• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdlip

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes çok yanlış anlamış konuyu. Yeni gelecek olanlar için açıldı kapı. Şimdi idlibi tekrar düzene sokana kadar çok geçen olacak. Hükumet de dedi ki gelene bakmıyorım ne yaparsanız yapın geçin gidin.

Bişey kaçırdım herhalde bizim sınır kapımız iblid'den gelenleremi açıldı yoksa.

Bişey kaçırdım herhalde bizim sınır kapımız iblid'den gelenleremi açıldı yoksa.
Biz İdlib den gelen olmasın diye orada asker bulunduruyoruz daha fazla mülteci almamak için bu sebeplerden sadece biri. Şu anda askeri durumumuz biraz sıkıntıya düştüğü için o bölgede fırsat bulup kaçan ülkemize giren mülteciler olacaktır. Hükümet de artık daha fazla mülteci alamayacağım diyerek Avrupa sınırını mültecilere açtı. Yani hiçbir görevini hiçbir polis hiçbir jandarma oradan geçmek isteyen mültecilere engel olmayacak

bi tutturmuşsunuz suriyeli suriyeli onlar için değil biz kendi sınırlarımızı korumaya çalışıyoruz suriye dağılmış bir ülke içinde abd rusya ne ararsan var esedde onların bir piyonu pkkk onların piyonu altında hep bunlar var ister begenin ister begenmeyin bu kadar dar düşünmeyin!
Sizin gibi iktidar yanlısı olanların benim ne hissettiğimi anlaması imkansız zaten. O yüzden ne söylesem bomboş.

Rusyayi kinayan yok neden niye ne isi var Mehmetcigin yaban topraklarinda neden kanlarini bir hic ugruna akitiyorlar suriyeli sadece Kadin ve cocuklar alinmali ulkeye digerleri Eli silah tutan genci yaslisi yollanmali asker diye suriye ye siginmacilari ulke korurmus bla Bla kac annenin yuregine ates dustu kac Kadin yandi kac evlat oksuz kac genç kizin hayalleri kana karisti politikacilarin hepsinin elinde kan var yalan desin biri cekilsin o yavru lar yazik resimlere baktim oldum gencecik yavrular kuzular suriyeli erkekler burda devletten aldiklari parayla ehliyet kurslarinda geziyo benim Aslan Im yaban ellerde olduruluyo kamyonlarla tasiniyo sayi fazla insanlara alistira alistira soylicekler alismayin bir kac Kelle için diyen milletvekilleri oglulari askerlik bile yapmamis asker in isi ne sanki diyen kardesi Ölen subayi ihraç eden bir ulke neden sahip ciksin ki askerine vatan sagolsunmu diyecekler bir acip bakin youtu.be Sehit haberi nasil veriliyo nasil ates dusuyo ahhh çok kötüyüm kuzenleriim asker Allah korusun kahpe kursunlardan

Eşim jöh mardindeyiz gece 12de değil 9 civarı ses kayıtları ve haberiniz geldi. Eşimin asker arkadaşı Tunceli taburu saydı daha öğlen konuşmuşlardı. Biz en öndeyiz binanın altında saklanıyoruz kafamızı çıkaramıyoruz sürekşi bomba atıyolar falan demiş akşamına haber geldi çocuğu arıyor arıyo ulaşamıyor gece 2ye 3e kadar uyuyamadık. Onların tim değil yan binadaki tim şehir düşmüş. Arkadaşı bizzat Tunceli komandoda olduğu için şehit olanlar onun silah arkadaşları, sayıyı sorduk gerçek mi diye gerçek 33 dedi. Fazla olsa en başta o çocuk bilirdi ve söylerdi. İçinizi ferah tutun denicek Bi durum değil bu ama sayı doğru sayı. Keşke hiç olmasaydı keşke hiç olmasaydı ama oldu. Yazıyı okuyunca da tüm tüylerim diken diken oldu. Ben de bir kere şehit evinde bulunmuştum gerçekten anlatılacak Bi şey değil😪bu arada hepinizden dua bekliyorum. Eşimin de Suriyeye gitme durumu var. Lütfen dualarınızda ona d ayer verir misiniz inşallah gitmezler ama eğer giderlerse de bana ve kızıma sağ salim dönsün. Şimdiden Allah razı olsun.

Benim eşimde pöh ayrıca şehit yakınıyım yani o girdiğiniz şehit evinin biri amcamın eviydi. Eşim akşam dediğiniz saatlerde gidebilirim dediği an içimden ne acılar geçti, gidene mi yanayım, orda olanlara mı, gideceğe mi bilemedim. Birde 1 ay önce geldi Suriyeden 3 ay ayrı kaldık sağsalim döndü çok şükür derken. Herkese çok kolay gelir bunlar. Yarın unutulacak. Biz evimiz barkımızda beklediğimizle kalacaz. Gidenlerin aileleri yandığıyla.Yine biz bizi anlarız ne diyim. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Biz İdlib den gelen olmasın diye orada asker bulunduruyoruz daha fazla mülteci almamak için bu sebeplerden sadece biri. Şu anda askeri durumumuz biraz sıkıntıya düştüğü için o bölgede fırsat bulup kaçan ülkemize giren mülteciler olacaktır. Hükümet de artık daha fazla mülteci alamayacağım diyerek Avrupa sınırını mültecilere açtı. Yani hiçbir görevini hiçbir polis hiçbir jandarma oradan geçmek isteyen mültecilere engel olmayacak

Avrupa sınırının açıldığını biliyorum,zaten defolup gitsinler bir zahmet.
Ülkemizede gelmesimler artık,onada dikkat edecekler artık.

Bu dediklerinize gerçekten inanıyormusunuz ya 🤦🏻‍♀️

Avrupa sınırının açıldığını biliyorum,zaten defolup gitsinler bir zahmet.
Ülkemizede gelmesimler artık,onada dikkat edecekler artık.

Avrupa'dan sınır dışı edip iade ederlerse almak durumunda diye biliyorum Türkiye. Pek birşey değişmeyecek zaten burada yerleşik düzen kuran iş güç kuran insanlar burada da savaş çıkmadan gitmezler. Boşuna heveslenecek birşey yok gibi. Ancak savaş çıkarsa ilk kaçan onlar olur tabii batan gemiden kaçan fareler gibi.

Bu ülkenin başındakiler neredeler? Hatay valisine mi kaldı ölü sayısını vermek,eyalet sistemiyle mi yönetiliyoruz biz? Çok sevgili başkanınız nerede şimdi? Tabii ki onun için şehit olan askerlerimiz sadece bir kaç kelle ne olacak ki! Yarın her şeyin üstü örtülür, one minute falan der, şehitlerin sayısı düşürülür sanki kaç tane olduğunun önemi varmış gibi olay biter. Şu kefenimizi giyindik diyenler işte tam vakti, buyurun sizler cepheye gidin. Başkasının çocuklarına kimse pisi pisine kefen giydiremez!

Avrupa'dan sınır dışı edip iade ederlerse almak durumunda diye biliyorum Türkiye. Pek birşey değişmeyecek zaten burada yerleşik düzen kuran iş güç kuran insanlar burada da savaş çıkmadan gitmezler. Boşuna heveslenecek birşey yok gibi. Ancak savaş çıkarsa ilk kaçan onlar olur tabii batan gemiden kaçan fareler gibi.

Burada düzenini kuran adam zaten gitmez ki ülkesine.vergi ödemiyor nasılsa ,dediğin ancak savaş durumunda kaçarlar.

Bu dediklerinize gerçekten inanıyormusunuz ya 🤦🏻‍♀️
Ya ne saçma bir yorum yapmışsınız. İnanıp inanmadığımızı kimse sorgulamıyor. Neden sınır kapısı açılmış amaç ne bunu sorguluyor. Emin olun sizin inandığınız çoğu şey de doğru değil. Okuyup araştıran insanlarız çok şükür. Olanı açıklananı anlatıyorum ayrıca da Kimse kimsenin inancını sorgulayacak kadar ileri değil.

En son ne zaman bu kadar derinden acı hissettim hatırlamıyorum. Sabaha karşı 4 te karşı binadan gelen bağrışlara uyandım. Pencereden bakınca tam karşı binamda bir ev.
Evladım şehit oldu duyun komşular diye bağırıyordu. Bu feryatlar o kadar acı.
30 üstün de şehit. Hiç bir telafisi avuntusu yok. Anası bacısı babası herkes feryat figan.

Nereye nefretimi kussam kimi suçlasam bilmiyorum ama ben ilk defa şehit ailesine şahit oldum. Ne yazacağımı bilmiyorum. Gittim oraya sakinleştiricilerle bile o ananın bağırmaktan çırpınmaktan hali kalmamış.

İnsan tarif edemiyor. Çok acı
Instagram YouTube Twitter çöktü çoğunlukla şuan gözyaşlarını tutamıyorum çok acı o feryatlar yitip giden canlar Allah rahmet eylesin hepsine nur içinde yatsınlar kaybımız büyük

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back