• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdlip

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
BBak canım senin gücün de onlara yetiyorsa kafa tutarsın. Onlardan biri diğerine zarar verebiliyor mu? Veremez. Çünkü birbirlerinden korkarlar. Biz onlarla boy ölçğşemeyiz. Ölçüşmeye kalkalkarsan aziverir seni. Iraktan ne alabildik ki Suriyeden alıcaz. Haddini bilecen kendini koruyacan kendini dev aynadında görmiycen

Eyvallah kısmen de olsa katılıyorum bu söyleme. Ancak bazen başka şans bırakmıyorlar. Üzgünüm ama bu böyle. Söylemlerin aşırılığına, cin olmadan adam çarpmaya kalkışmaya ben de karşıyım. Ancak bir şeyler yapılmalı ve o yapılacak şey de durup beklemek olmamalı.

Denendi aslında. Terör örgütlerinin insan olabileceği hayal edilip akıl sahibi oldukları düşünülüp masaya oturuldu zamanında. Meclise sokuldu hatta. Silahla olmuyor akılla olsun denildi. Ama işe yaramadı. Öldürmeye devam ettiler. Sonra bundan vazgeçildi tekrar silaha dönüldü. Yine bitmedi. Sonra bu teröristlerin geldikleri yerlere müdahale edilirse belki biter denildi. Yine işe yaramadı. Yani bir müddet işe yaradı ama sonra daha da beter hale geldi. Sonra işler çığırından çıktı. Mevzu ülke sınırını korumak, mülteci akınını engellemek iken Suriye'de bulunan diğer onun bunun çocuğu güçlerin karşısına dikildi ülke. Zira menfaatlerine aykırı bu sınır koruma hareketi, ülkeler arası çatışmaya dönüştü. Bu da suriye'de ne işimiz var sorusunun cevabıdır ki siyaset konuşmayı asla istemiyor olsam da hayatımda duyduğum en manasız soru budur siyasetle ilgili.

Keşke herkes her şeyi konuşmasa. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasa. Hükumetin yaptığı onlarca hata sayabilirim. Siyasi atakların belki yarısından fazlası hatalıdır eyvallah. Bunlar konuşulabilir, konuşulmalı zaten. Ancak benim için "suriyede ne işimiz var" sorusu "ali ata bak" sorusu ile aynı değerde. Bu soruyu görünce tüylerim diken diken oluyor hatta. Acaba diyorum beni aylardır okuduğum siyasi kaynaklar, köşe yazıları, farklı görüşlere sahip onlarca siyasi içerikli yazıda mı sorun var yoksa bu insanlar bu yazıları hiç okumuyor mu? Okudukları tek şey Twitterda apış arasını kaşıyarak yorum yazan ergenlerin yazısı mı? Henüz bıyıkları yeni terlemiş, çok değil birkaç ay önce "off vizeler beni bitirdi yhaa" diyen ergenleri mi okuyorlar sadece diyorum. Çünkü bunun başka makul bir açıklaması yok benim nezdimde.

Onca okumama ve siyasete ilgime rağmen bugüne kadar ne bu platformda ne de başka bir yerde siyasetle ilgili tek kelam etmişliğim yok. Apolitik duruşumu muhafaza etmek istediğim için değil, "suriyede ne işimiz var yeaa" cümlesinden öteye geçemeyecek bir siyaset kirliliğine dahil olup sinirimi bozmamak için. Şunları yazdığıma bile pişman olmak üzereyim ve başka da bir şey yazmayacağım zaten.

Evet keşke dediğiniz gibi akılla hallolsa her şey. Ancak karşınızdaki düşman, ülke, birlik adı her neyse aklınızı küçümsüyor ve silaha sarılıyor ise akıl yetmiyor bazen.
ağzınıza sağlık. tüm duygularıma tercüman oldunuz ama maalesef artık fikirlerimizle değil, fikirlerimizin temsil edildiği siyasi yanla değerlendirildiğimiz için bu düşüncelerimizi seslendirdikçe at gözlüklü koyun ilan edilmememiz imkansız. Allahtan tüm ülkeme öncelikle akıl, izan diliyorum. keşke hashtag okuduğumuz kadar kitap okusak ve trend topic başlıklarıyla değil fikirlerimizle varolabilsek. sanırım ben de yazdığıma pişman oldum bile ama kendime engel olamadım.

Haberlere bakmak istiyorum. Lanet olsun bakamıyorum bile.stres bende hemen mideye vuruyor. Dünden beri midem bulanıyor. Kafayı yememek elde değil. Akrabagim oğlu asker. Korkudan arayamıyorum bile :(

Rusları vurmak zaten hedefim. Bir Abd bir Rusya tüm olanlar onların tepişmesi. Akılla yönetilmiyor ne yazık ki hiç bir zaman ülkeler .O iki devletin silahlarıyla yönetiliyor tüm dünya. Yazık ki ne yazık...

Silah kullanmak daha kolayına geliyor herhalde.

Bir şey yapmayınca da sonucu kötü oldu ne olabılır artık cidden yanlış politikaların sonucu artık battık zaten

Hala cuma namazına gidecekler demi.

Denendi aslında. Terör örgütlerinin insan olabileceği hayal edilip akıl sahibi oldukları düşünülüp masaya oturuldu zamanında. Meclise sokuldu hatta. Silahla olmuyor akılla olsun denildi. Ama işe yaramadı. Öldürmeye devam ettiler. Sonra bundan vazgeçildi tekrar silaha dönüldü. Yine bitmedi. Sonra bu teröristlerin geldikleri yerlere müdahale edilirse belki biter denildi. Yine işe yaramadı. Yani bir müddet işe yaradı ama sonra daha da beter hale geldi. Sonra işler çığırından çıktı. Mevzu ülke sınırını korumak, mülteci akınını engellemek iken Suriye'de bulunan diğer onun bunun çocuğu güçlerin karşısına dikildi ülke. Zira menfaatlerine aykırı bu sınır koruma hareketi, ülkeler arası çatışmaya dönüştü. Bu da suriye'de ne işimiz var sorusunun cevabıdır ki siyaset konuşmayı asla istemiyor olsam da hayatımda duyduğum en manasız soru budur siyasetle ilgili.

Keşke herkes her şeyi konuşmasa. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasa. Hükumetin yaptığı onlarca hata sayabilirim. Siyasi atakların belki yarısından fazlası hatalıdır eyvallah. Bunlar konuşulabilir, konuşulmalı zaten. Ancak benim için "suriyede ne işimiz var" sorusu "ali ata bak" sorusu ile aynı değerde. Bu soruyu görünce tüylerim diken diken oluyor hatta. Acaba diyorum beni aylardır okuduğum siyasi kaynaklar, köşe yazıları, farklı görüşlere sahip onlarca siyasi içerikli yazıda mı sorun var yoksa bu insanlar bu yazıları hiç okumuyor mu? Okudukları tek şey Twitterda apış arasını kaşıyarak yorum yazan ergenlerin yazısı mı? Henüz bıyıkları yeni terlemiş, çok değil birkaç ay önce "off vizeler beni bitirdi yhaa" diyen ergenleri mi okuyorlar sadece diyorum. Çünkü bunun başka makul bir açıklaması yok benim nezdimde.

Onca okumama ve siyasete ilgime rağmen bugüne kadar ne bu platformda ne de başka bir yerde siyasetle ilgili tek kelam etmişliğim yok. Apolitik duruşumu muhafaza etmek istediğim için değil, "suriyede ne işimiz var yeaa" cümlesinden öteye geçemeyecek bir siyaset kirliliğine dahil olup sinirimi bozmamak için. Şunları yazdığıma bile pişman olmak üzereyim ve başka da bir şey yazmayacağım zaten.

Evet keşke dediğiniz gibi akılla hallolsa her şey. Ancak karşınızdaki düşman, ülke, birlik adı her neyse aklınızı küçümsüyor ve silaha sarılıyor ise akıl yetmiyor bazen.

Teröristle masaya oturulmaz bir kere,hadi oturdular değişen bişey oldumu yok olmadı.
Gene giden canlarımız oldu.

haklı ve kilit bir soru. Kim düşünüyor bunu? Herkes o kadar düz bakıyor ki. Kim ister çocuklarımız orada ölsün? Hükumet yanlısı değilim, olaylara siyasi yaklaşmadan analiz eden çok az insandan biriyim. Görüyorum ki siz de öylesiniz. Daha da artması dileğimle.

Bakın fikrinizi söylerken bile hükümet yanlısı değilim deme ihtiyacı hissediyorsunuz. Bu hale geldik işte. Fikir beyan edemez olduk. İlla taraf olmamız bekleniyor ya da olduğumuz iddia ediliyor.

Ben kimsenin yanlısı değilim. Hatta mevcut düzende kendimi apolitik olarak tanımlıyorum. Ancak bu tanıma göre siyasete ilgisiz yahut bilgisiz olarak algılanıyorum. Güncel bir tabir bulsam onu kullanacağım. Henüz bulamadım.

Taraf değilim. Hiç kimseyi, hiçbir oluşumu ve hatta futbol takımını, sanatçıyı yazarı her neyse liste uzar. Hiçbir şeyi sorgusuz Sualsiz itaat edecek ve savunacak kadar kabullenemiyorum. Hem fıtratımla hem dünya görüşümle alakalı bir yaşam şekli bu. Ancak buna rağmen "fikrimi" söylersem mutlak suretle bir etiket yapışıyor alnımın ortasına. Neden? Çünkü kahrolsun ameriga. Kahrolsun dış mihraklar. Bir ölür bin Diriliriz falan. Ver gazı, oku üç beş Twitter yazısını her şey olursun. Vatansever olursun siyasetçi olursun, ne istersen olursun yahu. Yeter ki beğen paylaş haykır.

Yok canim fazla iste söylememiştir size hatta kuzeninin biri sirtte uzman hazirlanin demişler her an sınıra gidebilirsiniz diye istanbulda olana da aynı şekil bilmesem konuşmam çünkü
Gerçi sayının ne önemi var ki saklasalar da söyleseler de hepsi 1

çünkü idlibte elimiz güçsüzleşti Neredeyse 65. Mekanize Piyade Tugayı nın yarısı şehit oldu. Şehidimizle yaralımızla ilgilenirken, orada engel olmaya çalıştığımız yeni mülteci baskını gerçekleşebilir. İdlibte olma sebeplerimizden biri buydu. Daha fazla mülteciyi kaldıramayacağımız için açtık sınırı gitsinler Avrupaya. Biraz da onlar uğraşsın.
[/QUOTE
Evet canım televizyonda 33 diyo ama 85ten fazla malesef😭😭😰😰
Siz nerden biliyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back