• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki yüzlü kayınvalide

E tukurmedigi bir tek kulağınızın arkası kalmış kadının . Öz saygınız niye bu kadar az lütfen gidin tedavi olun . Çok sağlıksız bir ruh haliniz var . Birde esime soylemedim diyorsunuz bu kadın sizin etinizi kopartsa yine susup oturacaksiniz siz sustukça fazlasını yapacak

Evet aynen öyle davranıyor. Sessiz biriyim ailemden böyle gördüm başkası olsa lafımı esirgemem ama eşimin annesi diye hep sustum
Evet aynen öyle davranıyor. Sessiz biriyim ailemden böyle gördüm başkası olsa lafımı esirgemem ama eşimin annesi diye hep sustum
Siz bilirsiniz ama böyle sessiz kalırsanız daha çok üstünüze gelir. Bence saygınızı bozmadan aynı duruma maruz kaldığınızda ciddi şekilde uyarın kayınvalideyi ve aynı şeyi tekrarlarsa konuşmayın artık. Eşinizle de paylaşın. Ama gidip de gelin almada aşağı inmedi kısmını değil de asıl problemi paylaşırsınız.

E tukurmedigi bir tek kulağınızın arkası kalmış kadının . Öz saygınız niye bu kadar az lütfen gidin tedavi olun . Çok sağlıksız bir ruh haliniz var . Birde esime soylemedim diyorsunuz bu kadın sizin etinizi kopartsa yine susup oturacaksiniz siz sustukça fazlasını yapacak
Geç farkına varıyorum 😞

Ve işimizden gelen tazminatları ve hatta altınlarımı bile aldı şu an borç içindeyiz .
Eşinizin size aşırı düşkün ve harika hali bu mu? KENDI TAZMİNATINIZI ve KENDI PARANIZLA ALDIĞINIZ ALTINLARI vermişsiniz! Yuh diyorum. Bunu da eşiniz yaptırmış zaten. Nasil verebilirsiniz ya? Sizi kırmak ya da kaba gözükmek için demiyorum lütfen yanlış anlamayin bu anlattıklarınızla o kadar pasif duruyorsunuz ki. Kadin size neler demiş siz hicbir sey yapmamis bir de üstüne iyi eş gibi gözükmek icin eşinize bile anlatmamıssiniz. Eşinizden korkuyor musunuz?

Siz bilirsiniz ama böyle sessiz kalırsanız daha çok üstünüze gelir. Bence saygınızı bozmadan aynı duruma maruz kaldığınızda ciddi şekilde uyarın kayınvalideyi ve aynı şeyi tekrarlarsa konuşmayın artık. Eşinizle de paylaşın. Ama gidip de gelin almada aşağı inmedi kısmını değil de asıl problemi paylaşırsınız.
Doğru söylüyorsunuz 😞 konuşmam gerek

Eşinizin size aşırı düşkün ve harika hali bu mu? KENDI TAZMİNATINIZI ve KENDI PARANIZLA ALDIĞINIZ ALTINLARI vermişsiniz! Yuh diyorum. Bunu da eşiniz yaptırmış zaten. Nasil verebilirsiniz ya? Sizi kırmak ya da kaba gözükmek için demiyorum lütfen yanlış anlamayin bu anlattıklarınızla o kadar pasif duruyorsunuz ki. Kadin size neler demiş siz hicbir sey yapmamis bir de üstüne iyi eş gibi gözükmek icin eşinize bile anlatmamıssiniz. Eşinizden korkuyor musunuz?
Fazla sessiz kaldım konuşmam gereken yeri bilemedim çünkü kimseye anlatamadım eşimle konuşsam çözülecek şeyler sanıyorum ama eşimden çekinmiyorum ya da korkmuyorum sadece annesiyle arası benim yüzümden bozulsun istemedim

Doğru söylüyorsunuz 😞 konuşmam gerek
Nasıl başkalarına saygı gösteriyorsanız aynı saygıyı kendinizden de esirgememelisiniz. Konu girişinde eşiniz için çok güzel cümleler yazmışsınız, ee eşiniz de sizi seven biriyse bunları yaşamanıza rıza göstermemeli. Ki siz de kendinizi sevip bütün bunlara artık bir dur demelisiniz. Sonra içinizde biriktirir biriktirirsiniz yarın öbür gün küçük bir olay olduğunda ama sizin tahammülünüz bittiği için patladığınızda "buna mı takıldın" cevabını alırsınız. Saklama sebebiniz neydi? Eşinizi üzmemek mi tek sebebin bu olması çok ilginç geldi. Canınıza yazık değil mi, tamam eşi üzmeyin diye cabaliyorsunuz ama siz de üzülmeyin. Buna müsade etmeyin. Siz de bir annenin evladısınız.

3 yıllık birlikteliğimi evlilikle taçlandırdım kocamı çok seviyorum güveniyorum ve harika birisi. Bana aşırı düşkün. Fakat kayınvalide en başlarda çok iyiydi. Daha sonra ara ara bana kocamın çok talibinin olduğunu ama beni seçtiğini, beni seçmek için bi sebebinin olmadığını, güzel olmadığımı ve yakına yakışmadığımı, temizlik ev işi yemek bilmediğimi bilsem de yapamayacağımı, çocuk bile doğuramayacağımı şaka dilinle laf sokarak söyleyip durmaya başladı, ilk başlarda şakalaşıyorduk (yani ben öyle sanıyordumsanırım ) daha sonraları hoşuma gitmemeye başladı. Eşime söylemek istemedim şikayet ediyor gibi ama gün geçtikçe ciddileşmeye başladı ve hatta bi gün gerçekten benden daha güzeller ve daha iyiler olduğunu ve beni seçtiği için dua etmem gerektiğini yoksa evde kalacağımı söyledi. Bende arayıp sormayı kestim. Daha sonra sürekli eşime arayıp sormuyor diye sitem ediyor ki beni arayıp bana da aynı şeyi yapıyordu (hala yapıyor). Her neyse düğün günüm geldiğinde kınama günlük kıyafetle geldi, saçımı ve beni beğenmediğini saçımın güzel yapılmadığını bana da yakışmadığını sçyledi durdu. “Bu bizim düğünümüz değil” bile dedi. Ertesi gün düğünden sonra da aileler kavga etti ve o kadın başlattı. Aileme seneden seneye anca görürsünüz artık dedi. Kavga olduktan ertesi gün sonra yani düğünümün ertesi ilk günü evime geldi. Annemleri bana şikayet etmeye . Beni en başından beri samimiyetsiz bulduğunu, iki yüzlü olduğumu, ailemin mahalle karısı gibi olduğunu ve daha sayamayacağım şeyleri söyledi ve gitti( o sıra eşim evde değildi) bir süre onlar taşınana kadar bir buçuk hafta boyunca biz onlara gittik ve onlar bize geldi( evlerimiz çok yakındı il değiştirecekleri için gidip gelmek zorunda kaldım) bu süre boyunca azar yemekle ve hizmet etmekle geçti. Eşim sürekli annesini susturmaya çalıştı o susturmaya çalıştıkça daha da hiddetlendi benim tarafımı tuttuğu ve beni savunduğu için. Şimdi de hiç bitşey olmamış gibi onu aramamı samimi olmamı gülüp eğlenmemi istiyor. Ben aramıyorum ama eşimi aradığında belli etmiyorum. Bunların çoğunu eşime söylemedim. Evleneli daha 2 buçuk ay oldu ama kayınvalidemden artık çok soğudum ve neredeyse nefret ediyorum. Tek bağlılığım eşimden dolayı. O üzülmesin arada kalmasın diye susuyorum. Eşime söylemek istiyorum ama nasıl söylerim onu da bilmiyorum. 😞

Hata sizde. Bu kadar idare eder bu kadar susarsanız tepenize çıkarlar. Mesafe koyun aranıza. Eşiniz görüşebilir ailesiyle ama siz görüşmek zorunda değilsiniz

Bugüne kadar hep ailesine para desteği yaptığı için süt veren ineklerini kaptırmak istemediler
Her mesajında eşini koruyorsun hep ailesini kötülüyorsun ama lütfen gözünü aç artık. Eşin çok çok iyi biri olsa senin altınlarını zorla alıp annesine vermezdi. Buraya yazılan şeyleri tekrar tekrar oku doğruyu anlayacaksın.

Evet çok kızıyorum bu konuda
Giden gitmiş, artık gelmez geri. Siz kalanı kaptırmayın da iyice ellerine mahkum etmeyin kendinizi. Yoksa günleriniz hem hizmetini görüp hem laf yemekle geçer. Boşuna mı soyuyorlar sanıyorsunuz? Elinizde bişey kalmasın, mahkum olun.

Nasıl başkalarına saygı gösteriyorsanız aynı saygıyı kendinizden de esirgememelisiniz. Konu girişinde eşiniz için çok güzel cümleler yazmışsınız, ee eşiniz de sizi seven biriyse bunları yaşamanıza rıza göstermemeli. Ki siz de kendinizi sevip bütün bunlara artık bir dur demelisiniz. Sonra içinizde biriktirir biriktirirsiniz yarın öbür gün küçük bir olay olduğunda ama sizin tahammülünüz bittiği için patladığınızda "buna mı takıldın" cevabını alırsınız. Saklama sebebiniz neydi? Eşinizi üzmemek mi tek sebebin bu olması çok ilginç geldi. Canınıza yazık değil mi, tatma eşi üzmeyin de siz de üzülmeyin. Siz de bir annenin evladısınız.
Son cümleniz o kadar iyi geldi ki şu an inanın bütün kelimeleriniz için ve diğer herkese de cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hepiniz o kadar haklısınız ki işte biraz geç oldu bunları anlamam 😔

Ve işimizden gelen tazminatları ve hatta altınlarımı bile aldı şu an borç içindeyiz .
Hadi düğünde takılan altınlar için bahanesi vardır yoreden yöreye kvler el koyma hakkını kendinde buluyor saçma bir şekilde ama...
İşten gelen tazminatı nasıl verdiniz,niye verdiniz bu nasıl bir basiretsizlik anlamadım

Eşiniz kayinvalideyi susturmaya çalışırken sizin gunleriniz onlara hizmetle geciyorsa esinizi yaninizda , arkanizda falan sanmayin. Kayinvalideyi susturma cabasi da ipler tamamen kopmasin, kendisi zor durumda kalmasin, bitanecik anasina sen hizmetten geri cekilme diye. Ki siz de esinize söylemeye bile cekindiginize gore esinizin destegini tam anlamiyla hissedemiyorsunuz zaten. Kavga kiyamet kopup rest cekmeden cozulmez bu isler ama bu kavga kiyametten iliskinizin selametle cikmasi icin esinizin annesinin gercek yuzunu gercekten bilip size tam destek olmasi lazim, ki sizin durumunuzda bu mumkun gorunmuyor. Yapacak bir sey yok. Esinizle konusacaksiniz ve kopruleri bir anda atmak yerine bir yandan esinizi islerken bir yandan yavas yavas mesafe koyacaksiniz. Allah kolaylik versin

Back