Iki Kucuk Cocukla Bosanma Sureci

umutyoksunu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2015
86
117
39
Merhaba iki cocugum var. Birisi anaokulunda, digeri 2 yasinda. Babalarindan ayrilali 4-5 ay oldu. Bir suru kredi borcu ve iki kucuk cocukla terkedildim. Cok zor gunler gecirdim ama ailem hep destek oldu. Maasim iyi ancak 3 te 1 i krediye, geri kalanida bakici ve okul masraflarina gidiyor. Babam maddi destek oluyor sayesinde geciniyorum. Eski esten bes kurus maddi destek yok. Nafaka vermek istemedigi icin cocuklarin velayetini bana ver ama sen bak dedi. Tabiki kabul etmedim ve cekismeli dava actim. Tum haklarim icin ugrasiyorum. Ama psikolojik olarak cok yoruldum. Hayatta en cok guvendigim insan turlu turlu iftiralarda bulunuyor dava surecinde. Hic tanimadigim bir suru insana tum ozelimizi actik. Anneligim, kadinligim, insanligim mercek altina alindi sorgulaniyor. Haftada bir kere 2 saat cocuklari goren, bes kurus maddi destek vermeyen adam avukatiyla birlikte benim anneligimi sorguluyor. Ayrilmadan oncede ben tek basima baktim, hastaneye, gezdirmeye tek goturdum. Birini mememde uyuturken digerine masal okudum. Yillarca sinemaya, bir arkadasimla kahve icmeye gidemedim. Cunku eski es kisisi asla destek olmadi. Ikinci cocuk dogduktan sonra evden ve bizden elini etegini cekti. Kendini alkole ve sosyal medyaya verdi. Karsi koydum, bu duruma razi olmadim. Kavgalarla dolu 1.5 yil gecirdik. Esyalari kirdi, bagirdi cagirdi, daha cok icti. En sonunda tamamen bitti ve gitti. Ayrildigimiz ve kurtuldugum icin cok mutluyum. Ama ben cocuklarima hem anne hem baba olmusken, her turlu cocuklarim icin cirpinirken cocuklarima bakamadigimin idda edilmesi beni cok yaraladi. Ayrildiktan sonra her pazar cocuklari arabayla evine biraktim, geri aldim. Sirf cocuklarim babalariyla vakit gecirsinler diye. O ise dava dilekcesinde ayrildiktan sonra cocuklarimi gostermediler dedi. Bir insan daha ne kdr serefsizlesebilirmis gordum.15 yildir beraber oldugum adamin karaktersizligini hic gorememis olmamin aptalligi altinda eziliyorum. Sukurler olsun iyi bir meslegim, cok iyi bir ailem, arkadaslarim dostlarim var. Yinede bazen kendimi cok caresiz hissettigim anlar oluyor. Ona yillarca yaptigim fedakarliklari anlatsam yer kalmaz sayfada. Fazla fedakarlik nankorluk getirdi. Nankorlugede alistim artik umursamiyorum. Ama o karsilikli yazilan dilekcelerdeki anneligimin ve kadinligim sorgulanmasi kalbimi eziyor. Bebegimin bez bolgesi alerjik sebepli mantar oldu, doktor doktor gezdim care bulmak icin. O ise oturdugu yerden bez degistirmedigim ve iyi bakmadigim icin mantar oldugunu idda etti.Aileme yakin kucuk bir eve tasinacagim, cocuklarimla kucucuk ama sevimli bir hayat kuracagim. 2 yil icinde tum borclarimi bitirip feraha cikacagim. O surecte bosanmamizinda sonuclanacagini dusunuyorum. Hersey guzel olacak biliyorum. Bazen velayeti onun aldigina dair ruyalar goruyorum, kan ter icinde uyaniyorum. Biliyorum sansi cok az, ama ufacik bir ihtimal bile uykularimi kaciriyor. Whats app ta cocuklarin ikisini birlikte getirme bakamiyorum yazisi var. Yani 2 saat bile cocuklarina bakamayan bir adam. Ztn velayeti alsada bakmayacagini, sadece nafaka vermek istemedigini bana acikca beyan etti. Cok cikmaza girdigi zmnlar intihar etmekle ilgili paylasimlar yapiyor. Bu seferde cocuklarim babasiz kalacak diye uykularim kaciyor. Bazi ruyalarimda ailesiyle gelip evimi yagmaliyorlar, babasi ustume esyalar firlatiyor. Bazi ruyalarimda ailesinin evinde babasi ustume yuruyor, evden kovuyor ve cocuklarimi alamiyorum. Gun icinde cok iyiyim ama ruyalarima engel olamiyorum. Sanirim cocuklar icin dimdik ayakta guclu dururken kendi duygularimi hep arkaya attim. Durusmada sahitleri olacakmis, baska ne iftiralara maruz kalacagimi dusundukce kalbim sksyr. Ilahi adalet var ve Allah hep iyinin yaninda biliyorum. Ama yinede korkularimi atamiyorum. Ayrildigima birgun bile pisman olmadim, hatta enerjim yukseldi, evliyken uzerime sanki ölü topragi atilmisti. Ama bu cekismeli ayrilik sureci beni yordu. Haksiz iftiralara ugramak ruhumu incitti. Hersey gececekmi gercekten, birgun gercekten mutlu, ic huzuru olan bir insan olacakmiyim bende?Kac yilda gececek? Cocuklarim eksik kalirmi, mutsuz olurmu?

Boşanma sürecinde hepimiz şok oluyoruz en azından bende oldum başka bir kimlik çıkıyor insan geçen zamanına üzülüyor gerçekten ama sende farkındasın hepsi geçecek inşallah ve yeni dünyanda daha özgüvenli ve mutlu olacaksın çocukların eksik kalmayacak eğer bu koşullarda sürdürseydin bastırılmış annesi için eksik kalacaktı belkide ruh sağlığını olumsuz etkileyecekti ve bu çocuklar için çok daha olumsuz gelişecekti...Şimdi kendinden eminsin ve vicdanın rahat gardını düşürme lütfen

Öncelikle iki çocuğa bakarken böyle zor dönemden geçmek kolay değil ama siz gayet iyi başa çıkıyorsunuz. Çocuklarınız babalarıyla görüşebilsin diye böyle bir adama rağmen onları götürmenize hayran kaldım.

Hiç merak etmeyin, hepsi geçer. İnanın eşinizin ödü kopuyordur velayeti alırsa diye, boş boş konuşmasına bakmayın.

Çocuklarınızın da hiçbir eksiği olmaz, maşallah çok güçlü ve akıllı bir anneleri var. Ben alkolik babayla büyüdüm. Çocuklarınızı o ortamdan kurtararak en iyisini yapmışsınız.

Evet en mantikli karardi bosanmak. Ben birbirimize dusman olmadan anlasmali bosanip cocuklar icin en iyisi icin ugrasacagimiza inanmistim. Olmadi evliligi aile olmayi beceremedigimiz gibi bunuda beceremedik. Cocuklarima boyle bir baba sectigim icin cok uzgunum. Benim harika bir babam var, kendinden cok bizi dusunen, fedakar, anlayisli. Hayattaki en buyuk destegim. Ama cocuklarim benim ggibi sansli degil. En cok bu uzuyor beni.

Allah kalbinizi ferahlatsın. Çok zor bir süreç ama geçecek. Neler geçmiyor ki. Eski eş için şunu söyleyeyim çok kaba bir tabirle “itten itlik beklenir”, bu herif aşağılıklıkta sınr tanımayacak anlaşılan..iftiralarını,tutumunu kendinize yormayın demek mi içinde öyle pislik bir herif varmış. Allah ıslah etsin.

Canım ben boşanma sürecinde de çocukların içim para alabilirsin diye biliyorum ama bir soruşturmanda fayda var. 15 yıl dile kolay zor olacak tabi ama alkol işin içine girdimi sıkıntı büyüyor. Sosyal medyadan kastınız ne çok anlamadım. Gördüğün rüyalar sanki bir desteğe ihtiyacın varmış izlenimi verdi bana.

Cok tesekkur ederim yorumlariniz bana guven verdi. Alkolik babayla buyuyen cevremdeki kimle konussam ayni seyi soyledi. Cocuklarina yapabilecegin en buyuk iyilik onlari alkolik babayla buyutmemek dediler. Cocuklari arabayla goturup getirmek yaptiklarim icinde en basiti kalir. 5.5 yasindaki kizim baba-kiz guzel anlar yasayabilsin istedim. Babasi hicbisey dusunemeyen bir ahmak oldugu icin, kizima ucurtma aldim, piknik icin atistirmalik, sonra bunlari aldim piknik alanina biraktim, donustede aldim. Birgun cocuklar babalariyla oynasinlar diye oyun parkina goturdum. Cocuklar babalariyla girdi oynadi, babalari param yok dedi ben odedim, sonra yemege indik ben odedim. Cocuklarim mutlu olsunlar, iclerinde eksiklik kalmasin demistim. Ama 1 hafta sonra elime gecen dilekcede okuduklarima inanamadim. Yaptiklarim ahmakliktan baska birsey degilmis anladim. Bu adam benim cocuklarima duydugum zaafi kullaniyor. Onlara gosterdigim hassasiyetten kendine pay biciyor.

Esinizin pisliklerini dusunmek yerine geleceginizdeki guzel, huzurlu gunleri dusunun. Kisa surede bu gunler de gececek. Ayrica Merak etmeyin kendini istedigi kadar yirtsin dursun hic bi sey yapamaz size.

Allah islah eder umarim

Esinizin pisliklerini dusunmek yerine geleceginizdeki guzel, huzurlu gunleri dusunun. Kisa surede bu gunler de gececek. Ayrica Merak etmeyin kendini istedigi kadar yirtsin dursun hic bi sey yapamaz size.
Dusunuyorum onsuz cok guzel hafta icleri geciriyoruz. Ondan ayrildigimdan beri insana dondum. Aksamlari kizimla anne kiz gunu yapiyorum bebegimi anneme birakip. Arkadaslarimizla bulusuyoruz. Sonra gunlerden pazar oluyor bu bi hortluyor, tum keyfimin icine ediyor. 20 gun oncede bir ev kazasi gecirdim evde yatiyorum yuruyemiyorum. Buda cok kotu etkiledi psikolojimi.

Bende boşaniyorum. Haftada iki üç kez yatılı olarak alan adam ortak arkadaşımiza "Gel şahit ol, çocuğu göstermiyor de" demiş. İspatlarim götürdüğünü. Ama iftiraya tahammül edemiyorum. Bende evi gecindiren taraftim. Dilekçede parasına karışmazdim yazmış, eee evin her ihtiyacı,
faturalar, çocuğun kreş masrafı vs her şeyi tek başıma hallederdim. Eve bir kuruş harcamazdi. Lafa gelince parana karışmıyorum. Günde üç çeşit yemek yerdi ama dilekçede yemek temizlik yapmıyorum, başkasına aşıkmisim hastalık derecesinde neler neler. Sonuç: Alıştım. Tek korkum evladımı kaybetmek. Her gece son gece gibi üzülüyorum. Avukatım alamaz dese de yüreğim yangın yeri. Sizi çok iyi anlıyorum. Yalnız değilsiniz.

Dilekçenin ve eski eşinizin söyledikleri canınızı yakabilir ama yaptıklarınızı siz çocuklarınız için yapıyorsunuz, neden ahmaklık olsun?

Bakın benim konum var bi ara çok hüzünlenip açmıştım: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...orunlardan-kurtulamamak-tatminsizlik.1100477/

Alkolik babayla büyümek çok zor. Aynı evde olmak çok çok zor. Hiçbir alkolik de bir anda başlamıyor adım adım tepki görmezse artarak gidiyor.

Biraz zaman tanıyın belki eski eşiniz de zamanla hatasını anlayıp daha iyi bir baba olmak için çaba gösterir.

Baba seçimi için de suçlamayın kendinizi. Her babadan öğrenilen şeyler var hayatta. Ben babamdan özgür olmayı öğrendim mesela alkolik olmasına rağmen.

Sanirim avukatlarin klasik cumleleri var hepsine ayni seyleri yaziyorlar. Bizdede parasina hic karismazdim, deger verdigim icinde evin para yonetimini esime biraktim yazmis Yani bana cok deger verdigi icin butun masraflari borclari bana odediyordu. Evdeki temizlik, yrmek, camasir, tadilat, usta bulma gibi tum isleri ben yaptigim halde, evde hicbir is yapmiyordu, sirf huzurum bozulmasin diye yillarca her isi ben yaptim, ama onu memnun edemedim yazmis. Hatta ofke patlamalari yasadigimi ve cocuklarin ruh saglini bozdugumu soylemis. Birde evi kendisi terketti ama karim beni 40 derece atesim varken sokaga atti demis.

Çok zor olduğunu biliyorum ama yinede çok şanslısın ailen arkanda daha önemlisi iyi bi mesleğim var yazmışsın senin şartlarına sahip olsa boşanacak çok kadın var. Bu kadarını başarmışsın ya bu psikolojiyi de atlatırsın zeki kadınsın

Hiç üzülme canım, alkol problemi varsa ve bunu ispatlayabilirsen hiçbir mahkeme çocukların velayetını ona vermez.
Erkekler boşanma aşamasında mal kaptırmamak için hep çirkefleşir, senle bir alakası yok yani .Allah yardımcın olsun.

Konunuzu okudum. Hepimizin cocukluktan kalma travmatik yasadiklari malesef var. Okurken icim buruldu. Bende kizim babasiyla oyun oynamak vakit gecirmek isterken, babasi ictigi icin sonra oynayalim simdi calisiyoruma surekli sahit olurdum. Onun o boynu bukuk hayal kirikligina ugramis hali yuregimi acitirdi. Hemen tum isimi birakip kizimla kek kurabiye yapmaya baslardim. Babanin evde olmasi sadece cocuklari degil benide beklentiye sokardi. Cocuklarla oyun oynamasini, bana yardim etmesini falan beklerdim. Etmeyincede hergun bir hayal kirikligi daha eklenirdi. Simdi en azindan beklentim yok cunku evde yok. Dogum gunumde, evlilik yildonumunde, hasta oldugumda, isyerinde uzucu bir olay yasadigimda falan niyeyse her seferinde birsey beklerdim. Sonra umrunda olmadigini gorunce bir hayal kirikligi daha eklerdim. Cocuklarima babalarindan beklentilerini dusurmelerini ogretmeliyim. Onlarin hayal kirikligi yasamasini istemiyorum.

Cok sukur su kdr sorunun icinde yalniz ve issiz oldugumu dusununce sukrediyorum halime. Annemle babama yakinada tasininca cok rahat edecegim.

Sosyal medyadan icki kullandigina dair bir fotograf var. Ama sosyal iciciyim ben, alkolik degilim, hatta esimde en az benim kadar sosyal icici demis. Haftada belki 10 gunde bir yada iki kutu bira ictigini, benim asilsiz iddaalarda bulundugumu soylemis. Direk alkolik olduguna dair ispatim yok.

Bu arada bende hamilelik, emzirme donemi falan birakin sosyal iciciligi, sosyallik bile yok Halada emiyor bebegim. Bak emmeseydi bebegim onuda yazardi kesin bebegini bile emzirmedi diye.

Alkol kullanması normal, ama alkol bağımlısı olduğuna dair bir hastane raporu falan olsa çok iyi olurdu. Olsun yine de sıkmayın içinizi çocukları anneye veriyor genelde her mahkeme. Kaldı ki bebek emiyor hayatta babaya vermezler istediği kadar çamur atsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…