• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci bebeğine hamile olanlar ya da ikinci bebeği düşünenler...

• Konu Sahibi Konu Sahibi hnk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hamileyken kullandım doktor vermişti...
hamilelik öncesinde kullanmadım,çünkü bilmiyodum
sen folbiol mu kullanıyosun canım
kabızlık sorunun oldumu:17:

o zaman üzülmene gerek yok canım :) kullanmışsın zaten.. bende hamilelikte kullandım çünkü.. evet folbiol kullanıyorum ama yanında evicapta verdi bana e vitamini o.. kabızlık sorunu yaşamıyorum canım.. bünyeden bünyeye de değişiyor olabilir tabii:26:

kızlar bende 2. çocuğu düşünüyorum...:emir_bebek:
acaba sizler folıc asit kullanıyonuz mu ...
ve hangisini...
fobiol var mesela çok ucuz, nie bu kadar ucuz die aklıma takılıyo....sadece folıc asit içeriyomuş
folic plus var bu kalsiyumda içriomus...
bide solgar tabletleri var bitkiselmiş,tabi fiyatıda diğerlerine göre pahalı

kafam çok karışık hangisini almalıyım
önümüzdeki bikaç ay içinde hamilelik düşünüyorum
yardımcı olursanız çok sevinirim
oğlumda hiçbilgim yoktu yapamadım,keşke ondada kullanabilmiş olsaydım:14:

merhaba canım ben kullnaıyorum tabı senınde kullanmaz lazım gebelık düşünüyorsan. ben ılk gebelıgımdede sımdıde folıc plus kullandım ve kullanıyorum dr lar genelde bunu tavsıye edıyorlar bırde elımde folıdoce var bu sanırım + b12 ıcerıyor bır arkadasımdan almıstım ama kullanmaya cesaret edemedım düşük yapmıstı arkadasım prospektüsündede buna benzer düşük yapanlarla ılgılı seyler yazdıgından oyüzden herkesın bünyesı farklıdr dedım ıcmedım. sende dr una danıssan aslında

evet canım.. yine de ikinci batımı beklemeye karar verdim :)) bekleyip görelim.. her ihtimale karşı yine de dikkatliyim ben :)) 7 nisanda ilacım bitiyor.. cuma başlayacayım işte 10 gün içeceğim bakalım sonraki 1 hafta içinde olacak mıyım olmayacak mıyım göreceğiz :)) beklemek en güzeli kesin ve net sonuç :)

hadi hayırlısı cnm 3 gün var aramızda benm 4 nısan :9:doğru cnm net sonuc için en iisi beklemek allah sabırversın nedıyelımmm:23:

kızlar napıyorsunuz???

Ben istanbul dayım burda bilgisayara pek giremiyorum o yüzden konulara cvp veremiyorum
umarım her kez iyidir bi iki güne döneceğim evime inş.
Kendinize iyi bakın
Öpüyorum sizleri :1::1:

hadi hayırlısı cnm 3 gün var aramızda benm 4 nısan :9:doğru cnm net sonuc için en iisi beklemek allah sabırversın nedıyelımmm:23:

aynenn canımm aminnnn :23::1::1: aklımdan çıkardım artık olursa olur napim yani di miii :D:1:

kızlar napıyorsunuz???

Ben istanbul dayım burda bilgisayara pek giremiyorum o yüzden konulara cvp veremiyorum
umarım her kez iyidir bi iki güne döneceğim evime inş.
Kendinize iyi bakın
Öpüyorum sizleri :1::1:

ooohh gez bakalım canım tadını çıkar :16:

o zaman üzülmene gerek yok canım :) kullanmışsın zaten.. bende hamilelikte kullandım çünkü.. evet folbiol kullanıyorum ama yanında evicapta verdi bana e vitamini o.. kabızlık sorunu yaşamıyorum canım.. bünyeden bünyeye de değişiyor olabilir tabii:26:

bende bugün elevit aldım aslında ama yarın değiştiricem
içindeki folık asit 0.8mg diyo

folibol da ise 5mg folık asit varmış

folıc plusda ise 0.174 mg diyo

sizce hangisi daha iyi

merhaba canım ben kullnaıyorum tabı senınde kullanmaz lazım gebelık düşünüyorsan. ben ılk gebelıgımdede sımdıde folıc plus kullandım ve kullanıyorum dr lar genelde bunu tavsıye edıyorlar bırde elımde folıdoce var bu sanırım + b12 ıcerıyor bır arkadasımdan almıstım ama kullanmaya cesaret edemedım düşük yapmıstı arkadasım prospektüsündede buna benzer düşük yapanlarla ılgılı seyler yazdıgından oyüzden herkesın bünyesı farklıdr dedım ıcmedım. sende dr una danıssan aslında

0.8 mg mi
0.174 mg mi daha çok folıc asit içeriyoo
kusura bakmayın hiç anlamam bu işlerden:17:

sizce hangisi daha iyi

0.8 mg mi

ya kızlar çok karışık oldu kusura bakmayın:37:
elevit 0.8 mg diyoo...bu 0.800mg demek ise
folıc plusta 0.174mg folıc asit içeriyo

o zamn elevitde daha fazla folıc asit var demek

her 2 ilaçda başka vitamin ve minaraller içeriyo bu yüzden 2 si arasında kaldım

merhaba kızlar uzun zamandır uğrayamadım iyi değildim ama çok şükür atlattım
hnk cnm benim batı yenileyebilirsin sanırım 22 gibi olur
hamileliğim son buldu bat tarihi şimdilik belli değil düşük nedeniyle halen sat devam ediyor
sanırım 5 gün falan daha sürebilirmiş en az
doktorum kontrole çağırdı ama değişmez büyük ihtimalle dedi
neyse sen 22 nisan yaz zaten bi daha direk doktora gidicem eşim bir daha idrar testi yaptırmaz bu üzüntünün ardından en azından sağlıklı değilse bile söyler doktor diyor
neyse öpüldünüz görüşürüz...

sizce hangisi daha iyi

0.8 mg mi

mıktar olarak bende cok anlamam canım ama folıc plus günde 3kere ıcılıyor onu bılıyorum:34:
:9:bence mıktarınada cok takılma ılk gebelıgınde kullandıgını sölemıssın ne kullandıysan ona devam et benım dr um da folıc plus vermıstı suan da onu ıcmeye basladım ılk kutu bıtmek üzere bıle :46: ama elevıt vermedı bana meyvelerden dogal yolla vıtamınlerımı almamı sölemşti

hamileliğim son buldu bat tarihi şimdilik belli değil düşük nedeniyle halen sat devam ediyor
neyse sen 22 nisan yaz zaten bi daha direk doktora gidicem eşim bir daha idrar testi yaptırmaz bu üzüntünün ardından en azından sağlıklı değilse bile söyler doktor diyor

:( geçmiş olsun canım.. inşallah bir daha ki sefere olur :( üzme canını :( gerçi ne kadar söylense de insan ister istemez üzülüyor tabii.. eşinin de dediği gibi doktor daha iyi bilir.. en iyisi ona gitmek olur..

sizce hangisi daha iyi

0.8 mg mi

canım doktoruna danışman daha iyi.. ben folbiol kullanıyorum ama oğlumda folic plus kullandım ama onu günde 3 tane içtim.. elevite gelince o vitaminlerin karışımı yani onu hamileliğin ileri safhalarında veriyorlar.. folic lus ya da folbiol kullan ya da eczaneye sor bakalım onlar ne diyecek mutlaka seni yönlendirirler:34::34:

en iisi datlım olursa olacak zaten düşünmeyeleım gezelım tozalım evlatlarımzla kafa dagıtalımmm:9:
:8::36:

aynen öyle ama rüyalarım izin vermiyor yaaaaaaa:35::35::1: aklımdan çıkıyorum rüyamda hep testler yapıyorum pozitif çıkıyor :1: uyandığımda da delirdim heralde diyorum yanii valla komik oluyor öyle:36:

Son düzenleme:

canım öncelikle geçmiş olsun rabbim bir daha nasip edecek inşalah ne oldu ki düşük yaptın kimyasal gebelikmiydi yoksa kaçıncı haftasıydı benimde aralık ayında kimyasal gebelik olmuştu insan üzülüyor ya

çok geçmiş olsun, düşük kürtaj şeklinde mi oldu, yoksa kendiliğinden adetle mi attın? kürtaj şeklinde olduysa doktorlar 6 ay dinlenme tavsiye ediyorlar,yani bebek düşünmeyin, rahim dinlensin diyorlar,ben her iki düşüğü de yaşadığım için tecrübeliyim bu konuda. ama adet şeklinde düşük yaptıysan beklemene gerek yok yeni deneme için. Allah sabır ve kolaylık versin.

ya kızlar çok karışık oldu kusura bakmayın:37:
elevit 0.8 mg diyoo...bu 0.800mg demek ise
folıc plusta 0.174mg folıc asit içeriyo

o zamn elevitde daha fazla folıc asit var demek

her 2 ilaçda başka vitamin ve minaraller içeriyo bu yüzden 2 si arasında kaldım

kesinlikle doktora danış, ben ilk gebeliğimden 1 ay önce başladım folic plus a, gebe kalmadan önce doktora gitmiştim, bebek düşünüyoruz kontrol için geldim demiştim, o da direk bana 1 ay önceden folicplus kullanmaya başla dedi,gebeliğimin kaç ayına kadardı hatırlmaıyorum ama gebelikte de kullanmaya devam etmiştim.

kızlar ben artık çok çok eminim, nisan ayında Allah nasip kısmet ederse bebek yapacağım, inanılmaz şekilde istemeye başladım, özellikle 4 yaşındaki kızım geçen akşam , anne benim neden kız kardeşim yok diye ağlamaya başlayınca bir an önce doğurmak istedim, Nisan ayı da yaklaşıyor, çok çok heyecanlıyım:52:

oglum mayısda 3 yasına gırcek 2.5 aylık hamıleyım oglum 3bucuk olcak bebegım dogdugunda hadı hayırlısı:4::4::4:

oglum mayısda 3 yasına gırcek 2.5 aylık hamıleyım oglum 3bucuk olcak bebegım dogdugunda hadı hayırlısı:4::4::4:

:))) çok güzell... Allah sağlıkla kucağına almanı da nasip etsin canım :16: İlk belirtilerini de öğrenebilir miyiz peki çok merak ettim.. bende her şeyi belirtiye yordum ama negatif çıktı kan testi.. bakalım bekliyorum 7 nisanı:16:

kızlar ben artık çok çok eminim, nisan ayında Allah nasip kısmet ederse bebek yapacağım, inanılmaz şekilde istemeye başladım, özellikle 4 yaşındaki kızım geçen akşam , anne benim neden kız kardeşim yok diye ağlamaya başlayınca bir an önce doğurmak istedim, Nisan ayı da yaklaşıyor, çok çok heyecanlıyım:52:

inşallah güzel haberlerini alırız canım:emir_bebek:

iyi akşamlar kızlar ben yeni üye oldum benide aranıza alırmısınız bende ikinci bebek için çaba sarfediyorum ama nafile

iyi akşamlar kızlar ben yeni üye oldum benide aranıza alırmısınız bende ikinci bebek için çaba sarfediyorum ama nafile

Hoş geldin aramızaaaaaa :)
hnk arkadaşımız müsait olduğunda yeniler listeyii :)
Sen yaşını çocuğunun yaşını ve beklenen adet tarihini yaz o ekler seni de :) inşallah sende hamiş olursun :)

canım öncelikle geçmiş olsun rabbim bir daha nasip edecek inşalah ne oldu ki düşük yaptın kimyasal gebelikmiydi yoksa kaçıncı haftasıydı benimde aralık ayında kimyasal gebelik olmuştu insan üzülüyor ya

çok geçmiş olsun, düşük kürtaj şeklinde mi oldu, yoksa kendiliğinden adetle mi attın? kürtaj şeklinde olduysa doktorlar 6 ay dinlenme tavsiye ediyorlar,yani bebek düşünmeyin, rahim dinlensin diyorlar,ben her iki düşüğü de yaşadığım için tecrübeliyim bu konuda. ama adet şeklinde düşük yaptıysan beklemene gerek yok yeni deneme için. Allah sabır ve kolaylık versin.

kesinlikle doktora danış, ben ilk gebeliğimden 1 ay önce başladım folic plus a, gebe kalmadan önce doktora gitmiştim, bebek düşünüyoruz kontrol için geldim demiştim, o da direk bana 1 ay önceden folicplus kullanmaya başla dedi,gebeliğimin kaç ayına kadardı hatırlmaıyorum ama gebelikte de kullanmaya devam etmiştim.

sağol cnm
kimyasal değilmiş normal bir gebelikmiş doktor 10 gün dolduktan sonra kontrole çağırdı parça kalmışmı ona bakacak şimdilik herşey normal hatta belki bu ay zor ama bidahaki aya olabilir dedi bakalım hayırlısı şimdilik istemiyorum biraz zaman geçsin kendimizi toparlıyalım
parça kalmışsa zaten operasyon gerekecek inşallah gerek kalmaz şu anda 5 gün oldu

:( geçmiş olsun canım.. inşallah bir daha ki sefere olur :( üzme canını :( gerçi ne kadar söylense de insan ister istemez üzülüyor tabii.. eşinin de dediği gibi doktor daha iyi bilir.. en iyisi ona gitmek olur..

canım doktoruna danışman daha iyi.. ben folbiol kullanıyorum ama oğlumda folic plus kullandım ama onu günde 3 tane içtim.. elevite gelince o vitaminlerin karışımı yani onu hamileliğin ileri safhalarında veriyorlar.. folic lus ya da folbiol kullan ya da eczaneye sor bakalım onlar ne diyecek mutlaka seni yönlendirirler:34::34:

aynen öyle ama rüyalarım izin vermiyor yaaaaaaa:35::35::1: aklımdan çıkıyorum rüyamda hep testler yapıyorum pozitif çıkıyor :1: uyandığımda da delirdim heralde diyorum yanii valla komik oluyor öyle:36:

tşk ederim rabbim hayırlısını versin yaşanması gerekiyormuş yaşadık hayırlısı artık acele yok aşırı istek yok olacaksa olur rabbim oğluma eşime bana sağlık versin...
inşallah sizlerden alırım güzel haberleri :34:

Back