- 2 Ağustos 2018
- 2.725
- 7.370
- 158
Ya hiç mi bebek bakımı su bu okumadınız araştırmadınız?hamilesiniz su konuya bisey yazmıyım dedim ama pes artık. Hergun uyku öncesi bebekler özellikle 1 yaşına gelmeyen bebekler yıkanır (ev sobaliysa bilemem tabi ) ki bebek daha rahat uyusun . haftada 1 yıkarsanız hasta olur esas bebek. Islak mendil dediginiz icinde kimyasal bulunan birşey onu bebeginizin cildine kullanmak ne derece mantıklı yıkamak dururken. Allah aşkına okuyun araştırın biraz yaHasta olur çocuk haftada bi kere yetmiyomu banyo zaten ıslak mendille siliniyo
buraya bu konuyu açmak cesaret ister tebrik ederim size destek olmaya geldimNe yapmalıyım mesela evleneli bi buçuk sene oldu bikere camları sildim yağmur yağıyor artık diye bıraktım
Artik kurutma makineleri o işi görüyor ben tenime degen seyleri kurutuyorum atlet kulot camasir. Utuden daha iyi oluyor hatta havlari da topladıgi icin. Annem gerci kurutma makinesinden ütülü gibi cikan seyleri de utuluo. PofGüzel gözükmesi için değil hijyen icin utuleniyor hanımefendi. Bir insan agirkanlidir olabilir anlarim sevmez çok bu işleri bunuda anlarim ama yinede yapar mecburuzdur çünkü hayatımızı daha kaliteli yaşamak icin şarttır ama sizinki başka bir boyut olmuş artık bambaşka. Çocuğunuz icin bari toparlayın kendinizi
Bebek olunca mecbur temizler less gibi yerlere nasıl koyacak bebegi..Ev dediğin kadar kirli ise yanına birini çağır beraber yapın bence. Hem hamilesin çok yorulmuş olmazsın. Tan temizlik yapıldıktan sonra sana sonrasında temizlemek daha kolay gelecektir. Sevmeyince sevilmiyor ev işi bebek olunca değişeceğini düşünüyorum hasta olmasını istemezsin.
Belki 40 kere başlayıp bitirmişimdirYaprak dökümü izlenmemeye çalışacak kadar heyecanlı bir dizi mi?
Ben size anlatırım
Anlıyorum o şekilde çabuk dolar makine.Tüm öğünleri evden yiyince en az bir tava, iki ya da üç tencere, 4-6 tabak çıkıyor zaten. Makinesi de küçük biraz erkek arkadaşımın, çabuk doluyor. Biz 2 çeşit yemek + çorba salata şeklinde yiyoruz. Tencereleri dolapta tutuyorum günlük ısıtmak için küçük tencere kullanıyoruz. Onlar da yıkanıyor makinede. En son büyük tencereler de yıkanıyor. Bardak çok kirletiyoruz bir de. Su bardaklarımız var, onların dışında kola/gazoz, çay/kahve içerken hep yeni bardak alıyoruz. Su bardaklarımızı gün sonunda yıkıyoruz. Belim ağrıdığı için pek elde yıkayamıyorum. Makine dolduktan sonra anca elde yıkıyorum. Bazen ortalık dağınık görünüyor diye makineye diziyorum yıkamak yerine. İlla ki 7 günün 7sinde de çalışmıyordur takibini yapmadım. Mesela 1 gün 2 kez çalışıyordur, 3 gün günde bir çalışıyordur, diğer günler çalışmıyordur vs. Ama makineye bir kere atılan kirli bulaşıklar da bir hafta kalmaz yani içinde. Yeni evli çift arkadaşlarım var onlar da iki kişi, onlar da her gün çalıştığını söylüyor makinenin.
Bir de başka bir yorumda daha demiştim siz elde yıkıyorsunuzdur, benim annem de öyle yapıyordu. Yemek yaparken bir yandan kullandığı ölçü kabı, kase, bardak vs hepsini yıkardı. Ben onları da atıyorum makineye. Ayrıca konu sahibinin o makineyi haftadan haftaya çalıştırana kadar elde yıkadığını hiç sanmıyorum. Makinede 2-3 gün bekleten insan daha fazla bulaşık atmazsa makineye, çıkarır makinedekileri de yıkar. Ya da onları da makineye atıp hepsini birlikte yıkar. Kirli tabaklar makinede küfleniyor demiş konu sahibi.
Ilk yorumumda sana oneri sunmuştum ama bunu gorunce açıkçası şaşırdım... Daha en basiti kendi temizligini, evini, camasirini, bulasigini, bile yapmadığını söylerken bebegin sirtina kadar cıkmış kakasini nasil temizleyeceksin? Banyosunu nasil yaptiracaksin? Kulaklarini burnunu nasil temizleyeceksin? Camasirlarini makineden nasil cikaripta asacaksin? Yerde emeklemesine nasil musade edeceksin? Ya dökülen kil tuy saçları agzina atarsa? Kustugu yatağını hangi ara degistireceksin? Ek gidaya basladiginda haftada bir calisan bulasik makinesinden temiz tabak çanak cikmasini mi bekleyeceksin birseyler hazirlamak icin? Ona hangi ara kitap okuyacaksin? Ne zaman oyuncaklarıyla oynacaksınız? Daha şimdiden hic birsey yapmayan bir kisi olarak geceleri uyumayan bir bebegin olursa sabaha nasil uyanik kalacağını biliyor musun? Sütün olsun diye uyuman, duzgun beslenmen gerekirse hepsi nasil olacak? Bebek bakmakta ne var derken once kendi evin için yapamadiklarina bak ve bunlari yapamamakta ne var diye bi kendine sor canim. Senin daha evde yapamadigin isleri yapip, ayrica çalışan aksam evine gelip cocuguyla ilgilenen bir çok anne var. Ama ne var ki herkes yapar bunları.Bebeğin bakımında ne varki süt ver uyut altını temizle
Her hafta cam silmek nedir yahu, dip köşe silip süpürmeyi anlarım da bu çok fazla bence. Benim eskiden oturduğum evde karşı komşum duvarlarını bile haftasına silerdi. Eşi akşam eve gelince montunu daha kapıda da çıkartırır, terliksiz eve sokmazdı. Elinden gelse adamı iç çamaşırlarıyla alacaktı eveBizim karşı komşu her hafta sonu cam siler.
Onu gördükçe kendimi ayıplıyorum çünkü bende 3 ayda bir silerim
Karşı komşum da pazartesi yağmur yağacağını bilsin yine de pazar günü cam siler
16. günden bildiriyorumBebeğin bakımında ne varki süt ver uyut altını temizle
ahahahah bu da biraz fazla olmamış mı sizce deAy sen aynı bensin ya o kurutma olayı çok mantıklı xübkü kuruyan çamaşırları katlarken 3 4 gün ipte durduğu için toz oluyor hep katlarken ev toz içinde kalıyor bende katlamıyorum yığıyorum bi kenara isteyen ihtiyacını alıp giyiyo
Her hafta cam silmek nedir yahu, dip köşe silip süpürmeyi anlarım da bu çok fazla bence. Benim eskiden oturduğum evde karşı komşum duvarlarını bile haftasına silerdi. Eşi akşam eve gelince montunu daha kapıda da çıkartırır, terliksiz eve sokmazdı. Elinden gelse adamı iç çamaşırlarıyla alacaktı eve
Bir gün evin sandalyelerini apartman koridoruna atmış bir şeylerle spreyliyordu. Hayırdır dedim, kv/kp gelmiş evine, onların oturduğu sandalyeleri dezenfekte ediyormuş. Sinir hastasıydı resmen evde sürekli bağırış çağırış. Aşırı titizlik deyince aklıma hep o kadın gelir, evdekilere hayatı dar eden cinsten.
Benimde titiz olduğum söylenir günlük/ haftasonu rutinlerimi bozmadan yapmaya çalışırım ama büyük temizlik için 15 günde bir yardımcı almaya çalışıyorum. Çalıştığım için yetişemiyorum hepsine.
Durumun korona kadar var bence. Fazla rahatsın herşeyi şakaya vuracak kadar. O yüzden bir tavsiye alacak gibi durmuyorsun.Doğru da şu pandemide hamileyken eve birini çağırmak nekadar olur bilemedimay kendime gülesin geliyor çağırmasamda bu pasaklılıkla zaten korona olursun diyenler olacaktır muhtemlen
Valla benim günde en az bir bazen iki kez bulaşık makinem çalışıyor. Çalışırken iki günde bir oluyordu ama şimdi öyle değil. Her şeyi makinaya atıyorum elde bir şey yıkamam, önceden büyük tencereleri elde yıkardım şimdi atıyorum makinaya akıttıktan sonra. Biraz da fazla bulaşık çıkarıyorum sanırım yemek yaparken. yemek varsa tavada ısıtıyorum vs yani doluyor o makine hemen. iki günde bir makine açmak hayal benim için.İki kişinin gün aşırı veya günde iki kez makine çalıştırması da fazla aslında.
Yani insan yediğini yıkayınca kirli bulaşık olmuyor ki zaten iki kişi.
Ben en sık 2 günde bir tek makine çalıştırırım ki genelde 3 günde bir vs dir.
Camları çok sık silmesem de pencerelerin çerçevelerini her hafta siliyorum mutlaka. Pencereyi açtığımızda oradaki toz toprak içeri giriyor olduğu gibi, onları soluyoruz bir de. Elim değmişken camları da sileyim dediğim oluyor bazenKocam da diyor kim görecek bizim camları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?