- 20 Mart 2008
- 141.604
- 213.135
- 1.423
- 60
Benim kızım ve damadım uyusun biraz da olsa dinlensinler diye sabahlara kadar torunuma ben baktım.Bebeğin bakımında ne varki süt ver uyut altını temizle
Bişey soyliyim mi. Bebek olunca bebek o kadar oyalicak ki seni . Ay bı beş dakka dursa da şu işimi yapsam diceksin. Ben utuden nefret ederdim. Geçen ütü yaptım. Özlemişim. Düşün yaniİyi akşamlar hanımlar
Ben çok çok çok tembel hissediyorum kendimi hamileyim 4 aylık gece saat 3 gibi yatıp öğlen 1 gibi kalkıyorum ama hiç iş yapmıyorum kirli sepetim dolu çamaşır makinesinin içinde iki gündür yıkanmış nevresimler asılmayı bekliyobinbir hevesle yaptıgım bir oda var kitaplığım var fakat o odaya hiç girmiyorum dağınıklık ve toz içinde öylece duruyor gün içinde bi yemeği aksatmıyorum onu yapıyorum onun dışında ne düzen var ne bişey . Hani kendimle ilgilenen biri olsamda bunları aksatsam neyse günlük rutin cilt temizliğimi dahi yapmıyorum hep birsürü şey okumak bilgi sahibi olmak bebek vs kitaplar yada genel olarak ama nerde sadece istiyorum okadar dışarı zaten hiç çıkmıyorum neden böyleyim kemdimdem soğuyorum herkes gibi planlı düzenli olmak istiyorum ama sadece lafta nasıl kendime ceki düzen verebilirim.Evime biri geleceği zaman elim ayağıma karışıyo çünkü o görüntü ve dağınıklıktan çok rahatsız oluyorum insanlar öyle görmesin istiyorum ama bunu isteyen insanım kılını kıpırdatmamasını anlayamıyorum (Hamilelik değil genel olarak böyleyim rahat bi hamilelik geçiriyorum)
Hayal etmesi bile kötüKayınvalideyle empati yaptığım ender konu. Kadıncağız pasaklı gelin diye krizlerdedir. Ne dese haklı.
Oğlunun evine gidip küflü çamaşır makinesi küflü bulaşık gördüğünü hayal etsene
Ederken kalbim daraldı
Ah canım, gözünü korkutmak istemem. Insallah bebegin boyle sakin olur da emer emer uyur.Bebeğin bakımında ne varki süt ver uyut altını temizle
O 3 günlük kirli bulaşıkta tezgahın üstünde arzı endam etsin diyorsun yani.tamam işte normalde 1 haftada düğmeye basıyordu ya 4.günde basıp kalan 3 gün makineden kullanacak :)
Onbeş aylık benimki . Hala aynı döngüde dönüp duruyorum. Sabaha kadar emzik yerine beni kullanıyor.Doğru.
Yenidoğan emzir, alt değiştir, uyut, sonra yine emzir, alt değiştir, uyut, sonra yine...
Doğru biliyor yani, ama döngüden çıkamadığında ne hissedecek merak ettim
Ya insan hamileyken memeyi ağzına vercem çocuk cuk cuk emcek sanıyor. O memeyi bebeğe tutturmak kolay mı. Bebek tutucak ta emecek. Süt artsın diye her yola başvurcan. Kaynak belli de her zaman öyle kolay olmuyorAy amaan siz de ne var çocuk bakmakta dedi işte
Emziriyorsun kaynaği belli uğraşılmıyor
E hafta 1 yıkayacakmış işte
Sık yıkanırsa hasta olur diye
Ütüye zaten gerek yok çocuk kime güzel görünecek sonuçta hep evde
İnşallah bezini de kendi kendine değiştirmeyi öğrenir çocuk
Kafa pırıl pırıl
Allah yardımcınız olsun.Onbeş aylık benimki . Hala aynı döngüde dönüp duruyorum. Sabaha kadar emzik yerine beni kullanıyor.
Offf çok iyi geldi bu konu bana. Kahvaltı bitsin kalkıp bütün evi kırklayacağım.
KK da en sevdiğim konu tipleri:
1- Asgari ücretle her şeyi yiyip para biriktiriyoruz.
2- Temiz ev kadını olmak istiyorum
3- Kilo vermek istiyorum ama abur cubur yemeden duramıyorum
Emme bitince umarım uyumaya başlar. Bu gece yirmi defa kalktı galiba. Aç değil. Hasta değil. Ağlamıyor. KalkıyorAllah yardımcınız olsun.
Bizde de aynıydı durum, uzun müddet öyle oldu.
Yıpratıcı ama neyse ki sizin çoğu gitmiş azı kalmış.
Ben tünelin ucundaki ışığı emmeyi bıraktıklarin da gördüm iki çocuğumda da , sizde de öyle olur umarım.Emme bitince umarım uyumaya başlar. Bu gece yirmi defa kalktı galiba. Aç değil. Hasta değil. Ağlamıyor. Kalkıyoramin sağolun.
Yani ben bu konuda çok ümit veremem, ama genelde emme bitince uyuduğunu söylüyorlar, tecrübemin de böyle olmasını isterdimEmme bitince umarım uyumaya başlar. Bu gece yirmi defa kalktı galiba. Aç değil. Hasta değil. Ağlamıyor. Kalkıyoramin sağolun.
Ben şunu kabul ettim anladım artk. Gerçekten temiz ev kadını olunca başka şeyler ihmal oluyo. Çocukların ilgisinden çalıyorum. Onları da tam yaparsam her gün yorgun bı surat ifadesiyle dolaşıyorum. Ellerim deterjan kokuyo. Benim yaşam tarzım idare edicek kadar. Ev hep toplu olmalı. Bulaşık çamaşır birikmeden halletmeli. Mümkün olduğunca az eşya kolay temizlik düzen. Ama camlari üç ayda bi silerim benOfff çok iyi geldi bu konu bana. Kahvaltı bitsin kalkıp bütün evi kırklayacağım.
KK da en sevdiğim konu tipleri:
1- Asgari ücretle her şeyi yiyip para biriktiriyoruz.
2- Temiz ev kadını olmak istiyorum
3- Kilo vermek istiyorum ama abur cubur yemeden duramıyorum
Tip olarak ben de uymuyorum ama bir şekilde motive oluyorum bu konulardanEsra ben hiç bir tipe uymuyorum
Ben şunu kabul ettim anladım artk. Gerçekten temiz ev kadını olunca başka şeyler ihmal oluyo. Çocukların ilgisinden çalıyorum. Onları da tam yaparsam her gün yorgun bı surat ifadesiyle dolaşıyorum. Ellerim deterjan kokuyo. Benim yaşam tarzım idare edicek kadar. Ev hep toplu olmalı. Bulaşık çamaşır birikmeden halletmeli. Mümkün olduğunca az eşya kolay temizlik düzen. Ama camlari üç ayda bi silerim benyarış atimiyiz yahu niye herşeyi mükemmel yapmak zorundayız. Kilo vermek istiyorum ama abur cubur tatlı zaafim var evet asgari ücretle geçinenlere Allah yardım etsin. Ben olsam çocuk bile yapmazdım. Hele kiradaysan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?