- 27 Aralık 2017
- 43
- 15
- 3
- 29
Esselamun aleykum ve rahmetullah, hanimlar nereden başlayacağımı bilemiyorum içinde bulunduğum stresi paylaşacağım sizlerle görüşlerinize ihtiyacım var çünkü.Bu sene universiteyi bitirdim agiz ve dis sagligi bolumu.Hayalimde olan ve cok isteyerek tercih ettigim bir bölüm degil.Aksine sağlık degil daha cok cizim tasarim dekorasyon uzerine herseyi seviyorum ama puanım buna yetti.Cocuklugumdan beri de dini seylere daha cok ilgim var.Ilkokulda kurslara gittim yazları.Liseyi düz lisede bitirdim ama simdi keske diyorum ya hic gitmeseydim ya da imam hatip okusaydim.lise zamanimda hic gitmedim Kur'an biliyorum ama tecvid yok.Lise bitti universitede de cok bocaladim uniye mi gitsem medrese egitimi mi alsam.Yani hayatimda her secimimde ikilemde kaldim.Tabi uniye gittim ikinci sene birakmayi bile dusundum etraftan fikir aldım.Ikisini beraber goturursun diyenler oldu ama ikisi beraber yürümedi.Universite bitti bu sene kpss ye hazirlaniyorum ayni zamanda bu sene niyet ettim kursa gidiyorum tecvid icin 2 hafta olacak.Cokta güzel ilerliyorum seviyorumda.Iş de ariyorum bir yandan poliklinikte(ozel) calisabilecegim bir yer bircok yere cv biraktim arayanlar oldu.Gittigim cogu gorusmede olumsuz gecti.seben evime uzak olmasi asgari ucretten asagi bi fiyat cekmeleri nedeniyle. Ama benim hiç çalışma hevesim yok bir yandan da ayaklarım uzerinde durmak birikim yapmak istiyorum.Burada ve cevremde cok görüyorum evlenip bosanan cok zorlanan hanimlar var.Simdi degilse de bile ilerisi icin.Bir yandan evet calissam iyi olur diyorum bir yandan da bosver git tecvid derslerini al ilerle.Surekli yarim kalıyor.Sadece tecvid demeyeyim ilmihal ,kuran hersey ogreniyoruz orada.Ne zaman olecegimiz belli degil.Mevlidlerde falan hocalar okurken o kadar içim gidiyor ki bende güzel okumak istiyorum anlatamam.Calisirsam bu dersi birakmak zorundayim kpss ye hazirlaniyorum bunun icinde zorlanacagimi biliyorum ama evdeyim sürekli evcimenim ama cok sıkılıyorum.Kisacasi neyi sececegimi şaşırdım.Bir şeyleri erteledigim zaman o is benim icin hep yarim kalıyor.Sizce hem kursa gidip hem kpssye mi calisayim yoksa işe mi baslayayim yaşım daha 21 yarın iş görüşmem var telefonda olumlu gecti tabi yarin ne olur bilmiyorum da.O kadar kafam karisik ki kendimi tam anlatabildim mi bilmiyorum.Secimi neyden yana yapmaliyim