Kardeşler arasi kac yas olmali ya da illa kardeş olmalı mi?

Bebeğinizi sağlıkla büyütün, bahtı açık kaderi güzel olsun inşallah 🙏 ama şu an bunları düşünmek için erken değil mi?
İnsanların laflarına niye aldırış ediyorsunuz ki? Onlara bakarsanız üst üste doğurmanız, doğan bebeklerin cinsiyeti aynıysa karşı cinsiyetten de bir bebek yapmanızı söylerler, siz özelinize karıştırdıkça daha da ileri giderler.

Şu an mühim olan bebeğiniz ve sizsiniz, ruhunuz bedeniniz bir kendine gelsin, bebeğinizin ilk agu deyişinin ilk adımlarının tadını çıkarın, bebeğiniz de siz de toparlanın sonra ileride tek çocuk mu kalsın 2. çocuk da olsun mu diye düşünürsünüz.

Kızım tek çocuk, bununla ilgili hiçbir sıkıntısı da olmadı çünkü kardeş nedir bilmeyen bu bir eksiklik midir diye de düşünmüyor.

Biz ölürsek de yalnız kalmaz, tek çocuklar yalnız kalır diye de bir şey yok, büyüdüklerinde kendi ailelerini, çevrelerini kuruyorlar zaten, dışa dönük aktif paylaşımcı olarak yetiştirirseniz yalnız kalma diye bir şey de olmaz.

Bebeğinizi sağlıkla büyütün, bahtı açık kaderi güzel olsun inşallah 🙏 ama şu an bunları düşünmek için erken değil mi?
İnsanların laflarına niye aldırış ediyorsunuz ki? Onlara bakarsanız üst üste doğurmanız, doğan bebeklerin cinsiyeti aynıysa karşı cinsiyetten de bir bebek yapmanızı söylerler, siz özelinize karıştırdıkça daha da ileri giderler.

Şu an mühim olan bebeğiniz ve sizsiniz, ruhunuz bedeniniz bir kendine gelsin, bebeğinizin ilk agu deyişinin ilk adımlarının tadını çıkarın, bebeğiniz de siz de toparlanın sonra ileride tek çocuk mu kalsın 2. çocuk da olsun mu diye düşünürsünüz.

Kızım tek çocuk, bununla ilgili hiçbir sıkıntısı da olmadı çünkü kardeş nedir bilmeyen bu bir eksiklik midir diye de düşünmüyor.

Biz ölürsek de yalnız kalmaz, tek çocuklar yalnız kalır diye de bir şey yok, büyüdüklerinde kendi ailelerini, çevrelerini kuruyorlar zaten, dışa dönük aktif paylaşımcı olarak yetiştirirseniz yalnız kalma diye bir şey de olmaz.
Cok haklısınız 😇

Cok haklısınız 😇
Anın tadını çıkarın, evet şu an gaz sancıları, uyku düzeni, bebeğinizin dünyaya sizin bebekli hayata alışma süreci sıkıntılı geçecek ama bir gün büyüyecek ve ilk agu dediği ilk adım attığı ilk anne dediği günleri özleyeceksiniz.
Zaten yorgunluk uykusuzluk had safhadadır bir de millet yüzünden 2. çocuk stresine girip hayatı kendinize zehir etmeyin.

İlla 2. çocuk olacaksa en doğru zamanı size psikolojiniz ve vücudunuz söyler, el alem halt etsin hepsini boş verin gitsin☺️

Bu ikinci çocuk zorunlu gibi davranan insanlara da sinir oluyorum.
Çocuk büyütmek maddi manevi zor. Ben mesela ne ruh sağlığım açısından ne maddi açıdan iki çocuğa üretebileceğimi düşünmüyorum. Baştan emzir, memeden kes, bezi bırak, okula adapte et, hastalıklarla mücadele et asla istemem. Ki zaten asıl masraf da okulla başlıyor. Aynı anda iki çocuk okutmak şu zamanda kolay mı? Yakın yaş doğursanız ikisini peş peşe başka şehirde okumaya gönderebilecek misiniz mesela? Benim eşim üç kardeş, ne ararlar ne sorarlar birbirlerini. Üstelik eşim başka şehirde iyi bölümler yapabilecekken altta gelen kardeşten dolayı yapamadığını söyler. Hele bu zamanda benim gözüm kesmez.
Oğlum 7 yaşında tek çocuk. Gayet mutlu bir çocuk. Yalnız da değil. Zaten onların yaş grubunda tek çocuk yaygın. Bizimkinin sınıfının yarısı tek çocuk kalan yarısı da 2 kardeş. Yani eskidenmiş o çok çocuklu aileler arasında kalan kardeşe özenen tek çocuklar. Şimdikiler için gayet olağan normal.

Merhaba hanımlar Bir aylik bebegim var daha lohusayken simdiden başladı peş peşe doğur büyüsün diyenler ama kendi ruh sağlığım ve bebegime yeterli verimi verememe korkusu yüzünden ikinciyi hemen düşünmüyorum hatta belki hic düşünmeye de bilirim çünkü hayalim tek çocuktu lohusalık psikolojisi mi artik adina ne derseniz simdide çocuğum biz ölürsek yaninda kim destek olcak nasil dogurmamayi düşünürsün tekrar diye kendimi suçluyorum ☹️ normal doğum yaptım tranvali zor bi doğum olmadı dogumdan korkmuyorum ama bir çocuğa maddi manevi yetebilmenin kaygisini yaşıyorum maddi durumum iyi ama manevi olarak cok korkuyorum psikolojik tranvalari olan degil mutlu bir cocuk yetistirmek istiyorum bunun da yolu benim mutlu olmamdan geçiyor bebeğim şuan cok yeni ve cok gazlı asla durmayan bir bebek daha bebeğim küçükken ikinci bebegi de yaparsam hem benim psikolojim hemde onlara verimim kötü olur hiç kardeşi olmayan var mi ya da çocuklarınızın arasinda kac yas var?
Peşpeşe yapana bence çook zor. Çocuklar için de zor. Kafayı yersiniz çocuklar okula kreşe vs başlayana kadar. Gerek yok cidden. Sonra da bı insan anne özellikle kendini tartacak kardeş olsun diye değil ikinci bir çocuğa sahip olmak büyitmek istiyor muyum gözim kesiyor mu buna diyen kardeş olsun diye çocuk yapmak ikinci çocuğa otomatik haksızlık zaten. Anlasacaklar diye birşey yokki sonuçta.

Benim kızların arasinda 4 yas var ideal bu diyorlar ben 5 yaş 6 yas istiyordum ama sürpriz oldu bana da.4 yasindaki kizimin kardesini kıskandigini (ufak tefek olanlar disinda)görmedim ama anne baba olarak dengeyi kurabiliyoruz o yüzden kiskanclik pek olmuyor.Olmazsa olmaz diye bir sey yok aile dinamigine göre degisir bu önemli olan cocuk sayisi değil onun maddi manevi her türlü ihtiyacini hakkiyla giderebilmek.

Kızlarımın arasında 8 yaş var.hamile kalmadan önce uzuluyodum acaba geç mi kaldım diye ama iyiki beklemisim.hic yorulmuyorum hatta büyük kızım çok yardımcı oluyo bana.kardesini aşırı seviyor ve kardeşi de onu çok seviyor.aralarinda yaş farkı az olsa çok zorlanirdim kendimi iyi biliyorum

Merhaba hanımlar Bir aylik bebegim var daha lohusayken simdiden başladı peş peşe doğur büyüsün diyenler ama kendi ruh sağlığım ve bebegime yeterli verimi verememe korkusu yüzünden ikinciyi hemen düşünmüyorum hatta belki hic düşünmeye de bilirim çünkü hayalim tek çocuktu lohusalık psikolojisi mi artik adina ne derseniz simdide çocuğum biz ölürsek yaninda kim destek olcak nasil dogurmamayi düşünürsün tekrar diye kendimi suçluyorum ☹️ normal doğum yaptım tranvali zor bi doğum olmadı dogumdan korkmuyorum ama bir çocuğa maddi manevi yetebilmenin kaygisini yaşıyorum maddi durumum iyi ama manevi olarak cok korkuyorum psikolojik tranvalari olan degil mutlu bir cocuk yetistirmek istiyorum bunun da yolu benim mutlu olmamdan geçiyor bebeğim şuan cok yeni ve cok gazlı asla durmayan bir bebek daha bebeğim küçükken ikinci bebegi de yaparsam hem benim psikolojim hemde onlara verimim kötü olur hiç kardeşi olmayan var mi ya da çocuklarınızın arasinda kac yas var?
Sağlık açısından da şuan uygun değil zaten bizim milletimiz bitmez ne zaman evleneceksin ne zaman çocuk yapacaksın 2. yi yap 3. yap aman fazla olmadı mı çocuğum ne gerek vardı vs vs . Boş verin ya siz kapatın kulağınızı ikisi beraber büyürcüler siz boğuşurken yanınızda olmayacak hatta gürültü patırtıdan kaçacak. Kendi dinamiğinize göre karar verin. Hayırlı olsun bebeğiniz.

Benim bebegim gazlı ve zor kolik bir bebek o yüzden ikinci bu zorluğu görünce korkuyorum kucağımda daha minicik bebek varken insanlarin yorumlarina şaşırıp benmi yanlis düşünüyorum acaba dedim
Yaşadığınız süreç çok normal dediğim gibi bunları düşünmenize gerek yok bana da 3 yıldır yap diyorlar nasip deyip gülümseyip geçiyorum takılmayın şu an lohusa olduğunuz için takılıyorsunuz muhtemelen. İlk günler o kadar kıymetli o kadar güzel ki o bebek kokusunu çok özlersiniz zaten ileride hayat kendiliğinden o isteği getirir anının tadını çıkarın Yenidoğan dönemi eşsiz

Şu an ikinci bebeğime hamileyim ve doğduğunda büyük oğlum yaklaşık 3 yaşında olacak. Ben hep iki çocuk isteyen biriydim. Bir de biz 3 kardeşiz ve ablamla 14, abimle 12 yaş farkımız var. Bu yaş farkı yüzünden kendimi kardeşsiz gibi hissettim hep. Yani benim motivasyonum tamamen kendi hayatımdan geliyor. Bu sebeple de çok bekletmeden, sağlığım açısından da düşünerek (ilk doğum sezaryendi) oğlum 2 yaşındayken kardeşi olmasına karar verdim. Bir de oğlumu tam büyütüp tekrar yeni bir çocuğu büyütmek tekrar sar başa benim gözümü korkutuyor. Herkesin motivasyonu, kararları, hayat şartları farklı olduğu için sorunuzun cevabı çok kişisel. Şimdi yeni doğum yapmış olduğunuz için bence bunları düşünmeyin, bebeğinize odaklanın. Zamanı gelince en doğru kararı vereceğinize eminim.

Ben tek çocuğum her daim kardeşim olsun istedim. Elbette kardeşler birbiriyle muhakkak anlaşacak diye bir kaide yok ama neden denemeden karar vereyim ki. Araya çok vakit girmeden ikinci çocuğu yapmaya karar verdim çünkü zaten uykusuzluğa, yorgunluğa vücut alışıyor. Bir de yaş meselesi var tabi. Ben bunları düşündüm herkesin kendi tercihi nihayetinde.

Bunu şu an düşünmenizi saçma buldum daha yeni doğum yapmışsınız

Bana hiç mantıklı gelmiyor peşpeşe doğurma olayı. En azından bana göre değil. İlla ki bir bebek/çocuk ilgisiz kalır gibi geliyor. Benim şimdi aralarında yaş farkı 4 olacak, onda bile düşünüyorum. Siz de hemen bir karar vermek zorunda değilsiniz. Anneler olarak biz iyi olmazsak çocuklarımıza nasıl bakacağoz?

X