iki aile

Esin cok yanlis tavir sergiliyor. Dogumdan sonra yatili sadece kizin annesi kalmali bence. Digerleri bir iki saat gorup gitmeli. Kadin rahat edemez bence dogumdan sonra. Esine bunu anlatmalisin o da ailesine aciklama yapmali. Evlendik aileleri silelim olmaz. Madem sonra laf etsinler istemiyoruz o zaman herkes dugnunu kend yapmali. Bizim adetlerimiz hos degil. Bence dugunde takilan ceyrek altnlar bile dugun sahibinin degil anne ve babalarindir. Esiniz gibi evladim olsa siler atarim buyuk konusmayayim. Onlar evime gelmesin bunlar gitmesin cok yanlis. Siz gorusmeyin ama esiniz gorussun sonucta onu o yasa getiren insan. Evlenirken erkek ailesi dugun yapsin sonra adam anneyle gorusmesin , bilemiyorum yani bence fazla bencilce. Isin acigi biri benim anneme bu hareketi yapsa onu ben bosardim. Esiniz de pek hayirli bir evlat degilmis

Buna ben de katılıyorum. Ben olsam ne olursa olsun poşet koymazdım kapıya, ya da torunu görmeyi engellemezdim. Zaten konu sahibi bunda yanlış dedim, ki o da kabul ediyor.

Ama bazen ölümü gösterip sıtmaya razı etmek lazım. Bu iş asla böyle yürümez. Ailelerle görüşülmeye başlanması lazım, ama biraz gözleri korkarsa belki başta göstermedikleri seviyeyi gösterirler ki umarım öyle olur..

Size katılıyorum. İnsanlar burda konu sahibini haklı olarak yargılıyor ama mesele basit bir buzdolabındaki poşet. Öncesinde neler yaşandı Allah bilir. Bazen somut olarak anlatamayacağımız davranışlar yaşarız, kv nin gelini yermesi sonrasında ben ne yaptım ki diyip kenara çekilmesi ve eşin annesini savunması... Haklı haksız bilmem ben adaletten yanayım. Ve kesinlikle madem eşin ailesi problemli neden konu sahibi ailesinin gelmemesine müsade ediyor? Onlar gelmeyecekse diğer ailede gelmeyecek. Aslında burda konusahibinin eşi hatalı. Konu sahibi de kararlı duramadığı için hatalı....

@yenieleman Ve bence, sırf evlendik eşimizin ailesi diye görüşmek zorunda değiliz, kafa yapımız uymuyorsa kültürümüz uymuyorsa birde sorun yaşıyorsak neden bu ısrar. Ve bazı üyeler öyle can acıtıcı şeyler yazmış ki... Bende eşimin ailesiyle görüşmüyorum ömrümün sonuna kadarda yüzlerini görmek istemiyorum, kendimce haklı sebeplerim var ve bunlar o kadar ağır ki eşim bile ağzını açıp ailemle görüş diyemez. Ne yapayım ben şimdi kaç yıllık kocamdan sırf ailesiyle görüşmemek adına çocuk mu yapmayım. Azcık insanları yargılamadan kararlarına saygı duymak lazım. Kadın hamile ve şu yaşadıkları hiç hoş değil. Madem ailelerden birşey alınmayacak diye karar alınmış, kocası da karara saygı duysaydı. Ama zaten hamile haliyle babaevine gitmiş kocası günlerce aramamış.... Bilmiyorum insanlar evlendikten sonra ayrı aile olma kavramını öğrenmeliler ya...
Sevgilerle...

bir süre sonra buraya cevap yazmayı kesmiştim çünkü herkes için mesele götürülen poşet. evet sağduyulu bir insansınız çünkü bir poşet için bunca şey yapacak bir insan değilim. kültürümüz uyuşmuyor ve bunu kendi ağızlarıyla da söylüyorlar ama kesinlikle saygı duymak adına ne ben nede ailem birşey göremedik. neden iki tarafı da eve almadığımıza gelince. evet bende adaletten tarafım ama karşı taraf değil. ailem birşey yapmadı ve bunun neticesinde evime gelmeye sonuna kadar hakları var ama gelin görün ki karşı taraf ailemi ve beni bütün kalpleriyle hatalı kendilerini ise kusursuz görüyorlar.yani ailem gelseydi ve onlar gelemeseydi daha büyük sorunlar yaşanırdı bu yüzden ailem fedakarlık yapmak zorunda kaldı, haklarını asla ödeyemem. çoğu kişinin bana burada yazmadığı söz kalmadı nadir kişiler siz ve sizin gibi '''acaba öncesinde neler oldu ki bu seviyeye geldi bu kız''' diyebildi.onların hepsine ve size teşekkür ediyorum. ben kesinlikle siz gibi düşünüyorum ama ülkemizde ''kız evlenirse aileden tamamen kopar eşin ailesini benimsemek zorunda'' inancıyla kafası dolu insanlar hala mevcut. onlardan biride eşimin ailesi. neyse söylenecek çok söz var ama ben buradaki insanlara bunu anlatmaya çabalamaktan yoruldum bu yüzden konumun iptalini istedim. ama size tek sözüm bütün yazdıklarınıza bütün kalbimle katılıyorum. hayırlı akşamlar

Ilk sayfayi okudum sadece.
Bu islerin mutlaka bir oncesi vardir.
Ama bakınca herkes mutsuz...
Eş ailesini goremiyor, konu sahibi ailesini goremiyor. Muhtemelen iki taraf bir birine bundan oturu de kinleniyor.
Bu kadar fazla insanin mutsuz oldugu bir evliligi surdurmeye calismak anlamsiz.
Hani cok büyük bir ask vardir eyvallah diyecegim ama bu olaylarin icinde ask falan da kalmaz ki.

Hani yardim almayacaktik kelimesini okuyunca ilk soyle dusundum. Sanirim kv bir poset karsiliginda geline de hukmedebilecegini dusunenlerden ki artik boyle bir karar alinmis dedim. Ama es verilen karara uymuyorsa tek tarafli biraz zor. Bir de kv ile olan anlasmazliklarda nedense gelin kaybeder hep. Cunku erkek nedense evlenince daha bir anneci olur.
Konu sahibi eger esiniz arkanizda durmuyorsa ve ille de annem diyorsa, onlarla gorusmeyelim dediginizde sizi de annenizle gorusmemekle cezalandiriyorsa ne kadar cabalarsaniz cabalayin bos. Cunku esinizin de sizin arkanizda olmasi lazim. Aksi takdirde yipranan ve bosa caba sarfeden uzulen sadece siz olursunuz. Esinizin bazi seyleri gormesi lazim ama gorebilecek biri degil anladigim kadariyla.

Simdi benim ailem gelip market alisverisi yapsa ne alaka derim anlamlandiramam. Cidden ne alaka issiz misiniz para sikintisi mi var niye aileleriniz size destek oluyor. Cocuk yapacak kadar kendinize guveniyorsaniz bu işleri de halletmissindir. Ben sizi haksiz gormedim boyle bir tepkinin mutlaka mantikli aciklamasi vardir. Ama madem mantik evliligi neden bu aile neden bu adam ?

hayır ailelerimizle görüşüyoruz ama herkes kendi ailesiyle görüşüyor. sadece eve çağıramıyoruz. düğün, nikah ben eşimin ailesiyle yanyana da geliyorum bazen.sadece konuşmuyorum ve eve çağırmıyorum.

ikinci cümleniz çok doğru bu yüzden onlardan bişey almak beni boğuyor artık.o yüzden böyle bir karar almıştık. eşimin bazı şeyleri görmesi için dua etmekden başka çarem yok çünkü annesiyle babasının yanlış olduklarını kanıtlayamıyorum. eşim kendi anlattı evlenmeden önce eve girmezdim zor görürlerdi beni diye. e şuan neyin bağımlılığı bu herkesdeki o zaman çözemedim.

işi vardı paramız ahımşahımda değildi ama hamdolsun çok şükür muhtaç olmadan geçinebiliyorduk o dönem. ben bu erzak işini bilemiyorum var desem de getiriyorlar. erzak getirerek destek olmaya çalıştıklarını zannediyordum ama zamanla her getirdikleri şeyden sonra bağırma ,beklenti ve karışma seviyelerinin yükseldiğini farkettim ve eşimin ailesiyle tartıştığım bir dönem onlarla konuşmayı kestim ve bu dönemde ailelerden birşey almamaya karar vermemize rağmen ailesi yine gönderince ve o yine alınca bana da bunu emrivakiyle bastırmaya çalışınca bu kez yutamadım. net bir şekilde kapısına bıraktım ne bir söz ve bir tavır sadece bıraktım ama insanlar kafasına fırlatmışım gibi davranıyor -ki k.v. kendisi de herkese öyle anlatıyor ama vicdanım rahat . sözlülüğümüz çok kötü geçti kınamı berbat ettiler evliliğimide. bende düşündüm neden evlendim. halbuki iki kez yüzüğü atmama ramak kalmıştı . eşim iyi yürekli bir insan bu yüzden zamanla onu sevmiştim ve bu yüzden evlendim. eşim beni çok korurdu o yüzden korkmadım evlenirken ama evlenince o annebaba, annesi babası evlat gelin diye tutuşmaya başladılar. ailesinin ani değişikliği beni ve ailemi şok etti bu yüzden neden bu aile derken onların sakladıkları kimliklerini nasıl kör olabildik de göremedik diyorum. halbuki düşününce nede çok açık vermişler farkedememişim.

Evlenince genelde cogu erkekte gorulen degisim bu. Nedence birden annelerine dusuyorlar. Eski yasamina ozlem belki de.
Ergenligini tamamlayamamis birine annesinin haksiz oldugunu anlatmayin, yoruldugunuzla kalirsiniz. Baktiniz bu evlilik mutlu etmiyor ve sizi cok cok yoruyorsa ana ile ogulu basbasa birakin. Doya doya opup koklassinlar. Yapilacak bir sey kalmazsa cok da kasmayin herseyi.
Saglicakla alin bebegi kucaginiza.
Malesef ki cogu kizlarimizin yasadigi seyi yasiyorsunuz. Evliligin ne oldugunu anlamayan bir koca ve kayinvalide oldum delisi olan bir anne. Allah yardimciniz olsun..

haklısınız. allah cümlemizin yardımcısı olsun inşallah. uzakta bir iş bulursa asla hayır demiyorum zaten bu konuda . yorumunuz iiçin teşekkür ederim.

Keskin sirke küpüne zarar bu kadar dediğim dedik çaldığım düdük olursanız eninde sonunda olan size ve bebeğinize olacak. Yazık

@yenieleman Ve bence, sırf evlendik eşimizin ailesi diye görüşmek zorunda değiliz, kafa yapımız uymuyorsa kültürümüz uymuyorsa birde sorun yaşıyorsak neden bu ısrar. ..

İşte hata tam da burda başlıyor.
Kafa yapımızın uymadığı, kültürümüzün uymadığı ailelerin çocuklarıyla neden evleniyoruz?

Kafa yapımızın uymadığı, kültürümüzün uymadığı ailelerin çocuklarıyla neden evleniyoruz?

Tartışmak değil niyetim ama sadece içimden geleni paylaşmak istiyorum. Kendi annem de dahil çoğu erkek çocuğu olan annelerde gördüğüm bir sıkıntı bu. Annem kız kardeşlerim de dahil kayın validelerimizin bize yaptıklarına kızarken, kendisi kv olunca bunların hepsini yaptı. Maalesef. Neden bilmiyorum ama bir kayınvalide oldum kalıbına girmişti sanki, çok farklılaşmıştı. "Anne, onlar yuvalarında huzurlu, mutlu olsunlar. Gelip gelmemeleri gibi şeyleri sorun etme, karışma" dediğimizde "aman onlar yuvalarında mutlu olsunlar da, isterlerse hiç gelmesinler diyen biriydi annem, kardeşim evlenince her gün annemlere gidilmesini, neredeyse her an bıraksalar onlardan çıkmamalarını bekledi.

Nişanlılık döneminde el üstünde tutuluyor genelde gelin adayları. Onlar da evlenince hep öyle el üstünde tutulacak sanırlar. Evlendikten sonra da neredeyse her gün aramasını, ne pişirdiğine kadar hesap vermesini, her gün uğramasını beklerler. Bunlar yapılmazsa surat ve değişik psikolojik davranışlarla rahatsız oldukları belirtilir. O da yetmedi damadı dolduruşa getirmeler başlar. Oysa çiftlerin bir alışma süreci vardır. İkisi de farklı ortamlarda yetişmişlerdir sonuçta ve şimdi onları alıp bir eve koyuyoruz. Yeni yaşamlarına ve birbirlerine alışırken haliyle aralarında ufak tefek de sürtüşme olması normal. Damat anneleri her olayın içinde olmak istiyor genelde. Nedense çiftler baş başa hiç bırakılmıyor.

Yine kendi annemden örnek veriyim. Sanki onlar evlerinde açlarmış gibi, "anne yapma etme" dediğimiz halde "boğazımdan geçmiyor" deyip tencereyi kapıp oğlunun evine gidiyordu. "Ben bırakırım" dediğimde "yo ben bırakırım" deyip koştura koştura gidiyordu. Ne kadar konuşursak konuşalım annemin gözü perdelenmişti sanki, çok değişmişti. Sanki gelinle yatıyor, gelinle kalkıyordu. Evine ne alırsa onlara da alıyordu. Ve en son gelin isyanları oynadı. Bir sene bayram da dahil gelip gitmedi, aramadı sormadı. Annem de geri çekildi. Ne oldu peki? Ortada bir sürü kalp kırıklıkları oldu. Erkek kardeşimin eşinin ben saygısızlığını görmedim, kendini geri çekerken bile bunu hiç saygısını bozmadan yaptı. Şu an görüşüyorlar ama arada hep bir mesafe var.
oysa kv ler de bir zamanlar gelin idi. O günlerini unutmasalar ve şu gençleri de bir bıraksalar her şey daha güzel olacak. Gençler yardıma ihtiyaçları olduğunda zaten kendileri destek istediklerini belirtirler.

Bu da benim düşüncem. Elbet kültürel yapı da önemli ama genler de değişmiyor maalesef. Anne her yerde anne... Kayın valide olunca da yerini şaşırıyor sanırım.

Eğer aileyi tanıdıktan sonra yahut görücü usulü evlilik olur ve aşık olunursa haklısınız.
Ancak biz eşimle tanıştığımızda birbirimize aşık olduğumuzda ailesi yoktu, eğitim düzeylerimiz, kendimizi yetiştirmişliğimiz, zevklerimiz, gezmemiz tozmamız, hayata bakış açımız neredeyse aynıydı. Ancak ne zaman iş ciddiye bindi ailesi istemeye geldi, taban tabana bir zıtlık vardı. (eşimde ailesinden çok farklı) Ailesiyle kültürümüz farklı diye aşık olduğum erkekten vaz mı geçseydim?

Benim bahsettiğim, bu adamla evlendim kültürü uymuyor ama evlendikten sonra aileyle görüşmem gibi bir mesele değil.

Malesef öyle...

Bence kadınlarda kayınvalide damarı diye bir damar var ve oğullar evlenince o damardan kan daha hızlı akıyor :) :) (tabi ki şaka)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…