- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
-
- Konu Sahibi -Cheryl Blossom
Zaten epilepsi tarzı dedim,epilepsi krizi geçirdim demedim. Epilepsi krizi geçirmek için o hastalığa sahip olmak gerekmiyor muydu yahu? Öyle biliyorum ben.. Ailede psikolojik rahatsızlığı olan kimse yok,bende ders çalışmak için dikkat ilacı kullanıyorum. Bu ilacı da çocuklara leblebi gibi veriyorlarmış internette okudum.bahsettiğinizin epilepsiyle ilişkisi yok. bu tür ilaçlar şizofreni yatkınlığı yapıyor sinir krizi psikoz gibi bir şey geçirmişsiniz.
bu ilaçları bazı etkilerinin kalıcı olduğunu paranoya yaptığını belirteyim. ailede şizofreni psikoz gibi hastalıklar varsa sizde tetiklemesi muhtemel.
buradan bir şey diyemeyiz ayrıca karaciğer tetkiklerinizi yapacak halimiz yok. doktora gitmelisiniz.
C....ilacin ismimi .Böyle ilaclar alinmadığı zamanda yan etkiler artar .Bağımlılık yaratmaması için bir gün ara veriliyor ya da ders çalışmayacağım gün kullanmıyorum. Derse başlamadan 1 saat önce alıyorum ilacımı.
Önce onu kullandım,sonra C... Geçtim :) 2 kez çift doz aldım ikisinde de kriz gibi birşey geldi.Ritalin kullaniyorsunuz sanirim. Concentra diye daha az yan etkili bir muadil cikmis diye duymustum, onu bir sorsaniz?
Bugün müsaitse onu konuşacağım.
2 kez çift doz aldım nevrim döndü.
Ben doktoruma güveniyorum da dediğinizi yapıp bir konuşacağım. Sağlıkçı mısınız bu arada? Bana sadece ders çalışırken al ders çalışmadığın günler kullanma dedi bende sadece cumartesi kendime ayıracağım,kalan günler çalışacağım dedim,tamam dedi.C....ilacin ismimi .Böyle ilaclar alinmadığı zamanda yan etkiler artar .
Tetkik yok bi gunluk ara verilecek doktoru degistirin .Yanlıs yanlıs üstune .
Aman hiç başlama bence,ben sınavlar için alıyorum el mahkum yoksa kesinlikle odaklanamıyorum.biraz tehlikeli bir ilaç açıkçası bu. bende de var muhtemelen dehb ama ben başlamaya cesaret edemedim. tus için kullanan arkadaşlarım çok güzel puanlar aldılar ama sonrasında kişilikleri bozuldu ve hostile davranışlar sergilemeye başladılar. bu ilaçtan önce çok yakın olduğum arkadaşlarım bi baktım sürekli huzursuz laf sokan tipler haline döndüler çoğunu hayatımdan çıkardım. açıkçası dikkatli olmakta fayda var. şizofreni olmaya değmez diye düşünüyorum.
Geri çekilme için ilacı bırakıp birden çift doz başlamak gerekmiyor muydu? Ben öyle biliyorum da. Çok teşekkür ederim.Geri çekilme mi yaşandı acaba
Yoksunluk belirtisi de olabilir
Bilemedim çok geçmiş olsun
Zaten epilepsi tarzı dedim,epilepsi krizi geçirdim demedim. Epilepsi krizi geçirmek için o hastalığa sahip olmak gerekmiyor muydu yahu? Öyle biliyorum ben.. Ailede psikolojik rahatsızlığı olan kimse yok,bende ders çalışmak için dikkat ilacı kullanıyorum. Bu ilacı da çocuklara leblebi gibi veriyorlarmış internette okudum.
Ben 3 yil once kullandigim bir sivilce ilacının psikolojik yan etkilerini hala yasiyorum mesela. Korkutmak istemem ama dikkat edin ve doktorunuzla görüşün derim.O benim canımdır,her ne kadar yüzü gözü çizilse de :)
Etkilerin kalıcı olma ihtimalini hiç duymamıştım,doz düşürtmeyi talep edeceğim o zaman. Yoksa durum vahim. 2 kez çift doz aldım,ruhumu teslim ediyorum sandım. Allah yaşatmasın.
Sürekli kullandığın ilaç birden kesilirse geri çekilme olurGeri çekilme için ilacı bırakıp birden çift doz başlamak gerekmiyor muydu? Ben öyle biliyorum da. Çok teşekkür ederim.
Bu ilaci kullanan cok tanidigim var dr yakınimlada cok konustuk bu ilacı.Ben doktoruma güveniyorum da dediğinizi yapıp bir konuşacağım. Sağlıkçı mısınız bu arada? Bana sadece ders çalışırken al ders çalışmadığın günler kullanma dedi bende sadece cumartesi kendime ayıracağım,kalan günler çalışacağım dedim,tamam dedi.
Ya siz yanlis anladıniz yada bu doktor dalgindı oldu bir hata .Bugün müsaitse onu konuşacağım.
2 kez çift doz aldım nevrim döndü.
Muhtemelen ilacı suistimal ettiYa siz yanlis anladıniz yada bu doktor dalgindı oldu bir hata .
O gün kac mgr lık aldiniz .Cift doz iki kere şok gecirecegim şu an .
R ve C ilacları ayni icerikli ilaclardir .R daha kisa surelidir 3-4 saatlik ,C ise bir gun idare edecek konsantrasyonu saglar .