Geçen yufka açarken bizimkilerde bahsediyorlardı. Bana lazım değilAynenTahta alacağım ama gidip bakamadım Annemin var ayaksız masa üstü,tezgah üstü her yere koyup kullanıyor.
Antep’te pideler, lahmacunlar hep fırında yaptırılır. Kadınların işi kolay o konuda.Geçen yufka açarken bizimkilerde bahsediyorlardı. Bana lazım değil
Cevizli mi o? Yutkundum...
Malatya'da öyle lahmacun hep fırında yaptırılır.Antep’te pideler, lahmacunlar hep fırında yaptırılır. Kadınların işi kolay o konuda.Nevreste bilir belki. Kayınvalidemin yemekleri çok güzeldir ama el açmasını hiç beceremez. Bizim buralarda da tam tersi.
Evet içini bile hazırlamıyorlar. Geçen gün zeytinli pide (börek) yaptıralım dedik, içini hazırlamaya koyuldum. Eşim dedi, boşver uğraşma yaptırırız onu fırında.Malatya'da öyle lahmacun hep fırında yaptırılır.
Antep'te daha kolay kasapta hazırlat fırında pişsin
Aynen sadece pide lahmacun değil yemekte yaptırıyorlar.Evet içini bile hazırlamıyorlar. Geçen gün zeytinli pide (börek) yaptıralım dedik, içini hazırlamaya koyuldum. Eşim dedi, boşver uğraşma yaptırırız onu fırında.
Bursa’da da var artık fırında lahmacun pişirtme olayı. Ama içini herkes kendi hazırlıyor. Öylesi daha güvenilir bence de.Aynen sadece pide lahmacun değil yemekte yaptırıyorlar.
Ben hep kendim hazırlarım içini
Aynen canımBursa’da da var artık fırında lahmacun pişirtme olayı. Ama içini herkes kendi hazırlıyor. Öylesi daha güvenilir bence de.
O yüzden görümcemin kocası “annem hiç yemek yapmazdı” diyorMalatya'da öyle lahmacun hep fırında yaptırılır.
Antep'te daha kolay kasapta hazırlat fırında pişsin
O da mı Antepli? Sebzeleri al götür fırına, onlar yapıp pişiriyor. Bir de fırın, kasap, manav yan yana çoğu yerde.O yüzden görümcemin kocası “annem hiç yemek yapmazdı” diyor
Evet canım. Erkekleri daha maharetli sankiO da mı Antepli? Sebzeleri al götür fırına, onlar yapıp pişiriyor. Bir de fırın, kasap, manav yan yana çoğu yerde.
Mesela Antep’te el açması baklavayı sevmiyorlar hiç. Baklava evde asla yapılmaz ve ustalar da hep erkektir. Eşim bayramda Bursa’da yemişti ilk defa, hiç sevmemişti.Evet canım. Erkekleri daha maharetli sanki
İvitCevizli mi o? Yutkundum...
Yok haklarını yemeyelimEvet canım. Erkekleri daha maharetli sanki
İşte bu beni üzer.
Antep’e özgü ev yemeklerinin hepsi çok güzel. Kadınları da onları çok iyi yapıyor.Yok haklarını yemeyelimYemek kültürleri çok geniş Çok güzel şeyler yapıyorlar.
O kuru dolmayı başkası öyle güzel yapamaz
Ne kadar farklıyız değil mi?Mesela Antep’te el açması baklavayı sevmiyorlar hiç. Baklava evde asla yapılmaz ve ustalar da hep erkektir. Eşim bayramda Bursa’da yemişti ilk defa, hiç sevmemişti.