İhmal mi?

-Cheryl Blossom

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
7.608
19.386
Merhaba arkadaşlar. Umarım haftanız güzel başlamıştır.

Şimdiden söyleyeyim lütfen eleştirmeyin,kavga etmeyin. Konumda kavga edilecekse hiç açmayayım daha iyi,ben buraya bilgi almaya geldim.

DEHB hastasıyım,bayağıdır ilaç kullanıyorum. O ilacı aldığımda dikkatimi topluyor,5-6 saat aralıksız ders çalışmamı sağlıyor. Cuma günü doktorumun asistanı doz arttırımına gideceğini söyledi,buraya kadar güzel. Cuma günü çift doz almaya başladım. İlacı aldıktan yaklaşık 8-10 saat sonra bir nevi epilepsi krizi geçirdim.(Tetikleyen neydi bilmiyorum ama sanırım o an erkek arkadaşımın telefonunda bir arkadaşımızın ismini görmüştüm,o an hiçbirşey hatırlayamadım. Ortak arkadaşımızı tanıyamadım ve resmen kalbim karardı.) Bilincim yarı yerindeydi,birçok şeyi hayal meyal hatırlıyorum. En başta kalbimin yerinden çıkacak gibi attığını ve beynimin uyuşmaya başladığını hatırlıyorum. Daha sonra bağırdığımı,çok bağırdığımı.. Beni sakinleştirmeye çalışan erkek arkadaşıma vurduğumu,kendime yüzüme boynuma ve alnıma tırnaklarımla zarar verdiğimi hatırlıyorum. Tabi dilimin takılması,kelimeleri toplayamamam da cabası. Kendime geldiğimde numarasını gördüğüm arkadaşım telefonda bana kendini hatırlatmaya uğraşıyordu.

Neyse.
Normalde 1 gün ara verip ilaca yeniden başlıyorum,yani cumartesi günü benim ara verme günüm.
Pazar günü akşam ilacımı aldım,ders çalışmaya başladım. 5-6 saat sonra yine beynim uyuşmaya ellerim titremeye başladı. Kalbim deli gibi çarpıyordu. Diğerinden birkaç farkı vardı. Bu sefer kulağım uğulduyor,yerimde duramıyordum. Aynı zamanda göz bebeklerim titriyordu.
Ama bu sefer tetikleyici birşey olmadığından hafif ve çabucak geçti.

Artık dayanamayıp sağlıkçı bir arkadaşımı aradım. İlaç hakkında bir takım bilgiler verdi.
Şimdi; ben bu ilacın bağımlılık yarattığını ve kırmızı reçeteli olduğunu biliyorum. Fakat içindeki etken maddelerin ne olduğu bilmiyordum,arkadaşım beni detaylıca bilgilendirdi sağolsun. İlaç reçete edilmeden önce mutlaka gerekli kontrollerin yapılması EKG çekilmesi,kbb'a gidilmesi,kan değerlerine bakılması ve karaciğerlere bakılması gerekiyormuş. Bana hiçbiri yapılmadı,direk yazdı ve kullanmaya başladım. (Önceden daha hafif bir ilaç kullanıyordum,sonra buna geçtik.) Ayrıca vücut kitle indeksi normalden düşük olanlar bu ilacı kullanamayabilirmiş. Benimki normalden bayağı düşük. O yüzden cumadan beri hiçbirşey yemedim,sadece atıştırmalıkla geçiştirdim. Şuanda da kendimi çok dolu,hissiz ve garip hissediyorum. Bütün mutluluk ruhumdan çekilmiş gibi,sanki bir daha hiç mutlu olamayacakmış gibiyim.

2 arada bir derede kaldım,sınavlara hazırlanmaya ihtiyacım var,ancak o ilaçla dikkatimi toplayıp ders çalışabiliyorum. Ama bir yandan da doktorun gerekli kontrolleri yapmaması canımı sıktı,ne yapabilirim ki? Bugün gidip konuşsam mı doktorla? Beni takip eden doktorumdu,asistanının böyle bir şey yapmaya yetkisi var mı? Doktora danışmadan doz arttırabilir mi? Bana da helal olsun,hiç tereddüt etmeden alık gibi atladım olaya.

Gerçekten cuma günü yaşadığım olay dehşet vericiydi. Düşüncesenize,birden beyniniz uyuşmaya başlıyor ve kendinizi kaybediyorsunuz,tanıdıklarınızı tanımamaya başlıyor,unutuyorsunuz. Çok korkutucuydu. Erkek arkadaşım çantamın,cüzdanımın ve kabanlarımın ceplerine durumumu anlatan ve üzerinde numarasının bulunduğu kağıtlar yerleştirdi. Umarım tekrar başıma böyle bir durum gelmez.

çok geçmiş olsun. Doktorunuza mutlaka danışın tekrar belli ki bu ilaç sizin bünyenize uygun değil. Eğer imkan varsa başka bir doktora da gidebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Doktorumu seviyorum,bayaüıdır yardımcı oluyor. Hem dehb hemde öfke kontrolü için. Sanırım çift doz iyi gelmedi,eğer yerindeyse bugün yanına gitmeyi düşünüyorum.

Yok siz yanlış anladınız.
Kız bizim arkadaşımız,ben tanıyorum. Ortak arkadaşımız. o an hatırlayamadım hatta kim olduğumu bile seçemedim,beynim uyuşmaya başladı,ondan önce de garip hissediyordum,içim huzursuzdu. Tamamen ilaçtan yani.

O zaman özür dilerim gerçekten çok üzüldüm ve sinirlendim
Tekrar doktora gidin hemde hemen bugün lütfen
Çok geçmiş olsun rabbim kalıcı sağlık versin inşallah

Aynısı bugün ilacı içtiğimde de oldu,klasik sinirlenme gibi değil yani. Bir an gözüm titriyor ve bitiyorum,sonrası hayal oluyor. Bugün gideceğim,teşekkür ederim.

Anne olunca böyle oluyor demi

Tetkikler yapilmadan o bildigim ilaćsa eger yazmamaliydi .Ilaca baslamayin ve doktorunuzla gorüşün.O bir gunluk arayı da hic duymadim .
Bazı ilaclar yasaklandi yurtdışinda .
Bağımlılık yaratmaması için bir gün ara veriliyor ya da ders çalışmayacağım gün kullanmıyorum. Derse başlamadan 1 saat önce alıyorum ilacımı.

Çok üzüldüm çok gecmis olsun. Kesinlikle başka doktora gidin derim. Durumu anlatin. Gerekli testler yapılınca daha düşük dozda bir ilacla devam edilir tedavinize. Belki ona bile uygun degilsinizdir. Biliyorum ders çalışmak önemli ama hayatınızdan önemli olmasa gerek. Epilepsi ise gecirdiginiz nobet, Allah korusun, o ilaca o dozda devam ederseniz yine olabilir. Ve sanırım kalıcı olma ihtimali de var. Bazı ilaçların yan etkileri kalıcı oluyor. Erkek arkadasinizi da tebrik etmeden duramayacagim

Bazi ilaclarin yan etkileri kendi etkisinden daha agir oluyor. Bi yer duzelsin derken doger taraflar bozuluyor. Depresyon ve epilepsi haplari gibi..

Dozaji ayni kalsa? Doktoruna yan etkilerini anlat, illaki dusurur

O benim canımdır,her ne kadar yüzü gözü çizilse de :)

Etkilerin kalıcı olma ihtimalini hiç duymamıştım,doz düşürtmeyi talep edeceğim o zaman. Yoksa durum vahim. 2 kez çift doz aldım,ruhumu teslim ediyorum sandım. Allah yaşatmasın.

bahsettiğinizin epilepsiyle ilişkisi yok. bu tür ilaçlar şizofreni yatkınlığı yapıyor sinir krizi psikoz gibi bir şey geçirmişsiniz.

bu ilaçları bazı etkilerinin kalıcı olduğunu paranoya yaptığını belirteyim. ailede şizofreni psikoz gibi hastalıklar varsa sizde tetiklemesi muhtemel.

buradan bir şey diyemeyiz ayrıca karaciğer tetkiklerinizi yapacak halimiz yok. doktora gitmelisiniz.

Bazi ilaclarin yan etkileri kendi etkisinden daha agir oluyor. Bi yer duzelsin derken doger taraflar bozuluyor. Depresyon ve epilepsi haplari gibi..

Dozaji ayni kalsa? Doktoruna yan etkilerini anlat, illaki dusurur
Bugün müsaitse onu konuşacağım.
2 kez çift doz aldım nevrim döndü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…