Denendi aslında. Terör örgütlerinin insan olabileceği hayal edilip akıl sahibi oldukları düşünülüp masaya oturuldu zamanında. Meclise sokuldu hatta. Silahla olmuyor akılla olsun denildi. Ama işe yaramadı. Öldürmeye devam ettiler. Sonra bundan vazgeçildi tekrar silaha dönüldü. Yine bitmedi. Sonra bu teröristlerin geldikleri yerlere müdahale edilirse belki biter denildi. Yine işe yaramadı. Yani bir müddet işe yaradı ama sonra daha da beter hale geldi. Sonra işler çığırından çıktı. Mevzu ülke sınırını korumak, mülteci akınını engellemek iken Suriye'de bulunan diğer onun bunun çocuğu güçlerin karşısına dikildi ülke. Zira menfaatlerine aykırı bu sınır koruma hareketi, ülkeler arası çatışmaya dönüştü. Bu da suriye'de ne işimiz var sorusunun cevabıdır ki siyaset konuşmayı asla istemiyor olsam da hayatımda duyduğum en manasız soru budur siyasetle ilgili.
Keşke herkes her şeyi konuşmasa. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasa. Hükumetin yaptığı onlarca hata sayabilirim. Siyasi atakların belki yarısından fazlası hatalıdır eyvallah. Bunlar konuşulabilir, konuşulmalı zaten. Ancak benim için "suriyede ne işimiz var" sorusu "ali ata bak" sorusu ile aynı değerde. Bu soruyu görünce tüylerim diken diken oluyor hatta. Acaba diyorum beni aylardır okuduğum siyasi kaynaklar, köşe yazıları, farklı görüşlere sahip onlarca siyasi içerikli yazıda mı sorun var yoksa bu insanlar bu yazıları hiç okumuyor mu? Okudukları tek şey Twitterda apış arasını kaşıyarak yorum yazan ergenlerin yazısı mı? Henüz bıyıkları yeni terlemiş, çok değil birkaç ay önce "off vizeler beni bitirdi yhaa" diyen ergenleri mi okuyorlar sadece diyorum. Çünkü bunun başka makul bir açıklaması yok benim nezdimde.
Onca okumama ve siyasete ilgime rağmen bugüne kadar ne bu platformda ne de başka bir yerde siyasetle ilgili tek kelam etmişliğim yok. Apolitik duruşumu muhafaza etmek istediğim için değil, "suriyede ne işimiz var yeaa" cümlesinden öteye geçemeyecek bir siyaset kirliliğine dahil olup sinirimi bozmamak için. Şunları yazdığıma bile pişman olmak üzereyim ve başka da bir şey yazmayacağım zaten.
Evet keşke dediğiniz gibi akılla hallolsa her şey. Ancak karşınızdaki düşman, ülke, birlik adı her neyse aklınızı küçümsüyor ve silaha sarılıyor ise akıl yetmiyor bazen.