Türk milletinin başı sağ olsun. Medyanın yalan haberlerine; önce 9 deyip ardından 22’ye çıkardığı sonrasında 33 dediği şehit sayısına inanmıyorum. Daha fazla olduğunu düşünüyorum. Medya’daki haberlere direkt inanmıyorum desem daha doğru olur. Ne zaman doğruyu söylediler ki?
Avrupaya sınır kapıları açılsa ne olur? Geri alma anlaşması var. Avrupa o mültecileri kabul etmeyince Türkiye geri almak zorunda hepsini. Değişen bir şey olmayacak. Ayrıca Kaç seneden beri burada olan Suriyeliler maaş alıyor, iş yeri kurdu, düzen oluşturdu kalkıp gider mi burdan? Kimse bunun hesabını yapmıyor mu cidden? Kurulu düzeni, ekmek elden su gölden yaşamı bırakır mı burada? İş yeri açmışlar, suriye tabelaları her yerde. Ev aldılar, çocuklar burda okula gidiyor. Hangi suriyeli gider burdan?
Sadece üzülmekle olmaz. Daha büyük yaptırımlar gerekiyor. Suriyeli çalıştıran iş yerlerine çok büyük ceza getirilsin, suriyelilerin açtığı dükkan ve iş yerlerinden daha fazla vergi alınsın. Suriyelilerin aldığı havadan maaşların hepsi, yardım falan kesilsin. Ucuz iş gücü altında suriyeli çalıştıranlara büyük para cezaları kesilsin. İşsizlik almış başını gidiyor, türk vatandaşı iş bulamıyor. Sadece şehit meselesi değil bu artık inanılmaz boyutta bir sorun olmaya başladı.
Kaç tane eve ateş düştü dün akşam. Türkiye’nin kalbine ateş düştü. Benim askerim orda şehit olurken burda benim şehrimde suriyeliler, benim ülkemin öğrencisini öldürüyor. Ama haberlerde çıkıyor mu? Yok. Yazılacak çok şey var, söylenecek çok şey var susuyorum.