İki soy isim

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Merhaba bilgili hanımlar...
Evlendikten bir süre sonra kimliklerimizi değiştirdik. O zaman düşünemedim eşimin soy ismini aldim ama sonradan pişmanlık duydum. Keşke evlenmeden önceki soy adımı da kullansaydım. Yani iki soy ismimi de kullansaydım diye.
Şimdi sorun şu benim ne yapmam lazım?
Nereye gitmem nereye başvurmam lazım?
İşlemler ne kadar sürer?

En doğru bilgiyi nüfus müdürlüklerinden alabilirsin..

Ben sadece kendi soyadımı kullanmak için dava açtım 9 ayda sonuçlandı ama temyiz vb 1.5 yıl sürüyormuş maalesef :/ küçük bir ilçedeysen çok daha kısa sürebilir :)

Cipli kimlik mi? Cipliye geciste degisimler kolay.

Ben isim eklettim cipli kimlige. Normalde ismim yabanci ve zor geliyor turkceye gore. Dilekce ile xsenia olan adimi xsenia ece yaptim :)

Soyisim icin de bir yolu vardir sanirim

Ben dee evlilik islemlerinde belirtmemistim. Sonradan, belirtmem gerekmis megersem o ara onu ogrendim..valla nikah oncesi gidip bi dilekce verdim ben kendi soyadimi da kullanmak istiyordum diye.. neyse nikah oncesi halloldu benimki. Yalniz cok komik.. 2ismim var ve 2 de soyadim var. Boyle hastanelerde okulda sinavlara girerken vs cok komik oluyo. Resmi islerde bikerede anlamiyor insanlar ismimi tek tek 4isim soyluyorum pof zor oluyo. Ama gurur duyuyorum esimin o salak ailesinin soyadini tek basina kullanmadigim icin.. hatta kendi soyadimi esime versem keske

Ben isim eklettim cipli kimlige. Normalde ismim yabanci ve zor geliyor turkceye gore. Dilekce ile xsenia olan adimi xsenia ece yaptim :)

Mahkeme kararı gerekmedi mi ?

Sonunda sadece kendi soyadını alabildin mi Peki ?

Ben de bunu teyit ettirmek istiyordum. Evlensen de esinin soy adini almak zorunda degilsin yani di mi?

Ben de bunu teyit ettirmek istiyordum. Evlensen de esinin soy adini almak zorunda degilsin yani di mi?
Evet sadece kendi soyadını kullanabiliyorsun ama eşinin onayını istiyor mahkeme :/ aile mahkemesine dava açıp sonuca ulaşabiliyorsunuz :) ben nikahtan önce net bir biçimde kabul etmezse evlenmeyeceğimi, ne kadar aşık olursam olayım bunu yapmayacagımı söyledim.. Eşim de önemli olan adımın olduğunu soyadımın farketmediğini ifade etti :)

Baya uğraştırıcıymış ya
Ben eşimin soyismini de kullanıcam belki öyle daha kolay olur. Yani umarım öyle olur :)

Daha yenilemedim kimliğimi. Yakın zaman da yenilemeyi düşünüyorum. eğer öyle bir kolaylık varsa çok iyi olur :)

Nikah zamanı düşünemedim. Nolcak dedim ama sonradan içime oturdu
Zormuş sizin ki. Ben tek isim var ama biraz zor bir isim. Bir kaç kez tekrar etmem gerekiyor. Antremanlı sayılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…