İhmal mi?

Zaten epilepsi tarzı dedim,epilepsi krizi geçirdim demedim. Epilepsi krizi geçirmek için o hastalığa sahip olmak gerekmiyor muydu yahu? Öyle biliyorum ben.. Ailede psikolojik rahatsızlığı olan kimse yok,bende ders çalışmak için dikkat ilacı kullanıyorum. Bu ilacı da çocuklara leblebi gibi veriyorlarmış internette okudum.

Bağımlılık yaratmaması için bir gün ara veriliyor ya da ders çalışmayacağım gün kullanmıyorum. Derse başlamadan 1 saat önce alıyorum ilacımı.
C....ilacin ismimi .Böyle ilaclar alinmadığı zamanda yan etkiler artar .
Tetkik yok bi gunluk ara verilecek doktoru degistirin .Yanlıs yanlıs üstune .

Bugün müsaitse onu konuşacağım.
2 kez çift doz aldım nevrim döndü.

biraz tehlikeli bir ilaç açıkçası bu. bende de var muhtemelen dehb ama ben başlamaya cesaret edemedim. tus için kullanan arkadaşlarım çok güzel puanlar aldılar ama sonrasında kişilikleri bozuldu ve hostile davranışlar sergilemeye başladılar. bu ilaçtan önce çok yakın olduğum arkadaşlarım bi baktım sürekli huzursuz laf sokan tipler haline döndüler çoğunu hayatımdan çıkardım. açıkçası dikkatli olmakta fayda var. şizofreni olmaya değmez diye düşünüyorum.

C....ilacin ismimi .Böyle ilaclar alinmadığı zamanda yan etkiler artar .
Tetkik yok bi gunluk ara verilecek doktoru degistirin .Yanlıs yanlıs üstune .
Ben doktoruma güveniyorum da dediğinizi yapıp bir konuşacağım. Sağlıkçı mısınız bu arada? Bana sadece ders çalışırken al ders çalışmadığın günler kullanma dedi bende sadece cumartesi kendime ayıracağım,kalan günler çalışacağım dedim,tamam dedi.

Aman hiç başlama bence,ben sınavlar için alıyorum el mahkum yoksa kesinlikle odaklanamıyorum.

Fransa'da bir psikiyatri doktorunun,depresyon şikayetiyle gelen, 19 yaşındaki bir Türk gencine gözetim altında verilmesi gereken bir ilacı eline verip,iç dedikten sonra gönderdiğini,sonrasında ilacın etkisiyle yolda kendinden geçen gence,
bir arabanın çarparak ölümüne sebep olduğunu okudum dün gazetede.
Aynı yaşlarda bir oğlum var,içim yandı.
Uzun lafın kısası psikiyatri ilaçlarında,
ne ihmale gelir,ne ciddiye almamaya.
En kısa sürede doktorunuzun bizzat kendisi ile iletişime geçin.

epilepsi diyince başka bir şey düşünülüyor ondan. sizinki başka bir tür psikoz krizi gibi ya da sempatik sistemin aşırı tetiklenmesinden olmuş olabilir.

çocuklara çok fazla veriliyor ama bence çok yanlış bu benim fikrim tabi. farmakoloji hocama sorduğumda asla önermedi, gerçekten bazı yan etkileri kalıcı olabiliyor. şu limitless filmini izlediyseniz bradley cooper'ın oynadığı ordaki karakterin içtiği ilaç da aynısı.

Ben 3 yil once kullandigim bir sivilce ilacının psikolojik yan etkilerini hala yasiyorum mesela. Korkutmak istemem ama dikkat edin ve doktorunuzla görüşün derim.

Geri çekilme için ilacı bırakıp birden çift doz başlamak gerekmiyor muydu? Ben öyle biliyorum da. Çok teşekkür ederim.
Sürekli kullandığın ilaç birden kesilirse geri çekilme olur
Geri çekilme olmaması için doz azaltılarak bırakılır
Birden kesilince yoksunluk çekilir
Bende yaşadığım için biliyor

Bu ilaci kullanan cok tanidigim var dr yakınimlada cok konustuk bu ilacı.
Prof bile ara verin dememisti .

İlacın c...a ise onun yoksunluğu çok ağır olur
Eğer ilacı suistimal ettiysen,hiç çekinmeden doktoruna yada en yakınına söyle
Korkma onun yoksunluğunu bastıracak daha güçlü bir ilaç ile tedavi edilir
Muhtemelen yoksunluk krizi geçirdin

Bugün müsaitse onu konuşacağım.
2 kez çift doz aldım nevrim döndü.
Ya siz yanlis anladıniz yada bu doktor dalgindı oldu bir hata .
O gün kac mgr lık aldiniz .Cift doz iki kere şok gecirecegim şu an .
R ve C ilacları ayni icerikli ilaclardir .R daha kisa surelidir 3-4 saatlik ,C ise bir gun idare edecek konsantrasyonu saglar .

Şunu da eklemek istiyorum.
Pek çok gencin yaptığı gibi,sınav döneminde olduğunuz için eğer ilacı suistimal ettiyseniz bunu doktorunuzla paylaşın ve lütfen tekrar etmeyin.
Hayatınızla kumar oynamak bu.
Hayati tehlike geçirmeyen gençler de ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya ne yazık ki.

Nörolojik ilaçlarda bir anda bir diğerine geçiş olmaz.

Ben epilepsi hastasıydım. Hamilelik planlıyorum diye ilacımı değiştirdi doktorum ve en az 6 ay sürdü bu geçiş dönemi.
Asistan yazdı tamam da doktora niye sormadınız?
İhmalse tek taraflı değil sizin de ihmaliniz var.
Sırf sınav için sağlıktan olmaya değer mi? Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…