• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdlip

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakıyorum da maşallah herkes politika, dış ülkeler politikası uzmanı kesilmiş biri der benim kurmay tanıdığım var biri der önemi şudur girmelerinin. Bu kadar biliyorsanız keşke olayın içinde olsaydiniz. Avutmayin bence ne kendinizi ne insanları. Canımiz yanmış. Hala stratejik bölge bilinir ki büyük balık küçük balığı yer.

Ben Süriyeye ilk basta girilmesine bile karsiyim. Sen degilsin. Bu seni çok bilgili, beni bilgisiz yapmaz.

Ancak bunu bile tartisamiyoruz. Yani eger "siyaseti tartismayalim" deniliyorsa, senin dedigin sekilde bile denilmiyor. "Düsünme" olarak deniliyor. Milletin umrunda degil bilgi kirligi yada kaos. Zaten kaynaklarin kisitlanmasi, dogru bilgilerin verilmemesi kaosa ve bilgi kirligine etki yapiyor. Asil istenilen zaten bu.

Sorgulamak bile siyaset konusmak oldu. Böyle tür olaylarda hep "önce yasimizi tutalim" deniliyor. Sanki hem yas tutup hem ayni anda sorgulanmazmis gibi. Neyse fazla konustuk bile idrak. Bosuna ban yemeye degmez. Son yorumum olacak. Ailelere (olmayan) sabiri dilemekten baska çaremiz yok. Umarim zaman bir sekilde acilarini hafifletir, içleri asla sogumazsada :KK43:

Bence de yıllardır konuşmuyorum siyasetle ilgili. Niye konuştuysam, tutamadım işte bu sefer.

Burada yazdıklarım yüzünden hakkımda ne düşündükleri inan umurumda değil. Umurumda olan, onca yazmama rağmen zerre etki etmeyeceğini biliyor olmam. O yüzden yazmak istemiyorum.

Ki zaten benim siyasi bilgim çölde kum tanesi bile değil. Haddime mi atıp tutmak. Kendi gelişimim adına tek tesellim, altını dolduramayacağım büyük söylemlerde bulunmamak. Kin kusmamak.

Ne diyeyim tekrar başımız sağolsun.

Bakıyorum da maşallah herkes politika, dış ülkeler politikası uzmanı kesilmiş biri der benim kurmay tanıdığım var biri der önemi şudur girmelerinin. Bu kadar biliyorsanız keşke olayın içinde olsaydiniz. Avutmayin bence ne kendinizi ne insanları. Canımiz yanmış. Hala stratejik bölge bilinir ki büyük balık küçük balığı yer.
bunu yazma amacınız nedir? Ben açıklama yaptığım için üzerime alındım ama mesajları okursanız soranlar olmuş neden İdlib'teyiz diye. onu da görmüşsünüzdür. Kimse bir şey uzmanı olmadı. Konu konuşuluyor herkes üzgün bir siz önemsiyor gibi davranmayın.

Benim evimin alt katında gencecik Suriyeliler var acıyıp bir şeyler veriyorum ama vicdanım rahatsız onlar burda bizimkiler ölü yor bu adalet degil
Bu guzel yoruma begenmedim isareti koyanlar savas varsa ulkemden kacma savasirim kendi topragimda can veririm.Hadi cocuklular kacmis gelmis can parcasini düşünmüş 17 18 19 20 li yaşlardakiler niye geliyor yatmaya mi nargile keyfi yapmaya mi?korkaklık...

abd rusyayla konuşurmu anladığı dilden,onların ortak dili adam öldürmektir.

Keşke birbirlerini yeselerde biz rahat etsek ama ne yazık ki onlar birbirlerini bizim üstümüzden yiyorlar. Olanda nerde garip,fakir, okumuş iş bulamayıp asker,polis olmuş kuzularımız var onlara olur. Tabi birde ana, baba,eş,kardeşlerine. Sonumuz hayrolsun.

Keşke birbirlerini yeselerde biz rahat etsek ama ne yazık ki onlar birbirlerini bizim üstümüzden yiyorlar. Olanda nerde garip,fakir, okumuş iş bulamayıp asker,polis olmuş kuzularımız var onlara olur. Tabi birde ana, baba,eş,kardeşlerine. Sonumuz hayrolsun.

Onlar yemezler birbirlerini.

Hanımlar minik bir öneri sizlere...
Sosyal medya ağlarını kullanmak istiyor iseniz telefon veya bilgisayarınıza vpn programı kurabilirsiniz.
Telefonlar için Google playlerde var.

Bir tarafta kaçıp vatanıma sığınan??? nargileci yüzsüzler bir tarafta benim vatanın son çare asker olayım da elim ekmek tutsun diyen gençleri. Ha belki idealist bir asker olmak istemiştir hep, bilemem.. Gördüm mesela dün minibüste iki suriyeli genç birbirlerine bişiler anlatıp kâh gülüyorlar kâh sinirleniyorlar, bizim çocuklar da orada canının derdinde. Bu geceyi çıkar mıyız hesabı yapıyorlar belki. Neyse beslemeye devam. Hem daha bunlar iyi günlerimiz:)
Suriyeli de S büyük olmalı! bişiler de bir şeyler olmalı umarım bişiyler anlayabilmissindir!

bunu yazma amacınız nedir? Ben açıklama yaptığım için üzerime alındım ama mesajları okursanız soranlar olmuş neden İdlib'teyiz diye. onu da görmüşsünüzdür. Kimse bir şey uzmanı olmadı. Konu konuşuluyor herkes üzgün bir siz önemsiyor gibi davranmayın.

Ben de üzerime alındım yazdıklarıma yapıştırılmış beğenmedim yüzünden :) üzerime alındım ama çok da şaşırmadım. Herhangi bir tarafın içine dahil olup kin ve nefret kusarsan kimse senin siyasi bilgini Sorgulamaz. Ancak bir sakin olun siyaset böyle bir şey değil derseniz bilginiz küçümsenir. Çünkü sakince, durup düşünerek yazıyorsundur bu da düşünmekten kaçınan için ağır bir durumdur. O yüzden takılmayın. Üslubunuz, olaya yaklaşımınız gayet de okunmaya değerdi benim için.

Türk milletinin başı sağ olsun. Medyanın yalan haberlerine; önce 9 deyip ardından 22’ye çıkardığı sonrasında 33 dediği şehit sayısına inanmıyorum. Daha fazla olduğunu düşünüyorum. Medya’daki haberlere direkt inanmıyorum desem daha doğru olur. Ne zaman doğruyu söylediler ki?

Avrupaya sınır kapıları açılsa ne olur? Geri alma anlaşması var. Avrupa o mültecileri kabul etmeyince Türkiye geri almak zorunda hepsini. Değişen bir şey olmayacak. Ayrıca Kaç seneden beri burada olan Suriyeliler maaş alıyor, iş yeri kurdu, düzen oluşturdu kalkıp gider mi burdan? Kimse bunun hesabını yapmıyor mu cidden? Kurulu düzeni, ekmek elden su gölden yaşamı bırakır mı burada? İş yeri açmışlar, suriye tabelaları her yerde. Ev aldılar, çocuklar burda okula gidiyor. Hangi suriyeli gider burdan?

Sadece üzülmekle olmaz. Daha büyük yaptırımlar gerekiyor. Suriyeli çalıştıran iş yerlerine çok büyük ceza getirilsin, suriyelilerin açtığı dükkan ve iş yerlerinden daha fazla vergi alınsın. Suriyelilerin aldığı havadan maaşların hepsi, yardım falan kesilsin. Ucuz iş gücü altında suriyeli çalıştıranlara büyük para cezaları kesilsin. İşsizlik almış başını gidiyor, türk vatandaşı iş bulamıyor. Sadece şehit meselesi değil bu artık inanılmaz boyutta bir sorun olmaya başladı.

Kaç tane eve ateş düştü dün akşam. Türkiye’nin kalbine ateş düştü. Benim askerim orda şehit olurken burda benim şehrimde suriyeliler, benim ülkemin öğrencisini öldürüyor. Ama haberlerde çıkıyor mu? Yok. Yazılacak çok şey var, söylenecek çok şey var susuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back