• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Tip olarak ben de uymuyorum ama bir şekilde motive oluyorum bu konulardan :KK70: Temizlik konularından temizlik yapasım geliyor, paralı konulardan anormal olan ben değilmişim herkeste sorun var, diyetli konulardan da abbooo ne kilolar var ayol ye gitsin sen yine iyisin motivasyonları:KK70:

Beni tokatla :D

Ben şunu kabul ettim anladım artk. Gerçekten temiz ev kadını olunca başka şeyler ihmal oluyo. Çocukların ilgisinden çalıyorum. Onları da tam yaparsam her gün yorgun bı surat ifadesiyle dolaşıyorum. Ellerim deterjan kokuyo. Benim yaşam tarzım idare edicek kadar. Ev hep toplu olmalı. Bulaşık çamaşır birikmeden halletmeli. Mümkün olduğunca az eşya kolay temizlik düzen. Ama camlari üç ayda bi silerim ben😂😂 yarış atimiyiz yahu niye herşeyi mükemmel yapmak zorundayız. Kilo vermek istiyorum ama abur cubur tatlı zaafim var evet😂😂 asgari ücretle geçinenlere Allah yardım etsin. Ben olsam çocuk bile yapmazdım. Hele kiradaysan🥺
Tamam işte bu bahsettiğin şekilde asgari düzeyde temiz tutmaya çalışınca da hiç iş bitmiyor benim ya. Olmadı şimdi beceriksiz hissettim yanlış motive olacağım, iyi gidiyordum oysa :KK70:

Eve misafir filan çağırmayın rica ediyorum. On sene kadar önce gitmiştim böyle birinin evine kahve ye çağırmıştı hala aklımda ev. Kaç haftadir süpürge bile tutulmamışti eve yuruyemiyordum kırıntılara basmamak icin. Geçen sene de bir arkadaş çağırmıştı aynı şekilde ayak üstü kahve içmeye kapıdan girmemle çiş kokusu almam bir oldu tuvaleti ne kadar yikamadiysa kapıyı da açık bırakmış tüm evi sarmış koku. Her yer yağ bulaşık kir içindeydi. Yani kendi kendine bu pislikte yaşayabilir beni ilgilendirmez ama bari misafir davet etmeselermis kaç hafta görüntü gitmedi gözümün önünden . Bende usengecim sürekli temizlik yapamam ama bir ölçüsü olmanın bazı şeylerin. Temizlik şart. En azından haftada bir dip köşe temizlenmeli. Herşeyin fazlası zarar.

Bizim karşı komşu her hafta sonu cam siler.
Onu gördükçe kendimi ayıplıyorum çünkü bende 3 ayda bir silerim :KK70:
Karşı komşum da pazartesi yağmur yağacağını bilsin yine de pazar günü cam siler :KK70:
Ben silmiyorum bak
Ama allah var çamaşırımı asarım nevresimi yıkarım çöpü dökerim makine tuşuna da basabiliyorum :rolleyes:

Bebeğin bakımında ne var demeyin 2 aylık oldu oğlum bırakın emzirip uyutmayı bırakıpta wcye gidemiyorum.

Gazlı bir bebek sürekli kucak istiyor onunla uğraşmaktan yeri geliyor ne evi toplayabiliyorum ne de yemek yapabiliyorum bu saat oldu anca kahvaltı yaptım. Yarım saat uyuyor ben o yarım saat temizlik ya da yemek peşine düşüyorum.

Merhaba youtubede düzen videoları var onları izleyin birkaç izlemeden sonra size istek gelecek eminim bir tavsiye (hamida Süleymanlı nın)
Çamaşır ikigun bekletilmez kokar tekrardan yıkamanız gerekir .
birde siz bir başlayin gerisi gelecektir
Evet onu ben de takip ediyorum.

Kokar nevresim , buraya yazmışsınız kalkip asın bari.küflenebilir. sabah erken kalksanız enerjiniz olur

Ben sizi anladım siz her yer temiz olsun istiyorsunuz ama kılınızı kıpırdatmak istemiyorsunuz.
Yok yahuu ne temiz olsun istiyomuş, temiz olsun falan istemiyor bildiğin pislik içinde yaşamaya alışmış. Misafir gelince üç beş bişey toplamak zorunda kalıyor diye tüm derdi. Misafir gelmese o da olmayacak. 4 sayfa okudum midem bulandı. Küflü tabaklar, 15 günlük pastalar, dışardan gelip bir ay yerinden kalkmayan torbalar, kokuşmuş çamaşırlar, kireçli banyolar..

Eve gidenler umarım keşfediyodur da bu pislikleri , bir daha adım atmama kararı alıyodur. Yazık eşine dostuna. Eşi de çocuk yapma kararı almış o da tuhaf yani. Umarım pislikte çığır açmış bu insan çocuğu beslemeyi de unutmaz. koltuğunda gevrek gevrek uzanırken sırf üşendiği için bebeği kakalı bezinde yüzmez.

Ben silmiyorum bak
Ama allah var çamaşırımı asarım nevresimi yıkarım çöpü dökerim makine tuşuna da basabiliyorum :rolleyes:

Benimde öyle çok titiz olduğum söylenemez ama günlük işleri, haftalık temizliği yapıyorum :D
Makineden anlıyorsak yaşadık şekerim :rolleyes:

Temizlik yapanlar içinde sevmeden homurdanarak küfrederek, bazen üşenerek yapanlar hiç de az değil. Sevmedikleri halde salak olduklarından değil, sorumluluk sahibi olduklarından yapıyorlar, asgari bir temizlik seviyesi esas olduğu için, bunun tartışılacak tarafı olmadığı için, hayatı yaşarken var olan bir sürü can sıkıcı gereklilikten biri olduğu için yapıyorlar.

Siz yapmıyorsunuz. Olabilir.

Ama bu tembellik değil, orada yanılmayın.
Yani, sandığınız gibi, ben temiz olmayı istediğime göre, burada konu açtığıma göre, misafir gelmeden paçam tutuşup temizlik yaptığıma göre, pis değilim, pasaklı değilim olsa olsa tembelim diye bir şey yok. 15 gün pastayı dolapta tutmak tembellik değil, pisliktir.
Siz, yahu o pistir, pasaklıdır, evinde bir bardak su içlmez vs...denilenlerden bir insansınız, yanı sıra bunun uygun görülmeyen bir şey olduğunu düşünüp elaleme temiz tertipli görünmek için kendinizi saklayan bir insansınız, hepsi bu.

Son düzenleme:
Dönem dönem oluyor bende de. Bazen de diyorum ki annemin görse gurur duyacağı kadar temiz titiz olayım. O da en fazla ayda bir hafta sürüyor :KK70: . Annem alzheimer hastası. Benliğinden kişiliğinden eser yok şu an. Bu hastalığının da etkisi var onun gibi olmayayım diye düşünmemde. Evim her an düzenli olmasın ama huzurum olsun deyince de konu sahibine dönüşme potansiyelim oluyor çok salarsam :deli:
Ah canım Allah annelerimize zeval vermesin. Çok geçmiş olsun.

Yazık günah çocuğa ya. Daha evi çeviremeyen insan, kendne bakamayan insan çocuk yapmamalı.
Buna gerçekten üzüldüm ben de. Etrafımda çok var, anne öğlene kadar yattığı için sabahın sekizinde uyanıp aç aç annesinin keyfini bekleyen çocuklar. Abur cubur yiyerek hayatta kalmaya çalışan çocuklar.
Belli ki konu sahibinin çocuğu da öyle olacak, üstüne bir de pisliğin içinde yaşayıp ya kendi de annesi gibi pis ya da tam tersi temizlik hastası olacak.
Keşke gerçekten sadece hakkıyla bakabileceğini düşünen insanlar çocuk yapsa.

Bu kadar tembelsen cocuk yapmaya nasi karar verdin ya? Gözün korkmuo mu. Sanki depresyonda gibisin hayattan elini etegini cekmissin gibi geldi bana bu sekilde mutlu oldugunu sanmiorum konu actigina gore. Gercek bi tembel kendindeki yanlisin farkinda olmaz çünkü.

Ay eşiniz "neden atmadın o zaman" demedi mi, veya kendisi temizlemedi mi? Eşiniz de size benzemiş galiba. Erkek arkadaşım benden çok şikayetçidir pasaklı ve tembel diye, bu konuyu okutup halime şükretmesini söyleyesim geldi bir an :KK70:

Bu da değişik geldi, biz iki kişi olduğumuzda her gün çalışıyor makine + elimde yıkıyorum. Her öğünü kendimiz pişirip yersek iki kere çalıştığı bile oluyor bazen. Bardak tabak tava tencere, her şeyi yıkıyoruz makinede.

Annenizin aşırı titizliğine bu şekilde bir tepki vermişsiniz gibi geldi bana. Annenizin bu durumu sizi rahatsız eder miydi? Annenizle aranız nasıl? Benim annem de aynıydı ve temizlik yapmaktan ev işlerine koşmaktan hayatı kaçırırdı. Uzunca bir süre annemin o hali gibi olmaktan korktuğum için zıttı olmaya çalıştım ben de.
İki kişinin gün aşırı veya günde iki kez makine çalıştırması da fazla aslında.
Yani insan yediğini yıkayınca kirli bulaşık olmuyor ki zaten iki kişi.
Ben en sık 2 günde bir tek makine çalıştırırım ki genelde 3 günde bir vs dir.

Ben de titiz bi insan degilim olmak da istemem çünkü o zaman film izlemeye kitap okumaya vakit kalmaz eminim ki. Ama temizimdir yani. Temizim de ne demek kiyafetler zamaninda yikanir utulemem vala ütü bana sacma gelio :) tuvaletleri lavabodlari günlük temizlerim, herhafta toz alirim asagilari senin gibi robot supurge halledio. Ayda bir dip kose süpürürum. Dolaplari kapilari falan 2 ayda anca silerim camlar 3-4 ayda sira gelir perdeler yilda bir yikanir. Bu yani. Kaldir at fazlaliklari evinde bi yer ac eminim esya doludur ondan kimildayasin da gelmiodur. Cok cok asgari duzeyde esya birak. Orta sehpa vitrin fln aptal seyleri at gitsin.

Emekleme döneminde pis mikroplu yerlere değecek her yeri. İlk iki sene oral dönemde her şeyi ağzına götürecek. Temizlik nedir bilmeyen şeyleri yalayacak. Makinede çamaşırlar bekleyince sadece çamaşırlar küf olmaz, makinede de küf vardır. Küf çok zararlıdır. Evde böyle küflü şeyleri yalayıp hasta olacak muhtemelen. İlk bir yıl bağışıklıkları yoktur çocukların.
Ütü yüksek ısıyla bakterileri öldürmek amacıyla ilk sene yapılır.
Hepsini geçtim bu çocuğun tenine değecek çamaşırları küflü çamaşır makinesiyle yıkayacaksınız. Astım olmaz inşallah.
Aşırı sorumsuz pis bir insansınız.
Eşiniz de ömür boyu sabır göstermez emin olun.
Aklınızı başınıza alın.
Ay oğlum böyle biriyle evlense kalpten giderim ben ya
Bulaşık makinesindeki bulaşıklarda oluyormuş küf. Çamaşır makinesinde olsa yine iyi yani. Gıda değiyor yahu. Ailecek zehirlenecekler :olamaz: .

Aklıma şey geldi. Pasaklı mı pasaklı, tembel mi tembel eski ev arkadaşım bir eve 4. kadın ev arkadaşı olarak girmiş. Bir kez gittim evlerine. O benim tembel pasaklı eski ev arkadaşım o evin en temiz insanı, ben şok. Gıda alışverişini ve yemekleri diğer kızlar yapıyor diye, öğüre öğüre onların tezgahta bıraktığı pis bulaşıkları yıkıyordu. Buzdolabını açıyoruz o kızların bozulmuş gıdaları falan. Kızlarla sohbet ediyorduk. Birisi balkon kapısını açtı. Balkondan bir tencere getirdi, içi küf. Aa şu renk de eklenmiş falan dediler birbirlerine gösterdiler geri attılar balkona. Ben izliyorum sadece :D

Yani, benim de başıma geldi bu. Özellikle o eski ev arkadaşımlayken. Kaç tencere attım inadım yüzünden. O kendi kirlettiğini yıkamıyor diye ben de yıkamadım küf kolonisi oldu. Kendisi cuma akşamdan yatardı, pazartesi sabaha kadar uyurdu. Arada kalkar sigara içer, ayılmak için bir kahve yapardı. Kahvenin soğumasını beklerken geri yatardı gidip. O kahve çürür küflenirdi. Çaydanlıktaki çay bile küflendi onunla yaşarken. Tek yaşadığım dönemde ara ara yarı zamanlı erkek arkadaşımda yaşadım bir ara. Evimde yemek pişirirdim yerdim kalanı dolaba atardım. Iki hafta sonra gelirdim mesela eve. Kedimi de götürürdüm erkek arkadaşıma, uğramazdım bile o sürede. Geldiğimde saklama kabıyla birlikte atardım mecbur. Küf yoksa bile bozulmuş yiyecekle temas eden tava tencereyi tabağı vs çamaşır suyuyla temizlerim, iyice durularım. Yoksa içim rahat etmez. Küflendiyse dokunmam, direkt atarım. Öyle ata ata akıllandım. Evde kullanacak şey kalmadı ya da çok para gitti yenilerini almaya diye dikkat etmeyi öğrendim.

Ama bulaşık makinesi diyor, haftada bir çalıştırıyorum zaten iki kişi bulaşık çıkmıyor diyor. Ki bence bu mümkün değil. Dışarıdan yiyorlarsa anca. Biz de iki kişi olduğumuzda her gün çalışıyor o makine. Bazen günde iki kere. Kullanacak tabak kalmadı diye çalıştırmıyoruz, makine doldu diye çalıştırıyoruz. Benim annem de nadir kullanırdı bulaşık makinesini ama sürekli elde yıkardı. Konu sahibinin böyle bir şey yaptığını hiç sanmıyorum.

Ben de titiz bi insan degilim olmak da istemem çünkü o zaman film izlemeye kitap okumaya vakit kalmaz eminim ki. Ama temizimdir yani. Temizim de ne demek kiyafetler zamaninda yikanir utulemem vala ütü bana sacma gelio :) tuvaletleri lavabodlari günlük temizlerim, herhafta toz alirim asagilari senin gibi robot supurge halledio. Ayda bir dip kose süpürürum. Dolaplari kapilari falan 2 ayda anca silerim camlar 3-4 ayda sira gelir perdeler yilda bir yikanir. Bu yani. Kaldir at fazlaliklari evinde bi yer ac eminim esya doludur ondan kimildayasin da gelmiodur. Cok cok asgari duzeyde esya birak. Orta sehpa vitrin fln aptal seyleri at gitsin.
Valla öyle bir kalıyor ki.
Titiz bir insanım.
Kitabımı okur, resim yapar film izler oyun da oynarım.
Son zamanlarda da bir müzik aletine sardım.
Sabah erken kalkınca planlı olunca insan her şeye zaman ayırabilir
Üstelik çalışarak

Valla öyle bir kalıyor ki.
Titiz bir insanım.
Kitabımı okur, resim yapar film izler oyun da oynarım.
Son zamanlarda da bir müzik aletine sardım.
Sabah erken kalkınca planlı olunca insan her şeye zaman ayırabilir
Üstelik çalışarak
Ya iste elin hızlıdır benim on saatte bitmez bi işim. Konu sahibi de oyledir o yuzden dedim. Yoksa sizin gibiler icin bir gun 36 saat zaten biliyorum 8)

Back