- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
- Konu Sahibi yenieleman
-
canım mesafeli görüşlmeyi ailesi asla kabul etmiyor o yüzden o seçeneği sunamıyorumm. onlar çat kapı gelmeyi çat kapı çağırmayı ve asla reddedilmeyi istemiyorlar bu bir yerden sonra tartışmalara kadar gidiyor
Neden böyle diyorsunuz ki?
Kimbilir konu sahibinin anlatmadığı neler vardır. Bu ülkede kaynana fobisi diye bir psikolojik problem var artık. Ciddi boyutta yani. Boşanma oranlarına ve sebeplerine bakın, ailelerin oranı ne kadar görün derim.. Oğluna tapan, gelinine sahip olmaya çalışan bir sürü ruh hastasıyla aynı toplumda yaşıyoruz.
Evet konunun içeriğini her şeyiyle bilmiyoruz ama aileler Türkiye'de büyük bir sorundur. O yüzden ben içeriğe baktığımda genelde gelinlere hak verebiliyorum.
Konu sahibinin kararı bence yanlış, aileleri görmeden hayat devam etmez. Bir yerde son bulacak bu, ama belki o ailenin bu kadar radikal bir kararı görmesi gerekirdi, kim bilir?
Peki sizce posetleri toplayıp direk kayinvalidenin kapısına bırakmak güzel bi davranış mi ?Neden böyle diyorsunuz ki?
Kimbilir konu sahibinin anlatmadığı neler vardır. Bu ülkede kaynana fobisi diye bir psikolojik problem var artık. Ciddi boyutta yani. Boşanma oranlarına ve sebeplerine bakın, ailelerin oranı ne kadar görün derim.. Oğluna tapan, gelinine sahip olmaya çalışan bir sürü ruh hastasıyla aynı toplumda yaşıyoruz.
Evet konunun içeriğini her şeyiyle bilmiyoruz ama aileler Türkiye'de büyük bir sorundur. O yüzden ben içeriğe baktığımda genelde gelinlere hak verebiliyorum.
Konu sahibinin kararı bence yanlış, aileleri görmeden hayat devam etmez. Bir yerde son bulacak bu, ama belki o ailenin bu kadar radikal bir kararı görmesi gerekirdi, kim bilir?
En berbat sey senin ailen benim ailem sorunu asla çözülmüyo kendi sorunun oluyo oturup konuşup çözüyosun ama aileler işin içine girince cozemiyosun netice de ailen kötü de olsa senin kotun laf gelsin istemiyosun ee bu sefer karşı aile suçsuz da olsa kurunun yanında yaş da yanıyo...şuna karar ver kardeşim onun ailesiyle gorusmemek için kendi ailene bunu yapabilirmisin?torunlarini sırf eşinin ailesi kötü diye onlara göstermemeye için el verirse görüşme bunun orta yolu yok sen ne kadar onları istemezsen esinde senin aileni istemiycek bana kalirsa sabret kendinde bu gücü goruyosan once al karşına eşini konuş hafta 1 benim aileme hafta bir senin ailene gidelim de bişey soylerlerse duyma ya salaga yat anlamamış gibi yap aman varsın onlar seni salak bilsin ne kaybedersin? Suandaki verdiğiniz kararın sonu boşanmaya gider ailem görmek istiyo diyecek yok diyeceksin dağ gibi büyüyecek sorunlarin bana kalırsa sen görüş haftada 1gun belirle mümkün olduğunca da muaattab olma
karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim
ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu.
Sen onların dediğini boşver kendi bildiğini yap eşinle de konuş hafta da bir gidelim iki aileyede diye oyle yap kendi ailene üzüldüm onların suçu yok arada olan onlara olacak hephaftada bir gitmeyi hakaret olarak görüyorlar canım. bir yıl boyunca usanmadan da lafını ettiler bıktım inanki belki de bu bıkkınlık yordu beni.bir yıl boyunca izah et et et ama anlamasınlar olacak iş değil hala anlamıyorlar
biz anlattığınız kadarını biliyoruz.Ve anlattığınız kadar olan kısım abartılarla dolu... Kv gösterdiğiniz tepki eşinizle restleşmeniz bana abartı geldi, sizi hatalı buldum.onlar benim sabrımı sınarken sorun yok zaten sizde haklısınız
Eşiniz kararının arkasında durmayıp sizi boşamayarak büyük Bi hata etmiş.bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..
eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)
onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile.ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.
BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Buz dolabındaki iki parça için evliliğini yıkabilecek duruma geldiysen o aileden çok çekmiş olman gerekiyor. Aksi taktirde hamile halinle o kadar saçmalamazdın diye düşünüyorum. Yanı eğer bu kadar kötü bir aileyse asla dönmemeliydin. Ayrıca madem hatalı olan onlar senin ailen neden cezalandırılıyor? Eline ne geçecek bu şekilde. Madem döndün bari şartları doğru koysaydın ortaya. Hem hamile halinle seni o kadar aramayan bir adama dönmen de saçma olmuş.neden acaba açıklar mısınız lütfen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?