• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdlip

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Burda kaçan tüm suriyelilerin kendi ülkelerinde olup vatanlarina sahip çıkmaları gerek😡
Biz niye onlar için onca canı feda ediyoruz aklım almıyor arkadaşlar, baksanıza keyifleri gayet yerinde, olan bizim şehitlerimize oluyor😤

Ben de üzerime alındım yazdıklarıma yapıştırılmış beğenmedim yüzünden :) üzerime alındım ama çok da şaşırmadım. Herhangi bir tarafın içine dahil olup kin ve nefret kusarsan kimse senin siyasi bilgini Sorgulamaz. Ancak bir sakin olun siyaset böyle bir şey değil derseniz bilginiz küçümsenir. Çünkü sakince, durup düşünerek yazıyorsundur bu da düşünmekten kaçınan için ağır bir durumdur. O yüzden takılmayın. Üslubunuz, olaya yaklaşımınız gayet de okunmaya değerdi benim için.
Teşekkür ederim cevap hakkı doğduğunu hiisedip açıklma yaptım. Zaten ilk yorumum ülkemizin orada neden bulunduğundan bağımsız bir taziye mesajıydı. Sorulunca bildiğimi paylaşmak istedim. Böyle sizin gibi anlayarak yorum yapanlara hasret buralar. Zira insan karşıt da olsa saygıyla fikrini açıklayabilmeli. Aşağılamak bşka bir boyut oluyor

bunu yazma amacınız nedir? Ben açıklama yaptığım için üzerime alındım ama mesajları okursanız soranlar olmuş neden İdlib'teyiz diye. onu da görmüşsünüzdür. Kimse bir şey uzmanı olmadı. Konu konuşuluyor herkes üzgün bir siz önemsiyor gibi davranmayın.
Ben zaten sayi hakkında duyum alanlar için demedim. Şu yüzden böyle oldu bu yüzden strateji bilmem ne yazanlar için yazdim. Herkes politika uzmani olmuş sebep arıyor buluyor birde onaylıyor. Böyle olmaz. Burada şehitlerin üzüntüsü paylasiyorken siyaset strateji konusulmaz bıraksınlar acılarını yazsin insanlar. Onun için ayrı kategori var diyorum.

Kardeşimin bir arkadaşından haber geldi.Suriye'de kamyonlara üst üste askerlerimizi istiflemisler.Savaş ortamına sürüyorlarmış bu kamyonları.Sanki onlar ana kuzusu değil, sanki hiçbirinin canının bir önemi yokmuş gibi...Ve sayı 150 civarı ne 33ünden bahsediliyor demiş.Kamyonda kimi asker yaralı kimisi ağlıyor.İçler acısı...Allah'ım görünmeyen ordularınla askerlerimize yardım et Ya Rabbim el açtık dua ediyoruz sen kabul et..

Türk milletinin başı sağ olsun. Medyanın yalan haberlerine; önce 9 deyip ardından 22’ye çıkardığı sonrasında 33 dediği şehit sayısına inanmıyorum. Daha fazla olduğunu düşünüyorum. Medya’daki haberlere direkt inanmıyorum desem daha doğru olur. Ne zaman doğruyu söylediler ki?

Avrupaya sınır kapıları açılsa ne olur? Geri alma anlaşması var. Avrupa o mültecileri kabul etmeyince Türkiye geri almak zorunda hepsini. Değişen bir şey olmayacak. Ayrıca Kaç seneden beri burada olan Suriyeliler maaş alıyor, iş yeri kurdu, düzen oluşturdu kalkıp gider mi burdan? Kimse bunun hesabını yapmıyor mu cidden? Kurulu düzeni, ekmek elden su gölden yaşamı bırakır mı burada? İş yeri açmışlar, suriye tabelaları her yerde. Ev aldılar, çocuklar burda okula gidiyor. Hangi suriyeli gider burdan?

Sadece üzülmekle olmaz. Daha büyük yaptırımlar gerekiyor. Suriyeli çalıştıran iş yerlerine çok büyük ceza getirilsin, suriyelilerin açtığı dükkan ve iş yerlerinden daha fazla vergi alınsın. Suriyelilerin aldığı havadan maaşların hepsi, yardım falan kesilsin. Ucuz iş gücü altında suriyeli çalıştıranlara büyük para cezaları kesilsin. İşsizlik almış başını gidiyor, türk vatandaşı iş bulamıyor. Sadece şehit meselesi değil bu artık inanılmaz boyutta bir sorun olmaya başladı.

Kaç tane eve ateş düştü dün akşam. Türkiye’nin kalbine ateş düştü. Benim askerim orda şehit olurken burda benim şehrimde suriyeliler, benim ülkemin öğrencisini öldürüyor. Ama haberlerde çıkıyor mu? Yok. Yazılacak çok şey var, söylenecek çok şey var susuyorum.
Yerleşenler için değil yeni gelecekler için açıldı kapı. Şehit sayısının da hiç önemi yok bana göre. Olmamalı da. Neden fazla ölünce daha çok üzülüyoruz? Bu algıyı bize kim yükledi? Ama yorumunuzda çok haklısınız.

Burda kaçan tüm suriyelilerin kendi ülkelerinde olup vatanlarina sahip çıkmaları gerek😡
Biz niye onlar için onca canı feda ediyoruz aklım almıyor arkadaşlar, baksanıza keyifleri gayet yerinde, olan bizim şehitlerimize oluyor😤
Onlar için orada değiliz. Onlar kaçmışsa vebali boyunlarına haklısınız yaptıkları yüzszlük. Ama biz kendi ülkemiz kendi topraklarımız için oradayız. Boşverin nereye giderlerse gitsinler.

Kardeşimin bir arkadaşından haber geldi.Suriye'de kamyonlara üst üste askerlerimizi istiflemisler.Savaş ortamına sürüyorlarmış bu kamyonları.Sanki onlar ana kuzusu değil, sanki hiçbirinin canının bir önemi yokmuş gibi...Ve sayı 150 civarı ne 33ünden bahsediliyor demiş.Kamyonda kimi asker yaralı kimisi ağlıyor.İçler acısı...Allah'ım görünmeyen ordularınla askerlerimize yardım et Ya Rabbim el açtık dua ediyoruz sen kabul et..
Aynen naklen resmi gotdum 😢😢

Onlar için orada değiliz. Onlar kaçmışsa vebali boyunlarına haklısınız yaptıkları yüzszlük. Ama biz kendi ülkemiz kendi topraklarımız için oradayız. Boşverin nereye giderlerse gitsinler.
Ordan da askerin gitmesi gerekmiyor mu? Ya da niye sadece türk evlâdı şehit düşüyor? Ne için? Kim için? Çok üzülüyorum geldiğimiz noktaya bakın.

Eşim jöh mardindeyiz gece 12de değil 9 civarı ses kayıtları ve haber geldi. Eşimin asker arkadaşı Tunceli taburundaydı daha öğlen konuşmuşlardı. Biz en öndeyiz binanın altında saklanıyoruz kafamızı çıkaramıyoruz sürekşi bomba atıyolar falan demiş akşamına haber geldi çocuğu arıyor arıyo ulaşamıyor gece 2ye 3e kadar uyuyamadık. Onların tim değil yan binadaki tim şehit düşmüş. Arkadaşı bizzat Tunceli komandoda olduğu için şehit olanlar onun silah arkadaşları, sayıyı sorduk gerçek mi diye gerçek 33 dedi. Fazla olsa en başta o çocuk bilirdi ve söylerdi. İçinizi ferah tutun denicek Bi durum değil bu ama sayı doğru sayı. Keşke hiç olmasaydı keşke hiç olmasaydı ama oldu. Yazıyı okuyunca da tüm tüylerim diken diken oldu. Ben de bir kere şehit evinde bulunmuştum gerçekten anlatılacak Bi şey değil😪bu arada hepinizden dua bekliyorum. Eşimin de Suriyeye gitme durumu var. Lütfen dualarınızda ona da yer verir misiniz inşallah gitmezler ama eğer giderlerse de bana ve kızıma sağ salim dönsün. Şimdiden Allah razı olsun.

Son düzenleme:
Eşim jöh mardindeyiz gece 12de değil 9 civarı ses kayıtları ve haberiniz geldi. Eşimin asker arkadaşı Tunceli taburu saydı daha öğlen konuşmuşlardı. Biz en öndeyiz binanın altında saklanıyoruz kafamızı çıkaramıyoruz sürekşi bomba atıyolar falan demiş akşamına haber geldi çocuğu arıyor arıyo ulaşamıyor gece 2ye 3e kadar uyuyamadık. Onların tim değil yan binadaki tim şehir düşmüş. Arkadaşı bizzat Tunceli komandoda olduğu için şehit olanlar onun silah arkadaşları, sayıyı sorduk gerçek mi diye gerçek 33 dedi. Fazla olsa en başta o çocuk bilirdi ve söylerdi. İçinizi ferah tutun denicek Bi durum değil bu ama sayı doğru sayı. Keşke hiç olmasaydı keşke hiç olmasaydı ama oldu. Yazıyı okuyunca da tüm tüylerim diken diken oldu. Ben de bir kere şehit evinde bulunmuştum gerçekten anlatılacak Bi şey değil😪bu arada hepinizden dua bekliyorum. Eşimin de Suriyeye gitme durumu var. Lütfen dualarınızda ona d ayer verir misiniz inşallah gitmezler ama eğer giderlerse de bana ve kızıma sağ salim dönsün. Şimdiden Allah razı olsun.
Rabbim sag saģlim kavusturur insallah canim dualarimiz askerimizle..

Türk milletinin başı sağ olsun. Medyanın yalan haberlerine; önce 9 deyip ardından 22’ye çıkardığı sonrasında 33 dediği şehit sayısına inanmıyorum. Daha fazla olduğunu düşünüyorum. Medya’daki haberlere direkt inanmıyorum desem daha doğru olur. Ne zaman doğruyu söylediler ki?

Avrupaya sınır kapıları açılsa ne olur? Geri alma anlaşması var. Avrupa o mültecileri kabul etmeyince Türkiye geri almak zorunda hepsini. Değişen bir şey olmayacak. Ayrıca Kaç seneden beri burada olan Suriyeliler maaş alıyor, iş yeri kurdu, düzen oluşturdu kalkıp gider mi burdan? Kimse bunun hesabını yapmıyor mu cidden? Kurulu düzeni, ekmek elden su gölden yaşamı bırakır mı burada? İş yeri açmışlar, suriye tabelaları her yerde. Ev aldılar, çocuklar burda okula gidiyor. Hangi suriyeli gider burdan?

Sadece üzülmekle olmaz. Daha büyük yaptırımlar gerekiyor. Suriyeli çalıştıran iş yerlerine çok büyük ceza getirilsin, suriyelilerin açtığı dükkan ve iş yerlerinden daha fazla vergi alınsın. Suriyelilerin aldığı havadan maaşların hepsi, yardım falan kesilsin. Ucuz iş gücü altında suriyeli çalıştıranlara büyük para cezaları kesilsin. İşsizlik almış başını gidiyor, türk vatandaşı iş bulamıyor. Sadece şehit meselesi değil bu artık inanılmaz boyutta bir sorun olmaya başladı.

Kaç tane eve ateş düştü dün akşam. Türkiye’nin kalbine ateş düştü. Benim askerim orda şehit olurken burda benim şehrimde suriyeliler, benim ülkemin öğrencisini öldürüyor. Ama haberlerde çıkıyor mu? Yok. Yazılacak çok şey var, söylenecek çok şey var susuyorum.
Vatandaslik verildi devam da ediliyor tabi ki gitmezler..

çünkü idlibte elimiz güçsüzleşti Neredeyse 65. Mekanize Piyade Tugayı nın yarısı şehit oldu. Şehidimizle yaralımızla ilgilenirken, orada engel olmaya çalıştığımız yeni mülteci baskını gerçekleşebilir. İdlibte olma sebeplerimizden biri buydu. Daha fazla mülteciyi kaldıramayacağımız için açtık sınırı gitsinler Avrupaya. Biraz da onlar uğraşsın.
Tabi onlarda burdaki rahatı bırakıp gideceklerdi hemen avrupa uğraşacakmış, kaparız kapıları an meselesidir.

Politika yapma zamanı değil bence.
Ben olayı sabah öğrendim.
Bizlerin bu kadar ciğer kavrulurken, o yavrularımızın, şehit evlatlarımızın aileleri ne durumdadır kimbilir.

Bunu yapanların Rabbim belalarını versin.

Ordan da askerin gitmesi gerekmiyor mu? Ya da niye sadece türk evlâdı şehit düşüyor? Ne için? Kim için? Çok üzülüyorum geldiğimiz noktaya bakın.
Ya haklısınız da, orada asker var bırakıp gelmeyen var ama Türkiye'deki suriyeliler de orada olsa yine orada bulunurduk stratejik sebeplerden dolayı. Çünkü kaçanlar ya da Türkiye'nin yanında savaştığı topluluk düzenli bir ordu değil tam olarak. Bütün hepsi de orada olsa yine destek gerekecekti kendü ülkemiz için. Demek istediğim oydu. Tabi bizim evladımız orada şehit olurken bunların keyif yapması insanın içine dokunyor o ayrı. Ama kimse kusura bakmasın gitsinler de nereye giderlerse diye hissediyorum şu an.

Haberlere bakmak istiyorum. Lanet olsun bakamıyorum bile.stres bende hemen mideye vuruyor. Dünden beri midem bulanıyor. Kafayı yememek elde değil. Akrabagim oğlu asker. Korkudan arayamıyorum bile :KK43:
Sabah korka korka arkadaşımı aradım. İş yerinde kaç kişi ile tartıştık. Halbuki ne o ne ben suçluyduk durduk yere yükseldik. Psikoloji falan kalmadı.

Tabi onlarda burdaki rahatı bırakıp gideceklerdi hemen avrupa uğraşacakmış, kaparız kapıları an meselesidir.
Herkes çok yanlış anlamış konuyu. Yeni gelecek olanlar için açıldı kapı. Şimdi idlibi tekrar düzene sokana kadar çok geçen olacak. Hükumet de dedi ki gelene bakmıyorım ne yaparsanız yapın geçin gidin.

bi tutturmuşsunuz suriyeli suriyeli onlar için değil biz kendi sınırlarımızı korumaya çalışıyoruz suriye dağılmış bir ülke içinde abd rusya ne ararsan var esedde onların bir piyonu pkkk onların piyonu altında hep bunlar var ister begenin ister begenmeyin bu kadar dar düşünmeyin!

Daha hayatımda bu geceki kadar huzursuz uykusuz mutsuz bir gece geçirmedim. Tüm şehitlerin ailelerinin acısı üstümde gibi. Gece boyu uçak seslerine kalkıp kalkıp haber sayfalarında yeni bir haber bakındım. Yüreğine ateş düşen ailelere, eli yüreğinde haber bekleyen analara babalara allah sabır versin evlatlarına sağ salim kavuşabilmeyi nasip etsin. Başka ne denir bilmiyorum. :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back