Boşuna nefes tüketmişsin,öylesine açılmış bir konu bu bence,tavsiye vs almaya gelen birisi değil.Ilk yorumumda sana oneri sunmuştum ama bunu gorunce açıkçası şaşırdım... Daha en basiti kendi temizligini, evini, camasirini, bulasigini, bile yapmadığını söylerken bebegin sirtina kadar cıkmış kakasini nasil temizleyeceksin? Banyosunu nasil yaptiracaksin? Kulaklarini burnunu nasil temizleyeceksin? Camasirlarini makineden nasil cikaripta asacaksin? Yerde emeklemesine nasil musade edeceksin? Ya dökülen kil tuy saçları agzina atarsa? Kustugu yatağını hangi ara degistireceksin? Ek gidaya basladiginda haftada bir calisan bulasik makinesinden temiz tabak çanak cikmasini mi bekleyeceksin birseyler hazirlamak icin? Ona hangi ara kitap okuyacaksin? Ne zaman oyuncaklarıyla oynacaksınız? Daha şimdiden hic birsey yapmayan bir kisi olarak geceleri uyumayan bir bebegin olursa sabaha nasil uyanik kalacağını biliyor musun? Sütün olsun diye uyuman, duzgun beslenmen gerekirse hepsi nasil olacak? Bebek bakmakta ne var derken once kendi evin için yapamadiklarina bak ve bunlari yapamamakta ne var diye bi kendine sor canim. Senin daha evde yapamadigin isleri yapip, ayrica çalışan aksam evine gelip cocuguyla ilgilenen bir çok anne var. Ama ne var ki herkes yapar bunları.
Camları çok sık silmesem de pencerelerin çerçevelerini her hafta siliyorum mutlaka. Pencereyi açtığımızda oradaki toz toprak içeri giriyor olduğu gibi, onları soluyoruz bir de. Elim değmişken camları da sileyim dediğim oluyor bazenKimi zaman iki haftada bie kimi zaman iki ayda bir. Takibini yapmadım emin değilim
Büyük şeyleri elimde yıkarım ben tencere borcam vs gibi.Valla benim günde en az bir bazen iki kez bulaşık makinem çalışıyor. Çalışırken iki günde bir oluyordu ama şimdi öyle değil. Her şeyi makinaya atıyorum elde bir şey yıkamam, önceden büyük tencereleri elde yıkardım şimdi atıyorum makinaya akıttıktan sonra. Biraz da fazla bulaşık çıkarıyorum sanırım yemek yaparken. yemek varsa tavada ısıtıyorum vs yani doluyor o makine hemen. iki günde bir makine açmak hayal benim için.
hiç bebek gördünüzmü bilmiyorum ama öyle gözüktükleri kadar masum ve sevimli değiller.Hasta olur çocuk haftada bi kere yetmiyomu banyo zaten ıslak mendille siliniyo
Her gece yatmadan evi toplarım, sabahta elden geçiririm ama benim ev düzenli durmuyor çünkü işe gidince iki çocuk evde kalıyor. Çocuk dediklerimde 13/18 yaş. Bazen akşam gittiğimde gün boyu mutfakta birikmiş bulaşıklar bile oluyor. Odalarına giriyorum çıkardıkları kıyafetler yerlerde, masaları silgi tozları, kitaplar, gün boyu içtikleri bardaklar, atıştırmalık çöpleriyle karmakarışık. Koltukların üstü kuruyemiş döküntüleriyle dolu. Bir cinnet çözüyor işi, etkisi bir kaç gün sürüyor gerçi.Vallahi bak işe gidiyor oda pazar günleri falan görüyorum hep cam siliyor.
Üstelik 2 çocuğu var ama yok kadın her pazar cam siliyor.
Hatta ona da dedim seni görünce kendimi çok pis hissediyorum diye
Bende çalışıyorum mümkün olduğunca evi işe giderken düzenli tutmaya çalışıyorum.
Çamaşır, bulaşık biriktirmem makineler hemen boşalır.
Temizlikte her cumartesi dip köşe fikstir.
EE bakıyorum daha ne yapmak lazım ?
Tamam cam kapı silmekte lazım ama sürekli olması bence saçma.
Bana çok temiz olmak gereksiz geliyor
Mecbur zaten en ufak şeyden hasta oluyorlar.Bebek olunca mecbur temizler less gibi yerlere nasıl koyacak bebegi..
Elde yıkamak daha çok su israfı diye biliyorum ben, makine hem su hem de enerji tasarrufu sağlıyor diyorlar. Elde yıkarken de ilk bir ıslatırım bulaşığı, arada hep kapatırım. Ama durularken çok döndürüyorum. O an çok su harcıyorum, az su tutsam içime sinmiyor, deterjan kalmış gibi geliyor. Bu açıdan makinenin bendeb daha az su harcadığına eminimAnlıyorum o şekilde çabuk dolar makine.
Ben tencereleri makineye atmam.
Sürekli yeni bardak çıkartmam.
2-3 çeşit yemek yaparım ama dediğiniz gibi yaparken temizlerim.
Ondan su israfı yapmamaya özen gösteririm.
Bende 5 aylık evliyim ama alışkanlık meselesi.
Konu sahibine denecek hiçbir şey yok.
Dağınıklık neysede pislik çok farklı bir boyut
Her gece yatmadan evi toplarım, sabahta elden geçiririm ama benim ev düzenli durmuyor çünkü işe gidince iki çocuk evde kalıyor. Çocuk dediklerimde 13/18 yaş. Bazen akşam gittiğimde gün boyu mutfakta birikmiş bulaşıklar bile oluyor. Odalarına giriyorum çıkardıkları kıyafetler yerlerde, masaları silgi tozları, kitaplar, gün boyu içtikleri bardaklar, atıştırmalık çöpleriyle karmakarışık. Koltukların üstü kuruyemiş döküntüleriyle dolu. Bir cinnet çözüyor işi, etkisi bir kaç gün sürüyor gerçi.En azından akşam gittiğimde daha derli toplu oluyor.
Geçenlerde oğlanın odasına girip çıkıyorum miss gibi. Ohh dedim ne güzel alıştı sonunda, sabrın sonu selamet. O kadar anlattım boşa gitmemiş, başardım sonunda. Yıkanmış temiz kıyafetleri yerleştireyim diye dolabını bir açtım, bütün kirlileri tıkmış dolabın alt bölmesine. Dolabın kokusu çıksın diye tüm gün açık bıraktım, kokular sıktım
Birde işin bu kısmı varforevermorrenk cim. Her akşam günlük süpürge tutarım, hafta da en az 2/3 kez silerimde yerleri, toz alırım, her gün banyo/ wc temizlerim düzenli olarak. ama akşam benimle ofisten çıkıp evime gelsen ne pis kadın dersin.
Evet konu sahibi sırf hâla nefes aldığı için durum o kadar vahim değil. Pislikten ölseydi durumun vehametini ancak o zaman görebilirdik.Herkes şok geçirmiş, bayılan olmuş falan ama az sakin olun
Konu sahibi halen yaşiyor demekki durum okadar vahim değil
Hiçmi pis ev görmediniz yada tlc izlemediniz. Millet ne evlerde yaşiyor, çocuk büyütüyor.
Doğru bulmuyorum ama sanki ölmüşte üzerine toprak örten olmamış gibi şok geçirmeyede gerek yok.
Konu sahibi size tavsiyem pandemi dinlemeyin çağırın bir yardımcı gerekirse üst üste 2 gün gelsin maskeyle işini yapsın, kendisiyle dip dibe gelmeyin şöyle evi bi düzene soksun. Çam, kapı, perde, halı herşeyi elden geçirsin. Şirketden iki kadında ayarlayabilirsin 1 günde bitirler tüm işleri.
İmkan varsa haftada 1 çağırın. Hele bebek olunca mutlaka çağırın 1 mümkünse 2 kez haftada.
Bebeğin birine güzel gözükmesi için değil sağlığı için ütülenir herşeyi. Kendiside devamlı yıkanır haftada 1 değil. İlk zaman hergün 40 ından sonra en azından gün aşırı.
Temizliğe önce kendinizden başlayın lütfen, tepeden tırnağa bir bakıma sokun kendinizi. Hem iyi hissedersiniz hem enerji gelir.
Ben çok biliyorum öyle evi bal dök yala olupta kendi ter kokan haftada bir yıkananları. O yüzden önce kendinizi bakıma alın.
Hergün duş alın. Saat 1 de uyanmak nedir, hani derimki 7-8 de kalkıp tekrar uzanırsınız ama siz direk günü uyuyarak geçiriyorsunuz. Miskin olmanız çok normal. Gece en geç 12 de yatın 9-10 da kalkın. İlk zaman alışmanız zor olucak ama bebeğe alıştırma yapmış olursunuz. Gerekirse alarm kurun amaann nasılsa bi işim yok neden kalkayım diye düşünmeyin. Karnınzdamı acıkmıyor, o saate kadar kahvaltı yapmadan olurmu hamile hamile birde. Kalkın duşunuzı alın, güzel mis gibi kokular sürün temiz giyinin, kremlenin hafif makyaj yapın. O sıra çamaşır varsa bi posta attın, kahvaltınızı hazırlayın. Tabak çanak dizin makinaya. Çamaşırlar bitmişse o sıra asın varsa tekrar bi posta atın. Odanızı bi havalandırın, yatağı düzeltin. Ortalığı toplayın. Robotu açın süpürsün. Lavabo ve tuvalete çamaşır suyu döküp ovalayın. Sonra keyif kahvesi yapın. Ev işine günlük 1 saat ayırın göreceksinizki devamlı düzenli olur. Ama yardımcı şart size mutlaka. Düzenli yapılırsa size günlük kolay işler kalır ve bunalmasınız.
Elinizde telefon akşama kadar dizi izleyene kadar bebek bakımı videoları izleyin. Belki hamileler için online eğitimler vardır araştırın biraz onları öğrenin. Sade yemek yap, ye hayat geçmez.
Kaç yıllık dizi o. Sürekli dönüyor tekrarları gece bebeğiniz uyutmadığında izlersiniz. Ya da açın bilgisayardan mutfağa koyun başlayın oradan temizliğe. Off buraları okurken kaşıntı bastı resmenKalktım kendime gelmeye çalışıyorum yaprak dokumu simdide tv de çıktı karşıma izlememeye çalışıyorum du bakalım yüzümü yıkıymda tekrar bi çalıştırcam makineyi
Yakında laboratuvarsız ortamda yeni bir korona türü icat edecek o evde, az kalmış.Durumun korona kadar var bence. Fazla rahatsın herşeyi şakaya vuracak kadar. O yüzden bir tavsiye alacak gibi durmuyorsun.
Biz de 3kisiyiz mesela. Ama.her gün doluyor. 2 kişiyken de 3 günde dolsun hadi. 1 haftada nasıl dolsun ki. Bence tezgahın üstü de silme bulasiktir. Tek dert makineyi çalıştırmak değildir yani. Ben ne dünyaya ne kendine ne sevdiklerine bir gram faydası olmayan insanlara gıcık oluyorum. Bu konu sahibini tek başına biraksan ne çalışıp para kazanabilir ne çalışsa evinin içinde çöpten yürüyecek yer bulabilir. Belki psikolojik veya bedenen bir rahatsızlığı vardır çok bir şey demek istemiyorum. Ama yazsam şuraya bir deneme ya da duruma göre makale yazardım.Tuşa basmaya da üşenme bari, yarım yük yap yıka en geç 2 günde bir sen de
Yok ya emzir, altını değiştir, uyut.yanlis anlamayin ard niyetli sormuyorum kesinlikle ama bu miskinlikle cocuga nasil bakacaksinizcocuk yogun enerji isteyen bir şey cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?