- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.330
- 298
Tip olarak ben de uymuyorum ama bir şekilde motive oluyorum bu konulardanTemizlik konularından temizlik yapasım geliyor, paralı konulardan anormal olan ben değilmişim herkeste sorun var, diyetli konulardan da abbooo ne kilolar var ayol ye gitsin sen yine iyisin motivasyonları
Tamam işte bu bahsettiğin şekilde asgari düzeyde temiz tutmaya çalışınca da hiç iş bitmiyor benim ya. Olmadı şimdi beceriksiz hissettim yanlış motive olacağım, iyi gidiyordum oysaBen şunu kabul ettim anladım artk. Gerçekten temiz ev kadını olunca başka şeyler ihmal oluyo. Çocukların ilgisinden çalıyorum. Onları da tam yaparsam her gün yorgun bı surat ifadesiyle dolaşıyorum. Ellerim deterjan kokuyo. Benim yaşam tarzım idare edicek kadar. Ev hep toplu olmalı. Bulaşık çamaşır birikmeden halletmeli. Mümkün olduğunca az eşya kolay temizlik düzen. Ama camlari üç ayda bi silerim benyarış atimiyiz yahu niye herşeyi mükemmel yapmak zorundayız. Kilo vermek istiyorum ama abur cubur tatlı zaafim var evet asgari ücretle geçinenlere Allah yardım etsin. Ben olsam çocuk bile yapmazdım. Hele kiradaysan
Ben silmiyorum bakBizim karşı komşu her hafta sonu cam siler.
Onu gördükçe kendimi ayıplıyorum çünkü bende 3 ayda bir silerim
Karşı komşum da pazartesi yağmur yağacağını bilsin yine de pazar günü cam siler
Evet onu ben de takip ediyorum.Merhaba youtubede düzen videoları var onları izleyin birkaç izlemeden sonra size istek gelecek eminim bir tavsiye (hamida Süleymanlı nın)
Çamaşır ikigun bekletilmez kokar tekrardan yıkamanız gerekir .
birde siz bir başlayin gerisi gelecektir
Yok yahuu ne temiz olsun istiyomuş, temiz olsun falan istemiyor bildiğin pislik içinde yaşamaya alışmış. Misafir gelince üç beş bişey toplamak zorunda kalıyor diye tüm derdi. Misafir gelmese o da olmayacak. 4 sayfa okudum midem bulandı. Küflü tabaklar, 15 günlük pastalar, dışardan gelip bir ay yerinden kalkmayan torbalar, kokuşmuş çamaşırlar, kireçli banyolar..Ben sizi anladım siz her yer temiz olsun istiyorsunuz ama kılınızı kıpırdatmak istemiyorsunuz.
Ben silmiyorum bak
Ama allah var çamaşırımı asarım nevresimi yıkarım çöpü dökerim makine tuşuna da basabiliyorum
Ah canım Allah annelerimize zeval vermesin. Çok geçmiş olsun.Dönem dönem oluyor bende de. Bazen de diyorum ki annemin görse gurur duyacağı kadar temiz titiz olayım. O da en fazla ayda bir hafta sürüyor. Annem alzheimer hastası. Benliğinden kişiliğinden eser yok şu an. Bu hastalığının da etkisi var onun gibi olmayayım diye düşünmemde. Evim her an düzenli olmasın ama huzurum olsun deyince de konu sahibine dönüşme potansiyelim oluyor çok salarsam
Buna gerçekten üzüldüm ben de. Etrafımda çok var, anne öğlene kadar yattığı için sabahın sekizinde uyanıp aç aç annesinin keyfini bekleyen çocuklar. Abur cubur yiyerek hayatta kalmaya çalışan çocuklar.Yazık günah çocuğa ya. Daha evi çeviremeyen insan, kendne bakamayan insan çocuk yapmamalı.
İki kişinin gün aşırı veya günde iki kez makine çalıştırması da fazla aslında.Ay eşiniz "neden atmadın o zaman" demedi mi, veya kendisi temizlemedi mi? Eşiniz de size benzemiş galiba. Erkek arkadaşım benden çok şikayetçidir pasaklı ve tembel diye, bu konuyu okutup halime şükretmesini söyleyesim geldi bir an
Bu da değişik geldi, biz iki kişi olduğumuzda her gün çalışıyor makine + elimde yıkıyorum. Her öğünü kendimiz pişirip yersek iki kere çalıştığı bile oluyor bazen. Bardak tabak tava tencere, her şeyi yıkıyoruz makinede.
Annenizin aşırı titizliğine bu şekilde bir tepki vermişsiniz gibi geldi bana. Annenizin bu durumu sizi rahatsız eder miydi? Annenizle aranız nasıl? Benim annem de aynıydı ve temizlik yapmaktan ev işlerine koşmaktan hayatı kaçırırdı. Uzunca bir süre annemin o hali gibi olmaktan korktuğum için zıttı olmaya çalıştım ben de.
Bulaşık makinesindeki bulaşıklarda oluyormuş küf. Çamaşır makinesinde olsa yine iyi yani. Gıda değiyor yahu. Ailecek zehirleneceklerEmekleme döneminde pis mikroplu yerlere değecek her yeri. İlk iki sene oral dönemde her şeyi ağzına götürecek. Temizlik nedir bilmeyen şeyleri yalayacak. Makinede çamaşırlar bekleyince sadece çamaşırlar küf olmaz, makinede de küf vardır. Küf çok zararlıdır. Evde böyle küflü şeyleri yalayıp hasta olacak muhtemelen. İlk bir yıl bağışıklıkları yoktur çocukların.
Ütü yüksek ısıyla bakterileri öldürmek amacıyla ilk sene yapılır.
Hepsini geçtim bu çocuğun tenine değecek çamaşırları küflü çamaşır makinesiyle yıkayacaksınız. Astım olmaz inşallah.
Aşırı sorumsuz pis bir insansınız.
Eşiniz de ömür boyu sabır göstermez emin olun.
Aklınızı başınıza alın.
Ay oğlum böyle biriyle evlense kalpten giderim ben ya
Valla öyle bir kalıyor ki.Ben de titiz bi insan degilim olmak da istemem çünkü o zaman film izlemeye kitap okumaya vakit kalmaz eminim ki. Ama temizimdir yani. Temizim de ne demek kiyafetler zamaninda yikanir utulemem vala ütü bana sacma gelio :) tuvaletleri lavabodlari günlük temizlerim, herhafta toz alirim asagilari senin gibi robot supurge halledio. Ayda bir dip kose süpürürum. Dolaplari kapilari falan 2 ayda anca silerim camlar 3-4 ayda sira gelir perdeler yilda bir yikanir. Bu yani. Kaldir at fazlaliklari evinde bi yer ac eminim esya doludur ondan kimildayasin da gelmiodur. Cok cok asgari duzeyde esya birak. Orta sehpa vitrin fln aptal seyleri at gitsin.
Ya iste elin hızlıdır benim on saatte bitmez bi işim. Konu sahibi de oyledir o yuzden dedim. Yoksa sizin gibiler icin bir gun 36 saat zaten biliyorum 8)Valla öyle bir kalıyor ki.
Titiz bir insanım.
Kitabımı okur, resim yapar film izler oyun da oynarım.
Son zamanlarda da bir müzik aletine sardım.
Sabah erken kalkınca planlı olunca insan her şeye zaman ayırabilir
Üstelik çalışarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?