İki YIl Boyunca Aşağılanmak

Oyy btnm ne kadar çok dert etmissin bu yaşında kendine . Okuyunca çok üzüldüm gerçekten içten gelen samimi duygularla yazmışsın. Keşke aynı şehirde olsaydık yüzyüze dertlesseydik sana yasadiklarimdan uzun uzun anlatabilseydim. Sen sıkma canini sakin okul değiştirme yada sınıf değiştirme durumun yok sanırım olsa da boşver başkalarının senin hakkında ne düşündüklerini bu kadar onemseme.sen çok başarılı bir kizsin bu yüzden seni cekemiyorlar. Ben senin yerinde olsam lise 4 te universite sinavina çok çalışır yüksek bir puan alır onları kiskancliktan catlatirdim. Eminim ki bu yıl sen uni kazaninca seni çok kiskanacaklar. O yüzden bu yıl tek hedefin sınavdan yüksek bir puan almak olsun.çünkü uni kazanırsan önünde çok güzel yıllar seni bekliyor olacak :)

sınıfla konuşmak rehberlik hocasının görevi değil
senin nasıl başa çıkacağının yollarını öğretecek sana
(tabi işini iyi yapan bir rehber öğretmen ise)
Dediğim gibi sınıfla konuşur diye düşünmüştüm, daha çok üzerime sınıf gelir diye hiç konuşmadım , eğer bana yolları anlatacaksa konuşayım.:) yalnız yaz tatilindeyiz, okul kapalı. Bir de ne gibi yollar öğretebilir ki bana? Ben beni sevmeleri için borç veya ödeve yardım gibi bazılarına yardım ettim ama aynı tas aynı hamam. Yani rehber ÖĞRETMEN tekrar kendini sevdir arkadaş ol falan mı diyecek bana ? Ben elimden geleni yaptım olmadı...

Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Keşke aynı Şehirde olsaydık, hiç bir tane bile arkadaşım yok inanın... İnşşallah üniversiteyi kazanırım, onlara dersini veririrm... Acaba siz de mi benim gibi aynı sorunu yaşadınız?

Konu çok uzun ayrıntı fazla. Rencide etcen onları.. terslersen yapamazlar hatta sendeki özgüven etkiler pesinde dolanırlar.. resti cek kararlı ol. olmadı yanlz kurt ol. Ee iyi bi üni kazan ugrasma bunlarla hedefe odaklan..

Zaten onların bu pisliklerini gördükten sonra bu saatten sonra ne dost ne arkadaş olurum onlarla, midemi bulandırıyorlar, yalnız kurt gibiyim :)
Benim derdim kimsenin bana artık gelmemesini istiyorum, konuşmayalım, muhattap olmayayım, tek kelime etmeden okuldan çıkayım çok yalnız olayım buna üzülmüyorum gülmesi kalbimi ağrıtıyor , psikolojimi bozuyor..,

canim onlar seni kiskaniyo
Kıskançlık gerçekten çok kötü bir şeymiş. Ben anlayamıyorum, onların derslerini ben mi engelliyorum, onlarda çalışşınlar, hatta birinci olsunlar, ben mi zorluyorum onları, kendi başarısızlıklarının faturasını masum bir insana çıkarıyorlar, benim ilkokul ve ortaokul sınıfımın hepsi çalışkandı, hiçbirimiz sınıf birincisine böyle davranmamıştık..,

Rehber öğretmenin sana nasıl mücadele edeceğini gösterir. Gidip bir sınıfla konuşmaz. Hatta sen istemedigin surece kimseye ,bazı durumlar haric, bilgi veremez. Öğretmenlerinin bu konuda birçok sebebi olabilir. Senin kendinin cevap vermeni isteyebilir, konunun uzamasını istemeyebilir, senin kendini doğru ifade edemeyisin olabilir, sınıf hakimiyetine sahip olmayabilir vs. Bunun nedeni tek bir sey diyemeyiz. Ben bu durumlarda bireysel gorusmeler yaparim genellikle. Olay sinifta bazen cok buyuyebiliyor. Ya da o an bir uyarida bulunup hatalarini anlamalarini saglamaya calisirim. Sen yaz tatilini güzel güzel gecir. Seneye bir sınav var. O sınava odaklan mümkün olduğunca. Sakin başarısız olacağını dusunme. Zihnine hep olumlu dusunceler gönder. Sonra arkadaşlarını çok takma. Sen onlara bozuldukca üstüne gelirler. Yoklar gibi davran. Onlar guluyorsa sen de onlarla birlikte gül :) kendine gül gerekirse. Ama ne olursa olsun kendinin çok önemli olduğunu unutma canım.

hayır öyle demeyecek
http://www.kilavuzpsikoloji.com/makaleler?makale_id=36
şu linkte sana yapılan şeyin açıklaması var. dikkatlice oku.
okulda böyle bir sorunun varlığından haberdar olmayabilir öğretmenlerin ve yöneticiler.
rehber öğretmeninle görüşürsün, sen istemezken zaten gidip diğer öğrencilerle X sizi şikayet etti diye konuşmaz.
gizli kalır aranızdakiler. bu konuda rehberlik servisinin senin anlattıklarını diğer öğretmenlerle bile paylaşmamasını talep edebilirsin en başta.
sana bazı savunma mekanizmaları oluşturmanda yardımcı olur.
en azından psikolojinin bozulmasının önüne geçer canım.

Çok teşekkür ediyorum, demek hocalar bu gibi nedenlerden dolayı tepkisizler... Aslında ne yalan söyleyim benim Başıma gelenlerden zevk aldıklarını düşünüyorum hocalarında. Bakışları, gülmeleri öyle gibi. Bu da kalbimi ağrıtıyor...

Çok teşekkür ederim. Hemen okuyayım:))))

Sanmıyorum öyle olduğunu. Arkadaşların şaka yapıyor diye düşünüp onlarda öyle tepki de veriyor olabilir. Sen çok takma. Eglen canım. Mutlaka eylulde rehber ogretmeninle konus. Ve sinifia konusmasini istemedigini soyle. İyi bir rehber ogretmense kendini iyi hissetmeni saglar. Her şey daha güzel olur inşallah :)

Çok teşekkür ederim, umarım her şey daha güzel olur...

Aynı olmasada benzer şeyler canım. Benim senden tek farkim hiç bi zaman ezdirmedim kendimi pislik yaptılarsa bende onlara aynısını yaptım. Mesela bana omuz attilarsa bi 5 dk sonra bende hiç bişi olmamış gibi gittim onlara omuz attım bu tarz şeyler yani. her zaman cevaplarini verip susturdum. Belki çok iyi bi tavsiye değil ama her insanın eksik yanivardır ordan gir konuya sustur herkes agzinin payını alsın. Sen şimdi ses cikarmadikca iyice ezmeye çalışmış bunlar seni

ben de öyleydim biraz daha toparlanınca piaysanın tozunu attrımayı bekliyorum Allahın izniyle ki sonrada başıma bir sürü de şey geldi. şu anda bir sürü arkadaşım benim bitirdiğim okullara gittiğim ülkere gıpta ile bakıyorlar. erkek arkadaş lisede pek görülmezdi bizim zamanımızda çok büyük bir şeydi. bilmiyorum çevrende nasıldır ama peşinden koşturman da iyidir. olursa olsun ne güzel. o snei aşağılayanlar alay edenler var yaa hepsi bir kaç seneye salak salak işlerde çalışıp kendini iş kadını sanıp poara bile biriktiremzken sen patronunla maaş pazarlığı yapacak, milletle müdürlük yarışına gireceksin. Bırak gülsünler. itüde boğaziçide ne hayatlar var bir acısını çıkartırsın ki allah.. öyle üniv. bahçesinde de değil haaa yurt dışında...

Lise ucte biraktim ben okumayı canim..
Ergenler boyle oluyor takılma
Bak derslerine sen buyuksehirde en iyi uni kazan onlar mezuna kalsin sen de onlara kahlaha atarsin bu sefer

offff ben senin yerinde olsam varya....
hiç kimseyi takmam,havalı havalı takılırım...
biri bir şey mi dedi ? oralı bile olma...

'üff sanane be salak' tarzında dolanırım
hayır,cidden bunlara öylesi gerek...
ama işte bunu şu an algılayamayıp,kendine yazık ediyorsun...

ah kuzum 25 yaşındayım hatta 26 sanırım neyse
işteee lisede başıma neler geldi neler
ben çok saftım bir sıska küçük bişeydim boyum da geç uzadı geç de ergenliğe girdim
çocuk gibiydim yani
bir kızla bir oğlan çıkıyordu sonra oğlan bizim sınıftan birisiyle aldatıyordu gözümün önünde bariz
ben de saf git sen kıza söyle acıyıp da ama kimseye söyleme dedim
yok söylemez mi
bütün suç bana kaldı herkes iyi
hatta aldatan aldatılan aldattığı kız hepsi iyi ben kötüüü
bütün sınıf dışladı beni fırsat buldular aşağıladılar alay ettiler
sınıfa girerdim aha mal geldi gerizekalı şunun tipe bak(sivilcelerim vardı)
sivilceden yüzü gözükmüyor yok poposu dümdüz ( ergenliğe girmemişim ne poposu şimdi jennifer lopez )
işte alay üstüne alay dışlamalar vırt vızık
ee noldu şu an hatırlamıyorum bile ya
çoğu da sonra özür diledi
yıllar sonra senden de özür dileyecekler buraya da yazarım:))
tınlama ben öyle yaptım ilk başta oturdum ağladım
aynı senin gibi de başarılı bir kızdım okul üçüncüsü sınıf birincisiydim hatta çok benzer şekilde:))
naptım biliyor musun bir süre sonra gittim başka sınıftan arkadaş edindim arada onalrın yanına gittim
arada tek takıldım basket topunu alıp kendi kendime potada basketbol oynadım derken zaman geçti gitti
güçlü yanımı görünce tek tek geldiler
dahası sosyal açıdan bağımsız bir kız oldum ki üniversitede bir dolu arkadaşım oldu kurslardan oldu
derken şu an inan ne zaman dışarı çıkcak olsam milyon alternatifim var :)
hem onlara bağımlı değilim yani tek kalmaktan korkmuyorum
bazen tek sinemaya gidiyorum tek başıma yürüyüş yapıyorum
hem de arkadaşım olan kişiye öyle güzel hissettiriyorum ki sevgimi karşımdaki de dengimse zaten çok güzel dostlar ediniyorum:)
öyle yani geçiyor gidiyor kalan sana güzel huylar ve öğrendiklerin oluyor hiç dert etme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…