• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

İyi akşamlar hanımlar

Ben çok çok çok tembel hissediyorum kendimi hamileyim 4 aylık gece saat 3 gibi yatıp öğlen 1 gibi kalkıyorum ama hiç iş yapmıyorum kirli sepetim dolu çamaşır makinesinin içinde iki gündür yıkanmış nevresimler asılmayı bekliyo 😞😞 binbir hevesle yaptıgım bir oda var kitaplığım var fakat o odaya hiç girmiyorum dağınıklık ve toz içinde öylece duruyor gün içinde bi yemeği aksatmıyorum onu yapıyorum onun dışında ne düzen var ne bişey . Hani kendimle ilgilenen biri olsamda bunları aksatsam neyse günlük rutin cilt temizliğimi dahi yapmıyorum 😕 hep birsürü şey okumak bilgi sahibi olmak bebek vs kitaplar yada genel olarak ama nerde sadece istiyorum okadar dışarı zaten hiç çıkmıyorum neden böyleyim kemdimdem soğuyorum herkes gibi planlı düzenli olmak istiyorum ama sadece lafta nasıl kendime ceki düzen verebilirim.Evime biri geleceği zaman elim ayağıma karışıyo çünkü o görüntü ve dağınıklıktan çok rahatsız oluyorum insanlar öyle görmesin istiyorum ama bunu isteyen insanım kılını kıpırdatmamasını anlayamıyorum😟(Hamilelik değil genel olarak böyleyim rahat bi hamilelik geçiriyorum)
Ne kadar yok desende hamileliğin etkisi olabilir. Hormonlar değişiyor çünkü, yorgun hissetmen normal.
Bazen bende de oluyor miskinlik hali, hemen eğlenceli müzikler açıyorum evde. Yada telden açıp kulaklığı takıyorum enerjim yükseliyor, oynaya oynaya yapıyorum işimi. :KK48: Birde uyku düzeni şart. Biyolojik saatim beni uyandırdığı zaman direkt yataktan çıkıyorum tekrar dönüp uyursam o gün elim kalkmıyor. Pijamalarımı çıkartıp günlük ev kıyafetlerimi giyiyorum.
Ufakta olsa vücudunu yormayacak şekilde spor yap, bunu alışkanlık haline getirmeye her gün düzenli yapmaya çalış. Bunlar karantina döneminde biyolog bir tanıdığımın tavsiyeleriydi. Etkisi oluyor gerçekten.

Kısa programda bi daha yıkayıp as onları kokar onlar orda. Yani genel halin buymuş yoksa salla gitsin keyfine bak derdim. Ama genel hal olarak ben sevmem böyle tembelliği. Nedir ki çıkarıp assan kaç dakkanı alacak sanki

İyi akşamlar hanımlar

Ben çok çok çok tembel hissediyorum kendimi hamileyim 4 aylık gece saat 3 gibi yatıp öğlen 1 gibi kalkıyorum ama hiç iş yapmıyorum kirli sepetim dolu çamaşır makinesinin içinde iki gündür yıkanmış nevresimler asılmayı bekliyo 😞😞 binbir hevesle yaptıgım bir oda var kitaplığım var fakat o odaya hiç girmiyorum dağınıklık ve toz içinde öylece duruyor gün içinde bi yemeği aksatmıyorum onu yapıyorum onun dışında ne düzen var ne bişey . Hani kendimle ilgilenen biri olsamda bunları aksatsam neyse günlük rutin cilt temizliğimi dahi yapmıyorum 😕 hep birsürü şey okumak bilgi sahibi olmak bebek vs kitaplar yada genel olarak ama nerde sadece istiyorum okadar dışarı zaten hiç çıkmıyorum neden böyleyim kemdimdem soğuyorum herkes gibi planlı düzenli olmak istiyorum ama sadece lafta nasıl kendime ceki düzen verebilirim.Evime biri geleceği zaman elim ayağıma karışıyo çünkü o görüntü ve dağınıklıktan çok rahatsız oluyorum insanlar öyle görmesin istiyorum ama bunu isteyen insanım kılını kıpırdatmamasını anlayamıyorum😟(Hamilelik değil genel olarak böyleyim rahat bi hamilelik geçiriyorum)
Kokmustur o nevresimler bi tur daha yıkayın.
Zahmet olacak ama:)
Nevresim asmanın nesi zor anlamadım?
Cıkar as.
Cocuk olunca herhlde badyleri falan tek kullanımlık alacak,cıkartıp asacaksıınız?
Bit kadar seyleri as as bitmiyor moral bozmak istemem ama:)

Bende sürekli ev süpüren,elinde bezle gezen bir insan değilim,eşyaya hizmet etmeyi sevmiyorum,olduğu kadar yaparım ,gerekli olunca ,kendimi yıpratmam,çocuklarımdan zaman çalmam temizlik yapacağım diye ama makinede çamaşır bekletmedim hiç. Asmak istemiyorsam o gün yıkamam yani,kokar o camaşırlar,küflenir.
Kendinize program yapın,mesela ben kızımın etüdü olmayan günlerde(gürültü olmasin diye zira 9da derse giriyor)supüruyorum evi,oğlumun uyuyup uyanmasını bekliyorum 3den sonra baslıyorum. Temizlik yaptığım,yapacağım gün çamaşır,ütü vs yapmıyorum.
Bulaşıkları bekletmem birde masadan kalkınca tezgaha dizecegime,makineye atarım,birikince yıkanır,bitince yemek yaparken boşaltırım.
Ütü haftada 1 gün,bu ara evde olduğumuz icin daha uzun sürebiliyor 10 gün yada 2 hafta duruma göre ayarlıyorum.
Yemek konusunda sebze /bakliyat pişirdiysem 2 günlük yaparim,1 gün yeriz dolaba kaldırırım,sonraki gün araya başka birşey yapar,3.gün ısıtırım o yemeği ki sıkılmasın ev ahalisi.
Köfte zaten kıyma alır buzluga köfteye çevirip atarım ,elimin altında bulunsun,sabah indirsem dolaba yada geceden, akşama çözünür kullanırım.
Buzlukta kalem börek, buzluk pastası,mozaik pasta,kurabiye hamuru vb şeyler bulunur gerekince kullanırım.
Ki gerekir genelde,o an ugraşıp yapmaktansa elimdekini değerlendiriyorum.
Bitince 1 ölçü yerine 2 ölçü hazırlarım,1 ölçü pişirilir,kalanı buzluğa gider.
Aslında hepsini yapabilirsiniz,sadece programlı davranın ,her güne kendinize ufak bir iş belirleyin yapın. Yemek listenizi haftalık yapın,alışverişinizi de yaparken liste size kolaylik sağlar.
Fasulye,nohut vb şeyleri yapacaģıniz zaman 2 yemeklik ıslatıp haşlayın,birini buzluğa atın mesela,hemen salcasini soğanıni kavurur hazirlarsinız.
11 seneye gidiyorum evliligimde 1 sene kolay fırın yemekleri yaptım hep. Zamanla bu şekilde düzen oturttum,devam ediyorum şu an. Her zaman buzlukta yemek yapacak malzemem oluyor. Ayarlıyorum boş zamanlarımda sonra kolaylık oluyor.

Valla sen öyle adamı bulmuşsun şükret. Adama da acıdım şimdi. Ben her işe yetişmeye çalışıyorum bebekle. En ufak biyerde toz görse pasaklı diyor
O da sizin esinizin büyükbaslıgı pardon da.
Pasaklı diyeceğine alsın eline bez silsin.
Bu da normal değil yani.

bulaşık makinesinin düğmesine basmak için kronometreyi kaç dakika kursun mesela.. normal şartlarda 1 hafta sürdüğüne göre alışması açısından 4 gün uygun olur mu? :KK53:
Oo bulasik makinesini 1 haftada mi aciyormus. E yemegi hangi tencere tabakla yapıyor ya, verdigi cevaplara cok bakmamistim oyleyse durum sıkıntı. 🤣🤣

Ne yapmalıyım mesela evleneli bi buçuk sene oldu bikere camları sildim yağmur yağıyor artık diye bıraktım
Ablacım tifo bakteri kapacagınız evde bu neymis artık.
Viledanın microfiber bezleri var camları onla kolayca silebilirsiniz ama siizn önce hortum tutup yıkamanız lazım bence o camları.
Camur olmustır:(

Eve misafir filan çağırmayın rica ediyorum. On sene kadar önce gitmiştim böyle birinin evine kahve ye çağırmıştı hala aklımda ev. Kaç haftadir süpürge bile tutulmamışti eve yuruyemiyordum kırıntılara basmamak icin. Geçen sene de bir arkadaş çağırmıştı aynı şekilde ayak üstü kahve içmeye kapıdan girmemle çiş kokusu almam bir oldu tuvaleti ne kadar yikamadiysa kapıyı da açık bırakmış tüm evi sarmış koku. Her yer yağ bulaşık kir içindeydi. Yani kendi kendine bu pislikte yaşayabilir beni ilgilendirmez ama bari misafir davet etmeselermis kaç hafta görüntü gitmedi gözümün önünden . Bende usengecim sürekli temizlik yapamam ama bir ölçüsü olmanın bazı şeylerin. Temizlik şart. En azından haftada bir dip köşe temizlenmeli. Herşeyin fazlası zarar.
Ben de yeğenimle yolda gidiyordum yeğenim beş yaşında. Epeydir kitabımı geri vermeyen arkadaşla denk geldil, kapıdan vereyim gel dedi eve girdik. Beş yaşında çocuk teyze nolur kalkalım dedi pislikten rahatsız oldu. Beş yaşındaydı ya. Koca insanda olmayan temizlik içgüdüsü vardı yani el kadar bebede

Peki Nasıl düzen oturtulur onu merak ediyorum ama herkes şaşırdığıyla kalmış😅😅
Temizliği yaptır birine ve o düzeni koru erken kalk yada gece yatmadan yap müzik aç insan kendi haline daha güzel iş yapıyor edit çocuk olmadan önce ben = sen çok ciddiyim aynıydım

Serdin mi çamaşırları konu sahibi benim aklim onlarda kaldı?

sipsip52 sipsip52
Kalktım kendime gelmeye çalışıyorum yaprak dokumu simdide tv de çıktı karşıma izlememeye çalışıyorum du bakalım yüzümü yıkıymda tekrar bi çalıştırcam makineyi

Niye ütülencek ben kendi kıyafetlerimi bile ütülemiyorum el kadar cocuk kime güzel görüncek
Güzel gözükmesi için değil hijyen icin utuleniyor hanımefendi. Bir insan agirkanlidir olabilir anlarim sevmez çok bu işleri bunuda anlarim ama yinede yapar mecburuzdur çünkü hayatımızı daha kaliteli yaşamak icin şarttır ama sizinki başka bir boyut olmuş artık bambaşka. Çocuğunuz icin bari toparlayın kendinizi

Bizim karşı komşu her hafta sonu cam siler.
Onu gördükçe kendimi ayıplıyorum çünkü bende 3 ayda bir silerim :KK70:
Karşı komşum da pazartesi yağmur yağacağını bilsin yine de pazar günü cam siler :KK70:
Cam silmek bana son iş gibi geliyor. Yani evin içi tertemiz olcak ta ona sıra gelcek. 😂😂

Tamam işte bu bahsettiğin şekilde asgari düzeyde temiz tutmaya çalışınca da hiç iş bitmiyor benim ya. Olmadı şimdi beceriksiz hissettim yanlış motive olacağım, iyi gidiyordum oysa :KK70:
Sürekli ağlayarak bacağıma yapışan bı bebek olunca asgarî temizliğe Yarabbi Şükür diyorum ben🙈

İki kişinin gün aşırı veya günde iki kez makine çalıştırması da fazla aslında.
Yani insan yediğini yıkayınca kirli bulaşık olmuyor ki zaten iki kişi.
Ben en sık 2 günde bir tek makine çalıştırırım ki genelde 3 günde bir vs dir.
Tüm öğünleri evden yiyince en az bir tava, iki ya da üç tencere, 4-6 tabak çıkıyor zaten. Makinesi de küçük biraz erkek arkadaşımın, çabuk doluyor. Biz 2 çeşit yemek + çorba salata şeklinde yiyoruz. Tencereleri dolapta tutuyorum günlük ısıtmak için küçük tencere kullanıyoruz. Onlar da yıkanıyor makinede. En son büyük tencereler de yıkanıyor. Bardak çok kirletiyoruz bir de. Su bardaklarımız var, onların dışında kola/gazoz, çay/kahve içerken hep yeni bardak alıyoruz. Su bardaklarımızı gün sonunda yıkıyoruz. Belim ağrıdığı için pek elde yıkayamıyorum. Makine dolduktan sonra anca elde yıkıyorum. Bazen ortalık dağınık görünüyor diye makineye diziyorum yıkamak yerine. İlla ki 7 günün 7sinde de çalışmıyordur takibini yapmadım. Mesela 1 gün 2 kez çalışıyordur, 3 gün günde bir çalışıyordur, diğer günler çalışmıyordur vs. Ama makineye bir kere atılan kirli bulaşıklar da bir hafta kalmaz yani içinde. Yeni evli çift arkadaşlarım var onlar da iki kişi, onlar da her gün çalıştığını söylüyor makinenin 🤷🏼‍♀️.

Bir de başka bir yorumda daha demiştim siz elde yıkıyorsunuzdur, benim annem de öyle yapıyordu. Yemek yaparken bir yandan kullandığı ölçü kabı, kase, bardak vs hepsini yıkardı. Ben onları da atıyorum makineye. Ayrıca konu sahibinin o makineyi haftadan haftaya çalıştırana kadar elde yıkadığını hiç sanmıyorum. Makinede 2-3 gün bekleten insan daha fazla bulaşık atmazsa makineye, çıkarır makinedekileri de yıkar. Ya da onları da makineye atıp hepsini birlikte yıkar. Kirli tabaklar makinede küfleniyor demiş konu sahibi.

Herkes şok geçirmiş, bayılan olmuş falan ama az sakin olun
Konu sahibi halen yaşiyor demekki durum okadar vahim değil
Hiçmi pis ev görmediniz yada tlc izlemediniz. Millet ne evlerde yaşiyor, çocuk büyütüyor.
Doğru bulmuyorum ama sanki ölmüşte üzerine toprak örten olmamış gibi şok geçirmeyede gerek yok.
Konu sahibi size tavsiyem pandemi dinlemeyin çağırın bir yardımcı gerekirse üst üste 2 gün gelsin maskeyle işini yapsın, kendisiyle dip dibe gelmeyin şöyle evi bi düzene soksun. Çam, kapı, perde, halı herşeyi elden geçirsin. Şirketden iki kadında ayarlayabilirsin 1 günde bitirler tüm işleri.
İmkan varsa haftada 1 çağırın. Hele bebek olunca mutlaka çağırın 1 mümkünse 2 kez haftada.
Bebeğin birine güzel gözükmesi için değil sağlığı için ütülenir herşeyi. Kendiside devamlı yıkanır haftada 1 değil. İlk zaman hergün 40 ından sonra en azından gün aşırı.
Temizliğe önce kendinizden başlayın lütfen, tepeden tırnağa bir bakıma sokun kendinizi. Hem iyi hissedersiniz hem enerji gelir.
Ben çok biliyorum öyle evi bal dök yala olupta kendi ter kokan haftada bir yıkananları. O yüzden önce kendinizi bakıma alın.
Hergün duş alın. Saat 1 de uyanmak nedir, hani derimki 7-8 de kalkıp tekrar uzanırsınız ama siz direk günü uyuyarak geçiriyorsunuz. Miskin olmanız çok normal. Gece en geç 12 de yatın 9-10 da kalkın. İlk zaman alışmanız zor olucak ama bebeğe alıştırma yapmış olursunuz. Gerekirse alarm kurun amaann nasılsa bi işim yok neden kalkayım diye düşünmeyin. Karnınzdamı acıkmıyor, o saate kadar kahvaltı yapmadan olurmu hamile hamile birde. Kalkın duşunuzı alın, güzel mis gibi kokular sürün temiz giyinin, kremlenin hafif makyaj yapın. O sıra çamaşır varsa bi posta attın, kahvaltınızı hazırlayın. Tabak çanak dizin makinaya. Çamaşırlar bitmişse o sıra asın varsa tekrar bi posta atın. Odanızı bi havalandırın, yatağı düzeltin. Ortalığı toplayın. Robotu açın süpürsün. Lavabo ve tuvalete çamaşır suyu döküp ovalayın. Sonra keyif kahvesi yapın. Ev işine günlük 1 saat ayırın göreceksinizki devamlı düzenli olur. Ama yardımcı şart size mutlaka. Düzenli yapılırsa size günlük kolay işler kalır ve bunalmasınız.
Elinizde telefon akşama kadar dizi izleyene kadar bebek bakımı videoları izleyin. Belki hamileler için online eğitimler vardır araştırın biraz onları öğrenin. Sade yemek yap, ye hayat geçmez.

Back