İki soy isim

Kendi adıma ben bir taraftan da çocuğumun gelecekte yaşayabileceği güvenlik problemlerinide düşündüğüm için almadım .Düşünsenize sizi tanıyan herkes çocuğunuzun güvenlik teyid sorusu olan annenizin evlenmeden önceki soyadını ezber yapmış :)zaten imzam soyismim ebedi

Dert ettiğiniz kadar, bana da yapmacık geliyor 2 soyad.
İstersen kendi soyadınla devam edebiliyorsun.
Niye çift soyad.
Ya olduğum gibi devam ederim, ya da soyadımı tek yaparım.

Daha yenilemedim kimliğimi. Yakın zaman da yenilemeyi düşünüyorum. eğer öyle bir kolaylık varsa çok iyi olur :)

Tüm arastirmayi yapmadan cipliye gecmeyin derim oyleyse. Cunku tek seferlik ve ilk geciste diye biliyorum. Hak kaybina ugrarsaniz diger turlu cok ugrasirsiniz.
Benimkinde dilekceyi bile adam kendi yazdirdi. Turkcem kotu gibi davrandim ozellikle. Adam yardimci oldu cok kolay oldu.

Bu güvenlik sorununu ben de düşünüyordum. Sonra biraz araştırdım. Çift soy isim kullanımı çoğaldığı için yeni bir düzenleme yapılacakmış. Yani artık anne kızlık soy ismi güvenlik duvarı olmayacak. Zira sosyal medyadan bile insanlar sizin ilk ailenizi bulabilir

Ben de sonradan kendi soyadimi da kullanmak istemistim nufus mudurlugune dilekce verdim hemen o anda kimlik degistirdim eklendi oldu bitti :) 3 sene once oldu tabi simdiki kimliklerde nasil olur bilemiyorum ama zor bi surec degil diye tahmin ediyorum.

İkinci soyisim için eşinizinde dilekçe vermesi lazm (ben iki tane kullanıyorum)

Ben 2sini bir kullanıyorum 2 de adım var al sana meksikalı gibi ad soyad hastanelerde özellikle drlar güluyor hep bana
Ben evlendikten sonra direk söyledim öyle kimlik çıktı sonradan nasıl oluyor bilmiyorum

Hiç böyle düşünmemiştim

Dert ettiğiniz kadar, bana da yapmacık geliyor 2 soyad.
İstersen kendi soyadınla devam edebiliyorsun.
Niye çift soyad.
Ya olduğum gibi devam ederim, ya da soyadımı tek yaparım.
Dert etmek değil benim ki. Burda ki arkadaşlardan bilgi alabilmek.
Niye çift soyad?
Hem sevdiğim adamın da soy ismini taşımak istiyorum hem Allah nasıl eder de çocuğumuz olursa çocuklarımla aynı soy ismim olsun istiyorum ama bir yandan da babamdan gelen soy ismimi de bırakmak istemiyorum. Sonuç itibariyle çift soy isim oluyor

Çok isabetli bir karar olur. Zaten bir çok kişinin kimliğinde yazmasa bile sosyal medyasında yazıyor iki soyismi de

Ben 2sini bir kullanıyorum 2 de adım var al sana meksikalı gibi ad soyad hastanelerde özellikle drlar güluyor hep bana
Ben evlendikten sonra direk söyledim öyle kimlik çıktı sonradan nasıl oluyor bilmiyorum
Bu yüzden kızım olursa çift değil de tek isim mi koysam diye düşünüyorum

Bende sadece kendime ozel bi soyisim istyrm. En sinir oldgm sey evlennce kocana aitsin bekarkn babana. Degismeyen bi soyisim olsun mumkunse. Bilmyrm cozumu var mi? Yoksa bende sizin gibi yaparim herlde. Basta esimi kirmamk icin soylememstm ama anlaysla karsilicaktr diye umuyorum

Sonuçta babamıza da babasından geçmiş. Birine ait olmak değil de geldiğin soyu gösteren bir isim İşte. Ama kendine özel soy ismi fikri de güzelmiş
Öyle bir şansım olsa "....zâde" gibi birşey yapardım heralde. Havalı duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…