iki aile

Canım sen bir dene, olumlu bir adım at. Böylece eşine de bak ben denedim hata onlarda deme yüzün olur o getirdiklerini kapıya götürdüğün için ne kadar haklı da olsa haksız görüneceksin. Ve en çok seni yoracak bu süreç.

kayınvalidemin üç oğlu var ama eşime ayrı bir düşkünlüğü var . ve kayınvalidem yönetmeyi gerçekten çok seviyor beni yönetemediği için eşimle yönetmeye çalışıyor buda kavgalara neden oluyor. evet tavırlarım yanlış bunu hiç bir zaman savunmadım ama son cümlenizde dediğiniz gibi onların bu kararı görmeye ihtiyaçları var . yarın iki gelin daha aldıklarında daha tedbirli olurlar veya saygılı kimbilir

En berbat sey senin ailen benim ailem sorunu asla çözülmüyo kendi sorunun oluyo oturup konuşup çözüyosun ama aileler işin içine girince cozemiyosun netice de ailen kötü de olsa senin kotun laf gelsin istemiyosun ee bu sefer karşı aile suçsuz da olsa kurunun yanında yaş da yanıyo...şuna karar ver kardeşim onun ailesiyle gorusmemek için kendi ailene bunu yapabilirmisin?torunlarini sırf eşinin ailesi kötü diye onlara göstermemeye için el verirse görüşme bunun orta yolu yok sen ne kadar onları istemezsen esinde senin aileni istemiycek bana kalirsa sabret kendinde bu gücü goruyosan once al karşına eşini konuş hafta 1 benim aileme hafta bir senin ailene gidelim de bişey soylerlerse duyma ya salaga yat anlamamış gibi yap aman varsın onlar seni salak bilsin ne kaybedersin? Suandaki verdiğiniz kararın sonu boşanmaya gider ailem görmek istiyo diyecek yok diyeceksin dağ gibi büyüyecek sorunlarin bana kalırsa sen görüş haftada 1gun belirle mümkün olduğunca da muaattab olma

Peki sizce posetleri toplayıp direk kayinvalidenin kapısına bırakmak güzel bi davranış mi ?
Konu Sahibi istemeyebilir verilenleri ama bu kadar keskin mi davranmalı ?
Bosanmalarin çoğu aileler yüzünden oluyo evet ama hiçbir hata tek taraflı değildir bana göre. Iki tarafta birbirinin damarina basıyodur haksız miyim ?
Konu Sahibi bana çok dik geldi. Söylemeyi unuttum bu arada 'torunlarini goremezler' benim insanları bu sevgiden mahrum edecek çok geçerli bi sebebim olmalı. .

haftada bir gitmeyi hakaret olarak görüyorlar canım. bir yıl boyunca usanmadan da lafını ettiler bıktım inanki belki de bu bıkkınlık yordu beni.bir yıl boyunca izah et et et ama anlamasınlar olacak iş değil hala anlamıyorlar

karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim

Şu hamilelik acitasyonunu bir bırakmadı bu kadınlar. Madem hamilesiniz kendinizi strese sokup kimseyi umursamayın. Kim ne gönderdiyse kalsın. Kapı kapı, sokak sokak gezmek zorunda kalmazdınız.

ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu.

Aileniz onlar yüzünden değil sizin ''çocuğu onlara göstermek istemiyorum'' dediğiniz için gelmemiş. Eşinizin ailesi gelmesin diye kendi ailesinden vazgeçmek.. Ne bileyim. Normal değilsiniz iki eş.

Sadece konuyu okudum basta soyliyim. Bunlar cok fazla cok gereksiz tepkiler. Hic kimse agac kavugundan cikmadi. Oyle ailelerle gorusmeyelim cocugumuzu goremesinler diye bir sey olmaz. Dogurmus buyutmus o yasa getirmis hadi bundan sonra oglun benim, onun cocugu da benim, siz geri durun diyemezsin diyemeyiz. Elbet seni bu noktaya getiren seyler olmustur, kizginliklarin, kirginliklarin ama silemezsin. Eger cok cok buyuk bir sebep yoksa ( ne olabilir mesala; namusuna laf atma, siddet, ayirmaya calisma, hakaret) es ailesiyle problem yasayan tek kisi degilsin. Hepimiz yasiyoruz zqman zaman. Kv ile aramizda bi kirginlik oldu ama memlekete gidecek kp ile. E simdi gitmesem vedalasmaya kp sucu ne. Ayrica gitmezsem problem daha cok buyuyecek. Esim sen bilirsin dedigi halde kalkip gittim cunku ne kadar sen bilirsin derse desin annesiyle o pozisyona asla dusmemi istemez. Gittim ama yuzune bile bakmadim oturdum o da geldi sarildi bi buyukluk de o yapti cocugu icin vs vs. Yoksa ikimizde birbirimize bayilmiyoduk o an. Ama silemem. Cunku esimin annesi. Dogurdugun biraz buyuttugun zaman daha iyi anlayacaksin.
Sana getirdigi ivir ziviri kapiya koyman bu nasil desem insan dusmanina yapmaz. Cok cok cok ayip. Onlara saygi duymuyodun hadi esine? Hic mi ne duruma dusecegini ne hissedecegini dusunmedin. Ayni seyi esinde senin ailene yapamaz. Kusura bakma eger bu insanlar sana yukarida yazdigim seylerden birini yapmadiysa resmen simarik ve fevri hareket etmissin. Insanlar hata yapar, yeri gelince affetmesini de bileceksin, ozur dilemesini de, gonul almasini da. Ve bence senin bu aileye bi ozur borcun var.

Sen onların dediğini boşver kendi bildiğini yap eşinle de konuş hafta da bir gidelim iki aileyede diye oyle yap kendi ailene üzüldüm onların suçu yok arada olan onlara olacak hep

Kör cahil bir aile diyorsun da , seninde onlardan aşağı kalır bir yanın yok . Kusura bakma ! Ne yapmış olursa olsunlar torunlarının görmeye hakkı var 2 aileninde ... Doğumu loğusa dönemini çok mu kolay bir süreç zannediyorsun . 2 ailende kimse olmayacak yanına .... O bebek karnında sesi çıkmıyor ama , doğunca öyle olmuyor . Sana tavsiyem (kv ile problemleri bilmiyorum ) kv aranızdaki buzları eritin . Tahammül edemeyecek durumdaysan eşinle konuş şehir değiştir.

Evladim evlenecek sizlerde yiyin diye evladimla gonderdigim yiyecegi kapimin onune birakacak.. ne ayip bir davranis.siz kusura bakmayin ama fesat bir insansiniz.sirf torunlarini gormesin esinizin ailesi diye kendi ailenizi de harciyorsunuz.. bu kadarini nasil basariyorsunuz.sizin esinizi de sevdiginizi sanmiyorum.esinizin yerlestirdigini nasil alip goturdunuz onun hic mi hatri yok.bi donup kendinize sorun ben ne yapiyorum diye.

onlar benim sabrımı sınarken sorun yok zaten sizde haklısınız
biz anlattığınız kadarını biliyoruz.Ve anlattığınız kadar olan kısım abartılarla dolu... Kv gösterdiğiniz tepki eşinizle restleşmeniz bana abartı geldi, sizi hatalı buldum.

Onu istemem bunu istemem bu nedir ya ? Ağır saçmaladın sen anneysen onlarda babane dede. Senle olan mesele ayrı onların torunlarıyla ilgili meseleleri ayrı. Ayrıca ne o poşetleyip yukarı çıkarıyorsun aldıklarını. Kabul etmeyin ama madem eve girdi alınanlar böyle de yapılmaz. Çok saygisizsiniz. Onlarda belki hatalıdır ama sen çok fenasin. Çocuğu bile kullanacak kadar zalım ve bencilsiadam senden bosanirsa rahatlayacaktir

Sizde bir evlat sahibi olacaksınız ve sizde kv olacaksınız cok gaddar bir insansınız allah esinize ve ailesine yardim etsin etme kulum bulun dünyası

Benzer durumlar yaşadım ama sen çok aşırı tepkiler vermişsin. Eşinle boşansan bile artık arada bir çocuk var, hayatının sonuna kadar bu aileyle muhatap olmak zorunda olacaksın.
Doğumuna az bir süre kalmış, eşinle konuş ve bu duruma çözüm bulun.

Sen şimdi iki aile de gelmesin doğuma diyorsun ama öyle olmayacak emin ol. Eşinin ailesi büyük ihtimalle hastaneye gelecek, sen ailene haber vermediğinle kalacaksın. Gelmeseler eşin başının etini yiyecek sana doğumu lohusalığı zehir edecek.

Sen şimdi onlarla görüşmüyorsun ama çocuk olunca görüşmek isteyecekler, eşin çocuğu hazırla annemlere götüreceğim diyecek, sen izin vermeyeceksin bu sefer eşinde ailenle seni görüştürmeyecek, çocuğu görmelerine müsade etmeyecek. Daha fazla yıpranmadan bu işi çözün.

Bizim gelin de aynı sizin gibiydi. Mesafeli olmaktan kastı aileyi istememekti. Gelmeyin gitmeyin, çocuk yaptım sevmeyin... oğlanı doldurur doldurur salardı annemin üstüne. Sonunda bıktık dedik ne haliniz varsa görün. Ne ölümüze ne dirimize. Yıllardır görüşmüyoruz. İki çocuğu oldu. Görmedik bile. Hiç bir yeriniz eksilmedi de küçülmedi de. Özlemden ölmedik. Geçenlerde küçük kardeşimi evlendirdik. Davet bile etmk aklımıza gelmedi. Bizler hep bir aradayız acımız olsa sevincimiz. Kimse kimsenin hayatında vaz geçilmez değil. Yeri geliyor anne baba bile vazgeçiyor evlattan. Sabah akşam gelin tafrası çekmektende.

Eşiniz kararının arkasında durmayıp sizi boşamayarak büyük Bi hata etmiş.
Söyleyeceklerim bu kadar

neden acaba açıklar mısınız lütfen?
Buz dolabındaki iki parça için evliliğini yıkabilecek duruma geldiysen o aileden çok çekmiş olman gerekiyor. Aksi taktirde hamile halinle o kadar saçmalamazdın diye düşünüyorum. Yanı eğer bu kadar kötü bir aileyse asla dönmemeliydin. Ayrıca madem hatalı olan onlar senin ailen neden cezalandırılıyor? Eline ne geçecek bu şekilde. Madem döndün bari şartları doğru koysaydın ortaya. Hem hamile halinle seni o kadar aramayan bir adama dönmen de saçma olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…