Tüm öğünleri evden yiyince en az bir tava, iki ya da üç tencere, 4-6 tabak çıkıyor zaten. Makinesi de küçük biraz erkek arkadaşımın, çabuk doluyor. Biz 2 çeşit yemek + çorba salata şeklinde yiyoruz. Tencereleri dolapta tutuyorum günlük ısıtmak için küçük tencere kullanıyoruz. Onlar da yıkanıyor makinede. En son büyük tencereler de yıkanıyor. Bardak çok kirletiyoruz bir de. Su bardaklarımız var, onların dışında kola/gazoz, çay/kahve içerken hep yeni bardak alıyoruz. Su bardaklarımızı gün sonunda yıkıyoruz. Belim ağrıdığı için pek elde yıkayamıyorum. Makine dolduktan sonra anca elde yıkıyorum. Bazen ortalık dağınık görünüyor diye makineye diziyorum yıkamak yerine. İlla ki 7 günün 7sinde de çalışmıyordur takibini yapmadım. Mesela 1 gün 2 kez çalışıyordur, 3 gün günde bir çalışıyordur, diğer günler çalışmıyordur vs. Ama makineye bir kere atılan kirli bulaşıklar da bir hafta kalmaz yani içinde. Yeni evli çift arkadaşlarım var onlar da iki kişi, onlar da her gün çalıştığını söylüyor makinenin

.
Bir de başka bir yorumda daha demiştim siz elde yıkıyorsunuzdur, benim annem de öyle yapıyordu. Yemek yaparken bir yandan kullandığı ölçü kabı, kase, bardak vs hepsini yıkardı. Ben onları da atıyorum makineye. Ayrıca konu sahibinin o makineyi haftadan haftaya çalıştırana kadar elde yıkadığını hiç sanmıyorum. Makinede 2-3 gün bekleten insan daha fazla bulaşık atmazsa makineye, çıkarır makinedekileri de yıkar. Ya da onları da makineye atıp hepsini birlikte yıkar. Kirli tabaklar makinede küfleniyor demiş konu sahibi.