çok fazla kaptırmak istemiyorum kendimi
hemen ilk aydan olmuyacağını biliiyorum
kızıma 23 yaşında ilaçla hamile kaldım şimd 28 yaşındayım kolay olmayacak
nasip kısmet ne zamansa ozaman olsun
canım ya sıkma canını elbet olacak umudumu kaybetmek olmaz demi amabende oğlumda cok uğraşmadım desem yerı var 3 4 ayda + tedavı ama tedavıde 2.5 ay gıbı kısa bır sürede gebe kaldım o dönem calısıyordumda ondanda kafama takmamış olabılırım sımdıkı gıbı evde olsaydım belkıde kafay yerdım bırde ılk gebelık düşünsene sen hangı sehırdeydın canım ya ıst da mı? bende hala doğu dr uma gıdıyorum en azından a dan z ye herseyı bılıo bu saatten sonrda degıstrmek nasıp etmesın allahım cok zor buldum çünkü
hazıranda aynı anda verelim haberlerı ınsallah
genelde tedavide takibe çağırıyorlarda ondan sordum birde ne diyecm size gebelik döneminde idrarın rangi koyu sarı oluyor aklınızda olsun bu gün baktımda benimkide koyulaşşşıyor bu ay umudum var bakalım hayırlısı
canım en azından adt fazla geçikmeden geldi pco hastalığı nasıl bir şeydir bilmiyorum ilk defa burda duydum belki sizin bu pco olduğu için bu kadar uğraşmak zorunda kalıyorsunuz umutlar bir daha ki aya inşalah
tekrar merhaba bu pco başa bela kızımada gonopheneyle hamile kaldım ben ilk ayda tuttu allaha şükür
ozaman 68 le hamile kalmıştım hatta doğumdan sonra diyetle 61 kadar indim 3 yıl her ay düzenli adet gördüm
3 yıldan sonra tekrar bozuldu kilo almaya başladım kızım 4 yaşını geçti bu sene anaokuluna başlıcak nasipse
ben korunmayı bıraktığımdan beri ekmeği aza indirdim birazdaha dikkatli beslenmeye çalışıyorum
en azından hamile kalırsam çok kilo almıyım kalamazsamda en azından bikaç kilo gider :)
şimdi folik asit kullanıcam siz kullanıyormusunuz gebelikten önce başlanması lazım
canım benim doğumda gittiğim doktorun kistlerle ilgili pek bilgisi yok..doğumda iyi birde tüp bebek vs konusunda çok iyi.. usg si süper... adanadayım ben canım :)) aslında aklımda yok kış bebeği olsun istedim sadece ama sanırım o nasip olmayacak gibi.. hayırlısı olsun.. korunmayı bıraktım nasılsa.. elbet olacak ama sanki 2. kez anne olamayacakmış gibi hissediyorum pco var diye umudum falan yok ne yazık ki.. hayırlısı olsun yine de olacağı varsa olur artık ne diyeyim takmayacağım kafaya öyle yatıpta beklemeyeceğim.. olursa olur artık napimm di mi :)
anladım canım benım dr un bılgıısı var ınfetılıte konusunda uzman ondan sıkntım yok şükür bıdaha dr aramak zorunda kalmadım... ben ızmırdeyım keşke yakın olsak =)
benım oğlum kış bebegı 16 ocak doğumlu zorluklarıda vardı tabı kolaylıklarıda =) ama zaten hazıran yada temmuzda gebe kalırsak mart nısan doğumlu olcaklar o aylarda ii yaa hem daha güzel olur nasıp olurda ınsallah hamıle kalırızda ıster kış ıster yaz olsun sen üzme canını ama sen korunmasız ılıskıye devam ettıkce aklından çıkması zaten mümkün olmucak canım acaba mı dıye hep aklının kıyısında bıyerde kalıcak oyüzden unutucam takmıcam kafaya dıyerekde kendını üzersın sadece sesızlıgını korumanı daha cok tavsıye ederım üstüne düşmüomus gıbı yap kimseye bellı etmemeye calıs esınde sorsa sana artık vazmı gectın dıe allaha havale ettım olursa olur olmazsa olmaz de gecki yalanda degıl pko evt sıkıntılı bır durum bızım ıcın ama bak bır tane oldu ıkıncı neden olmasın? ınsallah olucaak zamanı varr
sen kac aydr denıyordun?
Cnm ilaç kullandığın kaçıncı ay hamile kaldın merak ettim :)
Ben 11 yıl aradan sonra 2.yi istiyorum ama daha 1. ay benim hiççç ilaç filan denemedim
İnşallah bu ay hepimizin tutar
anladım canım benım dr un bılgıısı var ınfetılıte konusunda uzman ondan sıkntım yok şükür bıdaha dr aramak zorunda kalmadım... ben ızmırdeyım keşke yakın olsak =)
benım oğlum kış bebegı 16 ocak doğumlu zorluklarıda vardı tabı kolaylıklarıda =) ama zaten hazıran yada temmuzda gebe kalırsak mart nısan doğumlu olcaklar o aylarda ii yaa hem daha güzel olur nasıp olurda ınsallah hamıle kalırızda ıster kış ıster yaz olsun sen üzme canını ama sen korunmasız ılıskıye devam ettıkce aklından çıkması zaten mümkün olmucak canım acaba mı dıye hep aklının kıyısında bıyerde kalıcak oyüzden unutucam takmıcam kafaya dıyerekde kendını üzersın sadece sesızlıgını korumanı daha cok tavsıye ederım üstüne düşmüomus gıbı yap kimseye bellı etmemeye calıs esınde sorsa sana artık vazmı gectın dıe allaha havale ettım olursa olur olmazsa olmaz de gecki yalanda degıl pko evt sıkıntılı bır durum bızım ıcın ama bak bır tane oldu ıkıncı neden olmasın? ınsallah olucaak zamanı varr
sen kac aydr denıyordun?
benim işte o konularda uzman ama kistlerden anlamıyor maalesef.. ama diğer doktor da kistleri iyi anlıyor.. mecbur 2 doktorla idare edeceğim.. ahh ne güzel olurdu yakın olsaydıkk :) benim oğlum mayıs yani 2010 bugün doğdu :) sıpacığın doğum günü... aslında bahar bebeği olması konusunda çoookkk rahattım :)) bu kez kışa denk gelse güzel olur diye düşündüm maalesef adanada yaz bebeği ihtimali bile korkutucu çok sıcakerken doğum yaparım o sıcaklarla korunmasız olunca acabalar oluyor işte.. o yüzden 28 değil 30 güne hesapladım bu kez.. bakalım artık bekleyeceğim. pco illet bir hastalık resmen zor sıkıntılının dışında inşallah yeneriz bunu.. kimse bilmiyor neler çektiğini çünkü herkes seni laylaylom sanıyor ama sen acı çekiyorsun kötü bir durum.. bu benim 3. denemem ama öncesinde tedavi görürken ara ara denedim tabii ilaç bıraktığım zamanlarda maalesef o zaman çoktu ondan dolayı olmuyordu..şimdi baya düzene girdi ama yine olmuyor.. bu ayda olmazsa istediğim kiloya gelene dek ertelemeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı.. tekrar yazz 24+4 ve glifor tedavisine başlarım.. kilo vermeden olmazsa onu düşüncem :)
oğlusunun dogum günü kutlu olsun ozamaaaaan =) allah hayırlı ömür nasıp etsın ınsallah hayırlı evlat olsun en önemlısı kuran neslı olsun tüm evlatlarımız...
evt canım pko gercekten ıllet bır hastalık ama tamamen genlerle alakalı bızde seker hastası olma olasılıgı cok yüksek maalesef benım babamın babsı seker hastasıydı ıllakı genler cekıo işte dedıgın gıbı kımse bılmez ama sen ıcınde yasarsın kahrolursun evlat özlemıyle... inşallah bızde bu sıkıntıların üstesınden gelıcez allahın ıznıyle
izmirdede öle canım yaz bebegı cok sıkıntılı oluo yegenımden bılıorum cocuk terler sen terlersın yapıss yapış allah yardımcısı olsun annelerın =) ben adetlerımı hep 30dan hesaplarım zaten gecıkıo dıorum günü gününe beklerım veee gelmez tabikibakalım allah yardımcımız olsun canım tam teslımıyet sart ama bıtürlü bırakamıyoruz kendımızı rahman ın elıne
sağ ol canımmm :))) Amin inşallaaaaah... bu ay olmazsa tedaviye yeniden başlayıp diyete devam etmeyi düşünüyorum.. çünkü ben ilaç kullanırken bıraktığımda ilk ay düzenli sonraki ay gelmez bu kez de öyle olursa bırakacağım.. bu ay dikkat etmeyi de düşünmüyorum açıkçası olursa olur.. esirgemeyeceğim hiçbir şeyi.. form çayımı diyetimi.. 2 kilo aldım yeniden çok canım sıkkın bu konuda..
hayırlısı canım hakkında ınsallah =) ınsallah bu ay tutar ya bosverınce hep öle oluo yaa ınsallah rabbım ol der... bende almışım kılo sorma moralım bozuluo benımde bende form cayı + yesıl cay aldım yemeklere dıkkat etmıom işe yarıcagını sanmıom ama bakalım artık.
ya buarada benım bugün adet günüm gecıktı gene ama yumurtlar gıbı bır akıntı var baya fazla beyaz ıle şeffaf arası bayağıda yapışkan bugün yumurtluyormuyum acaba sen yasadınmı hıc böle bır sey ben cok dıkkat etmezdim daha önce ıkıncıye başladım başlayalı arastırıorum
inşallah canım bebek olmamasını geçtim ben folik asitten dolayı kilo alıyorum diye canım çok sıkkın.. vazgeçip kilo vermeye bile devam edesim var.. kilolu biri değildim 65-68 arasındaydım.. evlenince çok kilo aldım.. ilk hamileliğimde de.. sonrasında vermeye çalışırken pco ile karşılaştım ve kilo almaya devam ettim.. şimdi de veriyorum ama çocuk fikri olduğundan beri alıyorum.. yine devam edeceğim artık kilo vermeye.. bakalım oldu oldu o ara olmadı uğraşamam daha fazla kilo almak istemiyorum çünkü.. hormon ilacı ve şeker hapıma dönerim yeniden.. sağlığım daha önemli.. sağlıksız bir anne olmak istemem sonuçta 1 oğlum var :) folik asiti de bıraktım zaten.. kilo alacağıma içmem daha iyi.. duruyor öyle.. akıntı işine gelince canım.. benim adet gününe yakın gelmişti allah allah dedim yeniden mi yumurtluyorum acaba diye ama sonra geçti 2 gün sonra da zaten oldum.. ama işin garibi benim cuma ya da cumartesi temizlenmem gerekirken adetim bitti.. dün öğleden sonra azalmaya başladı akşam kesildi sabah damla damla geldi ve şuan hiç yok.. bu kadar kısa sürmezdi.. kafayı yedi bünyem canım sıkılıyor vallainşallah bebiş olur canım seninde olmazsa da moralini bozma pco ile zor zaten bazı doktorlar bana kilolusun dediğinde pco hastasıyım diyordum ee bu çocuk nasıl oldu o zaman pco ile hamile kalmak çok zor nasıl başardın diyorlardı bende ki cevap : oğlumdan sonra oldu zaten.. :) hayırlısı olsun canım inşallah çok zorlanmazsın da bebişin olur ama ilk çocuk daha küçük senin zaman geçerse de sıkma canını :) bende olmazsa üzülmeyeceğim tedavime döneceğim.. sıkıldım kilo almaktan
inşallah canım bebek olmamasını geçtim ben folik asitten dolayı kilo alıyorum diye canım çok sıkkın.. vazgeçip kilo vermeye bile devam edesim var.. kilolu biri değildim 65-68 arasındaydım.. evlenince çok kilo aldım.. ilk hamileliğimde de.. sonrasında vermeye çalışırken pco ile karşılaştım ve kilo almaya devam ettim.. şimdi de veriyorum ama çocuk fikri olduğundan beri alıyorum.. yine devam edeceğim artık kilo vermeye.. bakalım oldu oldu o ara olmadı uğraşamam daha fazla kilo almak istemiyorum çünkü.. hormon ilacı ve şeker hapıma dönerim yeniden.. sağlığım daha önemli.. sağlıksız bir anne olmak istemem sonuçta 1 oğlum var :) folik asiti de bıraktım zaten.. kilo alacağıma içmem daha iyi.. duruyor öyle.. akıntı işine gelince canım.. benim adet gününe yakın gelmişti allah allah dedim yeniden mi yumurtluyorum acaba diye ama sonra geçti 2 gün sonra da zaten oldum.. ama işin garibi benim cuma ya da cumartesi temizlenmem gerekirken adetim bitti.. dün öğleden sonra azalmaya başladı akşam kesildi sabah damla damla geldi ve şuan hiç yok.. bu kadar kısa sürmezdi.. kafayı yedi bünyem canım sıkılıyor vallainşallah bebiş olur canım seninde olmazsa da moralini bozma pco ile zor zaten bazı doktorlar bana kilolusun dediğinde pco hastasıyım diyordum ee bu çocuk nasıl oldu o zaman pco ile hamile kalmak çok zor nasıl başardın diyorlardı bende ki cevap : oğlumdan sonra oldu zaten.. :) hayırlısı olsun canım inşallah çok zorlanmazsın da bebişin olur ama ilk çocuk daha küçük senin zaman geçerse de sıkma canını :) bende olmazsa üzülmeyeceğim tedavime döneceğim.. sıkıldım kilo almaktan
folık aşıt kılo yapıyormu dıye cok kafama takıyordum yaa gerçekten yapyormu bende kılo alıyorum çünkü iştahımda acıkolduğu halıne bırak bakalım canım ya elbet olucaksa zamanı var hayırlısını versın allahım. kılo verırsen belkıde hemen hamıle kalıcaksın kısmet işte demi sağlımız önemlı tabı sağlıklı bır anne olmazsak dedıgın gıbı evlatlarımıza kım bakar. evt benım pglusum ufak daha =)) iiki erken başlamışım zaten acele etmıyorum sadece heyecanlı oluo acabaları beklemek =) benımde bugündü adet günüm işte belkı ıkı 3güne bende olurum kasıklarımda karnımda şişkinlik var gaz var feci öncekı akıntılarımı takıp ettıgımde hiç bu kadar cok geldıgını görmedim bu baya fazla gelıo camasırım ıslak süreklı acaba yumurtluyorumda bugünemı denk geldı amaaan neyse nee elbet ögrencez ne olduğunu
benım ılk hamılelıgımde sanırım üstüne görmeydı dıorum neden dersen glıcophage ıcıodum busüreçte gelen ılk kanamam koyu kıvamda ve renkteydı 3 4 gün sürdü ve gectı tam 1 ay sonra zaten belırtılerımde oldu gebe olduğumu ögrendım buarada dr ılk gıttıgımde adet gününden emınmısın dıe sordu betahcg 15bın küsürlerdeydı bende emınım dedım ama üstüne görmüş olabılırım dıorum sımdı düşününce. sende öle söleyınce o geldı aklıma ınan sendede umarım böle bırsey vardr dıorum heveslendirmek ıstemıorum ama sölemedende gecemedım canım yaa sen ne düşünüosun olurmuki?
Merhaba kızlar??
Nasılsınız bakalım umarım herkez iyidir..
Bende iyiyim çok şükür herşey yolunda ara sıra bulantılarım oluyor ama çok değil idare eder şekilde istifra falan hiç etmedim maşallah
Folic asit benim de çok iştahımı açıyor ve sonuç olarak kilo olarak geri dönüyor ben zaten kilolu hamile kaldım bakalım kaç kilo ile
bitireceğim
Sizler nasılsınız çalışmalara devam dimi?? Kızlar bakın ben tam 8 ay bilinçli bi şekilde korunmadım yani biraz sabır arkadaşlar
rabbim en uygun zamanda gönderecek meleklerinizi size dualarım hep sizinle
Karamelim senin nasıl gidiyor cnm bulantılar falan var mı sen de pek uğramamaışsın başka topiğe mi takılıyon eğer öyleyse paylaşda en azından ordan takip ediyim seni ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?