- 11 Haziran 2010
- 7.641
- 13.786
-
- Konu Sahibi -Cheryl Blossom
greyfurt evet ..ozellikle kanser hastalari icinde tavsiye edilmiyor kesinlikle. ilaclarin etkisini cok degistiriyor. ben bunu bildigimden beri normalde bile greyfurt yemeye korkuyorum.Kızlar dönerken size yazayım dedim.
Öncelikle ben bu ilaca bağımlı değilim,dolayısıyla yoksunluk dediğiniz olay bende geçerli değil. Ben sadece sınav dönemlerimde ve ders çalışırken alıyorum. Doktorum bana yazdığında ders çaloşmaya başlamadan önce içebilirsin dedi. Bende cumartesi gününü kendime ayırdığım için cumartesi ara verip pazar yeniden devam etmek istedim,doktorum da bunu onayladı. 3-4 aydır herhangi bir problemim yoktu 18 mg doz kullanıyordum ve rahattım. Ancak bu tür dehb ilaçları belli bir süre aynı mg kullanınca artık etki etmemeye başlıyormuş, asistanının arttırma nedeni buymuş. 18'den 36'ya çıktığım ilk gün şiddetli bir kalp ağrısı çektiğimi söylemiştim. Doktorum bana bazı ilaçlar bazı yiyeceklerle tüketilmemelidir,yoksa sorun çıkabilir dedi ve o gün ne yedin,değişik birşey kullandın mı diye sordu. Sigara dahi kullanmadığımı o gün sadece enerji içeceği içtiğimi söyledim. Ha bir de meyve yediğimizi söyledim. Baştan aşağıya ne yiyip içtiğimi söylerken greyfurt dediğimde durdurdu beni. Bazı yiyecekler derken greyfurt gibi meyveler bahsediyordum dedi. Özellikle antidepresan,antibiyotik grubundan olan ilaçlar greyfurt ya da greyfurt suyuyla beraber tüketilmemeliymiş. Greyfurt aldığımız bir ilacın etkisini x5 katına çıkartıp 5 ilaç içmiş gibi etki ve yan etki gösterebiliyormuş. Hatta ölüm,kalp krizi gibi etkileri mevcutmuş. Aklımızda bulunsun kızlar,lütfen antidepresan alırken greyfurt veya suyunu tüketmeyin. Yoksa benim gibi kalbinize büyük zararlar verirsiniz.
Enerji içeceğini hep içiyorum kuzum. Birşey olmadı bu zamana kadar. Kafamın yarısı hala uyuşuk ellerimde hafif titreklik var,bakalım ne olacak.
katiliyorum. enerji icecekleri asla masum degil aslaaaa... icindeki seker orani ve boga spermlerini gectim... cok zararli heleki surekli alindiginda..bagimlilik yaparhep içersin de vücut yaş aldıkça tolere edilememeye başlanabilir. enerji içeceği pek masum değil ben hiç içmem açıkçası. kahve çay vs bile fazlası taşikardi yapıyor besin diyip geçmemek lazım aslında her şey ilaç
katiliyorum. enerji icecekleri asla masum degil aslaaaa... icindeki seker orani ve boga spermlerini gectim... cok zararli heleki surekli alindiginda..bagimlilik yapar
hahaha var tabii..hepsinde yoktur belki ama su en bilindik en asortik olanda kesin var :))boğa spermi? öyle bişi yok yaaa var mıymış
hahaha var tabii..hepsinde yoktur belki ama su en bilindik en asortik olanda kesin var :))
hahaha olabilir :))) hadi bilmeden ictin ok, ama bile bile icen cok var..ondan mı amblemi boğa onuuuun? aydınlandım şu an
ıyk. bu arada
hahaha olabilir :))) hadi bilmeden ictin ok, ama bile bile icen cok var..
1 gunde 7-8 tane ictigini soyleyen bi arkadas vardi..birakmis olmaliki hala hayatta.ergenken votka redbul içerdim.
sonra çok zararlı olduğunu derslerde falan görünce bir daha ağzıma koymadım. hele içkiyle direkt kalp krizi sebebi.
1 gunde 7-8 tane ictigini soyleyen bi arkadas vardi..birakmis olmaliki hala hayatta.
Gece yolculugu yapanlar iciyor mesela.. uyanik ve enerjik kalabilmek icin..icersin ama ictikce Vucut daha cok isteyecek. bi cesit doping diyelim:))yuh. ben koşularda içen görüyorum o da garibime gidiyor ondan mı uzun mesafe koşamıyorum diye düşünmüşlüğüm var ehehe
Gece yolculugu yapanlar iciyor mesela.. uyanik ve enerjik kalabilmek icin..icersin ama ictikce Vucut daha cok isteyecek. bi cesit doping diyelim:))
Teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun.
Haftasonuydu ve doktorum şehir dışındaydı.bu kadar ciddi şeyler yaşayıp o an doktora neden gitmediniz daha ilk seferde?
Greyfurttan kaynaklanıyormuş canım.Doktorunuzu değiştirin ya da söyleyin ilacınızı değiştirsin. Hemen yarın gidin.
Beklemeyin. Geçirdiğiniz panik atak, sinir krizi gibi..
Her ilaç herkese iyi ya da kötü gelecek diye birşey yok. Özellikle de kırmızı reçeteli antidepresanlar, antşpsikotikler vs..
Geçmiş olsun.. Aaa evet, greyfurt çoğu ilaçla müthiş etkileşimli.. Anksiyete ilacı kullanırken doktor beni uyarmıştı. Sebebi belli olmuş bu iyi.. :)Teşekkür ederim.
Haftasonuydu ve doktorum şehir dışındaydı.
Greyfurttan kaynaklanıyormuş canım.
Bir greyfurt keyfim vardı onu da aldılar. Ananas'ı da çok severim ama ona da alerjim var,yiyince ağzım dilim kanamaya başlıyor.Geçmiş olsun.. Aaa evet, greyfurt çoğu ilaçla müthiş etkileşimli.. Anksiyete ilacı kullanırken doktor beni uyarmıştı. Sebebi belli olmuş bu iyi.. :)
Ananasa alerjin Yok merak etmeBir greyfurt keyfim vardı onu da aldılar. Ananas'ı da çok severim ama ona da alerjim var,yiyince ağzım dilim kanamaya başlıyor.
Dünyevi zevklerden bişey bırakmadılar bana
Sağolsun sevgilitontriko ve E esmergizmo yaşam içeceğim hakkında kötü espriler yaptı,artık onu da içemeyeceğim. Ne yiyip içeceğim ben?
Canım kardeşimle ilk yediğimizde ikimizde de aynı etkiyi yapmıştı,evet.Ananasa alerjin Yok merak etme
Herkeste aynı etkiyi yapar
Ağızda dilde tahriş yapar