• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Ben ki titiz değilimdir, dağınık bile sayılırım konuyu okuyumca gözüm böyle oldu 😳
2 gün 2. O nevresim kokar. Biraz daha beklerseniz yeşil bir nevresiminiz olacak.
Bu düzensizlikte bakalım çocukla ne yapacaksınız?
Ay amaan siz de ne var çocuk bakmakta dedi işte
Emziriyorsun kaynaği belli uğraşılmıyor
E hafta 1 yıkayacakmış işte
Sık yıkanırsa hasta olur diye
Ütüye zaten gerek yok çocuk kime güzel görünecek sonuçta hep evde
İnşallah bezini de kendi kendine değiştirmeyi öğrenir çocuk
Kafa pırıl pırıl :KK53:

Ay amaan siz de ne var çocuk bakmakta dedi işte
Emziriyorsun kaynaği belli uğraşılmıyor
E hafta 1 yıkayacakmış işte
Sık yıkanırsa hasta olur diye
Ütüye zaten gerek yok çocuk kime güzel görünecek sonuçta hep evde
İnşallah bezini de kendi kendine değiştirmeyi öğrenir çocuk
Kafa pırıl pırıl :KK53:
Ay yazık çocuğa yaaaa

haklı çocuk dağılalım bence:KK53:
orrayt :KK5:
Haklı oda napsın annesini yormak istemiyor paşam :nazar::KK53:
okuldan çıkınca akşam 6 dan gece yatana kadar yorduğu yeter diyosun ablam :D
Çocukken ben de nasılsa yatacağız tekrar, niye topluyoruz yatağı diyordum. Şimdi de açıp havalandırıyorum kalkınca ama toplayıp geri örtmüyorum :KK70: Ayakucunda katlı duruyor örtüler. Bana daha temiz geliyor kalkar kalkmaz yatağı toplamaktan.
ya aslında sağlıklı olan yatakların toplanmamasıymış öyle okumuştum bilimsel şeysine şeyaparsak :D
benimki alışkanlık, o yatağı toplamadan evden çıkarsam bi yerim eksik oluyo bütün gün işte :D :D

Çocuk da ne varmış ki, emzir, altını değiştir, uyut, işte bu kadar.
Öyle söylüyor konu sahibi:deli:
Doğru.
Yenidoğan emzir, alt değiştir, uyut, sonra yine emzir, alt değiştir, uyut, sonra yine...
Doğru biliyor yani, ama döngüden çıkamadığında ne hissedecek merak ettim 😄

okuldan çıkınca akşam 6 dan gece yatana kadar yorduğu yeter diyosun ablam :KK70:

ya aslında sağlıklı olan yatakların toplanmamasıymış öyle okumuştum bilimsel şeysine şeyaparsak :KK70:
benimki alışkanlık, o yatağı toplamadan evden çıkarsam bi yerim eksik oluyo bütün gün işte :KK70: :KK70:
Aynen niye topluyorsun ki sende paşam eve gelecek atacak kendini yatağa o kadar yani :KK53:

Peki Nasıl düzen oturtulur onu merak ediyorum ama herkes şaşırdığıyla kalmış😅😅
Isleri biriktirme. Bir gun supur sil, ertesi gun toz al, ertesi gun tuvalet banyo temizle. Camasirlari haftasonu yika. Her gun cik yuruyus yap hem hava al hem de evdeki eksikleri alirsin.
Bir anda olmaz ama yavas yavas duzen oturur.

Eger bir isi 3 ayda yapacagim derseniz 3 ayda, 3 saatte yapacagim derseniz 3 saatte yaparsiniz. Bunu unutmayin.. Ben bazen telefondan kronometre açıyorum. Mutfagi 15 dk icinde toplayacağım diye ve o sira mutfak haricî hic bir odaya gitmiyorum, ilgilenmiyorum. 15 dk da en hizli şekilde topluyorum. Siz bunu kendinize göre en fazla 30 dk yapin. Cunku 1 saat derseniz toplayamazsiniz. Illaki dikkatiniz dagilir. Detayli temizligi bahsetmiyorum onemli olan ortalığı toplamak onlar bitince detayli temizlige girersiniz. Sonra bunu salon, yatak odasi banyo vs diye uygulayin. Toplamda 2 saate ortaligi toplamis olursunuz. Ortadan dağınıklık ve gereksiz seyler kalktiktan sonra da 1 saat icinde hızlıca süpürge acin yorulmazsaniz vileda da yapabilirsiniz veya ev toplu kalsin ertesi gun süpürün silin. Çamaşırları ben gece makineye atip çalışma zamanini ayarliyorum sabaha karsi otomatik calisiyor ben uyandığımda makine yikanmis bitmis oluyor. Sonra hemen asiyorum ki elimin altindan kalksin diye sizde oyle yapabilirsiniz. Kuruyan camasir toplarken camasir sepetine katlayarak koyun boylece hem topla sonra katla diye 2 is cikmamis olur. Sonra gidip yerlerine yerlestirin. dus kabininizi dustan cikarken camlarını bir sungerle ovup silecekle çekin en azindan temiz durur su lekeleri uzun süre olusmaz böylece. Ben petek uzerinde vs mutlaka bi mikrofiber bez tutuyorum lavaboda musluğu aynayı falan islanirsa hemen kuruluyorum o da su lekelerinden uzun sure koruyor. Ama ben bunlari da yapamam diyorsaniz zaten tembel olduğunuzun farkındasınız. Bir kadin tutun temizlesin. Sizde bakin nasil yapıyor ornek olur belki. Cocuk dogunca çünkü tuvalete girmeye de biraz zor zamanin olur eger tek basina bakacaksan. 😊

Aynen niye topluyorsun ki sende paşam eve gelecek atacak kendini yatağa o kadar yani :KK53:
yaaa mesela kendiminkini topluyorum sadece, o yatağı toplamayalım dedi diye, küsüyo bu sefer de benimkini niye toplamadın diye :D
tam bir fırlama, ikizler erkeği :olamaz:

Bebeğin bakımında ne varki süt ver uyut altını temizle
Emekleme döneminde pis mikroplu yerlere değecek her yeri. İlk iki sene oral dönemde her şeyi ağzına götürecek. Temizlik nedir bilmeyen şeyleri yalayacak. Makinede çamaşırlar bekleyince sadece çamaşırlar küf olmaz, makinede de küf vardır. Küf çok zararlıdır. Evde böyle küflü şeyleri yalayıp hasta olacak muhtemelen. İlk bir yıl bağışıklıkları yoktur çocukların.
Ütü yüksek ısıyla bakterileri öldürmek amacıyla ilk sene yapılır.
Hepsini geçtim bu çocuğun tenine değecek çamaşırları küflü çamaşır makinesiyle yıkayacaksınız. Astım olmaz inşallah.
Aşırı sorumsuz pis bir insansınız.
Eşiniz de ömür boyu sabır göstermez emin olun.
Aklınızı başınıza alın.
Ay oğlum böyle biriyle evlense kalpten giderim ben ya

Doğru.
Yenidoğan emzir, alt değiştir, uyut, sonra yine emzir, alt değiştir, uyut, sonra yine...
Doğru biliyor yani, ama döngüden çıkamadığında ne hissedecek merak ettim 😄
Evet gece gündüz farketmeksizin devam ediyor bu. 💆

Mamaya ihtiyaç duyarlarsa ne olacak peki? Malum mutfağın hali içler acısı 🥴

Eger bir isi 3 ayda yapacagim derseniz 3 ayda, 3 saatte yapacagim derseniz 3 saatte yaparsiniz. Bunu unutmayin.. Ben bazen telefondan kronometre açıyorum. Mutfagi 15 dk icinde toplayacağım diye ve o sira mutfak haricî hic bir odaya gitmiyorum, ilgilenmiyorum. 15 dk da en hizli şekilde topluyorum. Siz bunu kendinize göre en fazla 30 dk yapin. Cunku 1 saat derseniz toplayamazsiniz. Illaki dikkatiniz dagilir. Detayli temizligi bahsetmiyorum onemli olan ortalığı toplamak onlar bitince detayli temizlige girersiniz. Sonra bunu salon, yatak odasi banyo vs diye uygulayin. Toplamda 2 saate ortaligi toplamis olursunuz. Ortadan dağınıklık ve gereksiz seyler kalktiktan sonra da 1 saat icinde hızlıca süpürge acin yorulmazsaniz vileda da yapabilirsiniz veya ev toplu kalsin ertesi gun süpürün silin. Çamaşırları ben gece makineye atip çalışma zamanini ayarliyorum sabaha karsi otomatik calisiyor ben uyandığımda makine yikanmis bitmis oluyor. Sonra hemen asiyorum ki elimin altindan kalksin diye sizde oyle yapabilirsiniz. Kuruyan camasir toplarken camasir sepetine katlayarak koyun boylece hem topla sonra katla diye 2 is cikmamis olur. Sonra gidip yerlerine yerlestirin. dus kabininizi dustan cikarken camlarını bir sungerle ovup silecekle çekin en azindan temiz durur su lekeleri uzun süre olusmaz böylece. Ben petek uzerinde vs mutlaka bi mikrofiber bez tutuyorum lavaboda musluğu aynayı falan islanirsa hemen kuruluyorum o da su lekelerinden uzun sure koruyor. Ama ben bunlari da yapamam diyorsaniz zaten tembel olduğunuzun farkındasınız. Bir kadin tutun temizlesin. Sizde bakin nasil yapıyor ornek olur belki. Cocuk dogunca çünkü tuvalete girmeye de biraz zor zamanin olur eger tek basina bakacaksan. 😊

bulaşık makinesinin düğmesine basmak için kronometreyi kaç dakika kursun mesela.. normal şartlarda 1 hafta sürdüğüne göre alışması açısından 4 gün uygun olur mu? :KK53:

bulaşık makinesinin düğmesine basmak için kronometreyi kaç dakika kursun mesela.. normal şartlarda 1 hafta sürdüğüne göre alışması açısından 4 gün uygun olur mu? :KK53:
Mesele makineyi çalıştırmakla bitiriyor mu ki, kim dolaplara kaldıracak bittikten sonra?

Malum temiz çamaşırlar balkonda 3-4 gün asılı duruyormuş.

Bilim insanları bu işlere bir çözüm bulmalı 😂

Mesele makineyi çalıştırmakla bitiriyor mu ki, kim dolaplara kaldıracak bittikten sonra?

Kayınvalideyle empati yaptığım ender konu. Kadıncağız pasaklı gelin diye krizlerdedir. Ne dese haklı.
Oğlunun evine gidip küflü çamaşır makinesi küflü bulaşık gördüğünü hayal etsene
Ederken kalbim daraldı

tamam işte normalde 1 haftada düğmeye basıyordu ya 4.günde basıp kalan 3 gün makineden kullanacak :)

okuldan çıkınca akşam 6 dan gece yatana kadar yorduğu yeter diyosun ablam :KK70:

ya aslında sağlıklı olan yatakların toplanmamasıymış öyle okumuştum bilimsel şeysine şeyaparsak :KK70:
benimki alışkanlık, o yatağı toplamadan evden çıkarsam bi yerim eksik oluyo bütün gün işte :KK70: :KK70:
Ben üşengeçlikten ayak ucuna katlıyorum, daha temiz sağlıklı olduğundan değil, çaktırmayın :P Ama ben de havalandırmanın daha sağlıklı olduğunu duymuştum :D . Ya bir de o yatağı güzelce toplarsam o bana "gel, gel" diyor. Geri yatasım geliyor :D Biraz da o yüzden gündüz açık tutup yatmadan önce örtüleri seriyorum 😂😂

Back