İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Bişey soyliyim mi. Bebek olunca bebek o kadar oyalicak ki seni . Ay bı beş dakka dursa da şu işimi yapsam diceksin. Ben utuden nefret ederdim. Geçen ütü yaptım. Özlemişim. Düşün yani. Dün eşim bebege baktı ben mutfağı topluyorum. Allah'ım diyorum huysuzluk yapmasa da şu mutfagin her yerini tellesem ciflesem. Şuan usendigin şeyleri yarın öbür koşa koşa yapacaksın. Tehlikeli bı durumun yoksa doğumdan önce evi düzene sok. Fazlalık eşya varsa kaldır dağıt. Evin pratik hale gelsin. Buzluğa pogca börek köfte falan yap koy. Nohut fasulye haşlayıp koy. Pratik yemek çok iyi oluyor. Sağlıklı doğumlar dilerim

Hayal etmesi bile kötü

Benimde kayinvalidenin doğumdan sonra mümkünse uzunca bir süre gelinin yanında kalması gerektiğini düşündüğüm tek konu, doğacak bebeğin sağlığı sıhhati için.

Doğru.
Yenidoğan emzir, alt değiştir, uyut, sonra yine emzir, alt değiştir, uyut, sonra yine...
Doğru biliyor yani, ama döngüden çıkamadığında ne hissedecek merak ettim
Onbeş aylık benimki . Hala aynı döngüde dönüp duruyorum. Sabaha kadar emzik yerine beni kullanıyor.

Sizi en iyi ben anlayabiliyorum. ben de maalesef ki titizlik hastalığı olan bir evden çıktım, bu kadar olmasa da ben de böyleyim iş yapasım gelmiyor vesaire. Okuldan gelirdim daha ortaokuldayım, karne günü evde temizlik olurdu ve oyun oynamak bişeyler izlemek vs. Yasaktı, işe dahil olmak zorundaydım. Hal böyle olunca tiksindim.
Ama tabii zaman geçtikçe aslında düzenin çok yardımcı olacağını anladım. Mesela freelance çalışıyorum, etrafı şöyle toparlayınca fark ettim ki düzen insanı motive ediyor. Eskiden olsa bir saatte bitecek işi bir günde bitiremezdim.
Şimdi okuduğum ülkeye gittim otelde karantinadayım, çıktığımda ilk iş hastaneye gidip kan değerlerine baktırmak olacak. Sizde de sorun bu olabilir. Eğer bu değilse şöyle düşünün, o evdeki dağınıklık moral olarak sizi de etkileyecek ve bebeğinizin anne karnındaki gelişiminde maalesef negatif yer edecek.
Ha çözüm olarak ben komşumu çağırıyordum. Çocuk aşırı titiz işinden dolayı, yaşadığımız ülkede virüs çok fazla yok, o bakımdan problem olmuyor. O gelince laf etmesin diye (evet bayağı ediyor çünkü) böyle böyle alıştırdım kendimi. Ama siz ne yaparsınız bilmem.

Son düzenleme:
Offf çok iyi geldi bu konu bana. Kahvaltı bitsin kalkıp bütün evi kırklayacağım.
KK da en sevdiğim konu tipleri:
1- Asgari ücretle her şeyi yiyip para biriktiriyoruz.
2- Temiz ev kadını olmak istiyorum
3- Kilo vermek istiyorum ama abur cubur yemeden duramıyorum

Ya insan hamileyken memeyi ağzına vercem çocuk cuk cuk emcek sanıyor. O memeyi bebeğe tutturmak kolay mı. Bebek tutucak ta emecek. Süt artsın diye her yola başvurcan. Kaynak belli de her zaman öyle kolay olmuyor

Esra ben hiç bir tipe uymuyorum

Emme bitince umarım uyumaya başlar. Bu gece yirmi defa kalktı galiba. Aç değil. Hasta değil. Ağlamıyor. Kalkıyor amin sağolun.
Ben tünelin ucundaki ışığı emmeyi bıraktıklarin da gördüm iki çocuğumda da , sizde de öyle olur umarım.

Emme bitince umarım uyumaya başlar. Bu gece yirmi defa kalktı galiba. Aç değil. Hasta değil. Ağlamıyor. Kalkıyor amin sağolun.
Yani ben bu konuda çok ümit veremem, ama genelde emme bitince uyuduğunu söylüyorlar, tecrübemin de böyle olmasını isterdim
Umarım öyle olur sizinki

Ben şunu kabul ettim anladım artk. Gerçekten temiz ev kadını olunca başka şeyler ihmal oluyo. Çocukların ilgisinden çalıyorum. Onları da tam yaparsam her gün yorgun bı surat ifadesiyle dolaşıyorum. Ellerim deterjan kokuyo. Benim yaşam tarzım idare edicek kadar. Ev hep toplu olmalı. Bulaşık çamaşır birikmeden halletmeli. Mümkün olduğunca az eşya kolay temizlik düzen. Ama camlari üç ayda bi silerim ben yarış atimiyiz yahu niye herşeyi mükemmel yapmak zorundayız. Kilo vermek istiyorum ama abur cubur tatlı zaafim var evet asgari ücretle geçinenlere Allah yardım etsin. Ben olsam çocuk bile yapmazdım. Hele kiradaysan

Esra ben hiç bir tipe uymuyorum
Tip olarak ben de uymuyorum ama bir şekilde motive oluyorum bu konulardan Temizlik konularından temizlik yapasım geliyor, paralı konulardan anormal olan ben değilmişim herkeste sorun var, diyetli konulardan da abbooo ne kilolar var ayol ye gitsin sen yine iyisin motivasyonları

Bizim karşı komşu her hafta sonu cam siler.
Onu gördükçe kendimi ayıplıyorum çünkü bende 3 ayda bir silerim
Karşı komşum da pazartesi yağmur yağacağını bilsin yine de pazar günü cam siler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…