• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki yüzlü kayınvalide

Eşinizden çok mu korkuyorsunuz,ya da size inanmayacağını ,suçlanacağinizi mi düşünüyorsunuz??? Her iki ihtimalle de çok sevip,sevilmemişsiniz kendinizi kandırmayın.Siz sustukça cici eş,gelin oldukça değer gideceğinizi düşünmüş karşı taraf ne güzel ağzı var dili yok diye uygun kriter olduğunuz için evlenmiş.Kusura bakmayın kendine saygısı olan hiç kimse bunları ne kendine ne ailesine yaşatmaz,ayrılır aşk acısı çeker,ama bunu çekmez .( İsyan edin, hakkınızı savunun bakalım büyük aşkınız size nasıl sırt çevirecek görün)

Harika kocanıza annesinin size ve ailenize ettiği lafları söylemekten neden korkuyorsunuz? Bunun adı korkmak çünkü aranızda bir güven ilişkisi olsa, evinize gelip size ve ailenize hakaret eden kayınvalidenizin evine gitmek zorunda kalmazdınız.
Evlenmeden önce edilmiş lafları da şaka sanmanız aman kötü bir şey olmasın, ilişkimiz ya evlilikle taçlanmazsa korkunuzdan.
Düğünde de kavga olmuş, harika kocanız düğünde de mi yoktu? İşyerinden aldığınız tazminatı ailesi alırken eşiniz ve siz neredeydiniz?
Eşiniz her şeyin farkında. Sizin tavırlarınız da aile kadar anormal.
Konu da iki yüzlü var ama bir tane değil.
Vallaha iyi yazdın.bu ney boyle yaa ailesine sayıyor kız bişey demiyor.yavrum senin ailenden ustunmu kvden.sen niye ona tepki vermiyorsun sen safmisin.
Bence kesinlikle sende saflık varki kvdem sana senden guzelimide bulurdu oğlum diyip diyip seni eziyor.
Kusura bakma ama sende elin mahkum gibi kvd ve kocana aman bişey olur harika kocam beni bozar diye bişey demiyorum.
O zaman ahlanıp vahlanmayacaksın oturup kvdenin cenesini çekeceksin.

Gidin kaynananızın ayağını falan yıkayın yaranmaya çalışın. görev tanımınızda vardır eminim
Ne alaka ki normal hal hatır sorarsın ihtiyacın var mı dersin mesafeli bir ilişki yürütürsün.Kötü konuşursa da ustruplu bir cevap verirsiniz. İlla çekişmek mi gerekiyor. Siz öyle yapıyorsunuz herhalde herkesin öyle yaptığını düşünüyorsunuz

Annesinin yaptıklarının bir kısmına tanık olup sessiz kalmış bir adam ve yine annesinin diğer yaptıklarını eşine söylemeye cesaret edemeyen ve dahası kendini savunamayan bir kadın, o adama "kocam harika biri" diyor.
Trajedi bu kadar.
Ama neden?

Ne alaka ki normal hal hatır sorarsın ihtiyacın var mı dersin mesafeli bir ilişki yürütürsün.Kötü konuşursa da ustruplu bir cevap verirsiniz. İlla çekişmek mi gerekiyor. Siz öyle yapıyorsunuz herhalde herkesin öyle yaptığını düşünüyorsunuz

Nazar değmesin biz kayınvalidem ile çok iyiyiz. Görev olarak yapmayız birbirimize. İnsani ilişkiler böyle olmalı 👌

Nazar değmesin biz kayınvalidem ile çok iyiyiz. Görev olarak yapmayız birbirimize. İnsani ilişkiler böyle olmalı 👌
Sizin anlamada sıkıntı var herhalde. Konu sahibi problem yaşıyor. Nasıl sürdürebilir bu tip bir ilişkiyi. İyi olsa zaten niye görev olsun. Kıymetini bilin sizin için sevindim.

Bende kaynanamla çok iyiyimdir valla biraz alttan almak lazım her şeyi. Bu kafayla zor canım
Alttan almak derken konu sahibi biraz daha alttan alsa ezilecek, hiç kendisinden eser kalmayacak.. Aradaki yorumları okudunuz mu ailesine dahi hakarette bulunulmuş..

Annesinin yaptıklarının bir kısmına tanık olup sessiz kalmış bir adam ve yine annesinin diğer yaptıklarını eşine söylemeye cesaret edemeyen ve dahası kendini savunamayan bir kadın, o adama "kocam harika biri" diyor.
Trajedi bu kadar.
Ama neden?
Kibar tabiri körlük diyim ben 😅

Şu an ilk diyen sizsiniz.
İyi niyetli mi yazıp yanluş ifade ediyorlar yoksa gerçek hakiki zır cahilller mi anlayamıyorum. Düğünden sonra kadının ailesinin evini basıp kavga çıkarmışlar, annesine mahalle karısı demişler, altınlarına ve işyerinden aldığı tazminatına kadar çökmüşler. Bunlar yaşanırken de koca ortalıkta. Hiç mi duymadın görmedin mübarek.

Konu sahibi saflık ötesinde iyi niyetli. Kocasının tavşana kaç tazıya tut dediğini göremiyor. Kocası kendi tarafında sanıyor. Bu koca meraklısı yorum yapanlar da aman görevini ihmal etme aman yuvanı bozma diyorlar. Kadın ezilsin hakarete uğrasın, yatırımına çökülsün ama kaynanaya olan görevini yerine getirsin.

İyi niyetli mi yazıp yanluş ifade ediyorlar yoksa gerçek hakiki zır cahilller mi anlayamıyorum. Düğünden sonra kadının ailesinin evini basıp kavga çıkarmışlar, annesine mahalle karısı demişler, altınlarına ve işyerinden aldığı tazminatına kadar çökmüşler. Bunlar yaşanırken de koca ortalıkta. Hiç mi duymadın görmedin mübarek.

Konu sahibi saflık ötesinde iyi niyetli. Kocasının tavşana kaç tazıya tut dediğini göremiyor. Kocası kendi tarafında sanıyor. Bu koca meraklısı yorum yapanlar da aman görevini ihmal etme aman yuvanı bozma diyorlar. Kadın ezilsin hakarete uğrasın, yatırımına çökülsün ama kaynanaya olan görevini yerine getirsin.
Kocaya laf ettik ya ondan öyle anlıyorlar galiba. Valla bi tanemiz boşan demiş değil. Kendileri varmış o kanıya. Nasıl da içten içe biliyorlar neyin ne olduğunu. Ama koca bu, tatlılığı ile meşhur işte.

3 yıllık birlikteliğimi evlilikle taçlandırdım kocamı çok seviyorum güveniyorum ve harika birisi. Bana aşırı düşkün. Fakat kayınvalide en başlarda çok iyiydi. Daha sonra ara ara bana kocamın çok talibinin olduğunu ama beni seçtiğini, beni seçmek için bi sebebinin olmadığını, güzel olmadığımı ve yakına yakışmadığımı, temizlik ev işi yemek bilmediğimi bilsem de yapamayacağımı, çocuk bile doğuramayacağımı şaka dilinle laf sokarak söyleyip durmaya başladı, ilk başlarda şakalaşıyorduk (yani ben öyle sanıyordumsanırım ) daha sonraları hoşuma gitmemeye başladı. Eşime söylemek istemedim şikayet ediyor gibi ama gün geçtikçe ciddileşmeye başladı ve hatta bi gün gerçekten benden daha güzeller ve daha iyiler olduğunu ve beni seçtiği için dua etmem gerektiğini yoksa evde kalacağımı söyledi. Bende arayıp sormayı kestim. Daha sonra sürekli eşime arayıp sormuyor diye sitem ediyor ki beni arayıp bana da aynı şeyi yapıyordu (hala yapıyor). Her neyse düğün günüm geldiğinde kınama günlük kıyafetle geldi, saçımı ve beni beğenmediğini saçımın güzel yapılmadığını bana da yakışmadığını sçyledi durdu. “Bu bizim düğünümüz değil” bile dedi. Ertesi gün düğünden sonra da aileler kavga etti ve o kadın başlattı. Aileme seneden seneye anca görürsünüz artık dedi. Kavga olduktan ertesi gün sonra yani düğünümün ertesi ilk günü evime geldi. Annemleri bana şikayet etmeye . Beni en başından beri samimiyetsiz bulduğunu, iki yüzlü olduğumu, ailemin mahalle karısı gibi olduğunu ve daha sayamayacağım şeyleri söyledi ve gitti( o sıra eşim evde değildi) bir süre onlar taşınana kadar bir buçuk hafta boyunca biz onlara gittik ve onlar bize geldi( evlerimiz çok yakındı il değiştirecekleri için gidip gelmek zorunda kaldım) bu süre boyunca azar yemekle ve hizmet etmekle geçti. Eşim sürekli annesini susturmaya çalıştı o susturmaya çalıştıkça daha da hiddetlendi benim tarafımı tuttuğu ve beni savunduğu için. Şimdi de hiç bitşey olmamış gibi onu aramamı samimi olmamı gülüp eğlenmemi istiyor. Ben aramıyorum ama eşimi aradığında belli etmiyorum. Bunların çoğunu eşime söylemedim. Evleneli daha 2 buçuk ay oldu ama kayınvalidemden artık çok soğudum ve neredeyse nefret ediyorum. Tek bağlılığım eşimden dolayı. O üzülmesin arada kalmasın diye susuyorum. Eşime söylemek istiyorum ama nasıl söylerim onu da bilmiyorum. 😞

eşiniz dahi olsa kendinizi ve ailenizi asla ezdirmeyin . hiç bir şeyi saklamayın olduğu gibi eşinize anlatın ve böyle insanlar ile muhatap olmayın.

Back