- 1 Eylül 2014
- 26.096
- 30.460
- 798
- 35
- Konu Sahibi Cokopremses
-
Çok sürmez . En fazla 1 ay . Dilekçe yazın nüfus müdürlüğüne sonradan da yeni kimlik için Başvuruda bulunun biyometrik resim ve küçük bir ödemesi de var . Sonra zaten 7 gün içinde elinizdeSürecin sonlanması ne kadar sürer bir fikriniz var mı?
Zorunluluk yok. Sadece kendi soy ismini de kullanabiliyorsunBen de bunu teyit ettirmek istiyordum. Evlensen de esinin soy adini almak zorunda degilsin yani di mi?
Çok teşekkür ederim :)Çok sürmez . En fazla 1 ay . Dilekçe yazın nüfus müdürlüğüne sonradan da yeni kimlik için Başvuruda bulunun biyometrik resim ve küçük bir ödemesi de var . Sonra zaten 7 gün içinde elinizde
Daha yenilemedim kimliğimi. Yakın zaman da yenilemeyi düşünüyorum. eğer öyle bir kolaylık varsa çok iyi olur :)
Bu güvenlik sorununu ben de düşünüyordum. Sonra biraz araştırdım. Çift soy isim kullanımı çoğaldığı için yeni bir düzenleme yapılacakmış. Yani artık anne kızlık soy ismi güvenlik duvarı olmayacak. Zira sosyal medyadan bile insanlar sizin ilk ailenizi bulabilirKendi adıma ben bir taraftan da çocuğumun gelecekte yaşayabileceği güvenlik problemlerinide düşündüğüm için almadım .Düşünsenize sizi tanıyan herkes çocuğunuzun güvenlik teyid sorusu olan annenizin evlenmeden önceki soyadını ezber yapmış :)zaten imzam soyismim ebedi
Hiç böyle düşünmemiştimKendi adıma ben bir taraftan da çocuğumun gelecekte yaşayabileceği güvenlik problemlerinide düşündüğüm için almadım .Düşünsenize sizi tanıyan herkes çocuğunuzun güvenlik teyid sorusu olan annenizin evlenmeden önceki soyadını ezber yapmış :)zaten imzam soyismim ebedi
Dert etmek değil benim ki. Burda ki arkadaşlardan bilgi alabilmek.Dert ettiğiniz kadar, bana da yapmacık geliyor 2 soyad.
İstersen kendi soyadınla devam edebiliyorsun.
Niye çift soyad.
Ya olduğum gibi devam ederim, ya da soyadımı tek yaparım.
Çok isabetli bir karar olur. Zaten bir çok kişinin kimliğinde yazmasa bile sosyal medyasında yazıyor iki soyismi deBu güvenlik sorununu ben de düşünüyordum. Sonra biraz araştırdım. Çift soy isim kullanımı çoğaldığı için yeni bir düzenleme yapılacakmış. Yani artık anne kızlık soy ismi güvenlik duvarı olmayacak. Zira sosyal medyadan bile insanlar sizin ilk ailenizi bulabilir
Anladığım kadarıyla kadın sadece evlenmeden önceki soy ismini kullanmak istese eşini onayı gerekiyormuş ama iki soy isim için de gerekiyor muİkinci soyisim için eşinizinde dilekçe vermesi lazm (ben iki tane kullanıyorum)
Bu yüzden kızım olursa çift değil de tek isim mi koysam diye düşünüyorumBen 2sini bir kullanıyorum 2 de adım var al sana meksikalı gibi ad soyadhastanelerde özellikle drlar güluyor hep bana
Ben evlendikten sonra direk söyledim öyle kimlik çıktı sonradan nasıl oluyor bilmiyorum
Çift isim candırBu yüzden kızım olursa çift değil de tek isim mi koysam diye düşünüyorum
Hayır gerekmiyor öyle bşy yokAnladığım kadarıyla kadın sadece evlenmeden önceki soy ismini kullanmak istese eşini onayı gerekiyormuş ama iki soy isim için de gerekiyor mu
Bende sadece kendime ozel bi soyisim istyrm. En sinir oldgm sey evlennce kocana aitsin bekarkn babana. Degismeyen bi soyisim olsun mumkunse. Bilmyrm cozumu var mi? Yoksa bende sizin gibi yaparim herlde. Basta esimi kirmamk icin soylememstm ama anlaysla karsilicaktr diye umuyorumMerhaba bilgili hanımlar...
Evlendikten bir süre sonra kimliklerimizi değiştirdik. O zaman düşünemedim eşimin soy ismini aldim ama sonradan pişmanlık duydum. Keşke evlenmeden önceki soy adımı da kullansaydım. Yani iki soy ismimi de kullansaydım diye.
Şimdi sorun şu benim ne yapmam lazım?
Nereye gitmem nereye başvurmam lazım?
İşlemler ne kadar sürer?
Sonuçta babamıza da babasından geçmiş. Birine ait olmak değil de geldiğin soyu gösteren bir isim İşte. Ama kendine özel soy ismi fikri de güzelmişBende sadece kendime ozel bi soyisim istyrm. En sinir oldgm sey evlennce kocana aitsin bekarkn babana. Degismeyen bi soyisim olsun mumkunse. Bilmyrm cozumu var mi? Yoksa bende sizin gibi yaparim herlde. Basta esimi kirmamk icin soylememstm ama anlaysla karsilicaktr diye umuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?