- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi Cokopremses
-
Merhaba bilgili hanımlar...
Evlendikten bir süre sonra kimliklerimizi değiştirdik. O zaman düşünemedim eşimin soy ismini aldim ama sonradan pişmanlık duydum. Keşke evlenmeden önceki soy adımı da kullansaydım. Yani iki soy ismimi de kullansaydım diye.
Şimdi sorun şu benim ne yapmam lazım?
Nereye gitmem nereye başvurmam lazım?
İşlemler ne kadar sürer?
Mahkeme kararı gerekmedi mi ?Cipli kimlik mi? Cipliye geciste degisimler kolay.
Ben isim eklettim cipli kimlige. Normalde ismim yabanci ve zor geliyor turkceye gore. Dilekce ile xsenia olan adimi xsenia ece yaptim :)
Soyisim icin de bir yolu vardir sanirim
Sonunda sadece kendi soyadını alabildin mi Peki ?En doğru bilgiyi nüfus müdürlüklerinden alabilirsin..
Ben sadece kendi soyadımı kullanmak için dava açtım 9 ayda sonuçlandı ama temyiz vb 1.5 yıl sürüyormuş maalesef :/ küçük bir ilçedeysen çok daha kısa sürebilir :)
Davayı kazandım :) kişinin kendi soyadını kullanabilmesi kişilik hakkı olduğu için sorun çıkmıyor.Sonunda sadece kendi soyadını alabildin mi Peki ?
Mahkeme kararı gerekmedi mi ?
Ben de bunu teyit ettirmek istiyordum. Evlensen de esinin soy adini almak zorunda degilsin yani di mi?Davayı kazandım :) kişinin kendi soyadını kullanabilmesi kişilik hakkı olduğu için sorun çıkmıyor.
ama nüfus müdürlüğü temyize gideceği için bi 7 8 ay daha iki soyisim kullanmak zorundayım..
Bir kerelik olduğunu duymuştum haberlerde ..Hayir, cipsizden cipliye gecerken bir kereye mahsus boyle bir hak varmis. Ancak bir donem icin mi gecerliydi surekli mi gecerli bilmiyorum.
Evet sadece kendi soyadını kullanabiliyorsun ama eşinin onayını istiyor mahkeme :/ aile mahkemesine dava açıp sonuca ulaşabiliyorsunuz :) ben nikahtan önce net bir biçimde kabul etmezse evlenmeyeceğimi, ne kadar aşık olursam olayım bunu yapmayacagımı söyledim.. Eşim de önemli olan adımın olduğunu soyadımın farketmediğini ifade etti :)Ben de bunu teyit ettirmek istiyordum. Evlensen de esinin soy adini almak zorunda degilsin yani di mi?
Baya uğraştırıcıymış yaEn doğru bilgiyi nüfus müdürlüklerinden alabilirsin..
Ben sadece kendi soyadımı kullanmak için dava açtım 9 ayda sonuçlandı ama temyiz vb 1.5 yıl sürüyormuş maalesef :/ küçük bir ilçedeysen çok daha kısa sürebilir :)
Hayırlısı :)Davayı kazandım :) kişinin kendi soyadını kullanabilmesi kişilik hakkı olduğu için sorun çıkmıyor.
ama nüfus müdürlüğü temyize gideceği için bi 7 8 ay daha iki soyisim kullanmak zorundayım..
Hadi ya iyiymişHayir, cipsizden cipliye gecerken bir kereye mahsus boyle bir hak varmis. Ancak bir donem icin mi gecerliydi surekli mi gecerli bilmiyorum.
Daha yenilemedim kimliğimi. Yakın zaman da yenilemeyi düşünüyorum. eğer öyle bir kolaylık varsa çok iyi olur :)Cipli kimlik mi? Cipliye geciste degisimler kolay.
Ben isim eklettim cipli kimlige. Normalde ismim yabanci ve zor geliyor turkceye gore. Dilekce ile xsenia olan adimi xsenia ece yaptim :)
Soyisim icin de bir yolu vardir sanirim
Nikah zamanı düşünemedim. Nolcak dedim ama sonradan içime oturduBen dee evlilik islemlerinde belirtmemistim. Sonradan, belirtmem gerekmis megersem o ara onu ogrendim..valla nikah oncesi gidip bi dilekce verdim ben kendi soyadimi da kullanmak istiyordum diye.. neyse nikah oncesi halloldu benimki. Yalniz cok komik.. 2ismim var ve 2 de soyadim var. Boyle hastanelerde okulda sinavlara girerken vs cok komik oluyo. Resmi islerde bikerede anlamiyor insanlar ismimi tek tek 4isim soyluyorum pof zor oluyo. Ama gurur duyuyorum esimin o salak ailesinin soyadini tek basina kullanmadigim icin.. hatta kendi soyadimi esime versem keske
Ben evlenirken düşünemedim. Dalgınlığıma geldi heralde ama sonradan pişman oldumEn korktuğum şeyi yaşamışsınız. Ben de asla kendi soy ismimden vazgecmiycem. Çözümü varsa takipteyim
Sürecin sonlanması ne kadar sürer bir fikriniz var mı?Nüfus müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuru yapıyorsun hepsi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?