- 19 Temmuz 2015
- 100
- 38
- 34
-
- Konu Sahibi benimkorelisevdam
Çok teşekkür ederim, inşallah Dediğiniz gibi olur...Boşver sen sinavlardan hep yüksek al
Sen iyi bi uni ye git
Onlar da aşagiladiklaryla kalsinlar
Size de çok teşekkür ederim. Yalnız aşırı koşullamak ne demek bilmiyorum
Tepki olarak ne yapacağımı bilmiyorum, yani aklıma hiçbir şey gelmiyor, kavga edersem okuldan atarlarsa veya hocamın önünde bir laf söylersem eminim hocalar onlara değil bana kızarlar, benim de bozulduğumu söylerler eminim. Bir de pasif demeniz doğru aslında çok utangacım.
Rica ederim canm :) mutlu kalman dileğiyle. .Çok teşekkür ederim, inşallah Dediğiniz gibi olur...
Çok teşekkür ediyorum, evet, Haklısınız, itiraz etmeliyimAlay ettiklerinde 'kendi işinizle meşgul olur musunuz ? ' yeteri kadar yerinde bir cümle olur bence.Hoş o alay eden çok zeki(!) arkadaşlar bununla da alay ederler muhtemelen ama sen seviyeni koru onlar yüzünden kendini kaybetme.Başka sınıflardan arkadaş edinmeye çalış en azından 1 sene de olsa bir şeyler paylaşabileceğin arkadaşların olsun,baktın olmuyor üzülme üniversitede de bulursun.Ben kafa dengi olarak bulduğum tek insanı kaybettim şimdi kimseyle bir şey konuşamıyorum aram kötü değil ama hani ne bileyim saatlerce konuşmak isteyeceğim tek bir arkadaşım bile yok.Hepsiyle ilgi alanlarımız sınırlı keşke bazı hataları yapıp onu kaybetmeseydim diyorum bazen...Ama iş işten geçince işte olmuyor artık neyse üniversiteye saklıyorum güzel hayallerimiSen de üzme kendini baktın olmuyor tak kulaklığını,dersine bak,seneye onlar yerine sen gülersin.
Çok teşekkür ediyorum, evet, Haklısınız, itiraz etmeliyimevet , kendimi pek savunmayı bilmiyorum yalnız hep hocaların önünde bu durumu Yaşadığım için hani teneffüste falan değil, hocanın önünde bir laf desem eminimhocanın gözüne ben batarım.
Alay ettiklerinde 'kendi işinizle meşgul olur musunuz ? ' yeteri kadar yerinde bir cümle olur bence.Hoş o alay eden çok zeki(!) arkadaşlar bununla da alay ederler muhtemelen ama sen seviyeni koru onlar yüzünden kendini kaybetme.Başka sınıflardan arkadaş edinmeye çalış en azından 1 sene de olsa bir şeyler paylaşabileceğin arkadaşların olsun,baktın olmuyor üzülme üniversitede de bulursun.Ben kafa dengi olarak bulduğum tek insanı kaybettim şimdi kimseyle bir şey konuşamıyorum aram kötü değil ama hani ne bileyim saatlerce konuşmak isteyeceğim tek bir arkadaşım bile yok.Hepsiyle ilgi alanlarımız sınırlı keşke bazı hataları yapıp onu kaybetmeseydim diyorum bazen...Ama iş işten geçince işte olmuyor artık neyse üniversiteye saklıyorum güzel hayallerimiSen de üzme kendini baktın olmuyor tak kulaklığını,dersine bak,seneye onlar yerine sen gülersin.
Inşallah siz de üniversiteyi kazanırsınız:)
Kendimi bildim bileli, hep çalışkanım fakat daha önce sınıf birincisi hiç olmamıştım, lise de sınıf birinciliğini ve okul üçüncülüğünü tattım. Ama böyle şeyler yaşayacağımı bilseydim ilk üçe bile girmek istemezdim inanın:) ben Arkadaşlarım bana Kafayı takmalarından çok önce kendimi birinci Olacağım diye kasmadım fakat ben 90 bile alsam başkası 95 alsa bana dönüp gülüyorlar bü Yüzden artık birinciliği kafama takıyorum bana gülmelerini istemediğim için yine de en yüksek alamadığım oluyor pasif Olduğum doğru ama hoca olmasa bir cevap veririm hoca olduğu için notları Okuduğu için bir şey diyemiyorum, eminim hoca bana laf Söyler , benim de değiştiğimi falan Söyler çünkü daha önce öyle bir şey yaşadım, o gündem sonra hoca ortam da olduğunda ses çıkartamıyorum, bir de doğrusu hocanın Sınıfı uyarması değil mi?Aşiri koşullamak şu, sanki hep en başarılı ben olmalıyım gibi düşünüyorsun sanırım. Sınıf arkadaşlarının da bunun farkında olduğu için acımasızca davranabiliyorlar.
Canım bu hayatta korkarak, pasif bir şekilde yaşamak zor. Yeri geldiğinde diş bilemeyi de bilmelisin. Yoksa ezilen hep sen olursun. Bunu bir abla tavsiyesi olarak gör. Tabiki sana kalkıp cazgırlık yap demiyorum. Ama insanların seni sindirmesine, korkutmasına izin verme.
Bunun çözümü kavga etmek değil duruşunu değiştirmek. Biraz daha güçlü durursan zaten alaylar, dalgalar bir süre sonra azalacak. Dalga geçip, aşağılamalarının seni üzdüğünü görmelerine izin verme.
Kendimi bildim bileli, hep çalışkanım fakat daha önce sınıf birincisi hiç olmamıştım, lise de sınıf birinciliğini ve okul üçüncülüğünü tattım. Ama böyle şeyler yaşayacağımı bilseydim ilk üçe bile girmek istemezdim inanın:) ben Arkadaşlarım bana Kafayı takmalarından çok önce kendimi birinci Olacağım diye kasmadım fakat ben 90 bile alsam başkası 95 alsa bana dönüp gülüyorlar bü Yüzden artık birinciliği kafama takıyorum bana gülmelerini istemediğim için yine de en yüksek alamadığım oluyor pasif Olduğum doğru ama hoca olmasa bir cevap veririm hoca olduğu için notları Okuduğu için bir şey diyemiyorum, eminim hoca bana laf Söyler , benim de değiştiğimi falan Söyler çünkü daha önce öyle bir şey yaşadım, o gündem sonra hoca ortam da olduğunda ses çıkartamıyorum, bir de doğrusu hocanın Sınıfı uyarması değil mi?
Teşekkür ederim cevabınız için. Size de çok üzüldüm. Ne diyeceğimi bilmiyorum, fakat yine de özgüvenli oluşunuz ve kendinize olan özsaygınız muhteşem. Darısı umarım benim Başıma:) çünkü gerçekten bu yaşta inanmazsınız belki ama saçımda bile ak çıktı ve Yüzüm delik deşik, bunlarla beraber hep sıkıntı, hep kalp acısı, psikolojim bozuk, okula istemeyerek gidiyorum, haksızlık, çaresizlik, yine mi bana gülecekler diye ...Bazı cümlelerinizde kendimi okudum. Ben sınıfımdan üç buçuk yıl boyunca zorbalık gördüm. Notlarım düştü, okuldan nefret ettim. Hocalarla konuşurken arkadan biri bağıra bağıra sürekli "sallama gk sallama" diyerek sözümü kesti mesela. Kimse benimle konuşmadı bir süre.
Son sınıfta sınıfa gelip tek kelime etmeden oturduğum olurdu.
Dördüncü sınıfın ilk dönemi çok tepki verdim. Biri benim sözümü mü kesiyor ben daha fazla bağırdım. Biri beni itmeye mi çalışıyor koluna kalemi batırdım.
İkinci dönem sağır ve dilsiz oldum. Kimse beni sevmek zorunda değildi. Ben kendimi kimseye sevdirmek ve ispatlamak zorunda değildim. Onlar zorbalık yapmayı bırakmadılar ama ben onların zorbalıklarında acıyarak güldüm geçtim.
Lise yıllarımı hiç özlemiyorum ama yine de iyi ki yaşadım. Bana bencilliği ve insanlar ne derse desin kendimi sevmeyi öğrettiler.
Siz herkesten değerlisiniz. O sınıftakilerin hepsi salak ve salak olduklarını bilmedikleri için acınasılar.
Bir kere siz kendi notlarınıza bakın, demiştim hışımla, hoca bana benim de bozulduğumu, onları neden ciddiye aldığımı söyledi ve sınıf güldüğünde hoca da onların gülüşüne katılıyordu.Sana bir şey derlerse ''rahatsız oluyorum benim hakkımda konuşma'' demen yeterli.Sanmıyorum bir hocanın bunun üzerine sana yükleneceğini.Çok çok ''şaka yapıyorlar takılma'' falan der.Sen de ''şaka değil hep yapıyorlar hoşlanmıyorum artık'' tarzı bir şey dersen herkes sınırını bilir.Ha hala devam ederse müdüre şikayet et,acıma.
Size de çok üzüldüm, inşallah kuzeninizin çok güzel notları olur da o çocuğa ve rehberlik hocasına dersini verir. O çocuğun kendi notları çok mu güzelmiş hem başkasının hakkında nasıl böyle düşünür ve konuşur? Kendisinin zeka geriliği var...Kuzenimle yaşıtsın. orta okuldan tanıdığı bir çocukla aynı liseye başladılar. Senin aksine benim kuzenim lisede fena çakıldı. Ortaokulun şişirme notlarından sonra şoka girdik ailecek. O ortaokuldan tanıdığı da kuzenim hakkında zeka Geriliği var, aptal o falan diye laf yaymış. Diplomasını bakkaldan aldığına inandığımız rehberlik hocası da teyzemi okula çağırdı. Laf ona kadar gitmiş düşün.
Bunlar çok acımasız yaşlar. Kimsenin karşısındakinin gözünün yaşına bakmadığı bitse de gitsek yılları. Sen ciddiye aldıkça uzatırlar. 30 kişi birden gülüyorsa kesin bilmediğin bir mevzu vardır. kaynağını bulup onu rezil etmen lazım. Ha bence uğraşma, çalış çabala güzel bir üniversite kazan. Onların hayallerindeki göremeyecekleri okullarda oku. Tabi bu yılların seni sosyal açıdan etkilememesi, insan ilişkilerini bozmaması lazım. Hep ders hep kariyer olmaz. Gerçekten boşver.
Size de çok üzüldüm, iyi ki canınıza kıymamışsınız, iyi ki. Rabb' im sizi çok geç olmadan güldürmüş, sonradan güzel hayatınız olmuş, darısı herkesin başına :)Ortaokulda aynısını yaşadım. 13 yaşında intihara kalkışmıştım alaylar, aşağılamalar ve aşk acısı yüzünden... O zamanki günlüğümü okuyorum kalbim dayanmıyor. Çok yıpratıcı bir durum. Amerika'da bu olayın adı "bullying" olmuş ve orada bu bir suç. TC'de de hakaret suç. Hocalar için de eminim ki disiplin suçudur. Bunu yapamazlar. En azından hocalar bunu destekleyemez.
Sınıftakiler o çocuğu poüler görüyorlarsa sürüye uyuyorlar canım. Kendi beyinlerini kullanmadan, ergenliklerinin de yardımıyla böyle abuk sabuk davranıyorlar. Kimseye anlatmadım demişsin canım ama bunu mutlaka güvendiğin bir yetişkine anlatman lazım, ailene, güvendiğin bir rehber hocana veya müdürle konuşman lazım.Sınıf veya okul değiştirebilirsin de bence, en azından rahat eder, kimseyle muhatap olmadan bu seneyi kurtarırsın hem belli mi olur belki daha düzgün insanlara denk gelirsin. Umudunu kaybetme.
Bir de onların dediklerinden kendini suçlu hissetmeyi bırak ve gerçekten etrafına bir duvar ör, takma, düşünme. Sen çalışmana bak.
Ben ortaokulda aynen böyle yaptım ve lise sınavında dereceye girerek çok mutlu olduğum çok süper bir okul kazandım. Sonra da gayet güzel bir fakülte okudum, sonrasında arkadaştan yana hep şansım çok yaver gitti, hep güzel insanlarla karşılaştım. Ortaokuldaki çocukları hatırlamadım bile, o kadar farklı hayatlar sürüyoruz ki... Lisedeki eğlenceli hayatıma geçtikten sonra onlara karşı öfkem dahi kalmadı! Ama o yıllardan kalan özgüvensizliğimle epey savaşmak zorunda kaldım buna rağmen, ve çok yol da kat ettim, şimdi daha rahat, konuşkan, özgüvenliyim. Sen de şu andan itibaren kendine güven ve bu durumun senin şahsınla değil sınıf arkadaşlarının beyinsizliğe alakalı olduğunu bir an önce anla :) Önüne bak, hep geleceğe bak, kendi hayatına odaklan, o hayatı kurmaya, hayallerini gerçek kılmaya çalış. Eminim yapacaksın.
Size de teşekkür ederim, umarım öyle olur...Herşey geçer herşey unutulur geçmişini çok düşünürsen Geleceğinde mutsuz olursun lise bitecek önemli olan ünv Cnm kendini geleceğine hazırla kendini fazla yalnız hissediyorsan okul dışı başka bir sosyal aktivite edin ilgi alanınla ilgili kurs vs olabilir bi kaç saatliğine bile olsa sana iyi gelir başka kişilerle tanışırsınız belki samimi bile olabileceğin arkadaşlıklar kurarsın çok takma derslerine odaklan bu durumun senin başarını etkilemesine izin verme senle alay edenler tercih bile yapamadığında aslında kendilerinin nekadar Gülünç durumda olduklarını farkedecekler sen üniversiteli olduğunda çoğu bi sene daha çalışmak zorunda kalacak ...
Dediğim gibi hoca varken tepki vermek istemiyorum, bir de hocanın önünde tepki verirsem sevinirler , benim derslerimin düşmesini ve hocaların gözünden düşmemi çok istiyorlar. Hoca yokken böyle değiller ya hoca var ,bu Nasılsa bir şey diyemez, diyorlar belki de ya da hocanın önünde inadına tepki vermemi istiyorlar diye düşünüyorum...İlkokulda değilsin ne yazık ki lisedesinhocanın sınıfı uyarması, seni koruması filan bunlar lisede pek işlemeyen kurallar.
Hocanın ne düşündüğü senin neden umrunda ki? O "sen değiştin" dedi diye değişmiş mi oluyorsun? Hocan seni senden iyi bilemez neticede.
Sanırım tek çaren umursamamak. Zaten 1 senen kalmış üniversite sınavlarına odaklan.