Her gece yatmadan evi toplarım, sabahta elden geçiririm ama benim ev düzenli durmuyor çünkü işe gidince iki çocuk evde kalıyor. Çocuk dediklerimde 13/18 yaş. Bazen akşam gittiğimde gün boyu mutfakta birikmiş bulaşıklar bile oluyor. Odalarına giriyorum çıkardıkları kıyafetler yerlerde, masaları silgi tozları, kitaplar, gün boyu içtikleri bardaklar, atıştırmalık çöpleriyle karmakarışık. Koltukların üstü kuruyemiş döküntüleriyle dolu. Bir cinnet çözüyor işi, etkisi bir kaç gün sürüyor gerçi.

En azından akşam gittiğimde daha derli toplu oluyor.
Geçenlerde oğlanın odasına girip çıkıyorum miss gibi. Ohh dedim ne güzel alıştı sonunda, sabrın sonu selamet. O kadar anlattım boşa gitmemiş, başardım sonunda. Yıkanmış temiz kıyafetleri yerleştireyim diye dolabını bir açtım, bütün kirlileri tıkmış dolabın alt bölmesine. Dolabın kokusu çıksın diye tüm gün açık bıraktım, kokular sıktım
Birde işin bu kısmı var
forevermorrenk
cim. Her akşam günlük süpürge tutarım, hafta da en az 2/3 kez silerimde yerleri, toz alırım, her gün banyo/ wc temizlerim düzenli olarak. ama akşam benimle ofisten çıkıp evime gelsen ne pis kadın dersin.