İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Bizim sokakta kadın öğlen 3e kadar uyuyordu, bir tane kızı vardı en fazla 3-4 yaşında kızı sabahın 10nunda sokağa salardı herhalde evde ses yapmasın diye. Yavrum tabi altına yapar saatlerce öyle dolaşır, aç biilaç yıkamaz etmez. Kadının evi leş gibi, camları leş gibi evin önünden geçerken koku yayılıyor resmen. Mahallece bakıyorduk kızcağıza bir yandan da birisi bu durumu farketse bir şey vermek bahanesiyle ya kötü bir şey yaparsa diye korkuyorduk. En sonunda baktık olmayacak sosyal hizmetleri aradık zaten geldikleri gibi aldılar kızı. Durum o kadar içler acısıydı. Hiç anlamam kendine bakmaktan aciz kendi yaşadığı yerin bile bakımını sağlayamayacak bir birey dünyaya neden bir can getirir.

Herkes gülmüş espri yapmış falan, sizin kendiniz için seçtiğiniz yaşam benim umrumda değil tabi ki ama dünyaya getireceğiniz çocuğa üzülüyorum. Banyosu için, ütüsü için şimdiden bahane üretiyorsunuz. Altını değiştir süt ver ne olacak yazmışsınız şoke olarak okudum. Üstünüze düşen sorumluluğun idrakinde olduğunuzu düşünmüyorum ne yazık ki.

Lütfen ekonomik durumunuz iyiyse eve bir yardımcı alın, çocuğunuz için. Kendiniz için ise insanların yazdıkları yorumlara pres yapacağınıza ya bir psikolojik yardım alın veyahut silkelenip kendinize gelin. Sert olduysa kusura bakmayın ama zaten yazdıklarımı kafanıza takmaya da üşenirsiniz diye düşünüyorum.

Gunde 12 saate yakin calisiyorum. Haliyle kazaniyorum da basardim parayi yaptirirdim birine sen uzme tatli canını.

Buharlı moplar var ya 6-7 yıl önce çok modaydı. Ondan alın, inanılmaz kir çıkarıyor. Uzun uzun tutun ama. Bu evime 2 yıl önce taşındım, daha önce moplamıştım kısaydı ama geçen kediler tuvaletten pislik taşımış. Çamaşır sulu yer suyuyla sildim ama için rahat etmedi. Hemen ardından Buharlı mop geçtim, uzun uzun da bekledim yaparken. İnanılmaz kir kaldırdı ki buharlı moptan hemen sonra duru suyla geçtim üzerinden (tek odada suyun rengi değişti). Tavsiye ederim

Yok canim, bende konu sahibi gibiydim 5 sene oncesine kadar.

ogrenci evim vardi tencereler kurtlanirdi atardik dusun yani. Midenizi bulandirmak istemem ama sonra calismak zorunda kaldigim bir hastanede bulunan hemsirelerle cok yakinlastim. Bu hemsirelerin hepsi 40 yas ve uzeriydi. Evlerine gidip gelerek neyi nasil yaptiklarini gorerek heveslendim. O gun bugundur bir duzenim var. Lakin hala eksikligini yasadigim bir konu var mesela mutfak dolabi duzenini oturtamadim bir turlu.

Surekli video izliyorum ne nasil olmali diye. Gaza da geliyorum

Bence konu sahibi de neyi nasil yapacagini bilemeyince gozunde buyuyor.

Buna katılmıyorum üzgünüm.
Günümüzde internet denilen bir nimet var ve her türlü bilgiye ulaşmak çok kolay.
Tencereyi yıkamayıp, kokmaya, küflenmeye başlayınca bile müdahale etmeyip kurtlandırmak ve atmak normal bir davranış değil.
Oğlum 20 yaşında ve 4 ay önce üniversite için evden ayrılıp yurtdışına gitti.
İlk defa tek başına yaşıyor.
Ona dört şeye dikkat et dedim;
kirli bulaşık bırakma, çöp biriktirme, odanı her gün havalandır ve wcyi her akşam dezenfekte edip yat.
Bunlar insanca yaşamak için yapılması şart işler ve yetişkin olan erkek-kadın herkes bunları rahatça yapabilir yeter ki istesin.
İçsel motivasyon, aileden görmek ve özsaygı ile ilgili biraz da.

Bacım korona olduk. Neler çektik 6 / 7 gün genede kalktım ev işlerini yaptım.
Çocuk mu hastalanmadi 112 acil aranıp gece yarısı hastanelere mi gitmedim.
Neler neler.
Gene de çamaşır mutfak vs temizledim.
Birde bebeğim var onun bakımı vs.

Bı saat aralığı belirle 2 saat olsun en fazla ( başlangıç olarak çok zorlama kendini 2 saatle başla ) kalk o saatlerde evini tek oda tek oda şeklinde temizle.
Sonra zaten odaların kirlenmeyecegi için evini düzene sokarsın.

Bence de en mantiklisi oda oda düzenleyip yüzeysel temizleyip butun ev düzgün ve yüzeysel kir bulunmayinca dip köşe girişmek. Üşeniyorsan hala daha birini cagiracaksin temizliğe. Baska turlu duzelmez.

Gunumuzde internet denilen nimet 5 sene once boylesine icerige sahip degildi. Gunumuzdeki internet nimetinden faydalandigimi da yazdim.

Maalesef ogrencilik de oncelikler farkli oluyor. Google da dahi, ogrenci evi yazsaniz gorursunuz. Temiz ve tertipli ogrenci evleri istisnadir. Olmasi gereken temiz ve tertipli olmasidir bunu tartismiyorum zaten.

Aileden yeterli ogrenim saglanamadiginde insanda biraz tembel ruhlu ve beceriksizse olmayabiliyor.

İnsanlari itmek yerine yapabilecegine inandirmak daha saglikli sanirim.

zaten yorumumda anlatmaya calistigim buydu. Ben etkileserek sorunumu cozdum. O zaman neden oyle yasadim diye dusundugumde de pisman degilim. Cok guzel seyler yaptim bulasik yikamak yerine, o donem onlari yasamasaydim bugun belki hevesim olmayacakti.

Ben yalniz buyumus bit cocugum, yasadigim sorunlarda hayatima boyle yansimis olabilir. Konu sahibini de yargisiz infaz etmeyelim.

Benim abim de 10 senedir yalnız yaşıyor. Annem kalkıp da ne nasıl yapılır anlatmadı. Deneye deneye kendi düzenini kurdu. Şimdi bizden daha düzenlidir. Adam geri dönüşüme ayırdıklarını bile ev kokmasın sineklenmesin diye yıkıyor. biz burada geri dönüşüm ayırmadığımız halde bir düzen tutturdu. Size katılıyorum insanın içinden gelecek kalan her şey bahane

Çocuk doğunca muhtemelen çok bunalıma girersiniz eğer şimdiden düzen oluşturmazsanız. Uyku uykunun mayasıdır derler o hesap yatmak yatmayı getirir. Erken yatıp erken kalkın öğlene kadar işinizi bitirin mesela sonra keyif yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…