadasla konusmusuz zaten hak vermisim mantikli bir tarafi yok hala ne uzatirsiniz anlamis degilim
yani kesin konusmus gibi oldum etrafinda böyle olunca ona inandim kesin gercekligi olmayabilir haklisinizŞimdi kendinden örnek verince insanlar çaresiz olduğu için bu örneklere tutunuyor. Olmadığındaki hayal kırıklığını siz düşünün. O yüzden sitede uyarıyoruz kendinizden örnek verdiğinizde bilimsel veri gibi böyle oldu demeyin diye. Ben açıkçası vicdanen rahatsız oluyorum
Ben de 39 yaşında ilk çocuğumu dünyaya getirdim. Eşim çok iyi biri belki ama maddi olarak yeterli değil. Ben de çalışmak zorundayım ve bebeğe bakacak kimse olmadığı için annemin yanına geldim, o bakıyor ben çalışıyorum. Bu süreçte çok sıkıntı yaşadık, sizin kırgınlıklarınızı çok iyi anlıyorum ve asla geçmiyor. Yaşım genç olsaydı ve imkanlarım farklı olsaydı belki çocuğumu tek bırakmak istemezdim ancak şu şartlarda mümkün değil ikinci çocuk. sanırım en mantıklısı elimizdekini en iyi şekilde yetiştirmek :)Merhaba, biraz kafam karışık fikir almak istediğim için konu açıyorum. Benim 5 yaşında bir oğlum var. Anaokuluna gidiyor. Ben ve eşim çalışıyoruz. Maddi anlamda çok şükür iyiyiz. Eşim yaklaşık 6 aydır bebek istiyor. Aslında daha önceden de istiyordu ama yeni yeni dillendirmeye başladı. Oğlanı da fitlemis o da kardeş diye sormaya basladi. Ama ben çok kararsızım. Öncelikle yaşım 39 ilk etken bu. İkincisi oğlum çok hareketli ve zor bir çocuktu. Yeni yeni kolaylasmaya başladı. Uyku terorunden koliigne yaş sendromları gece uyanma nöbetleri derken hepsini dibine kadar yaşadık. Çok hareketliydi. Sürekli ayaktaydik. Bu koşullarda bir de ise git gel derken baya bir zorlu sureclerden geçtik. İkinci için gözüm çok yemiyor açıkçası. Aynı Sabrı nasıl gösteririm diye düşünüyorum. Üçüncü etken ise eşim. Çok yardımcı biridir her konuda ama bir o kadar da evhamlidir. Yani evhamlari o kadar fazla ki ben doğum yaptığım günün sabahı beni bırakıp kalp grafiisi cektirecek derecede panikli. Tedavi gördü bir süre ama paniği tuttuğunda ofkeleniyor da. O yuzden bebek dogdugundaki panik haliyle kayinvalidemi falan evin içine kadar soktu. ( Ne kendine ne bana güvendi bebek bakma konusunda ve onlar da bu yolla herşeye karışıp beni resmen depresyona soktular. Kendimi yetersiz hissettim) Şimdi bunları. Hepsi geride kaldı. Tabi ki her kırgınlık geçmedi ama tekrar aynı şeyleri yaşama korkum var ve katlanamam aynı şeyler olursa. Kafamı karıştıran şeyse şu... Aslında çocukları çok seviyorum. Ve üstte saydığım sebeplerden anneligimin tadını bile çıkaramadım. Cikarttirmadilar. Şimdi yeniden olsa hem zor gibi geliyor. Hemde o yasayamadigim anneliği acaba yaşayabilir miyim diye düşünüyorum. Bir de oğlumun kardeşi olsa ilerde en azından ona destek olacak birisi olur mu diye de düşünüyorum. Bilemiyorum hatalı mi düşünüyorum. Dıştan bir bakış olarak yorumlarsanız çok sevinirim. Yerimde olsanız ne yapardınız?
Kaynak :
arkadasla konusmusuz zaten hak vermisim mantikli bir tarafi yok hala ne uzatirsiniz anlamis degilim
Bu ne fütursuz ve gerceklerden uzak bir yorum?Senin gene kayinvalide bakmis benimki gram faydasi olmadi 3 yastan sonra otizmli oldugunu anladik biliyorsn cok zorlar ve hiperaktif oglum suan 7 yasinda olacak kizim ise 4 aylik getirdim tek basima ikisinede bakiyorum ilerde pisman olmamak icin getirdim kizim büyüdümü 3.cüyüde getircem ilerde menapoz olacam böyle bir sansim olmayacak tabiki 3.cü hazir oldugum zaman getircem simdilik 2.cisini getirdim diye mutluyum getir büyük ihtimal cok ara verdigin icin kiz bebek olacagini düsünüyorum oglun artik kendini kurtarmis kizinla biraz oyalan calisma bak ona bir süre sana iyi gelecegini düsünüyorum oglun gibi olacak degil benim kizim gaz sorunu gitti suan gayet sakin yasinda geciyor getir
savunmuyorum bu teoriyi rahat olunBu ne fütursuz ve gerceklerden uzak bir yorum?
Bu teorinize göre ikinci çocuğum neden kiz olmadı acaba 7 yil aradan sonra?
Allah iyiliğinizi versin sabah sabah güldürdünüz beni yaBenim ilk çocuğum 40 kontrolünde tüplerimi bağlayın kocam da vazektomi yaptırsın dedim doktor saçmalama 30 yasındasın hayatta yapmam demişti
2. Çocuk düşünemem zaten bir bana fazla geldi tam aşmışsınız o uykusuz zor geceleri yeniden o suya dalmak bilemedim
Riskin yüksek oldugu gercegimi varmis C Calcifer gec bebek getirmek isteyenlerin umudu simdi nerede ? sen yorumunu begeniyorsunuz bir banami yüklenirsiniz simdi bu kadin ne yapsin yasinimi kücültsün ??39 yaşındasınız. Karar ver, hamile kal, doğur 40 hatta belki 41 olacaksınız. Ben o yaşımda düşünmezdim.
İlk çocuğumu 28, ikinciyi 35 yaşında doğurdum. Hamile kaldığımda 34'tüm. Tarama testlerinde yas sebepli down sendromu riski çıkınca büyük üzüntü yaşadım. Sürekli onu düşündüm. Çok şükür sağlıklı doğdu ama riskin yüksek olduğu gerçeği de var malesef. İyi düşünmek lazım.
ben 32 yasinda bebemi getirdim birde ilk oglum otizm 2.cocugum gayet saglikliOğlum 5 yaşında. Ben 34 üm. Ara ara bana da 2.cocuk perileri geliyor hormonlardan herhalde sonra diyorum senin kocan zaten 2.cocugunkafayı yeme. Ekonomi ortadayken bu ülkede 2.cocuk çok büyük lüks bence. Ayrıca sağlık sorunları yasama ihtimali beni korkutuyor.
30 yas üzerimi saka misiniz 40 yas uzeri desen anlarimda yani herkes 20 ki yaslarda zorunlu bebekli getirmelimi yani sizlerinde dedikleri mantiga hic uymuyor mantikli olarak bakmak lazim hadi bende kaynak istiyorum yas olarak hani nerde ben yasa takildim evet bende duymustum ama 40 yas uzeri sizden daha iyi sartlarda olmakla ne alakasi var 30lu yaslarda riskli diye cocukmu getirmeyelim sacmalik yaniE bunu sen hariç herkes biliyor çünkü bilimsel bir şey. Başkalarının yorumları üzerinden kendini aklamaya çalışma. Yazdığın gerçekten yanlıştı çünkü senin kaynağın yoktu kendinden örnek verdin ve yaptığın yanlıştı kabul et
X xDerinMavix anlattığı risk 30 yaş üzeri herkese olabilecek bir risk. Kaldı ki EVROPA da yaşıyorsun bizden daha iyi şartlardasın
"Riskin yuksek olduğu gerçeği mi varmış" mi?