İhmal mi?

Mg 18 iken 36 yaptık,çift doz dediğim bu canım. Mg yükseltildi,ilacı suistimal etmedim. Yani. zvjezdan

İlaç değiştirmedim ki yahu ben 18 iken 36 mg oldu.

Çok üzüldüm bu haberi okumamıştım.
Açıkçası bende bu sabah gidiyorum sandım,2-3 saniyeliğine hayat durdu benim için. Kendisiyle görüşmeye gidiyorum şuan.

Ya söylemeyin böyle lütfen,korkuyorum iyice

Ben 3 yil once kullandigim bir sivilce ilacının psikolojik yan etkilerini hala yasiyorum mesela. Korkutmak istemem ama dikkat edin ve doktorunuzla görüşün derim.
Şuan görüşmeye gidiyorum,korkuyorum biraz.

Şimdi ablacım 45kglık bir insana yetişkin dozu verilirse üstüne doz arttırımı da yapılırsa tabi ki bu olanlar normal...ya kalp krizi geçirseydin?? Sen doktora tekrar görün bence.
Abla ben 40 kiloyum,45 olsam şükrederim. Kendisiyle kabaca konuştuk,tek başıma gelmememi söyledi.

Geçmiş olsun.
Kullandığınız ilaçla ilgili bilgim yok. Ama bir anda doz artırımı ve 1 gün ara verme olayını anlamadım.
Ben de psikiyatrik ilaçlar kullandım. Doz artırımı hiçbir zaman bir günde 2 katına çıkmak şeklinde yapılmadı. İlaçtan ilaca değişir mi bu durum bilemiyorum ama bana pek güvenli bir yol gibi gelmedi.
Üstelik arada 1 günlük yoksunluk var. Ben ilaçlarımı bir gün içemedim diye hastanelik olmuştum. Kullandığınız ilaç da hafif değil anladığım kadarıyla.
Doktorunuzla detaylı konuşun. Ciddi bir şey yoktur umarım.

Unexpected panik yapma
Hemen doktorunla görüş
Kızlar dönerken size yazayım dedim.
Öncelikle ben bu ilaca bağımlı değilim,dolayısıyla yoksunluk dediğiniz olay bende geçerli değil. Ben sadece sınav dönemlerimde ve ders çalışırken alıyorum. Doktorum bana yazdığında ders çaloşmaya başlamadan önce içebilirsin dedi. Bende cumartesi gününü kendime ayırdığım için cumartesi ara verip pazar yeniden devam etmek istedim,doktorum da bunu onayladı. 3-4 aydır herhangi bir problemim yoktu 18 mg doz kullanıyordum ve rahattım. Ancak bu tür dehb ilaçları belli bir süre aynı mg kullanınca artık etki etmemeye başlıyormuş, asistanının arttırma nedeni buymuş. 18'den 36'ya çıktığım ilk gün şiddetli bir kalp ağrısı çektiğimi söylemiştim. Doktorum bana bazı ilaçlar bazı yiyeceklerle tüketilmemelidir,yoksa sorun çıkabilir dedi ve o gün ne yedin,değişik birşey kullandın mı diye sordu. Sigara dahi kullanmadığımı o gün sadece enerji içeceği içtiğimi söyledim. Ha bir de meyve yediğimizi söyledim. Baştan aşağıya ne yiyip içtiğimi söylerken greyfurt dediğimde durdurdu beni. Bazı yiyecekler derken greyfurt gibi meyveler bahsediyordum dedi. Özellikle antidepresan,antibiyotik grubundan olan ilaçlar greyfurt ya da greyfurt suyuyla beraber tüketilmemeliymiş. Greyfurt aldığımız bir ilacın etkisini x5 katına çıkartıp 5 ilaç içmiş gibi etki ve yan etki gösterebiliyormuş. Hatta ölüm,kalp krizi gibi etkileri mevcutmuş. Aklımızda bulunsun kızlar,lütfen antidepresan alırken greyfurt veya suyunu tüketmeyin. Yoksa benim gibi kalbinize büyük zararlar verirsiniz.

iyi de siz bunları bilmeden mi başladınız ben biliyorsunuzdur diye rahat konuştum pardon. aklınızdakileri iyice sorun doktorunuza
Hayır hayır hiç korkmayin. Gözetim altında olmak iyidir, gitmekle çok iyi yaptiniz.
Kızlar dönerken size yazayım dedim.
Öncelikle ben bu ilaca bağımlı değilim,dolayısıyla yoksunluk dediğiniz olay bende geçerli değil. Ben sadece sınav dönemlerimde ve ders çalışırken alıyorum. Doktorum bana yazdığında ders çaloşmaya başlamadan önce içebilirsin dedi. Bende cumartesi gününü kendime ayırdığım için cumartesi ara verip pazar yeniden devam etmek istedim,doktorum da bunu onayladı. 3-4 aydır herhangi bir problemim yoktu 18 mg doz kullanıyordum ve rahattım. Ancak bu tür dehb ilaçları belli bir süre aynı mg kullanınca artık etki etmemeye başlıyormuş, asistanının arttırma nedeni buymuş. 18'den 36'ya çıktığım ilk gün şiddetli bir kalp ağrısı çektiğimi söylemiştim. Doktorum bana bazı ilaçlar bazı yiyeceklerle tüketilmemelidir,yoksa sorun çıkabilir dedi ve o gün ne yedin,değişik birşey kullandın mı diye sordu. Sigara dahi kullanmadığımı o gün sadece enerji içeceği içtiğimi söyledim. Ha bir de meyve yediğimizi söyledim. Baştan aşağıya ne yiyip içtiğimi söylerken greyfurt dediğimde durdurdu beni. Bazı yiyecekler derken greyfurt gibi meyveler bahsediyordum dedi. Özellikle antidepresan,antibiyotik grubundan olan ilaçlar greyfurt ya da greyfurt suyuyla beraber tüketilmemeliymiş. Greyfurt aldığımız bir ilacın etkisini x5 katına çıkartıp 5 ilaç içmiş gibi etki ve yan etki gösterebiliyormuş. Hatta ölüm,kalp krizi gibi etkileri mevcutmuş. Aklımızda bulunsun kızlar,lütfen antidepresan alırken greyfurt veya suyunu tüketmeyin. Yoksa benim gibi kalbinize büyük zararlar verirsiniz.

Greyfurt bahsettiğim ilaci kullanırken bana da yasakti. Demek sebebi buymuş. Çok geçmiş olsun, önemli bir şey olmamasına sevindim

prospektüste yazıyor bu ama okumadınız mı

enerji içeceği de içmemelisiniz bu arada.
neyse geçmiş olsun

Greyfurt bahsettiğim ilaci kullanırken bana da yasakti. Demek sebebi buymuş. Çok geçmiş olsun, önemli bir şey olmamasına sevindim
Daha önemli bir durum olup olmadığı belli değil canım,greyfurt vücuttan 3 günde atılıyormuş. 2-3 gün sonra detaylı bir teste sokucak,bu süreçte de ilaç kullanmayacağım. Doktorum hem yeni doza başlayıp üstüne greyfurt yemişsin,kalp krizi geçirmediğine şükretmelisin dedi.

O zaman test sonuçları temiz çıksın diye dua edelim

Bu greyfurt olayını hiç bilmiyordum. Gerçi doktor söylediyse ya da herhangi bir yerde okuduysam bile yediğim bir meyve olmadığı için aklımda kalmamış olabilir. Şu an ilaç kullanmıyorum ama aklımda bulunsun yine de, teşekkürler.
Siz de dikkat edin kendinize. Böyle ilaçlar yararı kadar zarar da verebiliyor. Umarım bir daha tekrarlanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…