İftarda aç kaldık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ve tereliye'yi ben hariç herkes biliyor sanırım. Onu anlıyorum şuan.
Büyük eksik valla, tereliye veya şimdiki adı her neyse baya sosyolojik vaka. Bu konu o dönemde baya olay yaratmıştı ve iki günde bir şikayet edilecek bir şey illa ki oluyordu hayatında. Ne güzel günlermiş valla iftar davetlerine kritik yaptığımız..

Yani bu tip seyler soylenmez ama bazilari varki 20 saatlik yoldan gel tum aileyi topla iki patates kizart kahvaltiya
Evet saka degil tam tamina iki adet
Bnm kaynanamda cok az yapardi onceden yada cok asiri aci karabiber acisi hemde
Cocuklari soylene soylene duzeldi ama ilk zamanlar sofraya oturdugumuzda yemeye cekinirdim esim doysun diye

sen tuhaf bir insansın iyiki yapmamış ayıp buraya yazıyorsun bide yazık

Kayınvalidenizle kendi menünüzü niçin kıyaslıyorsunuz? Ayrımcılık yapıyor madem biraz uzak dursaydınız ne gerek vardı iftara gitmeye.

Keşke sizde 1 tencere yemek götürseydiniz kaynana kestirememiş sizin çok yiyeceğinizi 50 yaşından sonra bu kadar çeşit miğdeye zarar sonuçta o yaşlı bir kadın

İftara çağrılmışsiniz önünüze ne koydularsa yersiniz olur biter. Ben bilerek bile yapılsa bunun lafını yapmaya utanırim Allahtan korkarım. İnsanlar yemek bulamıyor aç kaldım diye sizlaniyorsunuz eve dönünce yemişsinizdir. Sofraya öyle laf edilmez ayıp .

Konu hortlamış ama een sevmediğim olay ramazanda kıtlıktan çıkmış gibi manyak sofralar kurulması. Fakir öyle masa kuramıyor çünkü. Evde ne varsa bi lokma onu yemek zorunda. Sizin menünüz ne aslan sürüsü mü var evde 2 kişiye alakalı alakasız yapabildiğiniz becerebildiğiniz bütün yemeği dayamışsınız. ne alaka? ramazan kültürünü, o ruhani boyutu bir araştırın.

Koskoca ramazanda kaç kişi sofrasına gerçekten bir tane fakir oturtuyor

Anca akrabacılık oynamak gösteriş yapmak ay o bizi çağırdı biz çağırmadık hadi ayıp olmasın diye tekrar çağırmalar samimiyetsiz

İslam böyle bir şey değil lütfen ya...

Yahu konu hortlamış genellikle hoşgörü, ayıp yaptığın, önüne ne konulursa ye vs yazılmış ama, şimdi benim bunu okuyunca düşündüğüm ve anlam veremediğim şu.
Diyelim ki ailem iftara geldi ve çorba, dolma biber, zeytinyağlı fasülye, salata, cacık yaptım, turşu çıkardım. Benim için on numara beş yıldız menüdür bu arkadaş. Bilemiyorum, birileri az diye burun kıvırıp konu açıyor, birileri de hoşgörülü ol yazıyor, benim takıldığım ise tamamen başka bir nokta oldu.
Cidden ailelerinizi filan iftara çağırınca 12 çeşit yemek mi yapıyorsunuz?

doymadıysanız bir kaç dolma daha yeseydiniz, ya da söyleseydiniz. amaç birlikte iftar yapmak değil mi, sahanda bir yumurta kırardınız yanına peynir zeytin domates salatalık ramazan pidesi. ağzınızın da tadı olduktan sonra fazlasına gerek var mı sizce?

Ben anlamiyorum sizin saydiginiz menü yü tamamen tads biliyormusunuz ? Iftardangenelse corbadan sonra zTn bi doyuluyor ... belkide kaynananiz sizi Missafir olarak degil evin ailenin ici diye normald nasilsa siz varkende öyle hazirlamis olabilir.
Ayrica misafir ummdugunu degil buldugunu yer

Yok canım değeri görmeyi bıraktığım için taktığım yok zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…