İhmal mi?

Merhaba arkadaşlar. Umarım haftanız güzel başlamıştır.

Şimdiden söyleyeyim lütfen eleştirmeyin,kavga etmeyin. Konumda kavga edilecekse hiç açmayayım daha iyi,ben buraya bilgi almaya geldim.

DEHB hastasıyım,bayağıdır ilaç kullanıyorum. O ilacı aldığımda dikkatimi topluyor,5-6 saat aralıksız ders çalışmamı sağlıyor. Cuma günü doktorumun asistanı doz arttırımına gideceğini söyledi,buraya kadar güzel. Cuma günü çift doz almaya başladım. İlacı aldıktan yaklaşık 8-10 saat sonra bir nevi epilepsi krizi geçirdim.(Tetikleyen neydi bilmiyorum ama sanırım o an erkek arkadaşımın telefonunda bir arkadaşımızın ismini görmüştüm,o an hiçbirşey hatırlayamadım. Ortak arkadaşımızı tanıyamadım ve resmen kalbim karardı.) Bilincim yarı yerindeydi,birçok şeyi hayal meyal hatırlıyorum. En başta kalbimin yerinden çıkacak gibi attığını ve beynimin uyuşmaya başladığını hatırlıyorum. Daha sonra bağırdığımı,çok bağırdığımı.. Beni sakinleştirmeye çalışan erkek arkadaşıma vurduğumu,kendime yüzüme boynuma ve alnıma tırnaklarımla zarar verdiğimi hatırlıyorum. Tabi dilimin takılması,kelimeleri toplayamamam da cabası. Kendime geldiğimde numarasını gördüğüm arkadaşım telefonda bana kendini hatırlatmaya uğraşıyordu.

Neyse.
Normalde 1 gün ara verip ilaca yeniden başlıyorum,yani cumartesi günü benim ara verme günüm.
Pazar günü akşam ilacımı aldım,ders çalışmaya başladım. 5-6 saat sonra yine beynim uyuşmaya ellerim titremeye başladı. Kalbim deli gibi çarpıyordu. Diğerinden birkaç farkı vardı. Bu sefer kulağım uğulduyor,yerimde duramıyordum. Aynı zamanda göz bebeklerim titriyordu.
Ama bu sefer tetikleyici birşey olmadığından hafif ve çabucak geçti.

Artık dayanamayıp sağlıkçı bir arkadaşımı aradım. İlaç hakkında bir takım bilgiler verdi.
Şimdi; ben bu ilacın bağımlılık yarattığını ve kırmızı reçeteli olduğunu biliyorum. Fakat içindeki etken maddelerin ne olduğu bilmiyordum,arkadaşım beni detaylıca bilgilendirdi sağolsun. İlaç reçete edilmeden önce mutlaka gerekli kontrollerin yapılması EKG çekilmesi,kbb'a gidilmesi,kan değerlerine bakılması ve karaciğerlere bakılması gerekiyormuş. Bana hiçbiri yapılmadı,direk yazdı ve kullanmaya başladım. (Önceden daha hafif bir ilaç kullanıyordum,sonra buna geçtik.) Ayrıca vücut kitle indeksi normalden düşük olanlar bu ilacı kullanamayabilirmiş. Benimki normalden bayağı düşük. O yüzden cumadan beri hiçbirşey yemedim,sadece atıştırmalıkla geçiştirdim. Şuanda da kendimi çok dolu,hissiz ve garip hissediyorum. Bütün mutluluk ruhumdan çekilmiş gibi,sanki bir daha hiç mutlu olamayacakmış gibiyim.

2 arada bir derede kaldım,sınavlara hazırlanmaya ihtiyacım var,ancak o ilaçla dikkatimi toplayıp ders çalışabiliyorum. Ama bir yandan da doktorun gerekli kontrolleri yapmaması canımı sıktı,ne yapabilirim ki? Bugün gidip konuşsam mı doktorla? Beni takip eden doktorumdu,asistanının böyle bir şey yapmaya yetkisi var mı? Doktora danışmadan doz arttırabilir mi? Bana da helal olsun,hiç tereddüt etmeden alık gibi atladım olaya.

Gerçekten cuma günü yaşadığım olay dehşet vericiydi. Düşüncesenize,birden beyniniz uyuşmaya başlıyor ve kendinizi kaybediyorsunuz,tanıdıklarınızı tanımamaya başlıyor,unutuyorsunuz. Çok korkutucuydu. Erkek arkadaşım çantamın,cüzdanımın ve kabanlarımın ceplerine durumumu anlatan ve üzerinde numarasının bulunduğu kağıtlar yerleştirdi. Umarım tekrar başıma böyle bir durum gelmez.
Geçmiş olsun. Tetikleme düşüncesi çok anlamlı gelmedi. 2 krizi de ilacı aldıktan belli bir süre sonra geçirmişsiniz. İlki biraz daha ağır olmuş. Bu şekilde düşününce bünyeniz adapte olmuş. 2. Kriz daha hafif geçmiş gibi geldi. Diğer yandan hiç vakit kaybetmeden ya kendi doktorunuza ulaşın, ulaşamazsanız da başka normal psikiyatr a gidin derim ben.

Geçmiş olsun. Tetikleme düşüncesi çok anlamlı gelmedi. 2 krizi de ilacı aldıktan belli bir süre sonra geçirmişsiniz. İlki biraz daha ağır olmuş. Bu şekilde düşününce bünyeniz adapte olmuş. 2. Kriz daha hafif geçmiş gibi geldi. Diğer yandan hiç vakit kaybetmeden ya kendi doktorunuza ulaşın, ulaşamazsanız da başka normal psikiyatr a gidin derim ben.
Hallettim zaten,teşekkür ederim yorumunuz için.

Acaba doktorunuzun ismini msj atabilir misiniz? Cocuklarla da ilgileniyor mu acaba
Malesef 18 yaş üzerine bakıyor. Ama iyi çocuk doktorları var o hastanede. Giden memnun kalıyor.

X