- 11 Eylül 2013
- 60
- 85
- Konu Sahibi Delirmekuzereyim
Kazanırsan dost kazan, düşmanı annen de doğurur diye boşuna dememişler.
Atalarımızın boşuna demediğini düşünürüm hep.
Atalarımızın boşuna demediğini düşünürüm hep.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cok haklısınızBebeğinizi sağlıkla büyütün, bahtı açık kaderi güzel olsun inşallah ama şu an bunları düşünmek için erken değil mi?
İnsanların laflarına niye aldırış ediyorsunuz ki? Onlara bakarsanız üst üste doğurmanız, doğan bebeklerin cinsiyeti aynıysa karşı cinsiyetten de bir bebek yapmanızı söylerler, siz özelinize karıştırdıkça daha da ileri giderler.
Şu an mühim olan bebeğiniz ve sizsiniz, ruhunuz bedeniniz bir kendine gelsin, bebeğinizin ilk agu deyişinin ilk adımlarının tadını çıkarın, bebeğiniz de siz de toparlanın sonra ileride tek çocuk mu kalsın 2. çocuk da olsun mu diye düşünürsünüz.
Kızım tek çocuk, bununla ilgili hiçbir sıkıntısı da olmadı çünkü kardeş nedir bilmeyen bu bir eksiklik midir diye de düşünmüyor.
Biz ölürsek de yalnız kalmaz, tek çocuklar yalnız kalır diye de bir şey yok, büyüdüklerinde kendi ailelerini, çevrelerini kuruyorlar zaten, dışa dönük aktif paylaşımcı olarak yetiştirirseniz yalnız kalma diye bir şey de olmaz.
Anın tadını çıkarın, evet şu an gaz sancıları, uyku düzeni, bebeğinizin dünyaya sizin bebekli hayata alışma süreci sıkıntılı geçecek ama bir gün büyüyecek ve ilk agu dediği ilk adım attığı ilk anne dediği günleri özleyeceksiniz.Cok haklısınız
Peşpeşe yapana bence çook zor. Çocuklar için de zor. Kafayı yersiniz çocuklar okula kreşe vs başlayana kadar. Gerek yok cidden. Sonra da bı insan anne özellikle kendini tartacak kardeş olsun diye değil ikinci bir çocuğa sahip olmak büyitmek istiyor muyum gözim kesiyor mu buna diyen kardeş olsun diye çocuk yapmak ikinci çocuğa otomatik haksızlık zaten. Anlasacaklar diye birşey yokki sonuçta.Merhaba hanımlar Bir aylik bebegim var daha lohusayken simdiden başladı peş peşe doğur büyüsün diyenler ama kendi ruh sağlığım ve bebegime yeterli verimi verememe korkusu yüzünden ikinciyi hemen düşünmüyorum hatta belki hic düşünmeye de bilirim çünkü hayalim tek çocuktu lohusalık psikolojisi mi artik adina ne derseniz simdide çocuğum biz ölürsek yaninda kim destek olcak nasil dogurmamayi düşünürsün tekrar diye kendimi suçluyorum normal doğum yaptım tranvali zor bi doğum olmadı dogumdan korkmuyorum ama bir çocuğa maddi manevi yetebilmenin kaygisini yaşıyorum maddi durumum iyi ama manevi olarak cok korkuyorum psikolojik tranvalari olan degil mutlu bir cocuk yetistirmek istiyorum bunun da yolu benim mutlu olmamdan geçiyor bebeğim şuan cok yeni ve cok gazlı asla durmayan bir bebek daha bebeğim küçükken ikinci bebegi de yaparsam hem benim psikolojim hemde onlara verimim kötü olur hiç kardeşi olmayan var mi ya da çocuklarınızın arasinda kac yas var?
Sağlık açısından da şuan uygun değil zaten bizim milletimiz bitmez ne zaman evleneceksin ne zaman çocuk yapacaksın 2. yi yap 3. yap aman fazla olmadı mı çocuğum ne gerek vardı vs vs . Boş verin ya siz kapatın kulağınızı ikisi beraber büyürcüler siz boğuşurken yanınızda olmayacak hatta gürültü patırtıdan kaçacak. Kendi dinamiğinize göre karar verin. Hayırlı olsun bebeğiniz.Merhaba hanımlar Bir aylik bebegim var daha lohusayken simdiden başladı peş peşe doğur büyüsün diyenler ama kendi ruh sağlığım ve bebegime yeterli verimi verememe korkusu yüzünden ikinciyi hemen düşünmüyorum hatta belki hic düşünmeye de bilirim çünkü hayalim tek çocuktu lohusalık psikolojisi mi artik adina ne derseniz simdide çocuğum biz ölürsek yaninda kim destek olcak nasil dogurmamayi düşünürsün tekrar diye kendimi suçluyorum normal doğum yaptım tranvali zor bi doğum olmadı dogumdan korkmuyorum ama bir çocuğa maddi manevi yetebilmenin kaygisini yaşıyorum maddi durumum iyi ama manevi olarak cok korkuyorum psikolojik tranvalari olan degil mutlu bir cocuk yetistirmek istiyorum bunun da yolu benim mutlu olmamdan geçiyor bebeğim şuan cok yeni ve cok gazlı asla durmayan bir bebek daha bebeğim küçükken ikinci bebegi de yaparsam hem benim psikolojim hemde onlara verimim kötü olur hiç kardeşi olmayan var mi ya da çocuklarınızın arasinda kac yas var?
Yaşadığınız süreç çok normal dediğim gibi bunları düşünmenize gerek yok bana da 3 yıldır yap diyorlar nasip deyip gülümseyip geçiyorum takılmayın şu an lohusa olduğunuz için takılıyorsunuz muhtemelen. İlk günler o kadar kıymetli o kadar güzel ki o bebek kokusunu çok özlersiniz zaten ileride hayat kendiliğinden o isteği getirir anının tadını çıkarın Yenidoğan dönemi eşsizBenim bebegim gazlı ve zor kolik bir bebek o yüzden ikinci bu zorluğu görünce korkuyorum kucağımda daha minicik bebek varken insanlarin yorumlarina şaşırıp benmi yanlis düşünüyorum acaba dedim
Bunu şu an düşünmenizi saçma buldum daha yeni doğum yapmışsınızMerhaba hanımlar Bir aylik bebegim var daha lohusayken simdiden başladı peş peşe doğur büyüsün diyenler ama kendi ruh sağlığım ve bebegime yeterli verimi verememe korkusu yüzünden ikinciyi hemen düşünmüyorum hatta belki hic düşünmeye de bilirim çünkü hayalim tek çocuktu lohusalık psikolojisi mi artik adina ne derseniz simdide çocuğum biz ölürsek yaninda kim destek olcak nasil dogurmamayi düşünürsün tekrar diye kendimi suçluyorum normal doğum yaptım tranvali zor bi doğum olmadı dogumdan korkmuyorum ama bir çocuğa maddi manevi yetebilmenin kaygisini yaşıyorum maddi durumum iyi ama manevi olarak cok korkuyorum psikolojik tranvalari olan degil mutlu bir cocuk yetistirmek istiyorum bunun da yolu benim mutlu olmamdan geçiyor bebeğim şuan cok yeni ve cok gazlı asla durmayan bir bebek daha bebeğim küçükken ikinci bebegi de yaparsam hem benim psikolojim hemde onlara verimim kötü olur hiç kardeşi olmayan var mi ya da çocuklarınızın arasinda kac yas var?